Keresés

Részletes keresés

rOver Creative Commons License 2002.06.16 0 0 24
Miert lenne? Egy baloldali partnak gyakorlatilag ugyanannyi eselye van kormanyra jutni, mint egy jobboldalnak? Miert lenne a baloldali politikusnak kisebbsegi komplexusa?
Pl. Svedorszagban, ahol 30 eve baloldali kormany van, mit kell bizonyitaniuk
Előzmény: BISMARCK (22)
ontalan Creative Commons License 2002.06.16 0 0 23
Rosszak az információid.
Spanyolország Frankó után emelkedett fel. Főleg Katalónia

Hontalan

Előzmény: BISMARCK (21)
BISMARCK Creative Commons License 2002.06.16 0 0 22
rOver

"Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez oldalfuggo. Hogy aki a hatalmat akarja az baloldalra all, aki meg jot akar a valasztoknak az jobbra? "

ennyire nem oldalfüggö.de a baloldalon mindig ott van a bizonyitási vágy"mi is tudunk olyan jol irányitani".és ennek érdekében minden eszközt bevetnek.

Előzmény: rOver (20)
BISMARCK Creative Commons License 2002.06.16 0 0 21
ontalan

3.Portugáliát nem ismerem de Spanyolországrol tudom,hogy ott Franko után az Europai átlaghoz képest nem volt nyomor.és még egy nagyon fontos dolog ebben a két országban a diktatura alatt nem volt olyan államositás ami a magántulajdont olyan formában érintette volna mint a kommunista országokban.ezért tudott ennek a két országnak a gazdasága olyan gyorsan felfutni.

2.miért mert megerösödtek?és?ebböl mi következik?

1.nem értem?

Előzmény: ontalan (18)
rOver Creative Commons License 2002.06.15 0 0 20
"elsösorban az értékrendbeli hasonloságot hangsulyoznám ki.az a kérdés,hogy valaki jot akar-e vagy csak a saját érdekeit nézi?hogy a hatalmat pusztán csak önmagáért akarja vagy a választok érdekeit tartja fontosnak? "

Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez oldalfuggo. Hogy aki a hatalmat akarja az baloldalra all, aki meg jot akar a valasztoknak az jobbra?

Előzmény: BISMARCK (17)
ontalan Creative Commons License 2002.06.15 0 0 19
Ne haragudj, de ebben a hozzászólásodban pontos jellemzést adtál Orbán Viktor indítékairól.
Hontalan
Előzmény: BISMARCK (17)
ontalan Creative Commons License 2002.06.15 0 0 18
Kedves BISMRCK

1. Nem tisztáztuk, vajon ki is ma Magyarországon a jobboldal. Netán azok, akik nagytőkeellenes szociális jelszavakkal próbálnak operálni egy jó kis ballig bázison? Jó, közben volt egy jobbos jelszavas rész is.
Ha az MDF-re gondoltál, akkor beszélhetünk.

2.Amit a csehekről mondtál, (akommunistákról) a mostani választások tükrében különösen érdekes.

3. Nem tudom, mennyore igaz, azmit montál Spanyolországra és Portugáliára, ott milyen oldal hagyta a romokat?

Szóval, maradt a jelészó, melynek bizonmyítására hoztál érveket, de a kérdést nem jártad megfelelően körül. Ne haragudj, de ez nem méltó hozzád.

Hontalan

Előzmény: BISMARCK (7)
BISMARCK Creative Commons License 2002.06.15 0 0 17
rOver

elsösorban az értékrendbeli hasonloságot hangsulyoznám ki.az a kérdés,hogy valaki jot akar-e vagy csak a saját érdekeit nézi?hogy a hatalmat pusztán csak önmagáért akarja vagy a választok érdekeit tartja fontosnak?
én a baloldalban mindig a mellözöttek nagyravágyását látom.akik meg akarják mutatni,hogy ök is tudnak irányitani(ez spec a magyar baloldalra nem érvényes).

Előzmény: rOver (15)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.06.15 0 0 16
"egy nem tul jol müködö gazdaságot örökölt és megbirkozott a problémával mint Orbán."
No ezt én se tudtam. Elhittem annak a szemét KSH-nak, hogy 1998-ban nagyobb volt gazdasági növekedés és a tőkebeáramlás, mint 2002-ben.

Előzmény: BISMARCK (14)
rOver Creative Commons License 2002.06.15 0 0 15
De azert a konkret gazdasagpolitikaban azert mar keves a hasonlosag. Thatcher folszabaditotta az arakat es privatizalt mint az orult. Es nem csak pragmatizmusbol, hanem idologia alapon is. (Allam rossz gazda)
Szerintem a Szechenyi-tervtol duhrohamot kapott volna :-))
Előzmény: BISMARCK (14)
BISMARCK Creative Commons License 2002.06.15 0 0 14
rOver

"thatcherita" is konzervativ értékeket vallott mint Orbán."thatcherita" is egy nem tul jol müködö gazdaságot örökölt és megbirkozott a problémával mint Orbán.

Előzmény: rOver (11)
rOver Creative Commons License 2002.06.15 0 0 13
Az azert ciki, hogy nem tudtad, hogy a baloldal kormanyzott, Klaus-ek kulso tamogatasaval :-))
Előzmény: toloba (12)
toloba Creative Commons License 2002.06.15 0 0 12
Jó, kicsit provokáltam, benne lennék én is, hogy a volt nagyfőnökség ne politizáljon.
Előzmény: Turulmadár (8)
rOver Creative Commons License 2002.06.15 0 0 11
"2.pl.Nagy-Britannia,Blair még mindig a konezvativok munkájának eredményeiböl él. "

Lehet egy kicsit offos kerdesem? Egy thatcherita(?) hogy viszonyul a Fidesz gazdasagpolitikajahoz? Persze passzolni is lehet, ha nem azonosulsz ezzel a (bevallom kisse nyakatekert) jelzovel.

BISMARCK Creative Commons License 2002.06.15 0 0 10
phallus impudicus

ha jol tudom a vezérkart és azokat akik pártvonalon haladtak elöre.

Előzmény: phallus impudicus (9)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.06.15 0 0 9
"a cseheknél 5 majd ujabb 5 évre eltiltották a közügyektöl a volt kommunistákat"

Az összes volt párttagot, vagy az ifjú kommunistákat is?

Nem nagyon alakulhatott volna nálunk egyetlen kormány se 12 év alatt.

Turulmadár Creative Commons License 2002.06.15 0 0 8
OK, én kiegyezek egy baloldali kormánnyal, csak nálunk is tiltsák el a wolt állampárti wezetőket a közélettől pár évre. Ott a baloldal nem utódpárt, no ez a nem mindegy.
Előzmény: toloba (-)
BISMARCK Creative Commons License 2002.06.15 0 0 7
ontalan

"Neked nem áll jól a jelszavazás, inkább érvelj! "
jelzavazás az mi?

1.a cseheknél 5 majd ujabb 5 évre eltiltották a közügyektöl a volt kommunistákat,gyárigazgatokat,stb.ennyi idö elég volt a megtisztuláshoz.

2.pl.Nagy-Britannia,Blair még mindig a konezvativok munkájának eredményeiböl él.

Előzmény: ontalan (5)
toloba Creative Commons License 2002.06.15 0 0 6
Így van.
Előzmény: ontalan (3)
ontalan Creative Commons License 2002.06.15 0 0 5
BISMARCK

Neked nem áll jól a jelszavazás, inkább érvelj!

1. Nincs definiálva, mi a jobb- és mi a balodal.
2. Ez sem korban, sem térben nem általánosítható.

Hontalan

Előzmény: BISMARCK (1)
toloba Creative Commons License 2002.06.15 0 0 4
Örülök, hogy jobbsi olvtársak rárepültek.
Mégjobb a dolog, mert ezek szerint négy éve sem ették meg a dumát a csehek, nem úgy mint mi. Így elkerülhették azt a károkozást amelyet egy jobboldali kormány országlásával okozni tud.
Mi négy évig nyögtük a jobboldali kormányt, de a magyar nép felébredve kábulatából kiűzte a jobboldalt a hatalomból. Most kártékony nyomaik eltüntetése a cél. Országlásuk eredménye meglátszik klientúrájuk nagymértékű meggazdagodásán, egyre több visszaélés lát napvilágot.
Előzmény: khess (0)
ontalan Creative Commons License 2002.06.15 0 0 3
Hacsak nem neve az expressnek.
Hontalan
Előzmény: phallus impudicus (2)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.06.15 0 0 2
A varsóit valóban kisbetűvel írják. Nem kis betűvel.
Előzmény: khess (0)
BISMARCK Creative Commons License 2002.06.15 0 0 1
1.a cseheknél a szocdem nem az mszp megfelelöje.

2.a baloldal többnyire mindenhol csak szemetet hagy maga után és általában a jobboldal eredményeiböl él.

khess Creative Commons License 2002.06.15 0 0 0
0: a topicnak
1: Prágában eddig is a szocdemek voltak kormányon.
2: gyengén adod elő a bolsi dumádat.
3: varsói: ezt kis betűvel kell írni.
Előzmény: toloba (-)
toloba Creative Commons License 2002.06.15 0 0 topiknyitó
A mai cseh választásokon hasonlóan a magyar néphez a cseh nép is kivágta a hatalomból a polgári oldalt. A Varsói expresssz megérkezett Prágába is, hogy eltakarítsa a szemetet. A szocdem párt nyert és a kommunisták is jelentősen megerősödtek. Ez utóbbinak magam sem örülök, az előbbinek inkább.
A cseh nép is miként a magyar, felismerte, hogy demagóg sikerpolitikával nem lehet egy országot kormányozni.
Kezdődik ott is az iratmegsemmisítés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!