Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

digiton Creative Commons License 2002.05.03 0 0 56
Okés! Haladjunk csak egy kicsit ezen a bírósági behajtás vonalon. Ezt akkor teheti meg a cég, ha az ember szó nélkül nem fizet? Vagy: Akkor is megteheti, ha egy very udvarias levélben közli velük az emberfia, hogy márpedig én "gépjárművemmel nem várakoztam és azt ott nem tároltam" (idézve az általuk hivatkozott rendeletet) ???
Mert ez abszolút törvénytelennek tűnik számomra. Gondoljatok bele. Csinálok egy papírt, hogy a szomszédom tartozik nekem öt milkával és még ügyesen alá is hamisítom a nevét. Akkor per nélkül behajthatom rajta? Parkolóék még ennyire hiteles papírokkal sem rendelkeznek. A pribék akkor és olyan mikicsomagot csinál amilyet akar, az nem tekinthető bizonyítéknak, mert szvsz az alkalmazott technológia nem biztosítja a rosszakaratú emberi tevékenység kizárását! (csak józan parasztival agyalva mondom, de ez a logikus nem-e?)

bömbölde Creative Commons License 2002.05.03 0 0 55
helló!

Papír érkezik! Ön valahol valamikor nem tette ezt és ezt. Ezért fizessen ennyi meg ennyi lukas fityfirittyet.
Válasz:
A jelzett időpontban Borusz Boohuljev Szerb állampolgár kinek címe Beograd Stalin Ulic 21454477854 használta kocsi Mellékelve áll kölcsönadási dokument.
mély tisztelet + ilyenek

Szerintem jogilag nem támadható

bömbölde

digiton Creative Commons License 2002.05.02 0 0 53
Igen, én is azt látom, hogy azokra mennek rá, akik már fizettek. Ugyanennél a cégnél egyszer az őskorban bepengettem az "azonnali" büntit a mikicsomag alapján.

Tudom, hogy eltörölni reménytelen, mert szerintem így az EU-ba se mehetnénk. De ez a fix, de befizethető díj elfogadható lenne valamilyen bérlet formájában.

Hogy is van ez a bírói behajtás? Mondjatok részleteket....

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.02 0 0 52
most vettem eszre, hogy a felszolito listan van egy olyan utca is amibe miota parkolasi dij van nem is parkoltam :))
elotte is max 2-szer, de miota dij van, xarasig van parkolohely....
szal ezek jaccanak azokkal akiket sokat lattak vagy mar fizettek..

bekaphassak.

Mogorva Creative Commons License 2002.05.01 0 0 50
Olyanról, hogy bírói fizetési meghagyás (per nélkül) még sohasem hallottál? Az a határidő lejárta után automatikusan végrehajtóhoz kerül, aki alig várja az efféle feladatot, mert akinek autója van, attól általában van mit foglalni. Ráadásul ekkor már fizetheted meg a végrehajtási költséget is, már pedig a végrehajtók nem emberbaráti szeretetből tevékenykednek és elhiheted, ács ceruzával írják a számlát. :(
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.30 0 0 48
jo otlet a nepszavazas

de szerintem eltorolni nem lehet
szerintem a megoldas egy normalis dij kikalkulalasa, vagy berlet egy adott korzetbe pl. 3E Ft-ert
es akkor nem kene az info radioba nyilatkozniuk a vezetoknek hogy 23000 embernek kulodtek ki a fovarosi parkolasi cegek felszolito levelet, az egyik 200.000.000 a masik 500.000.000 Ft hiany miatt
hanem megkapnak rendszeresen a dijat ok is es az onkormanyzatok is

amugy most 23000 pert inditanak?

/

Előzmény: digiton (47)
digiton Creative Commons License 2002.04.30 0 0 47
Szasztok!

Nos az alább látható levél eredetije a TV2-nél van... (tudomásom szerint). Csak fosnak leadni, mert nem tudnak bizonyítani dolgokat.

Nem részletezem az ügyemet, kaptam én is kis tértivevényes levelet, említsük meg a cég nevét is: EURO INFORD IRODA KFT. (okulásul azoknak, akik ilyet kapnak, NEM a Centrum kft. a feladó, gondolom többek között azért, hogy NE tudd elsőre, hogy mi van benne és vedd át.) Tehát: ne vedd át!!

Már páran (más topicból) beszélgetünk arról, hogy kellene valamilyen szervezetet létrehozni, hogy törvényesen kicsináljuk a parkolómaffiát. Ennek én egy módját látom: a prkolási díjak végleges eltörlést országos szinten és megkerülhetetlen módon. (tudom, hogy ezek nagy szavak, de csak ez a megoldás). Népszavazást kellene kiirítni a kérdésben, ahhoz meg nem kell más csak egy bizonyos számú aláírás. Hogy mennyi azt most nem tudom, de ilyen népi kezdeményezéssel lehet csak törvényesen lépni.

Én egyébként a belvárosba csak a páromért szoktam bemenni, ez max. fél óra. Van egy tök élethű játékpisztolyom, azt ki szoktam tenni az ülésre, mintha véletlenül kiesett volna. Utána úgy hagyom ott a kocsit, hogy sétálgatok kürülötte és figyelem mi lesz. Volt érdekes ellenőr-arc, mikor benézett a kocsiba jegyet keresve. Nem is csomagozott a nő! (nőstényellenőr volt!!)

Himnuszunk a www.extra.hu/silverclub oldalról letölthető.... :-)))

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.28 0 0 45
Megérné megnézni a maoi statisztikákat, hogy hány rokkant vezető van a normálisakkal szemben. Megnéztem a Szinyei M. Pál utcában (Kodály Körönd magasságában), hogy hány autón van parkolójegy. 9 autóból 1 vett jegyet, 2 kellett volna hogy vegyen, 1 engedéllyel volt, a többi pedig rokkantkártyával. Ez igen. Mi van, ha az eu belepillant a statisztikába?
"A Budapesti ingázó vezetők 55%-a rokkant." :)
"Rokkantak" közül egy sportautó, egy puttonyos. Köszi, király.

Astra Agressor:
Ez a levél honnan van? (Remélem, csak a Paintbrush-al alkottad)

BX_thomas Creative Commons License 2002.04.26 0 0 43
nem szoktam én agressziv lenni, csak amig valaki ki nem hozza belőlem az állatot... :-)))

De olvasgatom én ezt csak lusta voltam irni...

egyébként nekem is van egy barátom aki notoriusan nem fizeti a csekkeket és tipikus f@sz módjára parkol az A6-osával... :)))

Előzmény: vn99 (42)
vn99 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 42
Thomas! te ilyen agresszív is tucc lenni? Ezt nem gondoltam volna:-)

Topicoffolás? ( ha má' egyszer ide is betaláltál:-)))

V.

Előzmény: BX_thomas (41)
BX_thomas Creative Commons License 2002.04.26 0 0 41
énishagy!

Tavaly nejem elhasalt brinyiglivel... mocsok módon jól kiröhögtem, de nagyon fájlalta könyökét... estére feldagat, fáj stb. stb.. reggel telefon sógornőm anyjának kórházba hogy beszaladnánk röntgen meg egyenbek és olajozottaban menjenek a dolgok.
reggel 7-től fizetős a kórház környéki parkoló egerben, már ez önmagában dühitő, demind1. Megállok, minket már vár fehér köpenyes hölgy, feleségem megy befelé én rohanok a pénznyelőhöz veszek másfél órát, mert hátha soká tart a dolog.. Rohanok a kocsihoz ajtó kinyit, cetli behajit, ajtó bevág. futás be a kórházba...
Röngen, gipsz, meg sirás.... megyünk kocsihoz csomag. Agyamat elöni a vér.... kezd kiszabadulni belőlem állat... odaérek és látom hogy a cetli fejjel lefelé hasal a kocsiban... Még hatalmasabb düröham... bár csak a fejvörösödésemből lehett következtetni a mérgemere, mikor meglátom az irástudatlant! Feleségem beültetem és megyek a csomaggal meg a cetlivel..
Elkezdem szépen csöndben a mondókám:
- Kérem szépen miért büntetnek meg ha van cetlim?
-Benne van a csomagban...
- de én nem nyitom ki a csomagot és nem ismerem el mikor nekem még fél órái van cetlim amit egy órája vettem.
- mondom benne van a csomagban! Nemérti?
- no itt pattant el a húr, a nem érti szónál!
- A jóqad nem érti az te irástudatlan paraszt! Nemtucc olvasni, te bunkó! Itt a kezembe a cetli és rajta van minden, ott volt a szélvédő mögött!
- és? oda van irva hogy nem megfelelően van elhelyeze igy a büntetés jogos! menynek a panaszirodába.
- ekkorra már tomboltam... széttéptem a csomagot és közöltem vele megteszem...
- jó de akkor kell a csomag.
- lexarom. és otthagytam... bementem mondtam mivan és hogy a kórházban voltam a sürgősségin a feleségemmel és bocsánatot kértek a kollégajuk nevében is...
De akkor is utálom őket de nagyon! :-))

vn99 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 40
Ground0,

Beszéljek adorjánnal, hátha felajánla neked ezt a magas poziciót?:-)))

V.

ground0 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 39
vn99!
Ez forradalmian új ötlet volt tőled!
Pont azt ecseteltem, hogy ez mennyire nem működött! Egyrészt minden nap más embört hoztak, másrészt őket is ellenőrizte főellenőr, ezeket pedig nem tudták megkenni. Egyébként ekkor nem is vállalták be a 'mezei behajtók' sem, hogy nem büntetnek.
Erre találták ki, hogy tesznek ki mikulást, de közben mindenki vesz magának jegyet és azt beküldi, hogy há ő itten fizetett, csak nem látták.
Egyik kollégám betelefonált és kiderült, hogy v.mi 50e Ft adóssága van már ilyen módon nyilvántartva, szóval ez is mexünt.
Most az van, hogy a cég fizeti mindenkinek a rendes parkolást, ami napi szinten több 10.000 Ft-ot jelent. Szerintem olcsóbb erre felvenni külön embert, (parking manager) aki egész nap nézi az ellenőrt és amikor jön, minden szélvédőre 1/4 órás fecnit tesz. Szerintem ez max harmadába kerül mint a mostani rencer.

Astra Agressor,
Nálunk e heti sztori, hogy elromlott az autómata és nem bírtunk jegyet venni. Gyött a ellenőr mi meg elküldtük a pitchába. Megjegyezte egyébként, hogy csak akkor 'nem ér' jegyet venni, ha egymás mellett 2! ótomata elromlik. Na elromlott a másik is (tőlünk teljesen függetlenül:)) be is jelentettük ezt is. Két napig rosszak voltak ekkor végre megjavították és ezzel a lendülettel mindenki le is mikulásoztak az utcában.
No comment.

Astra Agressor Creative Commons License 2002.04.26 0 0 38
Szerintem ez is erősen idevág...

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.26 0 0 37
Mindenhol :)
Csak dolgozni ne kelljen :)
Előzmény: vn99 (36)
vn99 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 36
Vazz' MZN, te mán itt is? :-)))
Előzmény: Mihaszna Zullott Naplopo (35)
Mihaszna Zullott Naplopo Creative Commons License 2002.04.26 0 0 35
Haverom este a nyugatinál parkolt, majd másnap reggel 8:10-re ért vissza kocsijához, amin már rajta volt a csomag.

Kicsit felidegesítődött, úgyhogy hazament, nyomtatott egy irgalmatlan nagyon csúnya javaslatot, visszament, vett egy jegyet, kitette a nyomtatott papírt az ablakba, és leült a szemközti kávézóba. :)

Jött a büntis, nézi a kocsit vörös arccal, haverom odasétál, elküldi szóban is a JBQFSZGA-ba, majd vissza kávézni. Ezt addig játszotta, amíg úgy nem érezte, hogy övé az erkölcsi győzelem :)

Astra Agressor Creative Commons License 2002.04.26 0 0 34
Én is hadd színesítsem a palettát...
Elég ritkán jövök be teljesen a munkahelyemig autóval (V.ker) mert tudom milyen gáz az egész parkolási mizéria. De amikor bejövök mindig megszívatnak! Csak 2 példa.
Reggel 8-kor leállok, veszek jegyet, napellenzőt kirakom az első szélvédőre (akkor még fehér karton volt, rajta kevés kék reklámszöveg) rárakom a jegyet. 2 óra múlva megint veszek, kirakom. Újabb 2 óra múlva megint. 3 jegy egymás mellett. Megyek megvenni a negyediket, látom, hogy rajta van a csomag. Élből ideges lettem - mert az utolsó jegy még le sem járt. Nézem mit ír: "Nincs parkolójegy" Agyam elborul. Papírt kivettem,többször bekarikáztam a "Nincs parkolójegy"-et hatalmas nyíl a jegyek írányába és odaírtam " AKKOR EZ MI? SORMINTA???!!!" Jól láthatóan visszatettem. Vörösen izzott a fejem. Egy kollégám kérdezte, hogy mi van - elmondtam - azt mondta, hogy úgy is megy ki a céges kocsihoz, elkapja az ellenőrt. Beszélt is a fejével, de azt nem tudom, hogy az őr mit csinált a csomaggal, mert ha eldobta, akkor van egy "priuszom".
No. 2.
Reggel leállok, veszek, kirakom (napellenzőt semmi esetre sem!) 2 óra múlva megint. Közben jött egy fontos meló amit x órára meg kellett csinálni. A harmadik jeggyel elkéstem 19 percet. Csomag kirakva. Megint elborult az agyam, (ha ez így megy tovább agyvérzésben fogok meghalni!) Kintmaradtam, megkerestem az őrt (ebédidőm ráment). Épp egy kissebb cégtől jött ki, valószínűleg frissen kenték. Hát ezekután én nem fogom! (Alig tudtam uralkodni magamon) Mondom neki , hogy ezt a büntetést sürgősen vonja vissza. Azt mondja, hogy nem lehet, így is elnézett negyed órát, ráadásul már reggel óra ott állok, és örüljek, hogy nem hozatott kerékbilincset. Na mondom ezt kifogtam, de hát ha 'arc hát legyen harc . Erre mondom, hogy csak ezen a soron van legalább hat autó, amin nyoma sincs parkolójegynek vagy engedélynek, és már itt állnak egy ideje. Mondja, hogy azok biztos helyi lakosok. Mondom, hogy az is érdekes, hogy minden harmadik autóban rokkant igazolvány van pl. fekete Dodge Stealth, zsír új Peugeot furgon metálfénnyel stb. Azt mondja, hogy azok regisztrált rokkantak, rádión ellenőriztette. Láttam, hogy ez egy tipikus korrupt, de álszent f@sz. Ő is látta, hogy egyre kevésbé tolerálom a meséit, ezért azt mondta, hogy nyugodtan dobjam el a csomagot, a társaság csak öt után tesz feljelentést. Mondom neki, és ha mégsem akkor hivatkozzak magára vagy mi?!? Erre azt mondta, hogy akkor fizessem be a büntetést és vegyek mégegy parkolójegyet. Ilyenkor olyan ideges tudok lenni, hogy teljesen kikelek kultúrált mivoltomból - de ezt nem várta meg, otthagyott. Pont akkor jött néhány kollégám, és nekik ingerültem elkeztem mesélni a történteket. Láttam, hogy figyel távolról az őr, ezért a nyomatékosság kedvért elkezdtem a telefont matatni, mintha a társulást akarnám felhívni - közben néztem az utcatáblákat meg mutogattam az autók felé. Mondanom sem kell, hogy tíz percen belül vagy nyolc bünti felkerült az autókra.
De akkor is megint én szívtam, van 2 priuszom.
(...............ez itt a káromkodás helye...............)
Hawaii Creative Commons License 2002.04.26 0 0 33
Most is ez a legegyszerűbb és legáltalánosabb.
Tessék végigmenni egy belvárosi utcán minden nap, az ott parkoló autók legalább fele, 2/3-a mindig ugyanaz, és majdnem ugyanott állnak, egész nap. Max 2 óra várakozási idő?! Ugyan! Ezért van az, hogy ha valaki tényleg csak beugrana 1 órára a belvárosba valamit elintézni, képtelen helyet találni.
Így aztán nem csoda, hogy a parkolási társulás bevétele elmarad az általuk tervezettől. A hiányt aztán a mikicsomagosokon próbálják leverni, pedig körülnézhetnének a saját parkolóellenőreik háza táján is. Sőt, kezdhetnék inkább azzal.
Mondjuk ez az egész engem nem érint, vagy csak ritkán, de az egész parkolási rendszer monnyon le! :-)))
Előzmény: vn99 (32)
vn99 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 32
Ahogy nagyapám mondaná: tudod aranyoskám, amikor még a bazilika mellett...:-) Szóval, maikor még anno a hercegprímás u.-ban húztam az igát, akkor nemes egyszerűséggel lefizettük a parkolóőröket. kaptak vmiennyi pénzt, ami kevesebb volt mint a díj fele, cserébe sose büntettek meg, mindig szóltak, ha rossz helyen álltam, és jött a "nagy sárga lopós", és általában még egy helyet is fenntartottak. tudom, hogy ez nem tisztességes, de akkor ez volt a legegyszerűbb.

V.

Előzmény: ground0 (31)
ground0 Creative Commons License 2002.04.26 0 0 31
A 2-essel azért vigyázzatok, mert ilyen esetben állítólag be kell küldeni a jegyet a parkoláséknak a bünti cetlivel együtt.
Mi az első kerületben dolgozunk (és parkolunk), tehát egész nap megy az anyázás az ellenőrökkel. Nagyon megszaporodott a számuk, mióta megszűnt a munkásőrség :))
Egy időben minden nap ment a lefizetés, de ez sem működött, pedig sokféle variációt kitaláltak. Mondjuk ebből a legjobb az volt, hogy kitették a mikulást és mindenkinek szóltak, hogy vegyen 1/4 órás jegyet, amit küldtek vissza, mondván kinn volt csak nem láccot (ugyan abban az időben ugyan ott 20 autón, ez azé elég gáz nem? de! ugye?)
Tehát a lényeg, ha van jegyed és büntetnek, akkor be kell nekik mutatni, mármint a jegyet. Ezt parkolóőrök mondták. Akkor is 'ér' a jegy, ha a bünti után 10 percen belül veszed.

andd,
Szerintem, ha a fizetési felszólításban benne van, hogy 10 napon belül kell megtenni az észrevételed, akkor ha nem teszed azzal automatikusan elismered a tartozásod. Szerintem ennyit megér egy levél, meg mail (mert már maillen is nyomják). Ha valaki ért a joghoz, akkó azér azt meghallgatnám ezzel kapcsolatban.
Másik, hogy ez ajánlott levél formájában érkezett, tehát igazolható, hogy én átvettem. A mikulást meg ugye egy könnyű nyári szellő is elfújhatja...

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.25 0 0 30
Nem a parkolási társulást védtem, mert az télleg geciláda egy banda, meg azt persze elismerem, hogy aki a fizetős övezetben lakik, az talán mégse fizessen díjat. Ebben qrvára igazad van. De igenis, ha valaki teheti, ne álljon meg az autójával a nagykörúton belül. (A befizetett díjból viszont igen gyorsan épüljön mélygarázs. Ja, és ne mondjuk a XVI. kerület kertvárosi részében.

1-es egy kicsit bonyolult, de a 2-es az qrva nagy vazzeg! Minden _második_ parkolós nap fogok venni valami kis jegyet...

Nincs valakinek kedve elmenni parkolóőrnek? Biztos kitanulná a dolog minden forszát, és ideírhatja nekünk. :) (Hmmm. Ez nem is olyan nagy hülyeség!)

"Megvarom, hogy bepereljenek, ha a fenti otleteket (illetve van meg egy-ketto) bevetve megynerem..." Halljuk a még egy-kettőt!

"Ingyenelo rohadekok! " Dehogy élnek ingyen. Jó kapcsolatuk van az önkormányzatnál.

-Zed- Creative Commons License 2002.04.25 0 0 28
- UI:Amúgy szerintem a dolog elmélete helyes: aki bemegy a nagykörúton belülre, igenis fizessen a parkolásért, mert akkor érdekelt lesz benne, hogy csak a metróig menjen az autóval. A belvárosi tömegközlekedés nem éppen kényelmes, de szerintem kielégítő.

Hi all,

eloszor: en a nagykoruton belul lakom, berelt lakasban, es nem tudtam elintezni a parkolo-engedelyt, pedig volt lakcimbejelentesem is... JQA :)

amugy az egesz temahoz:
1. ha nagyon b@sztatnak valakit, esetleg vegig akarja vinni a park.tarsulas a birosagi procedurat, akkor a kov. kell tenni: haverokkal csinalni nehany parkoloor-lefizetest, videora venni, aztan aszondani a birosagon, hogy ezt a szalagot ismeretlenek kuldtek Neked, de bizonyitja, hogy a Tars. emberei szavahihetetlenek, mert korruptak, es azert van ennyi tilos parkolasod, mert egyszer nagyon reg nem fizettel az egyiknek zsebbe, ezert akkor is begepeltek a tetves kocsog masinajukba, amikor a kozelbe sem voltal. A mikulast meg sajat kezuleg toltak fel a seggukbe. Bizonyitsak be _ketseget kizaroan_, hogy ott parkoltal az adott idoben, es a mikulas-csomag eljutott hozzad!

2. Nagyon jol johet egy birosagi targyalason, ha a buntetesek idoszakara (egy reszeben) VAN jegyed :) az egeszet b@szhatjak valoszinu...

Nekem 2xx.000 forintnyi szamlat kuldtek ezek a rohadek g*cik... Megvarom, hogy bepereljenek, ha a fenti otleteket (illetve van meg egy-ketto) bevetve megnyerem a pert, akkor az osszes media elott lealazom oket, illetve becsuletsertesert visszaperelem az egesz tetves bagazst...

Ahelyett, hogy az utakat csinalnak meg ezek a szemetek! Mire fizessek? Hogy felallhatok a 15 centis patkara? G*ceik!
Ingyenelo rohadekok!

Na csak ennyit akartam mondani elsore :)))

Előzmény: Törölt nick (22)
vn99 Creative Commons License 2002.04.25 0 0 27
Vazze' kedves groun0, azé' van elektromos teteje, hogy 20mp alatt becsukjam, ha ilyen helyen akarok parkolni. de általában őrzöttben szoktam, az kicsit biztonságosabb ( na jó, kivéve, ha téged látogatlak meg:-)))

V

Előzmény: ground0 (26)
ground0 Creative Commons License 2002.04.24 0 0 26
Szeva!

Ma küldtem nekik válaszlevelet. Mailen is meg rendeset, 10 napon belül, ahogy kérték.8-)
Az van benne, hogy nem szándékozom fizetni.

Há fe'j, nyáron a cc-ből, meg amúgy is kifújja a szíl a cetlit!!!
Hogy fogsz így szabályosan várakozni, ahogy mi minnyájan?

Ground0

Előzmény: vn99 (24)
Tonx Creative Commons License 2002.04.24 0 0 25
En inkabb azt csinalnam ha mar nem fizetek parkolasert es kapok egy mikulascsomagot, hogy megvarnam mig a mellettemlevo kocsik kozul valaki elindul akinek van cetlije, aztan elkernem tole hogy ugyse kell mar neki. Aztan szepen a cetlit berakni a mikulascsomagba, majd amikor jon a felszolitas akkor az egesz csomagot bevinni es megmutatni hogy bizony ott a cetli csak leesett az ules ala amikor becsuktam az ajtot.:)) Nalunk Sopronban ez igy muxik hogyha kapsz egy mikulast akkor azon szereplo idoponthoz kepest 10 percen belul veszel egy parkolocetlit 40-60 ft-ert akkor ha beviszed a mikulast akkor nem kell buntit fizetned:)))
vn99 Creative Commons License 2002.04.24 0 0 24
Ground0!

Bizonyítsa be a társaság, hogy te megkaptad az értesítésekt, akkor van joga behajtani:-)

Tudod; akinek jó verdája van, azt nem hagyják élni:-)

V.

Előzmény: ground0 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 22
Helló Kibi!

"Pl. a fényképeknek van sorszáma, és van egy adatbázis, amiből a fotó dátuma megtudható. Vagyis ember hétfőn reggel 8-kor fölveszi a gépet, és leadja előhívásra 18:00-kor.(ezt természetesen átadás-átvételi jegyzőkönyv kíséretében teszi!) "

a) Nem titulálnám embernek a parkolóőrt (a nagykörúton kívüleső területeken, mert azon belül eső részeken + várban igenis egyetértek a parkolódíjfizetéssel).
b) Ennyi erőből én meg útnyilvilvántartást vezetek, ami bizonyítja, hogy a kocsim egész nap a Balaton körül furikázott... Kinek kell hinni? A fizetésben 1000%-ig érdekelt parkolási társulás jegyzőkönyvének, vagy a nemfizetésben 1000%-ig érdekelt tulajdonosnak? Vagy rendőrt ültetnek a jegyzőkönyv mellé? Akkor az adatbázishoz képest meg utóbb úgy cserélgetem a vasárnap készített fotókra az eredetieket, ahogy akarom.

És mi van még, ha azt mondom, hogy "Háén vettem parkolójegyet, de hol a francba van mán kis fos parkolóczetli? Melyik hülye parkolóőr volt az három éve, aki nem látta a szélvédőn? Ja, hogy má' öt teljes gárdát kirúgtak korrupció miatt? Bocs, biztos én hazudok..."

Amúgy lehet, hogy a park.társ.-ok arra játszanak, hogy aki gyenge, majd befizeti.

Ground0:
"Amúgy szerintem itt nem az számít ki vezetett" Itt senki sem vezetett :).

Annd:
"Inkább adok egy százast az ott álldogáló hajléktalannak, mint hogy fizessek. " Ja, az a legjobb, ott áll a parkolóóra, ott áll a hajléktalan. Adakozz mindkettőbe. JQA mindkettőnek. Nézzétek meg, milyen bizalomgerjesztő, becsületes arcú "hajléktalanok" állnak a Nyugati téren, a nagykörút felett átívelő, Bajcsy-Váci út felüljáró alatt. Olyan durva feje van, hogy szó szerint oda se merek nézni. Megérne egy külön topicot a koldulósdi: ua.kereszteződésben mindig ua. a hajléktalan. Az erős fiúk biztosítják a terepet. Amúgy van egy csomó fiatal punk-rokker akármi, árulják a fedélnélkült nálam jobb fizikai kondícióban. JQA!

Na, megyek, inkább szétdühöngök valamit, mert már qrva hosszú...

UI:Amúgy szerintem a dolog elmélete helyes: aki bemegy a nagykörúton belülre, igenis fizessen a parkolásért, mert akkor érdekelt lesz benne, hogy csak a metróig menjen az autóval. A belvárosi tömegközlekedés nem éppen kényelmes, de szerintem kielégítő.

ground0 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 21
Okesz, ne foglalkozz vele.
HA behajtható a követelés és van a neveden ÉRTÉK: kocsi, lakás, plussz elérhető vagy, lsd: van ellenőrizhető lakcímed, akkor be tudnak hajtani rajtad jogos követelést.
Szerintem egy telefont v. egy levelet megér a kódis-cégnek, hogy haggyon má békén, de nem mindegy, hogy mi a kiindulási koncepció.
Előzmény: Törölt nick (20)
ground0 Creative Commons License 2002.04.23 0 0 19
A három hónap az mit is számít pontosan?
Nekem van ami csaknem két éves dátum!
Amúgy szerintem itt nem az számít ki vezetett, mert nem kérik, hogy nevezzem meg a vezetőt, csak hogy fizessek (milyen plaktikus:)).
Ha mondjuk gyorshajtásért büntetnek, akkor mindenképp kell a vezető, de szvsz. itt nem.
Előzmény: tcaoe (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!