Keresés

Részletes keresés

(zsiga) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 78

Szia!

Próbálj meg Eviára szűrni pluszban, nekem így kiadott néhány képet.

Ha jól emlékszem, ez a falu úgy kb. az ÉNy-i szegletben van, mi egy kicsivel keletebbre voltunk tavaly (lásd alább). Nekem inkább a kavicsos part maradt meg a szigetből, itt-ott azért láttunk homokos részt is.

Előzmény: totopad (77)
totopad Creative Commons License 2007.06.20 0 0 77
Tengerpartól tudnátok valamit mondani? Mi Agios Gerorgios-ba megyünk.  Kerestem képeket róla, de sajna csak a Korfu-s megfelelőjéről dob ki párat, de arról nekem is van saját! :D
(zsiga) Creative Commons License 2007.06.19 0 0 76

Sziasztok!

Mi tavaly autóval vágtunk neki, igazából konkrét célunk nem volt, csak azt tudtuk, hogy Eviára szeretnénk menni. Kisebb bolyongás után - az első éjszakát SOS jeleggel Limni mellett töltöttük - ráleltünk Loutra Edipsosra, itt rövid kérdezősködés után négyünknek 75 euró/fő/6éjszaka árért találtunk egy nagyon korrekt 2 szobás, légkondis apartmant. Nekünk nagyon megfelelt.

Biztosan van szebb tengerpart is a szigeten, de külön érdekesség volt az itt feltörő gyógyvíz, ahol állítólag már Arisztotelész is kúráltatta magát :-)

Előzmény: Breki1 (74)
Nesoka Creative Commons License 2007.06.11 0 0 75
Hát a települések közül Limni a legszuperebb, de ott drágák a szállások. Megfizethető áru szállások Roviesben vannak, vagy Agia Anna-n. Én mindkettőt szeretem. Végülis mindegy, mert kocsival érdemes ide-oda mászkálni, nagy a sziget, nem is lehet bejárni egy nyaralás alatt.
Előzmény: Breki1 (74)
Breki1 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 74

Nesoka

a http://evia.homestead.com/mindenszallas.html oldalon lévő szállások illetve települések közül melyiket ajánlanád?

Előzmény: Nesoka (73)
Nesoka Creative Commons License 2007.06.09 0 0 73

Ezt már beírtam a Gorogorszagi nyaralasrol topicba, de most akkor neked is:

Az árak nagyon változóak, attól függően hogy hová mész és hogy hol vásárolsz. Általában érdemes feltölteni valami nagyobb szupermarketben, a legolcsóbbak a Lidl, Sklavenitis, Marinopoulos. A piac elég drága, kisüzletek a turistáktól hemzsegő helyeken dettó. Egy kiló kenyér 1,20 euró, ólommentes benzin 1,15-től felfele, helytől, kúttól függően. Buszjegy 0,70-0,80, egy görög kávé 1,5, capuccino 2-től a csillagos égig, attól függ milyen helyen iszod. Turistaközpontokban 4 alatt nem úszod meg.

Közlekedésárak:

http://www.eviagreece.com/files/praktikus/gorogorszagi_arak1.htm

taverna, kávézó itt:

http://www.eviagreece.com/files/praktikus/arak.html

Élelmiszerek itt:

http://www.eviagreece.com/files/praktikus/arak2.html

Sajnos ez utóbbi napról napra változik, és nem előnyére:( Tehát nagy a drágulás.

ugyanakkor helyek és szigetek között, akár 2 euró különbség is lehet az 5-10 eurós cuccoknál!(és arányosan felfele)

A Sarti topicban láttam ma valami árakat, hát azok sokkal magasabbak mint az Éviai árak.

Előzmény: totopad (72)
totopad Creative Commons License 2007.06.08 0 0 72
Akkor jól láttam az egyik honlapon! fura volt, hogy 21-24fok van júni elején és a webcamon is mindíg felhős volt az ég! Tudnátok mondani kinti árakat hozzávetőleg?
Évia Creative Commons License 2007.06.08 0 0 71

Hello totopad,

az idén elég furcsán kezdődőtt a nyár, rengeteg esővel és még rengetebb felhővel. De a víz már jó, símán lehet fürödni a napos napokon. Állítólag a jövő héttől stabilizálódik a jó idő.

Előzmény: totopad (70)
totopad Creative Commons License 2007.06.07 0 0 70
Sziasztok! Mi újság Evián? Milyen az idő mostanság? Már csak 1,5 hónap és megyünk, de még olyan messze van! :D
szalámi Creative Commons License 2007.05.14 0 0 69

"Persze remélem lesz 1-2 tengerpartra kiülős bár"

Ne aggódj lesz! Agios Georgios is jó hely, bár nekem Pefki jobban bejön, de nem hiszem, hogy csalódtok.

Előzmény: totopad (68)
totopad Creative Commons License 2007.05.14 0 0 68
Mi Agios Georgios-ba megyünk. Azt írták eléggé csendes falu, bár mi se vagyunk az a fajta reggelig discózós tipusu csapat :D! Tavaly Lefkadán voltunk és ott se volt még hál istennek az az ipari turizmus, amit mondjuk Korfun vagy Sartiban tapasztaltam. Persze remélem lesz 1-2 tengerpartra kiülős bár, mert nekünk az tökéletesen megfelel :D
Előzmény: elipszis (67)
elipszis Creative Commons License 2007.05.14 0 0 67

Sziasztok

Csatlakozva az előttem szólokhoz (bár és is 2001-ben voltam):

Eviara főleg a görögök járnak nyaralni, akkor csak egy magyar iroda utaztatott, más külföldi gyakorlatilag nem volt. Pefki sétányán gyakorlatilag csak hangulatos, egyszerü görög éttermek vannak, egy-két minimarket "gagyi" bolt gyakorlatilag semmi.

Delfi gyönyörü, ha belefér az időtökbe ne hagyjátok ki, Szkiatosz szintén klassz program. Általában két helyen szokott a hajó megállni, az egyik városnézős-tavernás-mászkálós-kék-fehérházas, majd visszafele strandolni, egy homokos partszakaszon.

Az autóbérlésről érdeklődj, mert amikor mi voltunk, csak a sziget belsejében lehetett bérelni.

Egyébként Pefki (és Evia) nagyon-nagyon jó hely:)

Előzmény: totopad (63)
szalámi Creative Commons License 2007.05.14 0 0 66

Szerintem nem nagyon érdemes foglalkozni vele. Látszik a stílusából: mindenek előtt a pénz. Mi - úgy gondolja - beleköptünk a levesébe. Persze arra nem gondolt, hogy egy utaztatónak mindenek előtt nyugalmat, biztonságot kell sugároznia, hisz nyaralni azért megy az ember, hogy kikapcsolódjon. Nos, nem hiszem, hogy jó benyomást tett valamely harmadik emberre, aki olvasta a hisztérikus kirohanását.

Azt sem vette figyelembe, hogy a fórum magánemberek magánvéleményeinek és nem a hirdetéseknek a helye. Ha valaki önzetlenül, saját tapasztalatai alapján javasol szállást az helyén való, még talán az is ha a sajátját kultúráltan propagálja, de semmiképp olyan ocsmány módon, hogy a többit leszólja. Ezt hívják a politikában negatív kampánynak és ez általában visszafele sül el.

Szerintem erről, róla ennyit, ez is sok volt.

Előzmény: kvalcsi (65)
kvalcsi Creative Commons License 2007.05.14 0 0 65

Szia Évia!

Légyszíves mielőtt ilyen stílusban pocskondiázol másokat, tanulj meg szöveget értelmezni. Én nem beszéltem senkit rá Pefkire, csak elmondtam a véleményemet és az érveimet. Nagyon sok felé jártam Görögországban és van összehasonlítási alapom. Evia szigete a legnyugisabbak közé tartozik.

Előzmény: Évia (57)
szalámi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 64

Én innen két kirándulást javaslok autóval: az egyik a Meteórákhoz. Oda minden második utunk alkalmával elmegyünk. A feleségem már únja egy kicsit de én nem. Ez egy napos kirándulás. Oda-vissza kb 450 km.  Komppal kell átmenni Agiokambosból Glifába. Érdemes megnézni mikor jön vissza az utolsó komp, mert különben kerülhettek vagy 300 km-t.

A másik, amit szintén meglehet csinálni egy nap alatt: Delfi, Korinthosz, Athén. kicsit rohanós de az egy hét miatt így is érdemes. Vagy csak Athén, Korinthosz és akkor oda-vissza a szigeten. Ez nyugisabb és szép. Bár vissza-fele könnyebb eltévedni az egyik kereszteződésnél.

Amit még jónak tartok: az utazási irodák szerveznek hajóutat Szkiátoszra, oda menjetek el.

Pefkiben ven egy csómó jó kajálda.

Ha részletek, vagy más ér

Előzmény: totopad (63)
totopad Creative Commons License 2007.05.13 0 0 63
Busszal megyünk, de azt tervezzük, hogy bérlünk valahol.
szalámi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 62
De kocsitok lesz, vagy busszal mentek?
Előzmény: totopad (61)
totopad Creative Commons License 2007.05.13 0 0 61
Irodával és sajna egy hétre. Amúgy tervezzük, hogy lemegyünk Athénba és a Meteorákhoz is. Szoval ez nem a pihenésről fog szolni :d
szalámi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 60

Hát ehhez több infó kellene: mivel mész, hova, mennyi időre. A szigeten nincs olyan egetverően sok látni való, de maga a sziget nagy és nagyon szép, azaz ha csak egy hétig vagy akkor is ad annyit, hogy elvagy ott. Már csak a hangulata megéri az odautazást. Igaz, hogy sziget, de ennek ellenére elhelyezkedése alkalmat ad arra, hogy autóval 1-1 napos kirándulásokat tegyél a szárazföldön.

Bár lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, hogy hova mész, hisz ez az Evia topik.

Akkor csak mivel, kivel (mármint irodával vagy magán), mennyi időre.

Előzmény: totopad (59)
totopad Creative Commons License 2007.05.13 0 0 59
Mi ez a vitafórum? :D Inkább segítsetek kideríteni, mit érdemes megnézni a szigeten. Július 23.-án megyünk! Még 2 hónap :( De messze van :(
szalámi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 58

Évia jó reklámot csinálsz magadnak. Gondolod hogy aki elolvassa - és esetleg még neked is adna igazat -, abban nem merül fel, hogy egy ilyen labilis, felcsattanós emberrel nem igen köt üzletet? Mi a biztosíték, hogy ha nálad rendel szállást egy esetleges problémát nem ilyen módon próbálsz megoldani és jól leb@szod a manust.

Nyugalom a hosszú élet titka. Lehet, hogy Görögországban élsz de a mentalitásod nem olyan. Rengeteg jó nyugtató van, én ugyan nem ismerem ezeket de megkérdezhetsz egy jó ideggyógyászt. Most még a tenger is hideg, menj ugorj bele.

Előzmény: Évia (57)
Évia Creative Commons License 2007.05.11 0 0 57

Az is fasza, hogy most 2007-t írunk de Valcsika kijelenti, hogy

***és nem is mostanában voltam Pefkiben (2000)***

és :

***Ide főleg Athénból jönnek pihenni a görögök. Evia egyenlőre nem egy annyira felkapott célpont még, hogy annyira telelegyen vendégekkel mint pl. Parália. Az sokkal inkább hasonlít Siófokra.***

Hát te aztán biztosan tudod.

Akinek esze van, ne titeket olvassgasson, hanem keressen fel olyan topicocat ahol Görögországban élő magyarok írnak, van pár ilyen itt is meg máshol is, és ott normális információkhoz jut.

Na nem zavarom itt tovább a légkört, Ti úgyis mindent tudtok, majd mindenkit célirányosan Pefkibe irányítotok, nincs szükség itt senki másra.

Na csá, és szerezzetek be egy kis valós magánéletet is magatoknak!

Előzmény: kvalcsi (54)
Évia Creative Commons License 2007.05.11 0 0 56
Az nagyon fasza lenne te okos szalámi ha nekem házaim lennének Pefkiben:) Akkor nem itt olvasgatnám az idióta hozzászólásaidat. És akinek háza van és azt reklámozza persze hogy anyagi érdekből teszi, mint ahogy te is gondolom anyagi érdekből valahol sumákolsz a munka égisze alatt. Mindenki abból él meg amiből tud. És dühöngj csak te nyugodtan meg oszd az észt továbbra, én nem fogom miattad a bajuszomat hullatni:)
Előzmény: szalámi (53)
szalámi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 55

Azóta sem sokat változott, de tavaly láthatóan kevesebben voltak mint az előző években. A strandon hétközben alig vannak. Annyi fejlődés van, hogy telerakták nyugágyakkal és ernyőkkel. Fizetni nem kell érte, csak jönnek hogy kérsz-e valamit enni, inni. Nincs kötelező fogyasztás, akinek kicsit vastagabb a bőre az nem kér semmit, nekem ehez nem volt pofám, meg amúgy is jól jön egy sör.

Pefki kimondottan nyugis hely. Ezért szoktunk bevezetőként itt lenni egy hetet, azután megyünk tovább.

Előzmény: kvalcsi (54)
kvalcsi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 54
Én ugyan nem főszezonban (szeptember), és nem is mostanában voltam Pefkiben (2000), de szerintem egyáltalán nem Siófok jellegű. Eleve sokkal kisebb település, nincsenek szállodasorok, szórakozási lehetőség a tengerparti sétányon van csak tudtommal, ráadásul magyar iroda aki ide utaztat az egyedül a Minos Travel. Ide főleg Athénból jönnek pihenni a görögök. Evia egyenlőre nem egy annyira felkapott célpont még, hogy annyira telelegyen vendégekkel mint pl. Parália. Az sokkal inkább hasonlít Siófokra.
szalámi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 53

Én spéci négyszer voltam főszezonban Pefkiben, legutóbb tavaly. Te meg nem segíteni akarsz, hanem reklámozol. A többiek meg veled ellentétben nem a saját házaikat ajánlgatják anyagi érdekből. Biztos jobban ismered Eviát, hisz ez a munkád. Mivel én csak szórakozásból járok Görögországba ezért vagyok elfogulatlan nem úgy mint te.

Kissé ideges vagy nem? Ez a stílus nem tesz jót az üzletnek.

Dühöngj még egy kicsit te segítőkész önzetlen angyalka!

Előzmény: Évia (52)
Évia Creative Commons License 2007.05.11 0 0 52
Komolyan? Talán neked érdekeltséged van Pefkiben? A többieket akik beírják a házak neveit ahol laktak és ajánlgatják nem moderáltatod ki? Vagy esetleg többet tudsz nálam Éviáról? Miért gondolod, hogy nem mondok igazat? Voltál Pefkiben főszezonban? Szerintem mindenkinek van joga leírni a véleményét és az ajánlásait. Senkit nem erőszakoltam semmire. Ajánlom azt, amit ismerek. Mindig akadnak ilyen nagypofájúak mint te, akik a fórumokon laknak, és elkergetik azokat akik segíteni akarnak:(
Előzmény: szalámi (51)
szalámi Creative Commons License 2007.05.10 0 0 51
Egyébként még írj be néhány topikra ilyen hirdetést azt' majd jól kimoderáltatunk.
Előzmény: Évia (47)
szalámi Creative Commons License 2007.05.10 0 0 50
Ne beszélj marhaságokat, csak azért mert Pefkiben nincs érdekeltséged!
Előzmény: Évia (47)
Nesoka Creative Commons License 2007.04.22 0 0 49

Kria Vrisi, Kirinthos tengerpartja, észak Évia

:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!