Keresés

Részletes keresés

Erv Creative Commons License 2001.10.03 0 0 78
Eke!

Mi az utolsó dátum, amíg kiértesítitek a pályázókat?

eke Creative Commons License 2001.10.03 0 0 77
a fikázást az kétségtelenül magas szinvonalon mutattad be, viszont az idézett 0 -s ra sem jött más csak fika.
"Várok tanácsokat is, hogy miképpen lehetne jobban igazságosabb zsűrizni. Elég e a 12 katagória, jók e a kategóriahatárok.
Ha valakit érdekel akkor megbeszélhetjük, hogy jobb e rosszabb e a BBC vagy a GDT lebonyolítása. "
Azzal hogy ki mit hisz nem lehet vitatkozni, viszont ebben is egyetértünk: "akárki nem kerülhet be. "
Sajna a naturArt felvételi Zsűrijében is van egy szavazatom. :-)
Ugyanakkor az általad összehordottakból ezek szerint egyértelműen az derült ki, hogy a pályázati zsűri tagjai egytôl egyig gazemberek mert elôre megírt forgatókönyv szerint hozták meg a döntéseiket.
Szép, nagyon szép. Kezdelek megkedvelni.
Ugye ezt a véleményedet bárkivel szemben tudod is bizonyítani.
Azért elnézésedet kérem, hogy ennyit foglalkoztam veled. Nagy jövö elött állsz, csak jegyezd meg: a fotózás nem verbális műfaj!

Előzmény: pomelo (75)
eke Creative Commons License 2001.10.03 0 0 76
Akkor láttad a BBC anyagot itthon amikor a Britcs Gáz szertte volna privatizálni a budapesti gázközművet, és ez egy találka volt a városi vezetôkkel. Semmi köze nem volt a pályázattal, az angol nagykövetség organizálta.
Ennyi. Egyébként csak pénz kérdése lenne, hogy itthon is lehessen látni. Idén például (minimum) négy magyarnak is lesznek kiállítva képei. Sajnos nem pomelo + Jveres képek, de azért magyarok. Egy szűk körböl :-)
Viszont kb 60 fontért a kiállítás albumát megrendelheted.
Előzmény: Petrosz (73)
pomelo Creative Commons License 2001.10.03 0 0 75
Jveres: lehed, hogy igazad van.
Én ezen a fórumon csak az idei Év természetfotósa pályázat zsürizésén tapasztalt visszásságokra próbáltam ráirányítani a figyelmet, ami azt hiszem sikerült.
Teljesen igaz, hogy ez egy belterjes világ, akárki nem kerülhet be.
Akárki nem nyerhet díjat. AKÁRKI viszont biztosan nyer, mert ha nem, akkor ÚJRA SZAVAZUNK.

Eke : csak így tovább. Előbb-utóbb biztosan fog igazságosabb zsürizésű természetfotós pályázat indulni Mo.-on, ahol nem a szerzőt, hanem a képet díjazzák.
További kellemes szórakozást minden fórumosnak.

Előzmény: Jveres (72)
Facia Negra Creative Commons License 2001.10.03 0 0 74
lehet, hogy 35 alatt kidobás, de már 30-tól biztosan POCSÉKOLÁS a helyes magyar szó

Eke Vazzeg, ez a stílus öcsém..

Hagyd ABBA, mer halálra röhögöm magam itt Mátyás az igazságossal, oszt hogy termek ott, ahol az igazság kell?
Nem vagyok én gyümőcs fa vagy mi..

Előzmény: Jveres (72)
Petrosz Creative Commons License 2001.10.03 0 0 73
Ha már szóbakerült a BBC...
Mitől/kitől függ, hogy láthatók-e Magyarországon a BBC pályázat képei? Pár éve itt voltak, az utóbbi 2-3 évben nem. Esetleg jönnek még máskor is?
Előzmény: eke (69)
Jveres Creative Commons License 2001.10.03 0 0 72
pomelo:
Ha adhatok egy tanácsot: szerintem neked sem érdemes tovább folytatnod ezt a parttalan vitát. Tisztán látszik, hogy idő, erő, stb kidobás.
Jenő
Előzmény: pomelo (65)
eke Creative Commons License 2001.10.02 0 0 71
Sajnállattal közlöm, hogy Mac-en az általad jelzett billentyűzetkombinációval nem a leírt eredményre juthacc!
Viszont megint nagyon On-vagy.
Nem nagy fáradság eddigi "levelezésedet" végigolvasni. Mindenesetre érdekes, hogy leveleid több mint fele szerény személyemmel foglakozik, és igazán veretes nyelvezettel.
Van-e olyan dolog még ami a 2001 évi pályázattal kapcsolatos -és nem rejtélyes vírusokkal amit az "ellenségeid" -tôl kapsz- vagy általad nem ismert emberek jellemére és stílusára utal.
Mert ha van akkor azt itt megkérdezheted.
Ha velem kívánsz foglalkozni akkor azt nyugodtan küldheted magánban. De itt is nyugodtan köpködhecc, a bátorság ezen foka nem ismertelen a 35 évnél fiatalabbak körében. És teljesen tisztességes,amolyan Pomelo-s. Ez szerinted milyen stílusjegyként értékelhetô?
Bátor, tisztességes, nyílt, becsületes, példaértékű, mértékadó,
Mindenesetre, roppant hiteles.
Szóval csak, hogy ne kelljen messzire lapoznod frissítettem fel az emlékezetedet, ha meg nem sértelek.
Előzmény: pomelo (70)
pomelo Creative Commons License 2001.10.02 0 0 70
Teke !

Rájöttem ! Sikerült megtalálnod a másol-beilleszt
(ctrl+c és ctrl-v) billentyűkombinációt ? Gratulálok.

Előzmény: eke (66)
eke Creative Commons License 2001.10.02 0 0 69
tükörvarrógépkezel
válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-16 20:15:04 (0)

Az anyatopikban felvetett kérdések számára, hogy ha valakit a tények érdekelnek, estleg van véleménye, tanácsa akkor itt segítek
eligazodni.
Itt alkalmas a hely a bakancsok belémtörölgetésére is, és csak azok olvassák akiket speciálisan is érdekel a természetfotózás, a
természetfotózás etikája, a naturArt szervezeti dolgai, döntéshozatala, a Fotópályázat kiírásának részletei.
Várok tanávcsokat is, hogy miképpen lehetne jobban igazságosabb zsűrizni. Elég e a 12 katagória, jók e a kategóriahatárok.
Ha valakit érdekel akkor megbeszélhetjük, hogy jobb e rosszabb e a BBC vagy a GDT lebonyolítása.
stb.
tükörvarrógépkezelô

eke Creative Commons License 2001.10.02 0 0 68
2001-10-02 19:06:19 (67)
13+1=14
pomelo Creative Commons License 2001.10.02 0 0 67
...és most mi van ?
Előzmény: eke (66)
eke Creative Commons License 2001.10.02 0 0 66
A mértékadó vélemények forrásai:

Jveres adatai
Felhasználónév:
Jveres
Email-cím:
jveres@geometria.hu
Homepage:
http://
Üzenetek száma:
13
Státusz:
Új vendég
Jogosultságok:
Témanyitás és hozzászólás írása
Bemutatkozás:

pomelo adatai
Felhasználónév:
pomelo
Email-cím:
pomelo@freemail.hu
Homepage:
http://
Üzenetek száma:
13
Státusz:
Új vendég
Jogosultságok:
Témanyitás és hozzászólás írása

pomelo Creative Commons License 2001.10.02 0 0 65
Jveres:

Teke stílusa már csak ilyen. Kissé felfuvalkodott és beképzelt, szerintem minimum azt hiszi magáról, hogy ő szarta a piramisokat.
Pedig nem.
Teke : már megint egyel kevesebb a rajongód :)
És megtanulhatnál már végre helyesen írni. Harmincöt fölött ez már nagyon ciki...
A te kis kedvenced : Pomelo

Előzmény: Jveres (63)
eke Creative Commons License 2001.10.02 0 0 64
Még ha válasz nélkül is marad: "szemben egymás B...-val"
ugye ebbôl kimaradtam, amennyire nyelvtanilag tudom követni saját írásaimat. Neked meg elnézem.
Előzmény: Jveres (63)
Jveres Creative Commons License 2001.10.02 0 0 63
T. eke
Hozzád ez az utólsó levelem, mert valahogy nem bírom a stílusodat (van ilyen).
Csak egy apróságra szeretném a figyelmedet felhívni:
""...hogy tudásunk véges" Ez rád ugye nem vonatkozik?" Szerény nyelvtani ismereteim szerint az ige többes szám első személyben íródott (nem véletlenül), így ebbe én is beletartozom. Remélem megnyugodtál!
Na csá, és terjünk vissza a lényegi kérdésekhez szemben egymás B...-val
Jenő

Előzmény: eke (62)
eke Creative Commons License 2001.10.02 0 0 62
??
"Úgy egyébként érdekelne, hogy miért nem tettszik (vagy nem értessz vele egyet), amit leírtam?"
úgy gondolom, hogy semmi olyasmit nem írtam amibôl erre következtethetnél. Ergo elhárítom magatól köszönettel a válaszadás jogát! Ha levembôl erre következtettél, akkor nincs szükséged a vélemémnyemre, hiszen mint "gondolatolvasónak" csak kész tények jutnának eszedbe.

Még azon kell egy kicsit gondolkopdni, hogy Pais Péter milyen zárt közösség tagjaként érhette el, hogy több mint 100 (száz) magyar bajnoki címte szerzett. Eddig. Valószínűleg ebtenyésztô mint Te. Ugye kitaláltam. Azt nem merem gondolni, hogy kutyaütô.

"...hogy tudásunk véges" Ez rád ugye nem vonatkozik?
:-d

Előzmény: Jveres (61)
Jveres Creative Commons License 2001.10.02 0 0 61
T. eke
????????
Jaaa. Örülök, hogy felhomályosítottalak! Mindig örömmel tölt el, ha sikerül rádöbbenteni embereket, hogy tudásunk véges.
Egyébként továbbra is azt gondolom, amit leírtam. Persze ezzel lehet nem egyetérteni, kinek-kinek szíve joga. Erről szól a fórum.
Úgy egyébként érdekelne, hogy miért nem tettszik (vagy nem értessz vele egyet), amit leírtam?
Jenő
Előzmény: eke (60)
eke Creative Commons License 2001.10.02 0 0 60
:–)
Hát cicamicám, magameléképzeltelek amikor végignézet az eddigi "Az év természetfotósait" és éppen eszedbe jutott valami!
Nekem meg az jutott eszembe, hogy a gimnáziumban elsô táblán sakkoztam. Egy sakkversenyen a rivális gimi elsô táblását megvertem. Nagy csôdület támadt az asztalnál és késôbbis sokan gratuláltak. Kiderült hogy a srác egy igen komoly sakkozó.
Egy év múlva en is abban a gimben tanultam ahol ô. Itt már nem sakkoztam, de a gimi második táblása a szomszádunkban lakott és játszottam vele vagy száz partit egy nyári szünetben. Mindet megnyerte. Az elsô táblás srác vakon két táblán kettônk ellen is megnyerte mindkét partiját.
És leveled óta tudom, hogy ezt csak azért tudta megtenni mertÉ " Ez egy iszonyúan zárt és belterjes világ, ahová nem egyszerű bejutni (szinte lehetetlen). Az egész egyfajta önnfenntartó mechanizmus."
ugye csak ez lehetett az oka?
Előzmény: Jveres (56)
Jveres Creative Commons License 2001.10.01 0 0 59
menyusi!
Igazad van. Szerintem is vannak kivételek, csak sajnos elég ritkák.
Jenő
Előzmény: menyusi (58)
menyusi Creative Commons License 2001.10.01 0 0 58
Kedves Jveres!

Tudom, hogy nem tartozik ide, de nekem volt egy magyar vizslám, és kb. 3 éven belül 4 cimet nyert (cacib, cib), annak ellenére, hogy nem voltunk (mármint a családom) semmiféle klub tagjai. Ne érts félre, ez csak annyit jelent: Kivétel erősiti a szabályt.
menyus

menyusi Creative Commons License 2001.10.01 0 0 57
Kedves Jveres!

Tudom, hogy nem tartozik ide, de nekem volt egy magyar vizslám, és kb. 3 éven belül 4 cimet nyert (cacib, cib), annak ellenére, hogy nem voltunk (mármint a családom) semmiféle klub tagjai. Ne érts félre, ez csak annyit jelent: Kivétel erősiti a szabályt.
menyus

Jveres Creative Commons License 2001.10.01 0 0 56
Hali!

Elnézve a kialakult vitát na meg végignézve az eddigi "Az év természetfotósa" pályázatok nyerteseit eszembe jutott valami. Az, hogy ebből ki mit szűr le rátok bízom. Szóval a mese, vagy történet:
Nem tudom mennyire ismeritek a magyar kutyatenyésztőket, azt a világot? Vannak ugyebár a tenyésztők, akik esküsznek egy bizonyos fajtára (ezzel nincs is semmi baj). A "profik" (leginkább azokat nevezhetünk profiknak, akik ebből élnek) klubbokba tömörülnek. Ha valami érdekellentét merül fel, akkor alakítanak egy másik országos ellenklubbot (lsd. németjuhász-tenyésztők). A lényeg a versenyeken, kiállításokon van. (Még valami: a tenyésztők egy része tényleg azért tenyészt kutyákat (a megélhetés mellett), mert szereti őket, egy másik részük leginkább csak a pénz miatt) Szóval úgy zajlik egy ilyen kiállítás, hogy a rendező klubb egyik fele a zsűri és érdekes módon leginkább (persze nem kizárólagosan) a klubb másik fele nyeri a lényegi díjakat. Aztán a következő alkalommal megfordul a dolog. Ez egy iszonyúan zárt és belterjes világ, ahová nem egyszerű bejutni (szinte lehetetlen). Az egész egyfajta önnfenntartó mechanizmus. Miért??? Nagyon egyszerű a válasz. Ha a kutya pedigréjén minél több Cacib, CIB, Áfa, Béfa ,... díj szerepel a kölykeit annál nagyobb esélyel lehet eladni (leginkább sznoboknak, akik ezért hajlandók fizetni, vagy más tenyésztőknek, vagy külföldre). Szóval a képlet nagyon egyszerű: zárt csoport-> díjak saját maguknak-> nagyobb értékű a kutyakölyök. Igazából még teljesen elitélni sem tudom őket, hiszen "ötletes" megoldás a pénzcsinálásra. A fő bajom, hogy nem tartom etikusnak, hogy ezeket a versenyeket országosnak, megyeinek,...stb. hirdetik meg. (Mindig vannak reménykedők, akik próbálnak valamilyen díjjat begyűjteni. Elég kis sikerrel.)
Mielőtt bármiféle keserűséggel megvádolnátok, bár nekem is van kutyám ,soha nem jutott eszembe ilyen versenyen indulni (bár többek szerint érdemes lenne). A történetet pedig olyan ember is megerősítette, aki tagja ilyen klubbnak.
Hát ennyi.
Jenő

menyusi Creative Commons License 2001.09.27 0 0 55
T.Eke!

Nem mondtam, hogy te... de haggyuk, Már csak 1 kérdésem lenne, aztán igérem, kilépek: pontosan mikor lessz a dijkiosztó (a Szent3ságtéren?)??
stop
menyus stop

tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2001.09.27 0 0 54
:-)
..Nem én kezdeményeztem, aki indukálta, az az anyatopikban fellelhetô.
Én csak egy topikot nyitottam, hogy ezek a provinciális dolgok ne terheljék a nagytopikot...
Üdv. T.eke
Előzmény: menyusi (53)
menyusi Creative Commons License 2001.09.27 0 0 53
valamint:

tök jó, hogy törelmes vagy, az nem baj.
Sosem vártam el, hogy vmi külsős indukáljon rendezvényeket, összejöveteleket, blablabla, a fórumnak, ill a jelenleg is zajló dialógusoknak (amit te kezdeményeztél) a funkciója: véleménynyilvánitás, indoklás, érdekvédelem, cáfolás, kétségek eloszlatása, figyelemfelkeltés, meg ilyesmik (talán), az ügyben érintettek talán lépnek, talán nem.
vazzeg, lehet, nem voltam elég 1értelmű.
ttvgk=tisztelt tükörvarrógép

menyus (nem menyusi)

Előzmény: eke (51)
menyusi Creative Commons License 2001.09.26 0 0 52
ttvgk!

" Ennek akkor most .." miért te lennél az oka? Szerintem egyértelmű, hogy arra céloztam, nem tett meg mindent a (ha szabad a kifejezést használnom) konkurens klub. Szoval ne mennjetek és ne keressetek meg senkit, (mert) nem ezt mondtam, ill. nem erre gondoltam.

bocs a hülye kérdésekért, (mi nem az most már)de csak ilyenekre telik, valamint örülök, hogy mindenre megpróbálsz választ adni. .. tényleg

menyus

Előzmény: eke (51)
eke Creative Commons License 2001.09.26 0 0 51
Kedves Menyusi barátom!
"Azért, mert ebben a kategóriában nem tudtok dönteni(pedig ezt megteszitek a számtalan esetben, "eredményesen" a Madaraknál, vagy a Szemtől szembenben), hogy az 5 közül melyik legyen az a 3, legyen inkább 2 ??? Hát most furcsáljam, hogy megkérdőjelezed a "létét??"
most anélkül, hogy megkérdeznéd a miértet, írsz megint egy "vádiratot"!
Tehát: sem én sem sokan mások nemtartották indokoltnak, hogy az összesítésben egy ilyen kkategóri (5 kiosztott díjjal) annyi elérhetô összpontszámot hozhasson 12 ponot, mint 3 kategóra elsô hely. Tehát nem az volt a probléma hogy nem tudunk egy kategóriából kiosztani 5 díjat hanem az, hogy eltorzítja az összetett verseny pontszámítását. Kérlek ne kezdd el ezt forszírozni, hogy miért van de ha érdekel akkor nézz utána hogy a fôdíjat hogyan számítjuk ki.
Hát a 46 ik írásra nekem kellene már reklamálnom, de én ennyire türelmes vagyok. Baj?
Kommunikáció, anyázás blablabla:
Természetesen errôl adtam infot a "felettesemnek", Ôt sem kereste meg a Nimród!
Azt meg nemvárhatod el, hogy az én magánlvelezésemet , a naturArt hivatalos felkérésének tekintsük!?
Azért ezt a szövetséget kicsivel magasabbra kéne pozicionálnod annál, hogy névtelenül ágálók követelésére ugorgyon hivatalos módon!
" Amennyiben a felajánló fotóklub nem keresett fel benneteket "hivatalosan", vagy nem hivatalosan, hát elkeseredve konstatálom, hogy nincs új a magyar természetfotós-nap alatt." ennek most akkor Én vagyok az oka., vagy a naturArt. Ha nem akkor menjek és keressem meg a nimródot, hogy ugyannmár kérjetek meg benünket, hogy oda tudnánk e adni a képeket?
Vazzeg, nem lehet az egyikünk kicsit igazságtalan?

"melyek kiselejtezése igényel némi magyarázatot" miért is?
tetűvarrógép!
lehetne még hüje kérdéseket is kapnom, mert ezek az eddigiek, nem voltak azok

Előzmény: menyusi (49)
gyöngyvirág Creative Commons License 2001.09.26 0 0 50
Kedves menyusi!
Igaz, hogy nem vagyok illetékes, de előfordult, hogy indultam a pályázaton, s emlékszem a kiírásra. A művek sorsáról a következő jelent meg:
A nyilvános zsűrizés időpontja: szept. 11-12.
(Nem ebben az évben volt.) Nem volt megszabva, hogy az előzsűri mi alapján válogat, hogy melyik napon mi lesz a téma, dia, papír, kategória, stb.
A pályázatot nem a zsűri hirdette, tehát a szerzők értesítése nem az ő hatáskörükbe tartozik.
Ha valami más szerv szeretné a képeket megmutatni, ezt csakis előzetes egyeztetés alapján lehet. És szerintem nem a hirdető szerv fogja javasolni a nyilvános vetítést. A meghirdető legfeljebb hozzájárulhat, engedélyezheti saját felelősségére, hiszen nem tudja, hogy valamelyik versenyző nem tiltakozna-e ellene. (Valószínűleg nem.) Én így értelmeztem annak idején, s elfogadtam a döntést. Örültem neki, hogy az egyik nap délutánján volt időm bepillantani a zsűrizés munkájába.
Üdv:Rzso
Előzmény: menyusi (49)
menyusi Creative Commons License 2001.09.26 0 0 49
ttvgk!

Azért, mert ebben a kategóriában nem tudtok dönteni(pedig ezt megteszitek a számtalan esetben, "eredményesen" a Madaraknál, vagy a Szemtől szembenben), hogy az 5 közül melyik legyen az a 3, legyen inkább 2 ??? Hát most furcsáljam, hogy megkérdőjelezed a "létét??
Az azonban igencsak meghökkent, amit a vetítéssel kapcsban írtál 46odszor. Hát ez beszarás! Mármint hogy milyen magasfokon alulfejlett a kommunikációs hálózatotok, s ez vonatkozik mindenkire, aki érintett jogilag a vetítésben, magyarán módjában áll valamiféle kezdeményezés eszközlése. A szerencsétlen "külsőst" nem lehet valahogyan informálni?? MIre való az a lyuk a szaglószervünk alatt? Mármint az anyázáson kívül, amit itt a neten az ujjainkal valósítunk meg? Már bocsáss meg, de ( " A pályázók, kiállítók, díjazottak értesítése ne rajtam áll, ennek külön gonviselője van. Külsős..." ) lehet, személyes naivitásomra utal , hogy nem vetettem fel annak a lehetőségét, ez (levélben való értesítés) a ti köreitekben ( elvégre jelenleg ez a pályázat jelenti igen sokak -eddig én is ide tartoztam- számára a nemzeti termfotósélet és megmérettetés "csúcsát" ) ilyen problémákat indukál, ill. ilyen nehézségekbe ütközik. Amennyiben a felajánló fotóklub nem keresett fel benneteket "hivatalosan", vagy nem hivatalosan, hát elkeseredve konstatálom, hogy nincs új a magyar természetfotós-nap alatt.
A másfél soros mateklevezetéssel kapcsolatban: nem hiszem, hogy mind a 2000-hez kellene füzni akármilyen kommentárt, de bizonyára előfordulhatnak olyan képek is, melyek kiselejtezése igényel némi magyarázatot. Ezt szerintem a szerzők egy része is beláthatja, mert tudja, mit küldött be, és tisztában van, vagy lesz a dijazott alkotásokkal. (vagy nem)

menyus

Előzmény: tükörvarrógépkezel (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!