Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 239
Tudnék, csak tetű llassú az index.
1. negyed 20-15,
2.negyed 22-17,betörésből kaptuk
Előzmény: kinyo (237)
kinyo Creative Commons License 2001.09.21 0 0 238
Hattyas 20-15-re mi vezetünk???????
kinyo Creative Commons License 2001.09.21 0 0 237
Hattyas köszi az infót, ha te látod a meccset tudnál ötpercenként bővebben is beszámolni ról?

Nagyon Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 236
20:15, 1 perc
bölcs27 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 235
köszi az infokat, sehol nem megy a live közvetítés, csak nálad :-)))

néha az eltelt időt is írd meg kérlek.
köszi

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 234
17:13
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 233
12:11
rosszul játszunk,kihagyjuk a ziccereket
bölcs27 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 232
írjad kérlek, mert nem frissül a net

bölcs

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 231
8:6 oda
zse.gab Creative Commons License 2001.09.21 0 0 230
No, én leléptem, mer a Bossom is elment, úgyhogy megyek én is nézni a meccset az ex-Vén Diákba. (Bölcs, majd mobilizom!)
Jó szurkolást ! Egyelőre nem frissül a tábla...

HAJRÁ MAGYAROK!

VIOLA_ Creative Commons License 2001.09.21 0 0 229
Na akkor arra jutottunk, hogy mégiscsak ezt a játékstílust érdemes követni.

Néhány perc, és kezdünk!!!!! GYERÜNK!

Előzmény: zse.gab (217)
Jgermeister Creative Commons License 2001.09.21 0 0 228
Nem nézi, annyit adsz amennyit akarsz, teljes kifulladásig. :)
Gyerünk lányok!
Előzmény: bölcs27 (227)
bölcs27 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 227
Mit szólnátok, ha elkezdenénk nyomatni a magyar szavazatokat a végső győztesre?
Nem nézi a program - úgy vettem észre - , ha egy gépről többször is szavazol. :-))))

gyerünk!

bölcs27 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 226
A napi szavazáson én is leadtam a voksom a magyarokra!

Most már 58:42 re vezetünk :-))))

Végeredmánynek is elfogadnám...

bölcs

bölcs27 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 225
Qui va remporter l'Euro 2001 ?
Who will win the European Championship 2001 ?
Espagne / Spain : 477 votes 5 %

France / France : 1142 votes 13 %

Grčce / Greece : 50 votes 0 %

Hongrie / Hungary : 2235 votes 25 %

Lituanie / Lithuania : 3217 votes 36 %

Pologne / Poland : 422 votes 4 %

République Tchčque / Czech Republic : 64 votes 0 %

Roumanie / Roumania : 423 votes 4 %

Russie / Russia : 239 votes 2 %

Slovaquie / Slovak Republic : 114 votes 1 %

Ukraine / Ukraine : 42 votes 0 %

Yougoslavie / Yugoslavia : 352 votes 4 %

Votes : 8777
Vanderdecken Creative Commons License 2001.09.21 0 0 224
Bocs, basketeuro.com..., remélem, csak ennyit tévedtem ;-)
Vanderdecken Creative Commons License 2001.09.21 0 0 223
Sziasztok!
Akkor holnap az oroszok jönnek (64:59 a vége). Egyszer már sikerült...
Az Eurobasket.com-on egyébként a spanyol meccsre van szavazás, hogy ki fog nyerni, és 56,35%-43,65%-ra vezetünk. Én is szavaztam a jobbikra.

Hajrá lányok!

zse.gab Creative Commons License 2001.09.21 0 0 222
64-59-re nyertek az oroszok, a végén mindig megvolt az 5-8 pontos különbség, a végjátékban nem volt sansza a jugóknak.
Még 40 perc és kezdünk!
bölcs27 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 221
Üdv!

Én is itt vagyok és sajnos dolgozom... :-(((
A basketeuro.com nálam se mindig jön, ezért hálás lennék, ha valaki írná az eredmény alakulását.

Üdv EN228!

bölcs

Előzmény: EN228 (220)
EN228 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 220
Epp most gondolkodtam rajta, hogy atugrok a Jogi Egyetemmel szembe... Aztan rajöttem, hogy itt nincs is olyan:-)
Sajnos a neten nem tudom követni, mert nagyon rossz a gepem, meg a videot sem tudtam megnezni, amit küldtel, mert nem tudja dekomprimalni (kicsomagolni?).

Delutan szoros meccsen nyerünk, 61-55 vagy ilyesmi!

Előzmény: zse.gab (218)
zse.gab Creative Commons License 2001.09.21 0 0 219
Oroszország-Jugoszlávia 19-16 az első negyed után.
Aki nem tudná, ezen két csapat valamelyikével fognak játszani a csajok holnap.
zse.gab Creative Commons License 2001.09.21 0 0 218
Helló EN228!

Bölcs27-tel már hárman vagyunk! A meccset a Jogi EGyetemmel szemben követjük nyomon, nem jöszz? :-)

basketeuro.com - élő közvetítés!

Előzmény: EN228 (216)
zse.gab Creative Commons License 2001.09.21 0 0 217
"Ezt tudják, ezt érzik", de lássuk be a játékosállomány nem is lenne alkalmas arra, hogy látványos játékkal 80-90 pontot dobva verje az lagmagasabb szintű európai megmérettetésen az ellenfeleket. Nem alkalmas, mivel ebben a csapatban nincsenek Balogh Judit, vagy Boksay Zsuzsa szintű extra-klasszisok, akik bármikor megdobják a 20-at, sokszor a 30-at, néha pedig egyedül is képesek eldönteni a meccset. Ez a mostani válogatott egy CSAPAT, amelyikből ugyan sokszor kitűnik egy-egy játékos (amit akár erősségként is felfoghatunk, hiszen Csák, Károlyi, Újvári, Iványi és ezen az EB-n Seres is lehet húzóember, az ellenfelek nem tudnak 1-1 játékosból külön kéászülni). De ha éppen senki sem nyújt támadásban extrát, azért akkor is ott van a legnagyobb fegyver a védekezés, amivel pocsék támadójátékkal is képesek vagyunk egál meccset játszani.
Rátgéber pedig éppen abban óriási, hogy a lehetőségekhez képest szinte mindig a maximumot hozza ki védekezésben a csapatból, ezért nincsenek is kétségeim, hogy ma is a lehető legjobb védekezési formációt fogják játszani a lányok. A tripla, mint fegyver meg fordítva is elsülhet, azért nálunk is van 4 játékos, aki elkaphatja a fonalat ezen a téren. (Egyszer már Károlyi Andi is bezúzhatna végre vagy 3-at, 4-et ezen az EB-n)
A női kosárlabda tényleg nagyon ritkán szórakoztat a látvánnyal, sokkal inkább a küzdelem dominál, ami ugyanúgy lehet szórakoztató, nem véletlen, hogy Pécsett mikor bajnokesélyes férficsapat volt, akkor is legalább kétszer annyi néző járt a női meccsekre.
Volt Diósgyőrben évekig egy csapat, bizonyos Király Sándor volt az edzője. Ezen a szinten bizonyos Király Sándor nem értett a kosárlabdához, viszont sok pénzt tudott magához csábítani, így mindig bajnokesélyes csapatai voltak. A jó játékosok többnyire nagyon látványos kosárlabdával szórakoztatták a nézőket, különösen Miskolcon, a csapat viszont -habár háromszor második, kétszer harmadik volt - soha nem nyert bajnokságot, mert Király Sándornak fogalma sem volt róla, hogy mi az a védekezés. Az öt említett rájátszásból háromszor Rátgéber László csapata(i) legyőzték a DKSK-t...
Előzmény: VIOLA_ (214)
EN228 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 216
Sziasztok, üdvözletem minden kosarszurkolonak!

Ha valakinek volna ra lehetösege, akkor, irjatok mar meg az eredmenyt, illetve az alakulasat, sajnos itt egyetlen mediat sem erint az EB... Ez mar csak egy ilyen orszag:-(

Latom G@bec, te is ragyogyultal erre a topicra!

Hajra Magyarok!

EN228

bz_ Creative Commons License 2001.09.21 0 0 215
Kiderült, hogy amit a tv-közvetítésről írtam, csak részben igaz.

"A FIBA-honlap szerint a holnapi negyeddöntőt közvetíti a spanyol "tve" nevű televízió" Ez továbbra is fennáll.

"ami kábelen sokfelé fogható (itt Pécsett, abban a csomagban van, amiben az RTL KLub meg a mosóporos tv2)" Ez téves. Tegnap este a teletextet böngészve kiderült, hogy a "tve"-nek három csatornája van (La Primera, tve2, tve Internacional). A meccs az elsőn lesz, Pécsett pedig a harmadik fogható, tehát a meccs nem lesz látható a pécsi kábelen (kivéve természetesen a Sport1-előfizetőket). Remélem, aki esetleg úgy készült, hogy a "tve"-n nézi a meccset, még olvassa ezt.

Hajrá magyarok!!!

Előzmény: bz_ (213)
VIOLA_ Creative Commons License 2001.09.20 0 0 214
Megpróbálok erre úgy reagálni: egyszerűen ezt tudják, érzik a mieink. Ennek a kétségtelen nem épp látványos játékstílusnak az értői, hát akkor hogy a fenébe küldené ki másként őket a Rátgéber. Elképzelhető, hogy más nemzetnek meg a ponterősség a jó oldaluk. Mégsem mehet ki a biztosra egy átlag 60 kapott gól alatt teljesítő bárki ellen. Ezesetben a magyar válogatott játéka lehet az egyik etalon, amivel meg lehet fogni azt a csapatot. Ahogyan a zónát előszeretettel alkalmazó gárda ugye meglephető a sok kinti (pontos!) dobással, stb, stb. Azt hiszem, játékosszemmel és a csapatérdeket nézve továbbra is a pozitív 47-44-re nyerni, mintsem 91-89-re veszíteni. Ez van, az eredménycentrikusság magával hozhat néhány szórakoztatásra kevésbé alkalmas meccset. Mégis, ahol van igény rá, az efajta izgalmakat értékelik, hatodik ember is lehet a közönség, plusz vegyük hozzá azt a tényezőt, hogy az ilyen meccsen elért pontoknak, kosaraknak duplaannyi értéke van.
A látványt szerintem keresd vagy kérd számon a férfiaknál; még ha benne is van esetenként a nőknél egy-egy Ujvári kosár a Kígyó térről vagy Károlyi-blokk, a másik nemnél megy jobban maga a játék a showra, jórészt az amcsiktól átvett elemekkel, zsákolások vagy bármi. No és a nagyok elleni meccset dehogynem lehet így nyerni!! A PVSK-Gysev ma európai mércével is a nagyok csatájának nevezhető. /Legalább ekkora gond mondjuk, hogy itthon ez az egyetlen./
Emlékszem arra a mindkét csapat által 90 pont fölött elért meccsre itt. Kis időbe telt, míg feldolgoztuk az egygólos vereséget. Esetleg, így pár év után visszagondolva: nem ez lehetett ez a pont, ahol látva ezt az edzők azt mondták, első a védekezés, a kevesebb kapott kosár?
Mint utólag igazolod is a korábbi gondolatot: ez belefér, ha így leszünk a végső győztes, ezért nem szólnak meg minket, mert ezzel nem váltunk ki az ellenfélből, és alighanem a lelátóról sem ellenszenvet, hisz ez nem sportszerűtlenség, egy játékelem kiélezése, a lányok ráadásul szépek. Íme, most pozitív mérleggel Európa legjobb nyolc csapata közé jutottunk. A "legfeljebb" a továbbkerülésre utalva pedig igen rossz kifejezés: éppen az ehhez hasonló megállapításokért nyilatkozta a görög meccs után a Laci azokat, amiket. Hogy az emberek próbálják értékénél kezelni azt a produkciót, amit lényegében hat használható tapasztalt játékossal a kontinens legjobbjai között ezzel a válogatott kerettel, a női kosárlabda jelenlegi helyezetében - eddig - elért.
Előzmény: Törölt nick (140)
bz_ Creative Commons License 2001.09.20 0 0 213
A statisztikák további böngészése közben a következők derültek ki.

A spanyolok ellen a franciák tudtak a legjobban védekezni, 64 ponton tartották őket (a jugoszlávok 71-ig, a lengyelek 78-ig engedték őket). A 60 pont alá kényszerítés kemény munkának tűnik, főleg, hogy a 3. legtöbb faultot kiharcoló csapatról van szó. Félő, hogy túl keményen nem tudunk majd védekezni, mert a korai kipontozódást kockáztatjuk.

Pontdobásban ugyan csak egy játékosuk van a tízes listán, de dobószázalékban hármójuk is 60% fölött teljesített az eddigi 5 meccsen! Tripladobásban nagyon erősek a spanyolok, ebben a mutatóban ketten, 3 pontos dobószázalékban négyen is benne vannak a legjobb 10-ben.

A spanyol Cebrian Scheurer a 3. legjobb lepattanószedő az EB-n, a legtöbb támadólepattanót pedig a szintén spanyol Pons szerezte. Igaz, az oroszok elleni extra teljesítményből kifolyólag a mieink, mint csapat, hajszállal jobbak a spanyoloknál támadólepattanóban, de a védőlepattanók terén ők sokkal jobban szerepeltek eddig.

Gólpasszok terén egyformán állunk, igazából csak a szerzett és eladott labdák terén mutattunk eddig sokkal jobb teljesítményt (no meg blokkolásban). Ezekben a mutatókban az egész mezőnyben a legjobbak vagyunk, a gólpasszok terén pedig csak kicsivel maradunk el a franciáktól, de egyéniben Iványi Dalma vezet, ugyanúgy, mint labdaszerzésben.

A FIBA-honlap szerint a holnapi negyeddöntőt közvetíti a spanyol "tve" nevű televízió, ami kábelen sokfelé fogható (itt Pécsett, abban a csomagban van, amiben az RTL KLub meg a mosóporos tv2). Akinek nincs Sport1 hozzáférése és nem bánja, hogy ha spanyol a kommentátor, az élőben nézheti a meccset.

Nem lesz tehát könnyű dolgunk, a papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek, de hát a papírforma sokszor felborult már, most is ebben reménykedünk. Biztos vagyok benne, hogy sikerül kitatlálni egy eredményes taktikát, csak az a kérdés, hogy hogyan sikerül majd megvalósítani, ill. hogy milyen hamar és milyen erős választ tud rá adni a spanyol csapat.

Hajrá magyarok!!!

Még annyit, hogy Vilutyte még nem hibázott büntetőt az EB-n!

bz_ Creative Commons License 2001.09.20 0 0 212
Úgy bizony, a triplákat el is felejtettem! Pedig abból a spanyolok voltak eddig a legjobbak, meccsenként csaknem hetet süllyesztettek el. És ezt egymás között többé-kevésbé egyenletesen elosztva dobják, tehát gyakorlatilag mindenki veszélyes ebben a műfajban.

A "gyenge támadás - jó védekezés" témában is igazad van, elég csak az isztambuli meccsig visszamenni (rendes játékidőben 45-45).

Az elődöntőben tényleg jók lennének a jugoszlávok, a döntőben pedig Litvánia, még egyszer biztosan nem kapnánk ki tőlük! :-)

Hajrá magyarok!!!

Előzmény: zse.gab (211)
zse.gab Creative Commons License 2001.09.20 0 0 211
Azért ne felejtsük el, hogy női kosárlabdáról van szó, és akár a Pécs utóbbi 2 évi Euroligás produkciójából is fel lehet olyan meccseket sorolni, ahol a saját szintjükhöz és tudásukhoz képest nagyon rossz támadójátékkal is képesek voltak szoros meccseket megnyerni.
És az EB-n sem mondhatja senki, hogy akár az oroszok, akár a szlovákok elleni győzedelmes mérkőzéseken jó lett volna a támadójáték. Az előbbin közepes, az utóbbin sokkal inkább gyenge.
Ezzel csak annyit akarok mondani, ha sikerül a spanyolok hármasdobóit megfogni, nagy esélyünk lehet a győzelemre, mert Dalma, meg Csák Magdi az egész mezőnyből a legjobban fogja meg a "kis" emberek betöréseit (akár szó szerint is megfogva a labdát). Így centerből bőven beleférne 10-15 kapott pont. Viszont pont ez, a hármasok illetve az 4-6 méteres tempók levédekezése jelentett eddig kisebb gondot, tegnap szerencsére a görögök ezt viszonylag kis százalékban tudták kihasználni (megjegyzem lehet, hogy szándékosan beljebb húzódva védekeztünk). Szóval nagyon nehéz lesz védekezésben egyrészt a távoli dobásokat, másrészt a gyors kisemberek betöréseit együttesen megfogni, de ha 60 pont körül tartanák őket, akkor tényleg van legalább 50%-nyi esély.
Utána meg az elődöntőben jöhetnének a jugók! :-)))
HAJRÁ CSAJOK, HAJRÁ MAGYAROK!

Előzmény: bz_ (210)
bz_ Creative Commons License 2001.09.20 0 0 210
Elbaltáztam, bocsi. Na még egyszer:

Csak nagyon jó játékkal van esélyünk a négy közé jutásra, mert hiába sikerülhet olyan jól a védekezés mint a franciáknak a spanyolok ellen, támadásban sokat kellene javulni (mint ahogy a 3. forduló után, továbbra is a 11. helyen állunk a dobott pontok terén).
A magassági fölényről írottakhoz annyit tennék hozzá, hogy a másik csoport továbbjutói között szerintem ők vannak legkevésbé fölényben, de azért nekik is van egy 196 cm-s centerük (Cebrian Scheurer), aki a Dydekkel felálló lengyelekkel szemben 9 pontot és 9 lepattanót, a Tuviccsal felálló jugoszlávokkal szemben 9 pontot és 11 lepattanót, a franciák ellen pedig 8 pontot és 9 lepattanót tudott szerezni. Abban bízhatunk, hogy ezt a lányt helyezkedéssel jobban sikerülhet kizárni a palánk alól, mint a többi csapat centereit. De ha vesszük a többi "magas" spanyolt (Pons - 185, Ferragut - 190), ők is jóval ponterősebbek voltak és sokkal több lepattanót szedtek eddig, mint a mi Béres-Seres-KND hármasunkból bárki. Nálunk a legtöbb lepattanót Iványi Dalma szedte, a második Csák Magdi, ez a centerjátékunkról sokat elárul. Általánosságban a spanyolok nagyon jól dobnak (50% 2p, 42% 3p), klasszikus, sok asszisztot osztó irányítójuk (mint Dalma, vagy Souvré) nincs, illetve többen is képesek jól mozgatni a csapatot. A spanyol edző pedig a franciák elleni vereség után azt mondta, hogy mivel számukra nem volt fontos a csoportelsőség, maradt a tarsolyukban még néhány támadási variáció, amit majd ellenünk mutatnak meg. Mondani persze bármit lehet, a meccs a pályán dől majd el.

Hajrá magyarok!!!

Ui.: A Pécsett játszó jugoszláv idegenlégiósokról még két apróság: Tuvics eddig 89%-kal (24/27) büntetőzik, Delmis pedig a románok ellen 20,5 perc alatt 8 gólpasszt adott, 3 labdát szerzett és csak egyet adott el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!