Keresés

Részletes keresés

_Comet_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 106
És utoljára egy kép HH-ról is.

_Comet_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 105
_Comet_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 104
Én is megpróbálom. Az a baj, hogy nem nagyon találtam képeket még az általatok megadott oldalakon sem. De azért van néhány, némelyikük cím nélkül. Amit most beszúrok (beszúrnék), az a Weg im Weinberg címet kapta.

mud Creative Commons License 2002.07.31 0 0 103
Hesse egy kedves ember(volt).
Viszont mint iro, csapnivalo. Lehet fikazni...
_Comet_ Creative Commons License 2002.07.31 0 0 102
Rejtvény-ügyben minimális az előrelépés: a németek kedvenc (Az üveggyöngyjátékban szereplő) Hesse verse c. kérdésre félig német unokatesóm nem tudott választ adni. Ez gáz, ha a németek sem tudják, melyik az ő kedvenc versük, akkor mi honnan jöjjünk rá? :) Én a Lépcsőkre tippelek, de ez még semmit sem jelent.

Egyébként most én sem olvasok Hessét, éppen A mester és Margaritával küzdök, mivel mindenki azt mondja, hogy milyen jó a könyv. Lehet, hogy én még nem érkeztem el a jó részhez? :)

Kép-ügyben megpróbálok tenni valamit, ha Ti is jó ötletnek tartjátok.

emszi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 101
Megvolt a 100. hozzászólás. Érdekel még valakit a kép beszúrása dolog? :)

Momentán nem nagyon tudok ennek utána nézni. Próbálgassatok Ti is, ha gondoljátok.

Máskülönben meg a honlapomon (1000x reklámozott :)) és a már korábban említett Hessés weboldalakon érdemes kép nézegetés ügyében tekeregni.

Előzmény: hullci (100)
hullci Creative Commons License 2002.07.30 0 0 100
Hajrá!!:)
Előzmény: emszi (99)
emszi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 99
Nem sikerült... :( De majd még próbálkozom! :)
Előzmény: emszi (98)
emszi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 98
Próbálok ide beszúrni egy Hesse fotót, remélem sikerül. Ha nem látod, akkor nem sikerült. :(

[img]http://www.nexus.hu/varazskert/pictures/hesse/hesse5.jpg[/img]

Előzmény: hullci (97)
hullci Creative Commons License 2002.07.29 0 0 97
Képügyben lehet, hogy segit: www.agria.hu, fórumán van egy topik, ahol a rendszergazdák meg mindenféle ügyes és okos emberek adnak ilyenfajta tanácsokat, ott már valakinek sikerült az ő instrukcióik alapján berakni képeket.
Hajrá!!
Nagyon szertnék már Hessé-s képeket látni!!:)
Előzmény: emszi (96)
emszi Creative Commons License 2002.07.29 0 0 96
"Hipp-hopp itt vagyok, hogy honnan az titok, és addig itt leszek, amíg el nem megyek..." (Nem Hesse idézet! :))

Itt is voltam mindig és minden nap megnéztem, hogy van-e hozzászólás, de mivel én sem tudtam a témához érdemben hozzászólni, ezért nem tettem. Mostanában nem olvastam Hessét, de jövő héten megyek nyaralni és akkor viszek magammal egy Hesse könyvet.

A képbeszúrásban én sem tudok sajnos segíteni. Utánanéztem és sehol nem találtam erre lehetőséget. Lehet egyáltalán?

Előzmény: nefelejts (95)
nefelejts Creative Commons License 2002.07.29 0 0 95
A kepberakas jo otlet, de ram ne szamitsatok...:)
Szivesen keresek valamit az internetrol, de feltenni nem tudom, sose csinaltam ilyet. Emsziben bizhatunk...szerintem nem remenytelenul!
Előzmény: _Comet_ (94)
_Comet_ Creative Commons License 2002.07.26 0 0 94
Nem, azóta, hogy beszéltünk róla, semmilyen lépést nem tettem rejtvényügyben. Van még időnk... :)

Arra gondoltam, hogy fel lehetne dobni a topicot néhány kép beillesztésével - úgyis közeledik a 100. hozzászólás, egész jó lenne oda egy szép HH festmény, vagy Róla egy jólsikerült fotó. Mivel én ilyet nem tudok csinálni, ha valamelyikőtök ért hozzá, ne fogja vissza magát :)

További jó nyaralást!

Előzmény: nefelejts (93)
nefelejts Creative Commons License 2002.07.22 0 0 93
Tenyleg nyaraltam...:) Es elotte megvettem azt a kotetet, amiben a mesek vannak (tok ciki, de a cimet elfelejtettem, valami varazslos, mar korabban emszi is emlitette) direkt a nyaralasra, aztan nem azt olvastam, hanem vegulis mast, de azt hiszem, ma este pont jol fog jonni egy kis Hesse...
Mizujs a keresztrejtvennyel? Sikerult mar elkuldened?
Előzmény: _Comet_ (92)
_Comet_ Creative Commons License 2002.07.16 0 0 92
Komolyan mondom, begépelhetem az egész Üveggyöngyjátékot, mire itt valami mozgolódás lesz. Gondolom, mindketten aktívan nyaraltok. Hát jó mulatást, és persze olvassatok sokat!
_Comet_ Creative Commons License 2002.07.11 0 0 91
Nincs túl nagy mozgás errefelé...

Épp ezért úgy döntöttem, hogy bepötyögöm Nektek a Sziddhárta c. könyvből a kedvenc részem. Biztos olvastátok, de azért leírom, mert engem ez a rész egy nagyon kedves emberre emlékeztet.

"Derűsen tekintett a folyó sodrába, nem volt még víz, amely így tetszett volna neki, a tovahömpölygő víz jelképe és mondandója még sohasem volt számára ily erősen és szépen nyilvánvaló. Úgy érezte, hogy a folyónak valami külön mondanivalója van számára, valami, amit még nem tud, ami még vár rá. Ebbe a folyóba akarta ölni magát, ebbe fulladt ma bele a régi, a fáradt, a kétségbeesett Sziddhárta. Az új Sziddhárta azonban mélyről fakadó szerelmet érzett e sordódó víz iránt, és úgy döntött, hogy nem válik meg tőle egyhamar. (...)

Szeretettel nézte a víz sodrát, átlátszó zöld színét, titkokban gazdag rajzolatának kristályos vonalait. Halvány gyöngyöket látott felszállni a mélységből, csendes buborékok úsztak a víztükrön, égi kékség verődött benne vissza. Ezer szemmel nézett rá a folyó, zöld, fehér, kristályos, égszínkék szemekkel. Hogy szerette ezt a vizet, hogy lelkesedett érte, milyen hálás volt neki! Szívében hallotta szólni a hangot, az újjáéledt hangot, s az így szólt hozzá: "Szeresd meg ezt a vizet! Maradj vele! Tanulj tőle!" Igen, igen, akart tőle tanulni, akart rá hallgatni. Úgy tűnt neki, hogy aki ismeri ezt a vizet és ennek titkait, az sok más dolgot is megért, sok titkot, minden titkot."

nefelejts Creative Commons License 2002.07.01 0 0 90
Ez tok jo! Mondjuk 2005 meg eleg messze van, de remelem, hogy a festmenyessel fogjak kezdeni..:)

Szereti valamelyikotok Santanat? En speciel nem igazan ismerem a szamait, de most tudtam meg, hogy masodik lemezenek cime ABRAXAS!!! Ismeri valaki??!

Előzmény: _Comet_ (89)
_Comet_ Creative Commons License 2002.06.28 0 0 89
Szereztem egy Cartaphilusos szórólapot a kiállításon, eszerint még több könyvet jelentetnek meg az elkövetkezendőkben (2005-ig), ezek közt lesz egy kiadás a festményeiről, egy a verseiről, egy az életéről is. Meg még más könyvek. Tiszta kánaán, mi? :)
Előzmény: nefelejts (87)
_Comet_ Creative Commons License 2002.06.28 0 0 88
Részemről is Ámen!
Előzmény: nefelejts (86)
nefelejts Creative Commons License 2002.06.28 0 0 87
Hat ize...szoval MEGTALALTAM! A kis ujsag belekeveredett a jegyzeteim koze, a nagy meg ottmaradt az asztalomon, aztan elfeledkeztem az elobbirol...Egyebkent rajottem, hogy nekem kell egy konyv Hesse festmenyeirol. Nemetorszagban biztos van ilyen kiadas (mintha lattam volna az ujsagban), de nalunk nem hiszem...:((

Előzmény: _Comet_ (81)
nefelejts Creative Commons License 2002.06.28 0 0 86
Na igen, ez utobbi mondatod kapcsan megint orakat lehetne beszelni, de igaza van Cometnak, ez tenyleg nem ennek a topicnak a temaja.
Utolso szo: en mindenesetre nem vettem eszre, hogy errol lenne szo. Masreszt meg talaltam benne olyat, ami engem megerint, ugy erzem, hogy nekem szol, es ezzel teljes mertekben elvagyok.
Előzmény: HitetlenTamaska (85)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.06.27 0 0 85
Kedves neflejts, egészen pontosan arra, hogy a ha a homoszexuális hajlam bigott vallásos neveléssel párosul, az az illetönek, ha nem Nyugateuropában vagy ay USA-ban élt az elmult évtizedekben, rendszerint megoldhatatlan belsö válságot szokott okozni.
Előzmény: nefelejts (83)
_Comet_ Creative Commons License 2002.06.27 0 0 84
Szerintem az efféle kötekedést nem kellene ilyen komolyan venned. Az illető mondanivalója, khm... hogy is mondjam... önmagáért beszél, asszem mindenképp ki akarta adni magából... Szerintem semmire sem gondolt, csak arra, hogy leszólja HH-t. Szóval szerintem beszéljünk másról.
Előzmény: nefelejts (83)
nefelejts Creative Commons License 2002.06.27 0 0 83
Kedves Tamaska!

Azert orulok, hogy megprobaltad. Majd en is elolvasom alkalomadtan a Tulajdonsagok nelkuli embert, ha hozzajutok. Viszont nehany megjegyzesed eleg furcsanak talaltam. Pl. "a tarsadalom erette valasaval" Ezt meg hogy erted? Csak a homoszexualitassal kapcsolatos hozzaallasra gondoltal, meg arra, hogy ma mar nem "kotelezo" a vallasossag, vagy esetleg mas szempontokra is? Mondjuk ez kicsit off, de azert remelem, a tobbiek elnezik, hogy kivancsi vagyok a velemenyedre.
Na, aztan meg folytatom, csak most eluldoztek a szamitogeptol...

Előzmény: HitetlenTamaska (80)
_Comet_ Creative Commons License 2002.06.26 0 0 82
Én még mindig az Üveggyöngyjátékot olvasom, bár most elolvastam a 10 évesen írt meséjét is (elég idealista - ez tetszik nekem!). A Varázslós könyv első meséje Oscar Wilde "The Little Infanta" c. meséjére emlékeztet (Az infánsnő v. A kis infánsnő - valami ilyesmi magyarul). Sajnos a Napkeleti utazást még nem olvastam. De ha ajánlod, hát egye fene, ráveszem magam... :)
Előzmény: emszi (76)
_Comet_ Creative Commons License 2002.06.26 0 0 81
Keresd alaposan! :) Ha pedig az életrajzi részben valami érdekesre bukkansz, haladéktalanul tudósíts!
Előzmény: nefelejts (78)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.06.26 0 0 80
Ennek a topicnak a hatására, hogy felülemelkedjem Hesse irán érzett ellenszenvemen, megvettem a Demian -t, és ugyan Hessevel szembeni ellenérzésem nen csökkent viszont igen nagy mértékben megsajnáltam öt, hiszen nem kell végzett pszihologusnak lenni ahhoz, hogy teljesen nyilvánvaló legyen, hogy az ő egyetlen alapproblémája a mélyen vallasos neveltetés és a kibeszélni képtelen homoszexualitása között feszülő ellentét. Nagyon remélem, hogy a társadalom éretté válásával, Hesse ma már nagyrészt nevetségesnek tünő probémái végérvényesen tulhaladottá válnak.
emszi Creative Commons License 2002.06.26 0 0 79
Kedves Nefelejts!

Már megijedtem, hogy diszkriminálom a kedves topic társaimat és mindenkinek más újságot küldözgetek, ezért utána néztem magam is az újságban a kérdéseknek.

A kisebb méretű újságot ha kinyitod, rögtön a jobb oldalon van két oszlop. Az egyik a kérdéseket tartalmazza, a másik a nyereményeket.

Remélem így már meglesz...

Előzmény: nefelejts (78)
nefelejts Creative Commons License 2002.06.25 0 0 78
En megneztem az ujsagot, de az az erzesem, hogy amit en kaptam, az egy masmilyen ujsag, mint a Tied, uis sehol sem talaltam benne rejtvenyt, nyeremenyeket meg ilyesmit. Van benne Hesse-eletrajz, a muveirol irnak velemenyt mindenfele emberkek plusz HH muvei kulonbozo kiadok kiadasaban, a konyv boritojanak a kepevel. Vagy pedig teljesen hulye vagyok.
Előzmény: _Comet_ (77)
_Comet_ Creative Commons License 2002.06.24 0 0 77
Látom, volt egy kis szabadidőd... :) Remek megfejtések, úgyhogy lassan valamiféle konszenzusra kellene jutni a kétséges pontoknál. Az a baj, hogy én még csak az elejénél tartok, és mit mondjak, nem az a tipikusan olvasmányos könyv, amit egy nap alatt kiolvas az ember. Feljegyzem az oldalszámokat, amiket írtál és én is megnézem, bár nem hinném, hogy sokat hozzá lehetne még ehhez tenni. Ami hiányzik, az egy német példány, hogy a megfejtést idézetekkel alá tudjuk támasztani.

A visszafordítással nem lesz gond (mondjuk én nem vagyok egy németzseni, de a tesóm az, szóval ő biztos megcsinálja).

Látom, nem nagyon néztétek meg az újságot, ezért beírom a további tudnivalókat.

1. díj: 4 napos utazás 2 személynek Montagnolába
2. 2 napos utazás (2 fő) Calw-ba v. Frankfurtba (onnan nem messze élnek rokonaim, már többször voltam, úgyhogy nálam mondjuk Calw lenne a nyerő)
3. egy 20 kötetes gyűjtemény a legújabb kiadásból (természetesen HH)
4-10. mindenkinek egy könyvutalvány 100 Euro értékben (na ezzel mit kezdenénk itthon?)
11-50. mindenkinek egy HH kalendárium (2003-as persze)

2002. szept. 30. a beküldési határidő
E-mail: hesse@suhrkamp.de
Van ott még fax, levél, postagalamb, stb, stb, stb. Ezek is kellenek?

Előzmény: emszi (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!