Ha azért kérded, hogy elkéstél-e, ne aggódj, a szőlő éppen indul, 4-6 leveles állapotnál tart, 2-3 hét mire oltható lesz. Talán pár védett hely tart előbbre. Nedvesség van, jön a meleg, megindulnak.
Növénye válogatja. Általánosságban késő ősz és tél kivételével szinte bármikor, csak találni kell megfelelő állapotban levő rügyet.
Tavasszal, koranyáron a vesszők alsó részén lelhetőek fel meg nem indult rügyek. Júliusban már vannak érett friss rügyek, azokat lehet használni szeptember végéig. Minél később történik a szemzés, annál valószínűbb, hogy télen nem marad meg.
Pld. eperfa remekül szemezhető márciusban, friss rügyekkel. De pld. a mogyoró meg csak nyáron.
Akkó az nem te vótá,aki a Dubovszkis képhez odaírta,hogy HKB...??Az ilyen ide böfögés,az nálad gondolom maga a színvonal...ne csodálkozz,ha hasonló a válasz kapsz...
Én sem,gondoltam egy próbát megér.Így utólag,a háti/hasi oldalra kellett volna tenni,akkor pontosabban lehet illeszteni a szemet,/méretek miatt/kevesebb energiát von el az alanytól a kalluszosodás.
Itt egyébként az összes paraméter/körülmény együttese érdekelt az eredményesség szempontjából.Ez még "nincs lefutva",sport hasonlattal élve.
Senki, így én sem állítottam, hogy a HKB nem fehér szőlő! Én azt mutattam meg két képen, hogy a Pjotr-tól vásárolt (általa HKB-nak mondott veszőt) oltottam be egy Kismis Moldavszkij alanyba, ami után készítettem a két képet kb. egy hónap különbséggel. Pjotr hitelességét nem hiszem, hogy bárki is kétségbe vonná, nekem pedig elég, ha a saját magam lelkiismeretével rendben vagyok az igazmondás tekintetében és nincs szükségem arra, hogy bárki is hazugsággal vádoljon!
A hozzászólásaid színvonaltalansága pedig önmagáért beszél...