500 ember gyűlt össze, és most felfelé kerekítek. Azért az durva mondjuk, hogy a miépes zászlóval felvonuló piros terepjáróutánzatnak a szerény fidesz táborban ilyen nagy sikere volt, tapssal és ovációval díjazták. Mondjuk küzdenek az egybegyűltek némi megértési problémával, azonkívül persze, hogy nem rendelkeznek területfoglalási engedéllyel, s többszöri felszólításra sem értik meg, hogy az alkotmány szerint nincs joguk az épület előtt összegyűlni és fáradjanak haza, vagy máshova. Csak azt a szegény huskyt sajnálom, akit a gazdája belerángatott ebbe a szánalmas rendezvénybe. A fregolis lányról meg már nem is beszélek, aki jelvényeit és kokárda kínálatát máris kipakolta, amint húsz főnél többen gyűltek össze.
könnyű Nigériában képet csinálni 1,6 millió emberrôl, mert ott sok a szabad tér, míg Pesten, fôleg a Kossuth tér környékén nem annyira
simán voltunk 2 milliónál többen is, én pl. 3 és 5 között végig Pesten voltam, hol itt, hol ott
Ennyit se tudsz? Nigériában minden kivezető utca végén számlálóbiztosok voltak. Ott ugyanis adnak a hitelességre, na meg a biztos forrásra, és nem bízzák ezt a kényes kérdést látásproblémákkal küszködő félnótás, elvtelen figurákra.
Ajánlom figyelmedbe a 16. hozzászóláshoz beillesztett képet. Hát ahhoz képest nevetségesen kevesen voltatok. Nevetségesen! Márpedig amit a kép ábrázol, az 1.6 millió! Tudod mit? Négymillióan voltatok!
Kedves Mindenki! Én ott voltam a "Nemzetgyűlésen"! 80.000-en lettünk volna? Ez nekem új! Hogy 1,5 milliónál többen voltunk az minden esetre biztos! Hogy miért hazudik az Rtl-klub? Mert MSZP-s! A legutóbbi (márc. 15.-i) Miépes rendezvényen, amin kb. 200.000-en voltunk, azon az RTL-klub szerint több ezren vettek részt! Hát ennyit az RTL-ről!!!
Akkor lehet, de rögtön utánna azt mondták, hogy a Kossuth térre nem fér be 40-50e-nél több ember, plusz ugyanennyi a környezô utcákba. Persze estére korrigálták, mert látták, hogy túl nagyot hazudtak.
Viszont amitôl kifordult a gyomrom: 3 perc OVI beszédérôl (amit azzal zártak, hogy Magyarország Köztársaság, nem Rt., meg a tôke, ugye), majd bevágtak újabb 3(!!!!) percet az ott üvöltô seggfej MIČPesekrôl, amit vészjósló hangon kommentáltak... Hát, ***** (Ez egy tuti moderával felérô káromkodás). Ekkora pofátlanságot... Na mindegy.
Ja, és még annyit a rendezvényekről:
A forgatókönyvek természetüknél fogva azonosak mivel a cél is azonos. A technika változik és a fejlődés új elemekkel tarkíthatja. Rányomhatja bélyegét az is hogy honnan származik a licenc.
Az orosz módi az istenek előtti tisztelgő elvonulást preferálta, az amerikai iskola a sztárok szónoki pulpitusát és mögötte a szimpatizáló civilek mintegy támogató jelenlétét tartja szerencsésnek (Lásd Amway, Szept 11 elnöki beszédek)
Apropó ki emlékszik mekkora tömeg vonult fel végeláthatatlanul mintegy két órán át a Dózsa György úton május elsejéken ? 500000?
A különbség még: akkor utána virsli, sör önköltségen a hangulatok feloldása céljából. Most elötte előzenekar - ne csapjunk bele egyenesen a lecsóba mert elkerülendő az izomláz főleg ott ahol agyra gyúrnak.
Ideje, hogy kicsit észbekapjanak! Még hogy nincs sajtószabadság Magyarországon??? A kereskedelmi adók egyértelműen baloldaliak, és télretájékoztatják a népet a jobboldalról...
Mi lesz itt, ha MSZP-győzelem lesz 21-én?
Elárulom, hogy nem csak a Kossuth téren álltunk, hanem a környező utcákban is, amik mind tele voltak. (Én a Pozsonyi u.-n.)
Az RTL Klub tudatosan ferdített, azt a max. 100 MIÉP-es zászlós csurkistát mutatták, akik valahol elvesztek a tömegben.
Békés, polgári összejövetel volt.
NEM arról szólt a híradás, hogy mennyi híres és nem híres demonstrált a polgári erők mellett, és NEM esett szó Orbán abszolut keresztény, nemzeti töltetű, szeretetre buzditó beszédéről...
- A Kossuth téri politikai nagygyűlésen körülbelül másfélmillió ember vett részt - ennek közlését a BRFK kommunikációs osztálya kérte szombaton este az MTI-től.
Az eseményen megjelent tömeg nagyságával kapcsolatban kiadott közlemény több - a rendezvény ideje alatt a helyszínen tartózkodó - rendőrségi szakértő véleményén alapszik.+++
Hogy fér be négy elefánt egy trabantba? :Kettő elől kettő hátul. Valahogy így lehetett itt is.
A számokkal felesleges dobálózni, a döntést mindenki borítékolni fogja vasárnap -vagy már borítékolta 7. -én saját belátása szerint, és itt a saját belátásán van a hangsúly. Mindenki akkor a saját érdekei szerint fog ott dönteni és tesz a szomszédjára vagy a határon túliakra - kivéve ha érdekeltsége van ott- és mindezt intelligenciájának szintje szerint fogja megtenni. (Lásd csúzdacsapda és társai értelmi szinvonalát és az arra jelentkezők müveltségi szintjét -elkeserítő)
A szombati rendezvény egy ördögien megtervezett profi színes szélesvásznú szagos-hangos MLM (MultiLevelMarketing) esemény volt, az emelvényen a 21%- ot elértek happy csoportjával, ahol később megjelent maga a Koronás Követ is. Nem vitás : "Hozz magaddal még egy embert" . A piramisjáték azonban nem tart sokáig és ott nem mindenki részesül a javakból csak ha a csúcson, vagy a csúcs alatt egy- két szinten áll.
A hangulat elökészítése is ezen rendezvények ill. a nagy koncertek receptje szerint készült. A hangulat megfelelő fokán lép elő a sztár, a legsikeresebb ember, a koronás követ akit már eksztázisban vár a hódolók és reménykedők nagy tömege. (Én is ilyen sikeres leszek én is leszek sztár)
Én inkább örülnék egy mindnyájunkért a háttérben tevékenykedő szürke eminenciásnak, akinek már meg van az egzisztenciája, és nem az én pénzemen akar nagytőkés lenni, és nem kényszerít adócsalásra a megélhetésem kedvéért.
Mindegy hogy fogják hívni és milyen pártot képvisel, ha hagynak élni és gyarapodni akkor is, ha nem ismerem sem őt, sem családját, barátait, osztálytársait.
Elvárom a hatalomtól hogy alázatos legyen velem szemben és ne arrogáns. Ha tévedett, ismerje be és kérjen bocsánatot. Ha becsapott vagy rosszul dolgozott mondjon le önként és ne tartson igényt bánatpénzre, hisz egy rossz döntés alapján én is lehetek munkanélküli, vagy tönkremehet a cégem.
Ne hivatkozzon senki arra hogy ő jó magyar és jó keresztény. Keresztény mérnök számára az ohm törvény másként működik ? A keresztény orvosnak a nátha másként diagnosztizálódik ? És ha az orvos evangélikus, református vagy muzulmán ? (Lehet további permutációkat képezni)
Köszönöm a 10 milliós tömegnek, hogy Duray Miklós (apropo nincs mit tenni szlovákiában az ot élő kisebbségért ?) uszítására mégsem indított el forradalmat.
Én a végén értem oda a Bajcsy felől. Az térre merőleges utcák kb. csak egyharmadukig lehettek tele. De azért így is esélyes a fél milla résztvevő, ami azért szép nagy szám.
Ha egy m2-re a dupláját, 4 embert helyezünk el, aminél több tényleg nem igen fér el, hisz egy ember vállszélessége legalább fél m, akkor a közszolgálati kétmilliós adat esetén a tér mérete 350x1400 m-es lenne. A térkép szerint a 350 m stimmel, de az a hossza, a szélessége pedig kb 140 m, azaz a TIZEDE a becsültnek. A téren tehát max. 200 ezer ember fér el.
A faltól falig dolog sem stimmel, én a tv-ben úgy láttam, hogy a Parlament előtti út teljesen üresen maradt. Sőt a képen úgy látszott, hogy annyira azért nem álltatok szorosan...
Szerintem összesen kb 3-400 ezer ember volt jelen. De nem ez a lényeg, majd kiderül, hányan lesztek ott vasárnap a szavazófülkékben. Én is elmentem volna, ha Pesten vagyok, csak a hecc kedvéért is.
Az RTL Klub az első beszámolóiban azt mondta, a Kossuth téren 40 ezer ember fér el, tehát lehettek kb 80-100 ezren. Tekintsünk el attól, hogy a Kossuth tér FALTÓL FALIG megtelt, valamint attól, hogy a térre futó utcák FALTÓL FALIG megteltek (előtted van, hogy pl az Alkotmány utca milyen széles?). De ez mint nem érdekes a vita szempontjából, úgyhogy vegyük, amit az RTL Klub mondott ti. hogy a Kossuth tér 40 ezres.
Vegyünk egy emberre fél négyzetmétert. (Az fél méter * 1 méteres téglalap :)). Ebben már kényelmesen ellehet, eltáncikáhat az ember, ha úgy tartja kedve. Tekintsünk el attól, hogy a téren annyira szorosan álltunk, hogy ha felemeltem a kezem, nehezen tudtam letenni, illetve ha lent volt, nehezen tudtam felemelni. Vegyük ezt a mindenkinek kijáró és a szadesz rendezvényeken az ott lévő 30 fős tömegnek minden esetben kijutó életteret, ezt a fél négyzetmétert.
Vegyük azt példának okáért, hogy az ott lévő 40 ezer ember, a könnyű megszámolhatóság okán egy téglalap alakú területen helyezkedik el, méghozzá 200 ember egymás mellet sorban és 200 sor egymás mögött.
Az előbb vázolt élettér nagysága okán ezek szerint a Kossuth tér 100 méter * 200 méteres.
A véleményformálás szabadsága az RTL Klubot is megilleti. Hazudtak, nem hazudtak? Szerintem is többen voltak 80.000-nél, de én sem vagyok hiteles forrás. Igaziból nem tök mindegy, hogy mit mondanak? Az én élményemet nem a TV híradásai határozzák meg.
Ettől függetlenül persze demonstrálni nyugodtan lehet, midnenkinek joga van hozzá. Fog ez változtatni az RTL Klub hozzáállásán? Nem hiszem. Ha nem tetszik ne nézd, mert azzal támogatod. Ennél jobb tiltakozásról én nem tudok. Egy keredskedelmi TV-nek a nézettség a mindene, ez teszi értékessé a reklámidejét. Ha nem nézed, ez a mutató máris csökkent egy kicsivel, ergo a magad részéről sikerült "keresztbe tenned" nekik.
Most ugye nagyon sokan beszélnek erről, amivel máris ők nyertek. Jusson eszedbe az Electro World megnyitója. Azzal kapcsolatban is nem kis felhördülés volt, de mindenki megjegyezte az áruház nevét, minden sajtóórgánum tele volt velük.