Az viszont igaz, hogy a NiMH akkukat nem másfél óra alatt tölti fel a töltője... Főleg, ha előtte ki is süti, akkor bizony 10 órát is elszuttog vele. Ezért kell két garnitura belőle. :)
Mivel LI-ION az aksi (csak ilyen aksis gépet érdemes manapság venni!!!),
Ahha... :)) Erre majd rájössz magad is, mikor cirka másfél év után rohamosan elkezd gyengülni az aksi és újat kell venni, nem is szólva a szereintem alapvető tartozéknak számító tartalék akkuról, ami nélkül igazából nem lehet túl messzire menni egy digitális fényképezővel...
A helyzet a következő:
Az átlagos 1800mAh-ás, 4db NiMH akkut megkapod bruttó 5000 Ft-ért, míg a NIK-ENEL1 tipusú, speciális Nikon gyártmányú Li-ION akkuért leszurkolsz 19000 Ft.-ot!!
Mellesleg 4 db 1800-as ANSMANN NiMH akkuval a hétvégén tanyavásárlás kapcsán 2 nap alatt telefényképeztem 3 db 128MB és egy 32 MB-os kártyát, ami mennyiségileg összesen 45+102+104+10=261 db képet jelent!!! Igaz az utolsó 10-et vakuval és ekkor már fütyült és kikapcsolt a gép. De azért ismerjük el, nem kis teljesítmény tőle. :)
Ja, a gép egy Olympus 4040.
Nekem is kb 1.5 óra a feltöltés, ezzel nem lehet baj.
Mivel LI-ION az aksi (csak ilyen aksis gépet érdemes manapság venni!!!), ezért TETSZŐLEGESEN lehet tölteni bármikor, még kicsi merülés után is. Nem sérül ha akkor töltesz rá mint a NI-MH aksi. A mobiloknál én már csak LI-ION-os aksit veszek, mert nincs időm megvárni amíg lemerül. Meg nem kell vele foglalkozni, lehet akár "igénytelenül" is töltögetni...
Igen, nekem is félidőnél jelez hogy merül. Sokáig le sem tudtam meríteni... :)
Fényképeztem már úgy tele 128 mb CF memóriát, hogy ki sem gyúladt hogy merül... Szerintem nagyon COOL! :)
Vannak a gépnek hibái, de legközelebb majd minimum 5-12 mpixeles gépre cserélem majd le, ami vcd/svcd/dvd minőségben tud majd digizni CF-re, és akkora mint a 885-ös... :)
Úgy érzem még várok kicsit, mert nem tudom melyik gépet válasszam! :)))
Nalad mennyi idobe telik az aksi feltoltese? En most vettem eszre, hogy nalam mar masfel ora korul (de inkabb elott) kialszik a led, pedig a leiras szerint kb. 2 ora volna a normalis. Szerinted ez gond?
Meg egyaltalan, hogy erdemes: egeszen lemeriteni, s utana tolteni fel, vagy amikor mar jelezni kezd, akkor rogton bedugni a toltobe. Ezt azert is kerdezem, mert - tapasztalatom szerint, tehat az en gepemen - kb. feleuton kezd jelezni. Tehat, a kijelzo megjelenese utan, legalabb meg addig birja mint elotte.
Egyébként a múlt héten amikor visszavittem a gépet a boltban csináltunk egy pár képet, s volt lehetőségem egy 995-össel is csinálni egy pár képet összehasonlitás céljából. No szóval ég és föld, de nem hiszem hogy az a 40 ropek ennyit számitna, szerintem a géppel van valami bibi. Nagyon remélem hogy meg tudják csinálni mert igy szinte élvezhetetlen a kép.
Hát azért kiküldöm megnézetni hátha tudnak vele valamit kezdeni, ápr.22-én megy és 29.-én jön viszza a fényképező úgyhogy utána már bővebb felvilágositással tudok szolgálni. Egyébként a Scene módban mindegyik beállitással megcsináltam a képeket egy helyszinről és a Snow/Beach tipusu kép lett a legjobb illetve a BackLight-os. Leszögezem hogy ez az első digi gépem és nem vagyok egy fotos zseni. Azért kösz hogy irtál, majd tudatom veletek az infókat.
Hát az TÉNY, hogy egy ismerős is vett CP 885ös gépet, és neki SOKKAL JOBBAN vörös a kép, mint nekem. Ö a fotomarketben vette, én a Digitcamnél az Astoriánál. Arra tippelek, hogy különböző változatok lehetnek, amikben van kicsi eltérés...
De TÉNY, hogy nekem is csinál jelentősen vörös képeket néha AUTO üzemmódban. Kézi beállításokkal lehet, azaz tudom korrigálni.
Én nem is próbáltam korrigálni a vöröst, mert mindenütt olvastam hogy ilyen a gép.
Ha viszont megnézetnéd és megjavítanád a gépet, akkor várnám a tapasztalatot.
Érdemes lenne azonos környezetben csinálni képeket szervíz előtt és után, hogy lásd, lássuk a különbséget.
Én is vettem egy ilyen masinát kb. 2 hete, és nekem is nagy gondom ez a vörös szin. Megmutattam egy fotós ismerősömnek aki azt mondta, hogy gyárilag nincs beálitva a fehér szin egyensuly a gépen. Azt javasolta hogy vigyem szervizbe és ott beállitják. Fel is hivtam a magyarországi Nikon szervizt, ahol a fócer azt mondta hogy semmi gond vigyem be és visszább vesznek a vörösből. Csak az a baj hogy mindez nekik beletelik 2 hétbe namost én Egerben lakom (120km-re), jó fej a faszi. Viszont ahol vettem (Gaia Multimédia) ott azt mondták hogy ők kiviszik Németországba és egy hét alatt itt is van. Viszont eddig nem tudtam hogy ez a vörös szin gyerekbetegség a gépnél akkor viszont lehet, hogy hülyének fognak nézni a friccek. Na most akkor mit tegyek? Ezt a Photoshop-os dolgot még nem próbáltam ezzel tutira tök jók lesznek a képek? Én 130.000.- + ÁFA-ért vettem a gépet + 128MB Ram. Természetesen ÁFA elintézve.Szóval az a bajom hogy ennyiért még nekem kelljen rohangálni szervizbe mert nem jók a szinek? Please Help..........
Hat ennek van egy-ket akadalya:
- eleg bena vagyok az internetezes teruleten (is)
- eleg gyenge a web hozzaferesem
- nem nagyon van olyan tarhelyem, ahova fel tudnam tenni (a tar.hu-n mar lemondtam arrol, hogy megnezzem barkinek a kepeit, mert hosszu percek alatt - sem - tudom letolteni; ebbol kovetkezik, hogy feltoltessel nem is probalkoztam)
+ nem is tudom, hogy egyaltalan megerne-e feltenni barhova is a kepeket, hisz tenyleg csak sajat celra fenykepezek (eleg sokat lotyogok a vilagban), s ez nagy "reklamot" nem csapna a Nikon-nak ;-) - azt hiszem mindent elmond az, hogy eddig a kb. 250 kepbol, amit keszitettem, legalabb 230 automata uzemmodban keszult
A "nagy" forumot olvasgatva (taps, virag stb. - kosz' ;-)) valahol lattam, hogy elismeroleg szoltak a Nikon szoftwererol. Csak most igy hirtelen nem emlekszem, hogy melyikrol volt szo (ha egyaltalan konkretizalva volt).
Nekem nem zavaró. Az tény hogy nem néma, de még nem volt olyan helyzet hogy kellemetlenségem lett volna a hang miatt.
Viszont ami számomra nagyon meglepő:
A PAL/NTSC kimeneten a képek nagyon jól nézek ki a TVn, es ha átkapcsolom fényképész üzemmódba, akkor meg KAMERAKÉNT használható a gép!
A gépemen van VIDEO IN, ráadsául úgy is elég jó volt a kép hogy a videoba dugtam a fényképezőgépet, nem is direktben a gépbe.
Senki nem mondta hogy kameraként is használható a 885! Majd ha érdekel valakit lehet hogy rakok fel valami teszt videot :)
Használtam már Olympus és Casio gépeket is a Nikon előtt, és nekem ez jött be a legjobban, azért vettem ezt. Nem vagyok márkahű, tehát ha a Casio csinál egy jobb gépet ami szebb képeket csinál, akkor meg fogom venni. Persze erre igen kicsi az esély... :)
Nem tapasztaltam ilyen zajt, CUSTOM üzemmódban sok mindent ki lehet kapcsolni, és akkor semmi sincs. Van AUTO SHAPE meg NOISE REDUCTION, ezekkel el lehet játszani...