:DDDDD
isteni a topik!
olvasás közben nekem is beugrottak ilyenek, hogyaszonygya:
iminimi-szeminimi-suváppu náminimi
meg volt ilyen, ez vagy Mc Hammer vagy Dr Alban:
miszta dabolina miszta daaab-dabollina
és a csoda:
vijálivín... vijálivín inahájbéjhottel
nyáminyáá... óoóooó juini nyáminyá! lehet, hogy már volt. Ebből a "mondatból" Szilágyi - a vezető-megfejtette, hogy a *You in the Army Now* című számról van szó- miután a betelefonáló ezt leénekelte. Gratulálok Szilágyi úrnak in the Radio!:)
Ezt kicsit OFF-nak érzem, de ha már a halandzsa királyairól volt szó, figyelmetekbe ajánlom a szekszárdi Fürgerókalábak remekét:
Doghri Nadi!
Ajiz, ajiz mara
Tiszmah szigara
Barid, barid bira
Leltek szaida
Doghri Nadi!
A teljesen kretén szövegíró-gitáros Acélos Balázs így vallott az opuszról: "Arabul van. Vagyis tulajdonképpen egyiptomiul. Arról szól, hogy nőt akarok, hideg sör, kérek egy cigit, jó estét és irány a klub! Ennyi. Egy egyiptomi útikönyvből lestem ki a szavakat. Viszont arra mérget mernék venni, hogy egy kairói tag sem értené meg…"
Meghallgatható: http://www.furgerokalabak.hu/mp3/furgerokalabak_doghri_nadi.mp3
Érdemes! A zene kiváló atmoszferikus-hörgős metál paródia. (Egyébként sem apám, sem anyám, csak tetszik...)
naná, hogy volt már, de a vége Nálad egészen speciális!:)
A '80-as évek német popzenéje biztosan rejt még egy két gyöngyszemet, lásd: "nájcinájci lufbalon".
Ha már itt tartunk.
A halandzsa éneklés legnagyobb magyar királyai, a Publo Hunny zenekar tagjai. Mivel rendes magyar szövegeket képtelenek voltak írni, angolul pedig enyhe alapfokon beszéltek, létrehoztak egy új nyelvet: a hunglish-t!
AZ eredmény egy jól hangzó, de semmi értelme szöveg-darálás. Íme egy kis részlet:
"Ikebana ízingsz,
Mikebana trú,
detsz dő véj,
dúit a szkubi-dubi-dú."
és a legnagyobb slágerükből, a Chicken Farmból egy kis gyöngyszem:
Azért még ne temessük a topicot!
Hiszem, sőt tudom, hogy van még elrejtve a fejetekben rengeteg halandzsa dalszöveg! Csak elő kell hozni valahogy! Úgyhogy rajta!
ebből a számból a Macskajaj c. Kusturica-filmben adja elő a Dadan nevű szereplő a legszebb halandzsa-átiratot, sajnos nem emlékszem rá pontosan (a vége az volt, hogy "in dö ricseszt görl" :-)
Ja, ilyen asszociacioim nekem is voltak, sot, a mai napig vannak. Pl. az Arnyak zenekar Pengeelen cimu szamanak gitarrifje az en atiratomban ugy hangzik, hogy:
Hát, az enyém nem olyan vicces, de kétségtelenül érdekes.
Tanúbizonyságot véve végtelen kreativitásomtól, óvodában középsősként már a következő témát költöttem a Star Wars - The Empire strikes back c. film John Williams féle alaptémájára :