Egy újabb a magyarkatonai repülés törtténetével foglalkozó könyv került néhány nappal ezelőt a kezembe. Bár még nem olvastam végig-csak 45- ig jutottam el , és a java még hátra van- a könyv elég jónak tűnik!Szerzője nagyon jól összegyűjtötte a felelhető dokumentumokat, és biztos vagyok benne,hogy az ötvenes évektől a Gripenekik bezárólag sok fontosat és érdekeset tudhatunk meg a kecskeméti repülőtér ( újmagyarúl a Kecskeméti Légibázis netán Támaszpont) és az ott települt egységek történetéről. Bár a mondatok időnként nehézkesek, és a szerző gyakran ismétlésekbe bonyolódik a szövege jó. A képanyag is jó bár a csoportképek néha elmosódottnak tűnnek De ez nem az Ő hibája.
Szóval ajánlom a könyvet a repülést különösen a katonai repülés ledvelőknek.
KENYERES DÉNES: A KECSKEMÉTI KAT. REP. TÖRTÉNETE A KEZDETEKTŐL A GRIPENIG
Megrendelhető a szerzőtől: 06-70-208-0656 tel számon. Ára: 4000 ft (de szerintem megéri)
Gondolom, valahol utalniuk kellett (vagy rá kellett volna kérdezni) arra, hogy mennyi a csomagolási és szállítási költség -- utánvéttel ez teljesen elfogadható ár. Én csak akkor rendelek Interneten, ha pontosan ismerem a feltételeket. Annak pedig még így is megéri, aki sehol nem találja könyvesboltban. Én is máshonnan rendeltem meg, csak gondoltam, hátha segítek valakinek az infóval...
A DVD-s honlapon a szeptemberi megjelenést én is láttam, de tudtommal mégsem készült el időben, és még nem kapható. Lehet, hogy tévedek; Magyarországtól 1000 km-re élő, repülőgépek terén szinte teljesen laikus feleség vagyok, csak a férjemnek szoktam begyűjteni ilyesmi ajándékokat :-)
az Aeromagazinos megrendeléssel kapcsolatban csak annyi a megjegyzésem, hogy én is megrendelztem e-mailen a könyvet. Meg is jött 3 napon belül. Utánvétele, 3750 Ft-ért....
Az említett Háy-könyv 3.500 Ft-ba kerül, de az Aeromagazin szerkesztőségétől 2.800 Ft-ért rendelhető meg e-mailben v. postai úton. Természetesen már én is beszereztem a férjemnek, de még nem adtam oda, ezért véleményt nem tudok írni. Viszont a korábbi Háy-könyv ("Amit a repülésről tudni kell") tetszett neki :-)
Itt a Karácsony meg lehet lepetni magunkat repülő témájú könnyvekkel is.
Szíves figyelmetekbe ajánlom Csorba lászló most megjelent könyvét amely a miskolci és a sajókápolnai repülőtér ész az ottani klubok történetével foglalkozik. Az idősebek - vit repülők, ejtőernyősök- neglepően sok régi nagymenővel találkozhatnak újra a lapjain! A szerző , illetve a visszaemlékezők nagyon sok érdekes történetet írtak le a vitorlázó repülés aranykoráról,az 50-85 közötti időszakról. A képanyaga is jó, bár a minősége lehetne jobb is. De akkor drágább lett volna a könyv.
Ha valakit érdekel a szerzőtöl kel megrendelni, és azonnal postázzák.
CSORBA LÁSZLÓ 46-372-423 tel számon.
Tegnap került kezembe HÁY GYÖRGY újabb könyve LÉGIBALESETEK PILÓTA SZEMMEL I. több a másik topicban többször kibeszélt balesetről ír a tőle elvárható magas szinten és szakmailag nagyon szép nyelvezettel. Remek kabinképek vannak benne! A szöveg tényleg pilóta szemszögből íródott.
Valószínüleg a legtöbb komolyabb könyvesboltban kapható, én is ott láttam meg.
Ezekről sajnos nem tudok véleményt mondani (nekem is szűkös a könyvekre fordítható keret:-(), viszont tudom ajánlani A Repülés története címűt (Riccardo Niccoli)
Szeretném meglepni magamat karácsonyra repülős könyvvel. :)) A repülőgép enciklopédia és A világ híres vadászgépei könyveket néztem a neten. Vélemény ezekről a könyvekről?
Nekem is megvan a Ferihegy titkai DVD-k, de nekem azért tetszett, igaz én tudtam, hogy ilyen dolgok nem lesznek benne. Most fog egyébként kijönni egy uj DVD, vészhelyzeti megoldásokról egy szimulátorban... nézz utána!
Egyébként ha az angol nem gond, akkor tudok ajánlani nagyon jó DVD-ket!!! Az ITVV csinál ilyen filmeket, amire te is vágysz, és én is vágytam még anno.
Itt találsz párat. Van egy, nem tudom pontosan melyik, de abban még azt is elmagyarázza a kapitány, hogy egy tengerentúli túrát a széljárásokból hogy tervezik meg, stb... ezek tényleg nagyon jók! Ajánlom őket!
Egy kedves barátom majdnem húsz éve repül, gyűjti az órákat, ha jól emlékszem túl van már a négyezren, van két diplomája, robotol azért, hogy egyszer ebből élhessen meg. Ő még nem ül a jobb egyben sem kereskedelmiként, pedig k.rva jó keze van, a jó istenke is repülni teremtette őt. Nincs két millája, szeret repülni és oda fog jutni, ahová való, csak sajnos sokkal hosszabb úton. Ez is egy lehetőség.
Én most vettem meg a "Ferihegy Titkai" dvd-t a jövő házában, és habár még csak az első dvd-t néztem meg a kettőből, csalódás volt.
Volt benne néhány érdekes rész, amiot nem tudtam, de szerintem sok érzelmekre ható "snassz" fel-le szállás van benne. Szívesebben vettem volna valamilyen kimerítőbb dokumentum filmet. Az extrák viszont nagyon jók.
Szívesen megnéznék egy hogyan kell felszállni a géppel tipusú doksi filmet, ahol elmagyarázzák, hogy ez arra, az meg erre való, ha ez így akkor az úgy tipusút.
Egyébként rendkívül átfogó , csak túlságosan felületes. 2900.- volt a dulpa dvd.
Viszont a B737 szimulátor egészen jó. Ez a jövő házában van. egy szoba kialakítva.
1000/20perc
Engedjetek meg nekem egy kérdést még ide. Hogy a viharba gyűjt össze valaki 2 millert hogy egyáltalán elkezdhesse a rep sulit. Felhívtam egy-két sulit, de a legkedvezőbb ajánlatot is úgy kaptam hogy havi 500.000.- /4 hó, de mégis hogyan csináljátok?
Van valami működő hitelrendszer vagy ilyesmi?
Ilyesmit tudnék elképzelni, hogy megcsinálom a sulikat hitelből, és x időn belül a pilóta fizuból sokkal könnyebben kinyögöm a részleteket, mint nélküle...