Keresés

Részletes keresés

G.B.Bejja Creative Commons License 2003.01.15 0 0 39
Balage köszönöm, de nem sürgős )
Előzmény: balage17 (23)
God_Anubis Creative Commons License 2003.01.15 0 0 38
Röhögni fogtok, de 3 munkanap alatt megkaptam! Igaz nem a postaládába, hanem el kellett menni érte a postára. A feldolgozás dátumának meg egy szombati nap volt megjelölve. A Visegrádi utcában adtam be, nem sürgősséggel, és 3 nap múltán megkaptam az újat! Hihetetlen, de igaz!
Lokator Creative Commons License 2003.01.15 0 0 37
nem tudtok valamilyen (akármilyen) módszert, hogy hogy lehet 5 napnál gyorsabban elintézni az útlevélhosszabbítást? Vagy nincs esetleg valakinek csókja az ügyintézôknél? A barátomék vasárnap utaznának, asszem elég hálásak lennének.
sz Creative Commons License 2003.01.14 0 0 36
akkor pontosan mennyi idő múlva várom, hogy megjelenik az új a postaládámba?

soha. miért?
"levélszekrény útján nem kézbesíthető" - valami ilyen szöveget nyomtatnak a borítékra. :)

Előzmény: God_Anubis (33)
sjesz Creative Commons License 2003.01.14 0 0 35
Na azért én kíváncsi vagyok, mennyi lesz az idő......
Előzmény: kzt (34)
kzt Creative Commons License 2003.01.14 0 0 34
Ugyintezes max 30nap +posta. A forgalomtol fuggoen az ugyintezes 30 nap alatt is lehet.
Előzmény: God_Anubis (33)
God_Anubis Creative Commons License 2003.01.14 0 0 33
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy ha a Visegrádi utcában adtam be az útlevelemet nem sörgősséggel, akkor pontosan mennyi idő múlva várom, hogy megjelenik az új a postaládámba?
sjesz Creative Commons License 2003.01.13 0 0 32
Ott is voltam, 123-an voltak előttem, és nem volt 87/órás sebesség, 55/óra körül lehetett.....
Előzmény: kzt (31)
kzt Creative Commons License 2003.01.13 0 0 31
XIII ker Visegradi ut: sorszamos sorbaallas 87szam/1 ora, korrekt ugyintezes, az utlevelet megtarthatod ha nem kersz postazast.
Előzmény: Chabee (29)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.13 0 0 30
Állítólag bármely okmányirodát ki lehet választani és vidéken nincsenek sorok. Ott minden egységesen negyed óra. Még nem próbáltam, de fontolgatom, hogy a személyicserémet eképp oldozom meg...
Előzmény: Chabee (29)
Chabee Creative Commons License 2003.01.10 0 0 29
Hadd meséljem el az útlevél-igénylésem történetét röviden.

Januárban jár le az útlevelem, de gondoltam, még decemberben beadom, ki tudja milyen emelést találnak ki januártól... Na mindegy. Szóval az év vége felé elmentem a X. kerületi okmányirodába, ahol ezt intézik. Namármost a három ablakból összesen egy működött, pedig elég sokan gondolkodtak úgy, mint én, hogy még január 1. előtt meg kellene csinálni. Sorszámot nem kellett tépni, egyszerűen be kellett állni a sorba, és várni, amíg sorra kerülsz. Végülis nem voltak olyan sokan, kb. 15-20 ember állt előttem, de persze nem mindenki útlevéllel, mert szinte mindent annál az egy ablaknál intéztek. Az ügyintéző egy kb. 150 kg-os úriember volt, eléggé érdekes munkatempóval. Én kb. 11-kor érkeztem, és 1-ig volt félfogadás, tehát gondoltam, bőven beleférek még, ugyanis az útlevél nem volt egy bonyolult dolog: elveszi a régi útlevelet, elveszi a kitöltött papírt, átfutja, hogy mindent kitöltöttél-e, és aláírja, visszaadja az igazolószelvényt. Ha nem csinálja az ember túl gyorsan, akkor kb. 1 perc. De nem emberünknél! Ő minden egyes delikvenst hangosan le****ott, hogy miért ragasztja föl a fényképet a papírra, miért lóg ki 1 mm-t az aláírás a keretből, miért nem adta rögtön oda a személyi igazolványt is stb. Tényleg kiadott az okmányiroda valami cetlit, amire ezek rá voltak írva, de a legtöbb embernek nem volt ilyen, az igénylőlapra meg nem volt ráírva. Mindegy, én készültem, nekem volt ilyen cetlim, én nem ragasztotam rá a képet, stb. De így egy emberrel kb 10 percet szarakodott az ügyinéző, és végig morgott. Már ekkor többen halkan emlegették az ügyintéző rokonait különböző (főként szexuális) cselekményekkel kapcsolatban, de ez még semmi sem volt. Azt már mondtam, hogy 1-ig volt félfogadás. Olyan 3/4 12-kor egyszer csak kiszól a pasas, hogy ő fél 1-kor elmegy ebédelni, úgyhogy még kb. 3 embert tud fogadni, a többiek menjenek haza. Ugyanis cukorbeteg, és rosszul lesz, ha nem eszik. Jó, még ezt a részét is megértettük, csak aztán amikor mözölte, hogy ő utána már vissza sem jön, akkor kezdett kissé emelkedni a hangulat. Mert jó, persze, egyen, de akkor tartson tovább a félfogadás 20 perccel, és különben is: mindnhol úgy van, hogy aki sorban áll, azt még kiszolgálják, csak legföljebb nem engednek be új ügyfélt. Valaki már aláírásokat kezdett gyűjteni, én embereket toboroztam, hogy átmegyünk a szomszédos polgármesteri hivatalba, és megkérdezünk valami kompetens embert, hogy valóban normális-e az, hogy rengetweg ügyfélnél fél órával hamarabb elmegy az ügyintéző. Már biztonsági őrt hívtak az ottaniak, mert kezdett lincshagulat kialakulni. Aztán végül minden jó, ha vég jó, kénytelen kelletlen visszajött kaja után az úriember, és befejzte a munkát rendesen.
De mire ezt elértük, az elég sok energiába került. Így akarunk bemenni az EU-ba? Ez inkább balkáni viszonyokat mutat szerintem. Mert végülis MI fizetjük ezeket a tisztviselőkez, a mi adónkból kapják a fizetésüket, és értünk vannak. Ehelyett csak megnehezítik az életünket, hiszen a legapróbb okmányirodai ügyintézés is legalább fél napjába kerül az embernek, és persze nem kevés pénzébe. Rendben van ez így?

(Bocsánat, hogy hosszú voltam.)

sjesz Creative Commons License 2003.01.10 0 0 28
"de nem godnolod komolyan hogy akkor elveszik az a maradek 7 ev "

Én biztos vagyok benne... ahogy ezeket ismerem.....

Előzmény: CENSOR (24)
Lokator Creative Commons License 2003.01.08 0 0 27
Köszi!
Előzmény: sjesz (26)
sjesz Creative Commons License 2003.01.08 0 0 26
http://www.okmanyirodak.hu/okmiroda/bud/nybp.htm
Előzmény: Lokator (25)
Lokator Creative Commons License 2003.01.08 0 0 25
nem tudjatok veletlenul a bp-i kozponti okmanyiroda nyitvatartasi idejet?

Kosz, udv: L.

CENSOR Creative Commons License 2003.01.08 0 0 24
jah, de nem godnolod komolyan hogy akkor elveszik az a maradek 7 ev (mar ha lesz egyaltalan unio miatt utlevel csere)!! max ingyen kapod meg es beleutnek 7 evet...

egyebkent en ma adtam le a kervenyt. azt mondtak kb 6 het mire megjon az uj! mi az isten tart addig???
ez nagyon felidegesitett... szerencsere a regi nalam maradhat es meg juniusig jo...

surgossegi meg 2x annyiba kerul.
szemetek!

Előzmény: balage17 (23)
balage17 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 23
Sziasztok!

Bejja - normál esetben ott, de sürgösséggel a Kossuth Lajoson a volt megyeházának a Mérey utca felöli oldalán van egy iroda, én ott csináltattam.

Minimal - mint írtam nekem elég volt egy igazolás az utazási irodától, és öt nap alatt felár nélkül megcsinálták.

Sjesz - jövőre EU tagok leszünk, elöbb utobb úgy is új EU-szabvány útlevél kell, szerintem aki most tíz évre kéri lehet annak is le kell 3 év múlva cserélni...

sjesz Creative Commons License 2003.01.06 0 0 22
Egy alapvető dolgon elgondolkoztam:

Az útlevél illetéke 5 évre 4000 Ft, 10 évre 6000 Ft...

MI A KÜLÖNBSÉG??? És egyáltatlán mi a fenének kerül többe???? Milyen alapon????

Miért nem mnindenkinek 10 évre adják 4000-ért????

Akinek nincs annyi pénze, nem gyakorolhatja a jogait?

sjesz Creative Commons License 2003.01.06 0 0 21
A gyorsított eljáráshoiz az indok, hogy többet fizetsz!!!

:-))

Előzmény: minimal (19)
minimal Creative Commons License 2003.01.03 0 0 20
Esetleg igazolás az utazási irodától?
Előzmény: balage17 (15)
minimal Creative Commons License 2003.01.03 0 0 19
Basszus!

Most vettem észre, hogy januárban lejár az útlevelem, márpedig én feb. 1-8-ig síelni mennék!

Mit tegyek? Gyorsított eljáráshoz milyen indok kell? A központi irodában kiállítják a fennmaradó kb. 3-4 hét alatt?

:o(((

G.B.Bejja Creative Commons License 2003.01.03 0 0 18
Szia!
Ha már te is szegedi vagy, és igy összefutottunk, mondd már meg légyszives, hol intézik most az utlevelet ?
Az okmányirodában, a Huszár utcában ?
Köszönöm.
Előzmény: balage17 (15)
fekvőrendőr Creative Commons License 2003.01.03 0 0 17
Ha biztosan nem akarsz utazni akkor tényleg alkalmazd az elvesztést, mivel kiléptetéskor beszkennelik az utlevelet, és a határforgalmi rendszer össze van kötve a körözési nyilvántartással. Én az elvestett, és megtalált /A megtalálás is bevolt jelentve/forgalmim miatt három órát álltam a Horvát határon, de csak azért ilyen keveset, mert el tudtam intézni,hogy szombaton kora reggel visszavonják a körözést...
Előzmény: hobe (12)
Pittyke Creative Commons License 2003.01.03 0 0 16
Viheted magaddal a régi útleveledben a vízumodat. Az útlevél érvénytelenítése az utolsó oldalra elhelyezett pecséttel történik ("érvénytelen" felirat három nyelven), tehát nem lyukasztják ki vagy ilyesmi.
Előzmény: hobe (4)
balage17 Creative Commons License 2003.01.03 0 0 15
Hali!

Nekem Szegeden 5 napba telt sürgösségel, de felár nélkül, ehhez csak egy utazási iroda által adott papírt vittem ami igazolta hogy 1 hónap mulva utazok (mellesleg el se kérték, meg se nézték), a régi nálam maradt, amikor bementem az újért (azt mondta az üi hogy így gyorsabb meg egyszerübb, mint ha hazaküldik) kilyukasztották a régit az ami vízum kivetelével, sorba kétszer 5 pecet álltam...
A két útlevél vízum miatt elég gyakori, kollégáim közűl sok járt már így az USA-ban, senkinek nem volt vele gondja!

Laaszloo Creative Commons License 2003.01.03 0 0 14
Akkor nekem szerencsém volt. Ami itt nálunk van Kistarcsán az nem is okmányiroda. Az okmányirodák listáján sem szerepel.
Az igénylést bevittem a polgármesteri hivatalba az "illetékes elvtárshoz", aláírtam, és egy hét múlva ott volt az útlevél a postaládában.

Az ügyintézőt meg azért hívjuk illetékes elvtársnak, mert bármilyen ügyben kell az önkormányzathoz fordulni, mindig ő az illetékes.

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.03 0 0 13
Csatlakozom kiseszterhez! A központi irodában kb. 15 percet töltöttem, kb. 20-30 ember lehetett előttem. Az útlevelem 1 hét alatt lett kész, postázással együtt.
Ja, Szerbia! Amikot legutóbb mentünk oda, a szerb határőr külön szólt a szerb haveromnak, aki itt tanul nálunk, és magyar, szóval figyelmeztette hogy nemsokára bevezetik a vízumkényszert, és nem biztos hogy jók lesznek a papírjai. Ilyen is van.
Előzmény: kiseszter (9)
hobe Creative Commons License 2003.01.03 0 0 12
Nezd meg a postaladadat (az igazit!:-)), biztosan ott lesz mar az utleveled!:-)
Egyebkent ettol felek en is, ugyhogy valoszinuleg "elhagyas" lesz a dolog vege:-)
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.03 0 0 11
S mi van ha a k. hivatal nem 30 hanem 45 nap alatt adja ki az új útlevelet ?
Mert az tudom mi van ha én 1 nappal később adom be az adóbevallásom ...
Nekem ma jár le a 30 nap s jövő héten utaznék ...
Félek, cseszhetem :-(
sjesz Creative Commons License 2003.01.03 0 0 10
Igen, de most elég sok útlevél fog lejárni, (nekem február végén járt volna le) és ezért igen nagy a tömeg....

A Visegrádiban 123-an voltak előttem, és mértük a "sebességet", valamivel 1 perc fölött volt /fő.

Lehet, hogy a Visegrádiban lehet megtartani az Útlevelet, mert a kerületben is azt mondták, hogy ott kell érvényteleníteni...

Szerbiában az irodán OTT HELYBEN AZONNAL kiállítják az útlevelet!

Lehet, hogy Európa helyettinkább a balkánra kellene figyelnünk??? :-)))

Előzmény: kiseszter (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!