Keresés

Részletes keresés

lerr Creative Commons License 2002.01.09 0 0 31
Nem mondtam én soha, hogy semleges vagyok. Nem is vagyok az.

Előzmény: Tappancs (30)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.09 0 0 30
lerr bátyó vagy néne! Te tökéletesen semleges vagy! Mit is mondtál malaclopónak, aki meg OVit keveri ide? Az bezzeg téma!?
Előzmény: lerr (27)
G20 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 29
Es mibol gondolod hogy a "nep" aki MPben egy uriembert lat jol latja hogy nem egy aljas gazember, csalo? PARASZTVAKITAS ballib modra.
Előzmény: malaclopo (25)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.09 0 0 28
Én bizony nem láttam, hogy amikor az előző ciklus végén újra szóba jött a vízlépcső, akkor Medgyessy az aztalra csapott volna, hogy erre nincs pénz, hanem adómentességre, szociálpolitikára kellene átcsoportosítani.
Még tüntetnem is kellett a vízlépcső ellen. Így fest a társadalmi párbeszéd msz(m)p módra. A háttérben az mszp átláthatatlan csoportjai alkut kötnek - aztán párbeszélhetünk a hatalommal a tüntetésen.
Egyébként a Bokros-csomag ellen is tüntettem a nagycsaládosokkal. Annyi haszna volt, hogy a 3- és többgyermekeseknek továbbra is alanyi jogon járt a csapó és csak az egy-két gyermekeseknek kellett megalázó jövedelemkimutatásokat kitölteniük. Így is mindössze 11%-tól tudták elvenni a csapót. A legvédtelenebbektől - a gyerekektől.
Előzmény: malaclopo (25)
lerr Creative Commons License 2002.01.09 0 0 27
Tappancs, mint már írtam, nem ez a topic témája. Se nem a vörösbárók.

Olvasd el a címet és arra reagálj valamit.

Előzmény: Tappancs (26)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.09 0 0 26
Ebben a ciklusban is mondogatták az előző ciklus szakértői, hogy megint Bokros-csomagra van szükség.
Nem törölték el sem a gyerkőckedvezményt sem az alanyi csapót, nem borzolták a lakosság kedélyét fölösleges megszorításokkal, mégis javul a gazdaság.
Egyszerű magyarázat az is lehetne, hogy most kevesebbet lopnak. Néhány vörös milliárdos rosszabbul jár ugyan, de a többségnek jobban megy. (Ajánlott irodalom Teller tízrészese. Itt is indult a témáról szál)
Előzmény: lerr (24)
malaclopo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 25
ovin sajnos nem látta az ország népe 4 éve, mikor megválasztotta, hogy ilyen hazug, lenyúlós kormányt gündol magának; most már látja; mp-en azon kívül, hogy úriember, nem látni mást
Előzmény: Tappancs (23)
lerr Creative Commons License 2002.01.09 0 0 24
Azért azon szerintem lehet vitatkozni, hogy mennyi szerepe van az utóbbi évek folyamatos növekedésében a 94-98 közötti időszaknak.

De ennek a topicnak nem ez a témája.

Előzmény: Tappancs (23)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.09 0 0 23
A kérdés inkább az, hogy az mszp és Medgyessy (aki az mszmp-n kívül más pártnak nem volt tagja), miért érzi úgy, hogy még egy esélyt kell kapnia?
Soha nem kormányoztak úgy, hogy vissza kellene sírnunk őket.
Egy másik tenor (NM) tisztábban lát a pályán. Ő úgy fogalmazott, hogy nincs leváltós hangulat az országban.
Medgyessy iparkodik-iparkodik, de messziről látszik rajta, hogy elindult lovat lopni a kertek alól.
Előzmény: lerr (22)
lerr Creative Commons License 2002.01.09 0 0 22
csak tudnám, hogy a minimálbér adómentességéből hogy jutottál eme mély és magvas következtetésekig...

De mindegy.

Olyan vagy , mint Pavlov kutyája meghallod az MSZP, vagy a Medgyessy szavakat, elkezd csorogni a nyálad és fröcsögsz.

Előzmény: stones (20)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 21
Stones!
Mi az, hogy bankárproletár?
Eddig pont az volt a bajotok az MSzP-vel, hogy túlságosan kapitalista.
Mi az, hogy a kádári iskola nem a kisemberekről szólt? Hát az egész Kádár rendszer pontosan a középszerűekről a kisemberekről szólt.
Ezt sírja most vissza az összes frusztrált Miépes.
Előzmény: stones (20)
stones Creative Commons License 2002.01.09 0 0 20
a bankárproletárt ismerve a jövedelem határokat akarja majd igazítani!? Ennél még az 1 kulcsos "tábla" v. a családi adózás is jobb lenne.
Az a baj a maszoppal, hogy a régi kádári iskola szerint képzeli el a jövőt. Az pedig, nem a kisemberekről szól, hanem a hatalom megtartásról, a pol.elit helyzetbe hozásáról!

Menjenek a fókák közé a népámító posztkomcsi dumájukkal, volt 40+4 évük!
Shmuck anDorból hamarabb lesz miniszterelnök, mint MP-ből! [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Törölt nick (17)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.09 0 0 19
Geyza (13)-ban megértette, hogy jön ide.
Egyébként szó is van rá: hasonlóságnak, párhuzamnak, analógiának hívják.
A Medgyessy-félék társasága már így is túl sok esélyt kapott.
Előzmény: Törölt nick (17)
grandmaster Creative Commons License 2002.01.09 0 0 18
Egyetértek Medgyessyvel!
Egyébként aki a gyerekkedvezmény ellen szólt, az hibázott. Az interjúban Medgyessy kifejtette, hogy , ami jó azt meg kell hagyni !
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 17
Minek csúsztatsz?
Hogy jön most ide a gyerek kedvezmény?

Az teljesen röhejes, hogy a minimál-bért megadóztatják, hitelét is veszti így az egész dolog mögött húzódó "jószándék".
Medgyessynek abban igaza van, hogy minimál bért sehol nem szokás megadóztatni.
Az idézett Napkelte interjúban egyébként világosan kifejtette, hogy az egész adósáv struktúrát meg akarja változtatni, mert az szintén nem tartható, hogy a magyar átlagkereset a legmagasabb adósávban adózik.

Előzmény: Tappancs (10)
stones Creative Commons License 2002.01.09 0 0 16
a puritán proletárbankár vizet prédikál...

a maszoptól olyan messze van a szociáldemokrácia, mint Makó lovagtól Jeruzsálem!

Monsieur Danflou Creative Commons License 2002.01.09 0 0 15
A lófaszt "ad" adómentességet.
A kampány hevében azt ígéri, hogy legalább a minimálbért keresőket nem fogja lerabolni, mint a végrehajtó hatalom átmeneti birtokosa.
Hogy ez jó-e nekünk, arról OVi-t fogom kérdezni -- miután hozzájutott a képességeinek megfelelő mobil telefon összeszerelői álláshoz.
Előzmény: katolik (-)
Geyza Creative Commons License 2002.01.09 0 0 14
Boldog ember, nem ismeri a zadókulcsokat!
Még boldogabb, aki ismeri őket és virtuóz módon bánik velük (meg a zadótörvényekkel...)
Előzmény: mpd (12)
Geyza Creative Commons License 2002.01.09 0 0 13
mpd Testvér!

Akinek nincs gyerkőce, annak nincs adómentes 6ár jelenleg!

Tappancs!
A gyerekkedvezményt szerintem is kár volt támadni, de azért egy adócsökkentés nem lenne rossz.

Én primitív ember vagyok: Mindegy honnan gyün a dohány, csak legyen.

Előzmény: mpd (11)
mpd Creative Commons License 2002.01.09 0 0 12
Ja, látom, hogy nem, a 20%-os határ annyi.
Nem szóltam!
Előzmény: mpd (11)
mpd Creative Commons License 2002.01.09 0 0 11
Magyar Testvéreim, 2002-ben nem 600.000Ft. az adómentes határ? Mert ebben az esetben a minimálbér máris adómentes....
Tappancs Creative Commons License 2002.01.09 0 0 10
tobi626 drága! A gyerkőckedvezmény ellen a maszopos fórumlakók azt az érvet hozták föl, hogy aki nem keres, az nem tudja igénybe venni az adókedvezményt.
Rittyentsd már ide, hogyan vegye igénybe az a proli az adómentességet, akinek úgy kell megélnie, hogy még keresete sincs!
Ha jól emlékszem 1994-98 között az mszp-szdsz is megadóztatta a minimálbért. Pedig olyan remek pénzügyminisztereket állítottak a tárcák élére mint Bokros és Medgyessy. Ígéretekben kifogyhatatlan az mszp. Ötletparádéban akkor is erős, ha az addigi ígéretekkel szemben éppen a nadrágszíjat húzza meg - a torkunkon.
Előzmény: tobi626 (9)
tobi626 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 9
Haah Geyza igazad van! Úgy látszik néhány fideszes kartárs még életében nem adózott. Lehet, hogy az itt internetezőket nem érinti, de azokat akiknek annyiból kell megélni igen!
Miért sajnáljátok a havi 35 000 forintból élőktől azt a néhány ezer forint pluszt. Azért mert lehet, hogy elég neki a napi kenyerére ?
Geyza Creative Commons License 2002.01.09 0 0 8
Nagy butaság volt, amit mondtál, hisz az adózáskor az alacsony jövedelem mindenkinek (a milliókat keresőnek is) az alacsony jövedelemnek megfelelő kulcs szerint adózik.

Tehát aki 60 ezret keresne az 50000*0% + 10000*20% = 2000 Ft adót fizetne!

Előzmény: RAMBO (5)
Tappancs Creative Commons License 2002.01.09 0 0 7
A 3- és többgyerkőcösöknél már ma is az a helyzet, hogy gyakorlatilag adómentes a létminimum. Ráadásul, nem az egyén szintjén, hanem a családban összevonva. Pl. apa keres, felesége meg otthon van a gyerkőcökkel.
Ha jól emlékszem, az előző ciklus végén MP volt a pénzügyminiszter és egy fia forint szja-kedvezmény nem járt a gyerkőcök után.
Persze akkor még nem tudta MP, hogy min.-elnökjelölt lesz valaha.
Volt rá épp elég lehetősége, hogy fitogtassa szociális érzékenységét. Nem élt vele.
Subiaco Creative Commons License 2002.01.09 0 0 6
Az sem volt demagógia, amit mondtál...
Előzmény: malaclopo (4)
RAMBO Creative Commons License 2002.01.09 0 0 5
Azért megnézném az erről szóló hatástanulmányt.

Nagyon vicces lenne, ha vki. 50.000 Ft-ra adómentes, de 60.000 Ft után be kellene fizetnie (20%) 12.000 Ft-ot.

A komplett adótábla teljes módosítása nélkül ez akkora hülyeségnek hangzik, mint ide Lacháza.

malaclopo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 4
ha figyeltél volna, észrevetted volna, hogy az érdekképviseletek is, nemcsak a szocik, azt kérték, legyen adómentes a minimálbér; az így megmaradó nettó összeget elfogadták volna, de a fityesz részéről csak demagógia volt, hiszen nem a dolgozók bérét akarta emelni, hanem az általa szabadon lenyúlható pénzeket
Előzmény: nurej (0)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3
Pöpike elhozza nekünk a Kánaánt is és minden jó lesz!

Ki az, aki kételkedni mer ebben?

G20 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 2
Azert jo lenne ha tisztazna hogy most mit is akar:
Tegnap igert 13,25,40 szazalekot a mai 20,30,40 helyett. A minimalber ma a 20%-os adosavot fedi le teljes egeszeben tehat logikus ezt a 13-hoz rendelni.
Ma 0%-ot iger a minimalberre a tegnapi 13 helyett. Most akkor hogy lesz?
Ja, hogy jovedelemhatarok meghatarozasa nelkul a %-ok semmit nem ernek? Ertem. Mar csak egy nem vilagos:
Most egy HAZUG BANKAR vagy egy HULYE BANKAR all elottunk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!