Keresés

Részletes keresés

zpusenje Creative Commons License 2011.01.11 0 0 375

Melyikek ezek a helyek és hol lehet csapolt Jarosovot kapni?A Sámsonban(Zámolyi u.) voltál esetleg? Ha igen, csapolt-e, ára, minősége?

Előzmény: Tycho Brache (359)
blaze73 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 374

Sziasztok,  olyan szálláshely (bevált, ismert) tippet szeretnék kérni aminek van parkolója, nem utcán kell parkolni pénzért, vagy esetleg ingyen napokig és megpiszkálják az autót.

Volt egy bevált helyünk Praha 2-ben, de sajnos bezárt.

3-4 főre kellene szállás, apartman, hostel stb. de a LÉNYEG a parkolási lehetőség az autónak.

Előre is köszi :)

loggol Creative Commons License 2011.01.06 0 0 373

Az Ady Endre Diákkörnek van egy levelezőlistája, ahol alapvetően prágai magyarok kérdeznek, keresnek, kínálnak.  

Előzmény: Jekey Mark (372)
Jekey Mark Creative Commons License 2011.01.04 0 0 372

Kedves Fórum olvasók,

Mennyasszonyommal Prágába költözünk előreláthatólag 1-2 évre.

Szeretnénk ~60 m2 lakást bérelni, akár peremkerületben is a város déli részén. 

esetleg, ha valaki tud segíteni, várom!!!

Tycho Brache Creative Commons License 2010.11.24 0 0 371

Ezt érdemes megnézni, kipróbált hely: http://www.hotelusladku.cz/hotel/

Előzmény: bettucyka1987 (370)
bettucyka1987 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 370

Hát köszönöm a válaszokat!

Akkor szerintem elkezdek kutakodni a neten! Esetleg egy olcsó, jó helyen lévő szállást tudna valaki ajánlani? Ami már bevállt.... Árban olyan 3000/éj körül gondoltam! Szerintem többen mennénk, olyan 6-an tuti, tehát nem csak egy kétágyas szobára lenne szükségem! Tökéletes az önellátós apartman is, a fiúkna úgyis csak a sör lesz a lényeg... :-)

Én nem szeretem a sört, úgyhogy az árakhoz nem igazán tudok hozzászólni! Viszont a knédli.... :-) Az isteni! Úgyhogy úgy érzem én sem fogok Prágában unatkozni!

loggol Creative Commons License 2010.11.22 0 0 369

"beetetnek ... aztan megdragitjak,"

A Sörlapra írót isten hozta a kapitalizmusban.
Ennél rosszabb, amikor már be sem etetnek. :-) 

Egyébként a 219 forinttal még jól is járt, mert az itt keveselt 199 forint üvegbetéttel már 224.

Előzmény: OPi (365)
loggol Creative Commons License 2010.11.22 0 0 368

Hülye blogmotor!

Előzmény: loggol (367)
loggol Creative Commons License 2010.11.22 0 0 367

A melletünk levő CBA-ben is 199 volt a napokban.

"A PU a brünni tescoban is drágább."

Lehet, hogy ezért veszek én is mindig inkább Starobrnót vagy Novopackét?

"A többi itthon is nagy tételben kapható cseh sör (budvar, kruso, staropramen) meg "viccesen" drágábbak nálunk. Ez van. Gondolom a PU is csak a SAB-Miller stratégiája miatt olcsó itthon."

Ez nyilván pozicionálás kérdése (is). Az említett söröket ithon jól felpozícionálják, nem is nagyon szoktam venni,

csak a barna

Staroprament. Prágában meg a PU-t próbálják feljebb nyomni.  

"Na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy 5 év alatt kb 30%-kal lett erősebb a korona a forintnál."

Igen, ez szomorú.

Előzmény: natenedu (362)
natenedu Creative Commons License 2010.11.22 0 0 366

Jaj nekem mi lesz most elszámoltam, eggyel előtte (18.) oldalon van. De ha elhiszed nekem, hogy vettem belőle, ittam belőle, tényleg annyi volt, akkor kattintani sem kell.

Lidiben meg 210 a dobozos! PU... vasárnap legalábbis még annyi volt.

A Fácánt meg újabban teletömik kukoricával, hogy száradna le a kezük. Tiszta borsodi íze lett.

Előzmény: OPi (364)
OPi Creative Commons License 2010.11.21 0 0 365

a Sörlapról:  "Nalunk a CBA-ban (Obuda, Vihar u.) vasarolt sorrel minosegi problema meg nem volt. Viszont egy szep napon lekerult az addig 179 forintos Pilsner Urquellrol az arcedula. Kivancsisagbol vettem kettot, a penztarnal megkerdeztem, hogy ugyan, mennyibe kerul, mert nincs rajta az ara.
219.-
Gusztustalansagbol jelesre vizsgaztak, eloszol beetetnek a 179 forintos PU-val, aztan megdragitjak, csak ezt mar elfelejtik kozolni a kedves sorivoval...
"

Előzmény: OPi (364)
OPi Creative Commons License 2010.11.21 0 0 364

jóáras Zlaty Bazant 169Ft, a Pilsner Urquellt nem látom

Előzmény: natenedu (360)
yons Creative Commons License 2010.11.21 0 0 363

Szia,

Az OW buszon nagyon kicsi a hely. Szállásügyben: az internet kismillió lehetőséget kínál, egy idegen városban, csomagokkal felszerelkezve nem biztos, hogy olyan nagy poén a szálláskeresés - főleg, ha nem sikerül elfogadható áron találni. A Balatonról sikertelenség esetén haza lehet vonatozni, Prágából ez már nem olyan egyszerű. Nem beszélve arról, hogy nincs annál drágább szállás, mint amikor minden foglalás nélkül bemész az utcáról...ráadásul nyilván a Belváros a legdrágább, tehát mehetsz bolyongani külső kerületekbe. Én inkább foglalnék.

üdv

yons

Előzmény: bettucyka1987 (349)
natenedu Creative Commons License 2010.11.20 0 0 362

A vendéglátós részét egy pillanatig sem vitattam.

A PU a brünni tescoban is drágább. A többi itthon is nagy tételben kapható cseh sör (budvar, kruso, staropramen) meg "viccesen" drágábbak nálunk. Ez van. Gondolom a PU is csak a SAB-Miller stratégiája miatt olcsó itthon. Na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy 5 év alatt kb 30%-kal lett erősebb a korona a forintnál. Örüljünk az olcsó PU-nak, bontok is (még)egyet. Nazdravi!

Előzmény: loggol (357)
natenedu Creative Commons License 2010.11.20 0 0 361

Már 38 a Tigrisben is? :(

Fehérvár meg ezek szerint jó hely :) 

Előzmény: Tycho Brache (359)
natenedu Creative Commons License 2010.11.20 0 0 360

http://cba.hu/index.php?id=3&ss=48141

Ha jól számolom a 19. pdf

Előzmény: OPi (358)
Tycho Brache Creative Commons License 2010.11.20 0 0 359

"itthon 500 alatt nincs csapolt PU"

Kérdés, hogy hol az az itthon. Egyszer majd látogass el Fehérvárra, 395 Ft-ért ihatsz PU-t az egyik helyen, 420-ért a másikon, de ha beéred Jarošovval (ami egyébként jobb, mint a PU), azt 390-ért megkaphatod. Ja, és nem külterületen, hanem a belváros közepén.

Nekem Prágában ez az árplafon, ennél drágábban elvből nem iszom sört, kivétel a Tigris, ami a 38 koronás árával már túl van a fájdalomküszöbön, de erőmön felül képes vagyok ettől eltekinteni...

Előzmény: natenedu (356)
OPi Creative Commons License 2010.11.20 0 0 358

"Nálunk a CBA-ban: 199 FT..."

- ezt most letesztelem, ennyiért csak Sopronit (se nagyon) láttam eddig CBA-ban

loggol Creative Commons License 2010.11.20 0 0 357

Én inkább a vendéglátós árakat ismerem, és ebből a szempontból Prága érezhetően olcsóbb.

Hazafele a brünni Tescóban mindig veszünk sört, és eddig mindig olcsóbb volt, mint idehaza. Általában veszek más élelmiszert is, ott már nem érzek nagy különbséget (illetve érzek, de változó, hogy kinek a javára). Prágai kis üzletek árait nem ismerem, amit nagyker árról írtál, az nekem meglepően sok, de mondom, ezeket sem ismerem.

natenedu Creative Commons License 2010.11.19 0 0 356

Csak egy példa:

Prágai nagykerben:

Pilsner Urquell 12%0,5 l 24 ks / karton 598 Kč

Nálunk a CBA-ban: 199 FT...

Boltokban nagyon sok minden drágább már, ezt csak azért emeltem ki, mert cseh terméknél (pláne sörnél) azért ez meglepő.

De egy ideje a nafta árakra is vethetsz egy pillantást.

Ellenpélda  vendéglátásban: itthon 500 alatt nincs csapolt PU, minőségről meg szó se essék :(

Előzmény: OPi (355)
OPi Creative Commons License 2010.11.19 0 0 355

"Egyébként pedig Prága már drágább mint Budapest"

- hol?

Előzmény: talesz (353)
loggol Creative Commons License 2010.11.19 0 0 354

"Prága már drágább mint Budapest"

Szerintem sörben nagyon nem, és ételekben sem. Persze egyik helyen sem a turistalenyúlós helyeket kell nézni.

Előzmény: talesz (353)
talesz Creative Commons License 2010.11.15 0 0 353

Szia!

A Student Agency busz később indul, így nem kell korán felkelni, viszont visszafele is későn jön, ha ez számít. Ezen a cseh buszon eddig mindig volt forró ital kínálat, és mindig visszahoznak. A bőröndökért viszont itt is random szerű, hogy kell-e fizatni.

Az Orangeways jó kis magyar cég. "Pont ma reggel" romlik el az italautomata, és előfordul a túlfoglalás ( a többféle értékesítés miatt).

A szállás kérdés - kinek mit jelent az, hogy olcsó és drága??? Egyébként pedig Prága már drágább mint Budapest, de nem annyival, hogy érdemes lenne a teljes kintartózkodás idejére hidegélelemmel felszerelkezni - annyit érdemes rászánni, hogy az ember beüljön egy tál meleg ételre és sörre!

Újonnan nyílt, viszont autentikus cseh söröző a LOKÁL - a Dlouhá trída vége felé, nagyon ajánlom!

.vatti. Creative Commons License 2010.11.09 0 0 352

Mi is velük voltunk, korrekt cég.

Foglalj előre, nem drága.

http://www.booking.com/

Lituk Ili Creative Commons License 2010.11.09 0 0 351

Én csak az  SA-val utazom. Előnye, hogy megbízhatóbb a helyfoglalási rendszere, vele soha nem fordult elő, hogy Prágában hagyta az utasait, mert egy helyre  több jegyet is eladott. Még valami, az ülések között kicsit több hely van, így a lábaknak is.

Előzmény: loggol (350)
loggol Creative Commons License 2010.11.09 0 0 350

Az SA-val nem utaztam, de egy működő cég. Annyiban talán rosszabb az Orangewaystől, hogy bemegy Brünnbe, így kicsit lassabb.

Bár voltam már én is úgy Prágában, hogy nem volt szállásom, de azért biztosabb (és valszeg olcsóbb) foglalással indulni.

Az SA a Florenchez megy. Ezt metrómegáló, közlekedési csomópont, azaz sok minden közel van.

bettucyka1987 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 349

Sziasztok!

Mi tavasszal szeretnénk Prágába menni a haverokkal. Busszal mennénk, ez a linkje:

http://www.cseh-szlo.hu/hu/92_92/pr%C3%A1ga-praga-budapest-student-agency-busz-expressz

valaki ment már esetleg ezzel? Az érdekelne, hogy ahol kirak minket a busz Prágában, van e a közelben jó szálláshely.

Valamint még egy kérdés: Ha csak megindulunk, és kint kezdünk el szállást keresni, van esély, hogy találunk is? A Balcsira simán lemegyünk úgy, hogy majd lesz valami, úgyis minden házban van szoba kiadó... Ilyen ez Prágában is?

A neten elég drága szállásokat találtam, viszont mindenhol azt írják, hogy nem drága Prága, csak akkor nem értem... Ezért is gondoltam, hogy hátha olcsóbb, ami nincs neten és nem reklámozza agyon magát...

Köszi a választ előre is!

Mammuth Creative Commons License 2010.09.15 0 0 347
Nem volt ez mindig így... pont fordítva csináltam jó ideig, és nem értettem mi az amit elcseszek.
Előzmény: OPi (346)
OPi Creative Commons License 2010.09.14 0 0 346
vérprofi mikroökonómus vagyol :-)
Előzmény: Mammuth (345)
Mammuth Creative Commons License 2010.09.14 0 0 345
Nagyjából hasonlóak az árak, de lehet hogy van olyan dolog ami kicsit vagy sokkal drágább mint Magyarországon, de olyan is lehet ami kicsit vagy akár sokkal olcsóbb! :) Ez utóbbi esetben javaslom, hogy vásárolj belőle ott, és ne itthon, persze csak ha szükséged van rá! Remélem tudtam segíteni :)
Előzmény: oliver777 (342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!