Glens! Ez nem pánikkeltés, de az a tény, hogy magyar ember nem énekelheti Romániában a Magyar Himnuszt, mert az sérti a román "nemzeti" önérzetet akkor vessük össze kinek mit szabad a másik országában!
Egy biztos, a szabolcsi idénymunkások még azt a kevés pénzt sem fogják megkapni, mint eddig. de miért is fizetné meg a gazda, amikor a román majd megcsinálja boldogon a feléért...
Pedig a napi 1000-1500 Ft napidíj eddig se volt sok...
Úgy tűnik BaSand másképp gondolja. Az emberek nagy töbsége minimálbérért dolgozik 8 órában. Ha a munkáltató nem akarja kifizetni azt sem 4 vagy 6 órában, vagy ami még roszabb nem is foglalkoztatja. Orbán Viktorunk megmondta 10 emberből 5-nek legyen diplomája! Ezzel a szöveggel elmehet valamerre! Az ország (dolgozó)lakosságának nagy része nem olyan beosztásban dolgozik, hogy diploma kelljen neki! Nem diploma kell a dolgozónak, hanem MUNKA! A külföldi mulitk megkövetelik a 2 nyelvtudást és a diplomát! Ha én külföldön akarnék dolgozni természetesen megtanulnám annak az ország nyelvét ahol a munkahelyem lenne! Magyarul viszont tudok és én Magyarországon szeretnél dolgozni, magyarul! BaSand! Ha téged vigasztal az az adat, hogy nálunk kisebb az átlaga a munkanélküliségnek mint az EU-ban, akkor majd vigasztald meg ezzel a munkanélküli magyarokat is!
Az, hogy lehetővé tettük a munkavállalást, nem jelenti azt, hogy alkalmaznunk is kell románokat. A munkaadóra van bizva, hogy kit alkalmaz. Ha rajtam múlik, akkor magyar származásút alkalmazok inkább. Azt hiszem, fölösleges a pánikkeltés.
Magyarországon a munkanélküliség igen magas.
A dolgozók jórésze olyan kevés alamizsnát kap a nyolc órai munkájáért, hogy az már szégyen.
Most még ezt az alacsony pénzt is lejebb veszik, mert jön a romániai munkás aki majd alámegy az áraknak...
Mindez nem fogja a Dunántúlt érinteni, vagy a fővárost.
Ez Kelet-Magyarországot fogja még jobban leszakítani a Dunántóltól.
Magyarországon a munkanélküliség alacsonyabb mint az EU átlaga.
Magyarország egyes területein munkaerőhiány van.
Magyarországon eddig is dolgoztak erdélyi emberek - feketén.
További jó fröcsögést a NULLA tényt tartalmazó topikindítóhoz.
Örömmel értesültem amikor meghallottam a hírt, hogy Románia követeli, hogy a román állampolgárok dolgozhassanak Magyarországon. Igaz, hogy nálunk nagy a munkanélküliség, óriási a fekete gazdaság és a fekete munka (bár ne csak feketén, de a fekete is dolgozna). Orbán Viktor talán Franciaország rokonszenvét akarja kikívni, ugyanis köztudott a román-francia barátság. Franciaország pedíg köztudottan ellenzi Hazánk Európai Úniós csatlakozásunkat, vagy legalábbis hátráltatja. Köszöntjük a román vendégmunkásokat abban az országban amelyben óriási a munkanélküliség, a magyar embert kizsákmányolja a külföldi mulit. Köszöntjük azokat akik a történelem folyamán állandóan ellenünk fordult, elárult, kifosztott bennünket. Köszöntjük Hazánkban Erdélyünk elrablóit. Köszöntjük, Köszöntjük, Köszöntjük és köszönjük Orbán Viktornak...