Miert lenne? Egy baloldali partnak gyakorlatilag ugyanannyi eselye van kormanyra jutni, mint egy jobboldalnak? Miert lenne a baloldali politikusnak kisebbsegi komplexusa?
Pl. Svedorszagban, ahol 30 eve baloldali kormany van, mit kell bizonyitaniuk
"Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez oldalfuggo. Hogy aki a hatalmat akarja az baloldalra all, aki meg jot akar a valasztoknak az jobbra? "
ennyire nem oldalfüggö.de a baloldalon mindig ott van a bizonyitási vágy"mi is tudunk olyan jol irányitani".és ennek érdekében minden eszközt bevetnek.
3.Portugáliát nem ismerem de Spanyolországrol tudom,hogy ott Franko után az Europai átlaghoz képest nem volt nyomor.és még egy nagyon fontos dolog ebben a két országban a diktatura alatt nem volt olyan államositás ami a magántulajdont olyan formában érintette volna mint a kommunista országokban.ezért tudott ennek a két országnak a gazdasága olyan gyorsan felfutni.
"elsösorban az értékrendbeli hasonloságot hangsulyoznám ki.az a kérdés,hogy valaki jot akar-e vagy csak a saját érdekeit nézi?hogy a hatalmat pusztán csak önmagáért akarja vagy a választok érdekeit tartja fontosnak? "
Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez oldalfuggo. Hogy aki a hatalmat akarja az baloldalra all, aki meg jot akar a valasztoknak az jobbra?
1. Nem tisztáztuk, vajon ki is ma Magyarországon a jobboldal. Netán azok, akik nagytőkeellenes szociális jelszavakkal próbálnak operálni egy jó kis ballig bázison? Jó, közben volt egy jobbos jelszavas rész is.
Ha az MDF-re gondoltál, akkor beszélhetünk.
2.Amit a csehekről mondtál, (akommunistákról) a mostani választások tükrében különösen érdekes.
3. Nem tudom, mennyore igaz, azmit montál Spanyolországra és Portugáliára, ott milyen oldal hagyta a romokat?
Szóval, maradt a jelészó, melynek bizonmyítására hoztál érveket, de a kérdést nem jártad megfelelően körül. Ne haragudj, de ez nem méltó hozzád.
elsösorban az értékrendbeli hasonloságot hangsulyoznám ki.az a kérdés,hogy valaki jot akar-e vagy csak a saját érdekeit nézi?hogy a hatalmat pusztán csak önmagáért akarja vagy a választok érdekeit tartja fontosnak?
én a baloldalban mindig a mellözöttek nagyravágyását látom.akik meg akarják mutatni,hogy ök is tudnak irányitani(ez spec a magyar baloldalra nem érvényes).
"egy nem tul jol müködö gazdaságot örökölt és megbirkozott a problémával mint Orbán."
No ezt én se tudtam. Elhittem annak a szemét KSH-nak, hogy 1998-ban nagyobb volt gazdasági növekedés és a tőkebeáramlás, mint 2002-ben.
De azert a konkret gazdasagpolitikaban azert mar keves a hasonlosag. Thatcher folszabaditotta az arakat es privatizalt mint az orult. Es nem csak pragmatizmusbol, hanem idologia alapon is. (Allam rossz gazda)
Szerintem a Szechenyi-tervtol duhrohamot kapott volna :-))
"thatcherita" is konzervativ értékeket vallott mint Orbán."thatcherita" is egy nem tul jol müködö gazdaságot örökölt és megbirkozott a problémával mint Orbán.
"2.pl.Nagy-Britannia,Blair még mindig a konezvativok munkájának eredményeiböl él. "
Lehet egy kicsit offos kerdesem? Egy thatcherita(?) hogy viszonyul a Fidesz gazdasagpolitikajahoz? Persze passzolni is lehet, ha nem azonosulsz ezzel a (bevallom kisse nyakatekert) jelzovel.
OK, én kiegyezek egy baloldali kormánnyal, csak nálunk is tiltsák el a wolt állampárti wezetőket a közélettől pár évre. Ott a baloldal nem utódpárt, no ez a nem mindegy.
Örülök, hogy jobbsi olvtársak rárepültek.
Mégjobb a dolog, mert ezek szerint négy éve sem ették meg a dumát a csehek, nem úgy mint mi. Így elkerülhették azt a károkozást amelyet egy jobboldali kormány országlásával okozni tud.
Mi négy évig nyögtük a jobboldali kormányt, de a magyar nép felébredve kábulatából kiűzte a jobboldalt a hatalomból. Most kártékony nyomaik eltüntetése a cél. Országlásuk eredménye meglátszik klientúrájuk nagymértékű meggazdagodásán, egyre több visszaélés lát napvilágot.
A mai cseh választásokon hasonlóan a magyar néphez a cseh nép is kivágta a hatalomból a polgári oldalt. A Varsói expresssz megérkezett Prágába is, hogy eltakarítsa a szemetet. A szocdem párt nyert és a kommunisták is jelentősen megerősödtek. Ez utóbbinak magam sem örülök, az előbbinek inkább.
A cseh nép is miként a magyar, felismerte, hogy demagóg sikerpolitikával nem lehet egy országot kormányozni.
Kezdődik ott is az iratmegsemmisítés?