sztem meg a bimbozó demokraáciában a hatalom nem volt felkészülve ilyesmire, ahogy a tavalyi eseményekre sem a rendőrség. Akkoriban én sem láttam abban semmi kivetnivalót, hogy néhánan korlátoznak mozgásomban. A demokrácia nem partalan, másoknak is vannak jogai
Egyszerűen megkéri a rendőr, hogy saját biztonsága érdekében ne menjen fel a hídra délelőtt, mivel szélsőséges radikális csoportok be nem jelentett erőszakos akciója várható.
Erre minden józan, normális állampolgár csak egyféleképpen reagálhat.
A csőcselék pedig hangosan, zászlókkal csoportosan fognak jönni. Messziről lehet majd fotózni ezeket a barmokat.
Így van. Már előtt le kell kapcsolni őket. Ezért írtam, hogy a rendőrők a híd gyalogos feljárójánál tovább ne engedjék a csűrhét. A Fotósokat fel lehet enegedni a hídra.
Én mindenkit elküldenék. A járókelőket a saját biztonságuk érdekében felkéném, hogy ne jöjjenek fel a hídra mivel várhatóan szélsőséges radikális csopotok fognak balhézni.
A sajtó embereit felnegedném a hídra. Ők föntről a rendőrök mögül fotózhatják az akciót.
A hídfoglalók pedig úgyis a balhé miatt mennek. Őket sajnos nem lehet senkivel se összekeverni.
Én azt szeretném ha ilyne hídfoglaló barmok nem is lennének Magyarországon. És kurvaveszélyesnek tartom egy kétmilliós város legfontosabb hídjának lezárását a pénteki csúcsforgalomban.
És nem tudom milyen szar a gumilövedék, de nem is akarom megtudni.
Egyébként én polgári engedelmességről beszélek, amikor az állampolgárok maguk tisztítják meg a hidat. Remélem a rendőrség a helyén lesz és nem engedi fel a hídra a hídelzárókat.
Ha csoportosan jönnek zászlókkal, tranparensekkel, akkor lehet igazoltatás után oszlatni ha nem mennek el, mivel nincs bejelentve a demonstráció. Nagy valószínűséggel nem fognak elmenni. A híd alatt lehet a rendőrautókat és a rabombomilokat parkolni. Mindent szakszerűen a törvények betartásával. Én már hétkor ott lennék a műveleti területen. Remélem Rogán is ottlesz. Én nem hagynám ki a helyében ezt a PR fogást.
A hídra Pest felől gyalogosan csak két oldallépcsőn lehet felmenni. Na ott kell igazoltatni a rendőröknek. Akinél valalmit találnak (molotov, baseball ütő, csúzli... ) azt egyől előzetesbe.
Miutén akkor az MDF vezette koalíciónak volt többsége az Országgyűlésben, az ő szavazataik nélkül nem ment volna át a törvényjavaslat. Márpedig átment...