Keresés

Részletes keresés

longbow Creative Commons License 2008.03.27 0 0 815

Ha interjura kerul sor a hataron akkor az elso kerdesuk az lesz, hogy mit csinal az USA-ban.Hogy utanna mennyire feszegetik majd a statuszat az mas kerdes.De ha egyszer kibukik, hogy tultartozkodott az USA-ban vajon mennyi eselye lesz, hogy beengedjek Kanadaba?

Sony Black Creative Commons License 2008.03.27 0 0 814
Na ez az ami nem fog menni...
Előzmény: Billus (812)
Sony Black Creative Commons License 2008.03.27 0 0 813

Ezzel nem montál hülyeséget.

A kanadaiak nem foglalkoznak az USA státusszal!

Viszont visszafele ha vissza akar menni az USA-ba gondba lesz nem kicsit nagyon :)

Előzmény: longbow (809)
Billus Creative Commons License 2008.03.27 0 0 812
:) ahogy mondod, csak könnyebb lenne, ha magyarul is meg lehetne találni valahol az előírásokat.
Előzmény: longbow (810)
longbow Creative Commons License 2008.03.27 0 0 811
Bocsanat hulyeseget irtam, szoval ha tenyleg Kanadaba akarsz jonni akkor azert arra keszulj fel, hogy a hataron magayrazkodnod kell az amerikai statuszoddal kapcsolatban.Szerintem.
Előzmény: longbow (809)
longbow Creative Commons License 2008.03.27 0 0 810

Nem a forumokat kell olvasgatni hanem a hivatalos weboldalakat:)

Itt egyebkent minden kerdesedre megtalalod a valaszt:

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Előzmény: Billus (808)
longbow Creative Commons License 2008.03.27 0 0 809
Kanadaba belepessel valoszinuleg nem lesz gondod de vissza nem fogsz tudni menni az USA-ba ha mar most is statusz nelkul vagy ott.
Előzmény: ilukovacs (803)
Billus Creative Commons License 2008.03.27 0 0 808

Sziasztok,

Kérlek segítsetek nekem. Már rengeteget fórumoztam, de a számomra fontos kérdésekre nem találtam választ, vagy csak béna voltam....

Rokonokhoz szeretnék kimenni Kanadába. Kb 6 hónapról lenne szó.

Intézném a papírjaimat, és ehhez lenne pár kérdésem:

1. Küldenék a meghívólevelet, minek kell szereplenie benne?

2. Munkát szeretnék vállalni. Úgy tudom, hogy kell találni egy munkaadót, aki megírja, hogy csak én kellek neki. Pontosan mi kell, hogy szerepeljen ebben? Van erre valamiféle forma nyomtatvány?

3. Úgy is megkaphatom a munkavállalási engedélyt, ha az itthoni mhelyemen fizetetlenre megyek?

Előre is köszönöm válaszotokat

Billu

gambl-R Creative Commons License 2008.03.27 0 0 807
Ne hibáztasd magad ! Ezzel a dologgal jelen esetben nem vagy egyedül ! :)
Előzmény: nyman (806)
nyman Creative Commons License 2008.03.27 0 0 806
pontosan mi is tortent? Bar elofordul, hogy szovegertesi problemaim vannak
Előzmény: Nicca (800)
Sony Black Creative Commons License 2008.03.27 0 0 805

Szeintem ehhez nem kell Montreal77...

Az hogy neked  milyen a státuszod Amerikában az nem érdekli a kanadaiakat szerintem. Szerintem semmi közük hozzá...

Ha érvényes útleveled van simán átmehetsz Kanadába.

A határon a  kanadai beutazási feltételeket elenőrzik.

Előzmény: ilukovacs (803)
Sony Black Creative Commons License 2008.03.27 0 0 804

2x olvasásra se értem tulajdonképp mit akarsz? :D

Zavarosan irsz, értelmetlen mondatokat.

Nagyon fiatalka lehetsz...ne haragudj hogy ezt mondom de az irásodból ez derül ki.

Ha normálisan képes vagy megfogalmazni a dolgot akkor itt szivesen válaszolnak neked.

ilukovacs Creative Commons License 2008.03.26 0 0 803
tisztelt montreal 77 olvastam a forumba hogy talan nehany dolognak utana tudsz nezni  en nem vagyok nagyon jaratos torvenyekbe egy tanacsra lenne szuksegem  valoszinu hogy a kozeljovobe szeretnek atmenni ismeroshoz latogatoba az egyesult allamokbol mennek kocsival tudni szeretnem ha itt vagyok harom eve statusz nelkul utlevelem ervenyes es fel tudok mutatni nagyobb osszeget lehet -e problemam a hataratlepesnel szivesseged elore is koszonom ilona
Előzmény: Montreal77 (719)
Nicca Creative Commons License 2008.03.25 0 0 802

szia

Én normálisan irtam képzeld én nem vagyok bünöző sem a barátom szóval nem kéne bunkónak lenned megosztottam valamit amit gondoltam valaki tud rá irni valami okosságot és nekem nem feltétlen van szükségem kanadára anyáék eleget keresnek nem élek rosszul szóval szerintem nem kell bunkózni,mert most én is l kijöttem a sodromból és nagyon rondákat tudnék irni de nem teszem mert érzem magam annyira kultúráltnak hogy nem süllyedek le a te szintedre.

üdv Nina

Playsion Creative Commons License 2008.03.25 0 0 801
Ki a f*szt érdekel a hülye történeted. Itt nem hat meg senkit a bűnöző családod, remélem téged meg a bandádat is úgy penderítenek ki Kanadából mint a pinty.
Nicca Creative Commons License 2008.03.23 0 0 800

sziasztok

Az én barátom is most fog kimenni ő volt kint 6 éve 2 évet.Az apja most is kint van de lelécelt se telefon semmi nincs tavaly nyár óta elvileg már papirja is volt kint az apja szerint (id kártya).Nah most ő kimegy magától nem tudom mi lesz mert az apján kivül nincs kint ismerős ahoz hogy egy darabig lakjon kint s hogy elrendezze az id jét kicsit fél is hát nem tudom mi lesz.Valaki aki kint él?Most tnyleg menekültekként csak a cigányokat a melegeket és a zsidókat fogadják el?Neki olyan baja van hogy anno az apja sok pénzzel tartozott egy olyan embernek aki a mai napig zaklatja a családját hogy kéri vissza a pénzt persze az apja kanadába valahol... és az anyját őt meg a nővérét zaklatja elég durván .... nah most ha kimegy és egy hét mulva lejelentkezik ez meg van kanada valamilyen részlegén hogy régen is ez miatt menekültek kanadába?ki tud erről valamit!Mi tudjuk hogy nem kolbászból van a kerités rendesen szeretne dolgozni nem léhütőskösni meg segélyből élni erre raktunk félre egyenlőre 1 millió forintot de ha kimegy kihez forduljon nuku barát ő se szeretne hónapokig segélyen élni minnél előbb szeretne dolgozni,persze a nyelvet perfektűl tudja,és hát az apját is szeretné megtalálni mert a vöröskereszt nem találja,és magyar országon is körözik.amugy 19 évesek vagyunk nem tudom ti mit gondoltok a dologról de kiváncsi vagyok van aki kiment és tud zöldkártyát vagy valami.Ha végzek a sulival én is kiakarok menni azért én se vagyok hülye itt is megállnánk a helyünk magyarországon de nem hiszem hogy bárki is szeretné hogy egyszer csak kipakolják a házát vagy szétlőnék a fejét.Mivel a barátnője lettem igy nekem is meg van rá az esélyem és nincs kedvem felrugni 3 évet ha már eddig kibirtam.

laá Creative Commons License 2008.03.22 0 0 799
Sziasztok!
Egy rokonom ment ki Kanadába Amerikából kocsival. Az útlevelében februári elutasított kanadai vízum-kérelem volt pecsételve. A határon egy szót sem szóltak hozzá. Minden nagyon simán ment neki.
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2008.03.21 0 0 798
Ez itt az Utazás fórum. Ebben a topikban a saját vízummal kapcsolatban megy a szpícs. Ha valaki a közeli napok történései kapcsán itt óhajtja a rasszista nézeteit terjeszteni, akkor hamar a kitiltottak csapatában találja magát. A Polidilin politizáljatok.
longbow Creative Commons License 2008.03.16 0 0 764

Nem probaltad meg hivni az oldalon talalhato szamot?

Mikor indulnal pontosan?Megprobalom addig megkerdezni az ismeroseimet, hogy naluk hogyan zajlott.

Előzmény: Springfield01 (763)
longbow Creative Commons License 2008.03.16 0 0 762
Tudom, tudom ezt is irtad mar:))
Előzmény: longbow (761)
longbow Creative Commons License 2008.03.16 0 0 761

Pedig biztosan nem lehet kulonosebben nehez kutyat kivinni, nekem 2 ismerosom is vitt ki az elmult fel evben minden gond nelkul.

Egyebkent itt van minden leirva:

http://www.aircanada.com/en/travelinfo/airport/baggage/pets.html

Springfield01 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 760

Elkerülte a figyelmedet az hogy már irtam a jegyet MEGVETTEM!

Azt is leirtam hogy a kutyával kapcsolatban érdemlegeset nem tudtak ott mondani...

Előzmény: longbow (759)
longbow Creative Commons License 2008.03.16 0 0 759
A potdijat valoszinuleg akkor kell kifizetni amikor a repulojegyet veszed.Torontoban lattam, hogy a kutyat a check-in pult vegenel adtak be, gondolom hasonloan mukodhet Ferihegyen is.
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 758
Hát nehogy azt hidd hogy én nem képzeltem el magam, "hogy állok ott mint a f@sz a lakodalomban" és azt sem tudom mit kezdjek a kutyával... :D
Előzmény: gambl-R (757)
gambl-R Creative Commons License 2008.03.16 0 0 757
:))) Már bocs, nem téged nevetlek ki, csak elképzeltem a szitut...Tudom, hogy ne annyira vicces, főleg neked nem ! De hogy segíeni is megpróbáljak : nézz át a pilóta fórum "Budapest Airport" topikjába. Ott rengeteg szakember fordul elő. Olyanok is, akik ott dolgoznak, ők tuti, hogy tudnak neked segíteni !
Előzmény: Springfield01 (756)
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 756

Na az a helyzet hogy folyamatosan szívok a kutya szállitás miatt...

Megvettem a jegyet egy utazási irodában. Az ember utána nézett, hogy az Air Canada milyen módon szállít kutyát. Megállapitotta azt amit már eddig is tudtam hogy nincs magyarországi képviseletük. Ő is csak a hivatalos oldalukat böngészte :))

Ott az áll hogy a megadott számon 24 órával az utazás előtt regisztráljam be a kutyát. Le van irva az is milyen ketrecet fogadnak el, milyen papirok kellenek, mennyi a pótdijj rá stb...

Ezzel nincs is semmi gond...:))

A helyzet az, hogy én azt nem tudom, hogy ha az indulás napján kicaklatok Ferihegyre, mi a picsát csináljak a kutyával? :-))

Hova kell fordulni??? Kinek kell fizetni a Pótdijjat?

Mennyek oda ketrecestűl a Chek in pulthoz és mondjam hogy,"Hello Kanadába mennék és vinném a kutyám!"  ???

Ha valakinek van esetleg személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban hálás lennék ha megosztaná velem.

Ja és bocsánat az off-ért de már nem tudom hova irjak....:)

richies Creative Commons License 2008.03.15 0 0 755
Az esetleg elony lehet, ha angliaban megyek a konzulatushoz?
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 754
igen
Előzmény: longbow (753)
longbow Creative Commons License 2008.03.14 0 0 753
Te mit ertesz ez alatt?A Vaskapu utcai papirt?
Előzmény: Springfield01 (752)
Springfield01 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 752

A Bünügyi nyilvántartás... az egy megint más dolog. Az a fedhetetlen előélethez "kell" hogy úgy fogalmazzak.

Ha iylen papirt kér valaki akkor abban sajnos szerepel a nyilvántartásba vétel és szt hiszem az eljárás is. De ezt Magyarországon nem is, vagy csak nagyon kivételes esetben kérik/kérhetik.

Az Erkölcsi a standard.

Előzmény: longbow (751)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!