Tanácsköztársaság pártolója lehetsz...? Éljen Kun Béla, aki Kolozsváron megbukott az érettségin, majd hirtelen feljött Bp-re, és kommunista vezér lett.
Milyen pártom????? Ki a fene vagy te, hogy eldöntöd, melyik párttal szimpatizálok csak azért, mert egy demagóg gengsztercsapatról van egy véleményem?? Ne legyetek már ennyire korlátoltak!!! CSAK mszp és fidesz létezik ??? Ez a mérce??? Már nincsenek igaz és hamis dolgok, nem lehetnek objektíven látó emberek, nem lehet kimondani a hazugságokról, hogy hazugságok ?? Térjünk már vissza a valóságba !
Talán mégsem az ő feladuk. Horthy idején aránylag még védettek voltak a későbbi deportáltak olyannyira, hogy a környező országokból is hozzánk menekültek az üldözöttek. Már, aki tudott.
Már akkor is a szemfényvesztés volt a fontosabb, nem az igazság. És akkor is csak a primitív bunkók dőltek be, mint manapság a 19e Ft-nak meg a lendületben az országban-nak. Sok hülye, csak egyszer vennétek már észre, ez a söpredék pont azokba rugja mindig a legnagyobbat, akik bedőlve a hülyítésnek a hatalomba segítik őket. Semmi sem áll tőlük távolabb, mint azok a VALÓDI baloldali eszmék, amelyeket olyannyira hangoztatnak...
A patkányköztársaság egyik intézkedése volt, hogy az addig csak beléptidíj ellenében látogatható Margitszigetet megnyitotta mindenki előtt. A szegény családok gyermekei életükben először sétálhattak a szigeten. Igazi patkányakció.
A Horthy Miklós Történelmi Társaság hol emlékezett meg a német megszállás mai, 61. évfordulójáról és a Kormányzó Úr hallgatólagos támogatásával végrehajtott deportálások többszázezer áldozatáról?
"A Szent Korona Egységmozgalom polgári szervezetei a Horthy Miklós Történelmi Társaság szervezésében a Tanácsköztársaság 590 áldozatára emlékeznek ma délután négy órakor Újpesten a Váci út és az Árpád út sarkán, a puskát tartó katona szobránál." (MN)
A t.k.társaság semmi más nem volt, mint az orosz-szovjet hatalom első próbálkozása, a pánszlávizmus jegyében utat törni Európa felé:((((( Hálistennek ezt a dicső antant megakadályozta és mivel mást nem tudott bosszúból, jól seggberúgta a szódás lovát:((((DDDD sajnos a ló mi voltunk:((((((( ami a patkányokat illeti, nos ők nem a vereckei szoroson jöttek velünk, mert volt előbb egy kis kitérőjük:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Valszeg mindig haragudhattak, hogy nem ők érkeztek előbb ide! Van valami könyv féle is (mert asszem csak szamizdatként jelenhetett meg 1992-ben, nem bőrbe, hanem a kiadót gúzsba kötve:DDDDD), amely ír ezekről a történelmi dolgokról! Zavaros ügy, de ha csak félig igaz....!
Haat, nem vagyok tortenesz, de azt gondolom, hogy a t.koztarsasag es a 'tortenelmi szuksegszeruseg' eleg messze allnak egymastol. Azt meg nem ertem, miert ne lehetnenk itt ma, ha az nincs? Valszeg akkor is nagyreszt ugyanezeket a hatarokat kaptuk volna, bar lehet, hogy valamivel kedvezobbeket.(Tul sokkal aligha.) De, hogy a rosszabb lenne a helyzet az egesz nelkul?Hat ezt kotve hiszem.Vagy mire gondoltal?
Egyebkent a t.koztarsasag mar csak hab volt a tortan, 'pusztan' az addig tobbe-kevesbe meglevo jogrendtol 'szabaditotta meg' az orszagot. Szerintem inkabb az oszirozsas forradalom es foleg a hadsereg szelnek eresztese volt nagy baromsag.A t.koztarsasag altal nagy hirtelen szervezett voros hadsereg atmeneti eredmenyeibol is latszik, hogy egy normalisabb magyar haderonek lehetett volna beleszolasa a dolgok alakulasaba! Persze ez csak felteves, de mint mondtam, nem vagyok tortenesz.:)