Sziasztok, autó szerelősben már kérdeztem, de hátha itt, a típust jobban ismerők tudják:
Opel Vivaró 1,9D, 20 éves, 300+ ekm.
Bármelyik irányba kanyarodva, íven tartva mintha rángatná "valaki" a kormánykereket, mintha a szervó nyomná-húzná... nem gömfejek, nem kerékcsapágy, nem felni-gumi.
Szervó szivattyú olajszint rendben, látszólag nem is ereszt sehol a rendszer.
Találkoztatok már ilyemivel? Hol keressem a hibát?
Segítséget szeretnék kérni, hátha járt már valaki így vagy tudtok szakértőt ajánlani.
2021-ben vásároltunk egy 2018-as opel vivaro 1,6os cdti kishaszont opel kereskedésből. Az autó még a hazavitel napján check antipollution system hibakódót írt ki amit természetesen jeleztünk az eladónak. Futottunk jópár kört, a tankoljunk jó minőségű üzemanyagot és elmúlik-tól a kiütötték a hibakódot-ami persze visszajött gyorsan, végül a nox szenzor hibát olvasták ki többször. A szenzor ki lett cserélve, a hibakód visszatért. Az check antipollotion system mellé bejön a check injektor, de ha kiolvastatjuk a hibakódot akkor viszkozitási problémát ír vagy részecskeszűrő telitettséget hol ezt hol azt. az injektort hibát még egyszer sem olvasták ki szervízben.
Úgy gondolom mégiscsak az injektorral lehet probléma, a szerelő szerint viszont amíg nem azt írja addig "fölöslegesen" ne cseréltessük ki. Az autónak valami baja csak van de szeretném megtudni hogy mit kell kicseréltetni pontosan mivel minden alkatrész drága így ha nincs szükség rá nyilván nem ragaszkodom a cseréhez.
Van esetleg bevált spéci szervíz ahol pontosabban meg tudják határozni a hiba okát? Tudnátok ajánlani valakit Budapest-Pest megye környékén?
Sziasztok kellene 1 kis segítségalany vivaro 2005 műszerfalon semmi nem megy csak az index meg a lámpa visszajelző, van e bizti-je vagy más. ja minden bizti jó.köszönöm.
Van egy 2012-es Trafic Passanger-em, tavaly áprilisában vásároltam. Szeptemberben tapasztaltam először az első hidegebb (0 fok körül) reggeleken, h indítás után kis idővel a motortér jobb oldala felől egy öblös búgó hang hallatszik, majd kb. fél perc után hallkulva megszűnik.
Persze ez hang jött elő egész télen, sőt most reggel is. Akkor is beindult amikor a kocsit leállítottam és kb. fél perc után ismét beindítottam. Szval nem a hideg motor miatt. De amikor napközben indítottam + 6 - 8 fok felett akkor ez nem hallattatszik.
Mitől lehet ez a hang??
Másik!
Ma reggel hosszabb távra mentem autópályán és amikor "hallkabb" helyre (mellékútra) értem, majd a forgalom miatt meg kellett állnom, hallottam a motortér bal oldala felől, majd az ajtót kinyitva észleltem, h a kiegészítő fűtésem működik (persze ezt később a szerelőm mondta), hideg levegőt fúj (ezt én is tapasztaltam).
Amikor csak ráadom a gyújtást már bekapcsol, folyamatosan működik.
Szerintetek lehet még ezt esetleg javítani (kiegészítő fűtést), v csak csere??
Egy kicsit utána járva. Az az egy fékfolyadék tartály még is kettő ... sötétben kilátja. A hátsó rész a kuplung ... jobb oldal jön ki belőle egy cső azt lehúzva nem folyik a fékfolyadék ... Tehát az alsó a beteg. De hát az alsó benne van a motor és váltóház közötti részben. A csere így jó bonyolult, az autó értékével megegyező összeg.
Miért nem volt jó mint a LADA-ban? 10 perc alatt cseréltem én magam ...
Csodálkozik az európai autóipar hogy esik mint egy darab kő ...
Sziasztok. 2005 os Renault trafic on olyan probléma van hogy nagy a nyomás a hűtő rendszerben. A fűtés csak akkor indul be ha legtelenitem a rendszert. (van ra pelda hogy tobszor is kell) A motor kb 1 eve teljes motor felujitason eset át. (Hengerfej felujitason is) A problémát eloszor október kornyeken vettem észre. Azota volt termosztat csere 2 is. Tagulasi sapka csere. Es meg egyszer Hengerfej felujitas(Nyomasproba előtte és utana is). De a probléma meg mindig megmaradt. Esetleg valakinek ötlete? Köszönöm szépen a valaszokat elore is
Sziasztok! Van egykis problemam van egy opel viavro 1.9 dci es az a problema hogy az auto nagyon nehezen indul az elso inditasnal az lzok rendben a porlasztok felujitva es nem reagal a gazpedalra!
A problémám a következő lenne, adott egy 2012 vivaro, de gyárilag nincs benne vízhőfok mérő, utólagosan szerelt már be valaki esetleg? Ha igen hogyan oldotta meg, milyen tipusút érdemes bele venni?
Vivarom van 2010 semmi gond nem volt vele egészen tegnapig de meg lett oldva . Szerintem nincs vele gond mundjuk nállam mindig időben meg kapott mindent megtett kilometerem a vivaroval kb 380 ezer. Én csak ajánlanám .
Sziasztok srácok . Következő problémám lenne igy ünnepekre. Kifogyott az üzemanyagomon azóta a kocsi nehezen indul p0002 hibakódot dob fel. Az alany egy 2.0 cdti . Ha bemelegszik szépen indul . Nem értem az egészet. Vezérléscsere is volt . görgősor ékszíjcsere.izzîtógyertya gyere is volt , létezik hogy fel rántotta a koszt a tankból ?
Sziasztok! Opel vivaro 2.0 diesel 2009 évjárat. Tegnap cseréltem gázolajszürőt, és azota a vizhőfok mérő nem akar müködni. Lehet, hogy valami madzagot véletlen elmozditottam? Merre van a jeladó? Köszönöm.
Ugyan az enyém 2.0 Dci 2013-as, de nekem ugyanez volt. Vettem EGR tisztító sprayt, és a légtömegmérőt kiszedtem, alaposan kifújtam és azonnal megoldódott a gond. Most érzem, hogy amióta megvettem a kocsit, ezzel mindig is gond volt, mert ilyen fantasztikusan még soha nem ment. A fogyasztásom is 0,5 literrel legalább visszament.
Az autóm 2016 1.6 biturbo 145 Le Vivaro, 108000 km-el.
Kiszámíthatatlan és rendszertelen időközönként a motor egy-egy pillanatra kihagy, esetenként többször egymás után bedadog! Üzemanyagszűrő cserélve, EGR tiszta, semmi hibakódot nem hoz!
Próbáltam kiiktatott EGR-el, nem-e annak van mechanikus hibája! Ugyan azt produkálja!
Több szakit kérdeztem, eredménytelenűl!
Ha esetleg találkoztatok már ilyen hibával, legyetek szívesek segíteni!
Sziasztok. 2015ös vivaro acélfelni garnitúrám van eladó. 5x114.3x16 a mérete. Alufelnire váltás miatt árulom. 30000ft az ára. Nem üt nincs szátpatkázva. A szelep nincs benne. Gyári gázolajszűrő ház is van eladó ha kell vkinek. Ugyanezen az autón volt szegecsesre cseréltem.