Sziasztok, olyan szálláshely (bevált, ismert) tippet szeretnék kérni aminek van parkolója, nem utcán kell parkolni pénzért, vagy esetleg ingyen napokig és megpiszkálják az autót.
Volt egy bevált helyünk Praha 2-ben, de sajnos bezárt.
3-4 főre kellene szállás, apartman, hostel stb. de a LÉNYEG a parkolási lehetőség az autónak.
Akkor szerintem elkezdek kutakodni a neten! Esetleg egy olcsó, jó helyen lévő szállást tudna valaki ajánlani? Ami már bevállt.... Árban olyan 3000/éj körül gondoltam! Szerintem többen mennénk, olyan 6-an tuti, tehát nem csak egy kétágyas szobára lenne szükségem! Tökéletes az önellátós apartman is, a fiúkna úgyis csak a sör lesz a lényeg... :-)
Én nem szeretem a sört, úgyhogy az árakhoz nem igazán tudok hozzászólni! Viszont a knédli.... :-) Az isteni! Úgyhogy úgy érzem én sem fogok Prágában unatkozni!
Lehet, hogy ezért veszek én is mindig inkább Starobrnót vagy Novopackét?
"A többi itthon is nagy tételben kapható cseh sör (budvar, kruso, staropramen) meg "viccesen" drágábbak nálunk. Ez van. Gondolom a PU is csak a SAB-Miller stratégiája miatt olcsó itthon."
Ez nyilván pozicionálás kérdése (is). Az említett söröket ithon jól felpozícionálják, nem is nagyon szoktam venni,
csak a barna
Staroprament. Prágában meg a PU-t próbálják feljebb nyomni.
"Na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy 5 év alatt kb 30%-kal lett erősebb a korona a forintnál."
Jaj nekem mi lesz most elszámoltam, eggyel előtte (18.) oldalon van. De ha elhiszed nekem, hogy vettem belőle, ittam belőle, tényleg annyi volt, akkor kattintani sem kell.
Lidiben meg 210 a dobozos! PU... vasárnap legalábbis még annyi volt.
A Fácánt meg újabban teletömik kukoricával, hogy száradna le a kezük. Tiszta borsodi íze lett.
a Sörlapról: "Nalunk a CBA-ban (Obuda, Vihar u.) vasarolt sorrel minosegi problema meg nem volt. Viszont egy szep napon lekerult az addig 179 forintos Pilsner Urquellrol az arcedula. Kivancsisagbol vettem kettot, a penztarnal megkerdeztem, hogy ugyan, mennyibe kerul, mert nincs rajta az ara. 219.- Gusztustalansagbol jelesre vizsgaztak, eloszol beetetnek a 179 forintos PU-val, aztan megdragitjak, csak ezt mar elfelejtik kozolni a kedves sorivoval... "
Az OW buszon nagyon kicsi a hely. Szállásügyben: az internet kismillió lehetőséget kínál, egy idegen városban, csomagokkal felszerelkezve nem biztos, hogy olyan nagy poén a szálláskeresés - főleg, ha nem sikerül elfogadható áron találni. A Balatonról sikertelenség esetén haza lehet vonatozni, Prágából ez már nem olyan egyszerű. Nem beszélve arról, hogy nincs annál drágább szállás, mint amikor minden foglalás nélkül bemész az utcáról...ráadásul nyilván a Belváros a legdrágább, tehát mehetsz bolyongani külső kerületekbe. Én inkább foglalnék.
A PU a brünni tescoban is drágább. A többi itthon is nagy tételben kapható cseh sör (budvar, kruso, staropramen) meg "viccesen" drágábbak nálunk. Ez van. Gondolom a PU is csak a SAB-Miller stratégiája miatt olcsó itthon. Na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy 5 év alatt kb 30%-kal lett erősebb a korona a forintnál. Örüljünk az olcsó PU-nak, bontok is (még)egyet. Nazdravi!
Kérdés, hogy hol az az itthon. Egyszer majd látogass el Fehérvárra, 395 Ft-ért ihatsz PU-t az egyik helyen, 420-ért a másikon, de ha beéred Jaroovval (ami egyébként jobb, mint a PU), azt 390-ért megkaphatod. Ja, és nem külterületen, hanem a belváros közepén.
Nekem Prágában ez az árplafon, ennél drágábban elvből nem iszom sört, kivétel a Tigris, ami a 38 koronás árával már túl van a fájdalomküszöbön, de erőmön felül képes vagyok ettől eltekinteni...
Én inkább a vendéglátós árakat ismerem, és ebből a szempontból Prága érezhetően olcsóbb.
Hazafele a brünni Tescóban mindig veszünk sört, és eddig mindig olcsóbb volt, mint idehaza. Általában veszek más élelmiszert is, ott már nem érzek nagy különbséget (illetve érzek, de változó, hogy kinek a javára). Prágai kis üzletek árait nem ismerem, amit nagyker árról írtál, az nekem meglepően sok, de mondom, ezeket sem ismerem.
A Student Agency busz később indul, így nem kell korán felkelni, viszont visszafele is későn jön, ha ez számít. Ezen a cseh buszon eddig mindig volt forró ital kínálat, és mindig visszahoznak. A bőröndökért viszont itt is random szerű, hogy kell-e fizatni.
Az Orangeways jó kis magyar cég. "Pont ma reggel" romlik el az italautomata, és előfordul a túlfoglalás ( a többféle értékesítés miatt).
A szállás kérdés - kinek mit jelent az, hogy olcsó és drága??? Egyébként pedig Prága már drágább mint Budapest, de nem annyival, hogy érdemes lenne a teljes kintartózkodás idejére hidegélelemmel felszerelkezni - annyit érdemes rászánni, hogy az ember beüljön egy tál meleg ételre és sörre!
Újonnan nyílt, viszont autentikus cseh söröző a LOKÁL - a Dlouhá trída vége felé, nagyon ajánlom!
Én csak az SA-val utazom. Előnye, hogy megbízhatóbb a helyfoglalási rendszere, vele soha nem fordult elő, hogy Prágában hagyta az utasait, mert egy helyre több jegyet is eladott. Még valami, az ülések között kicsit több hely van, így a lábaknak is.
valaki ment már esetleg ezzel? Az érdekelne, hogy ahol kirak minket a busz Prágában, van e a közelben jó szálláshely.
Valamint még egy kérdés: Ha csak megindulunk, és kint kezdünk el szállást keresni, van esély, hogy találunk is? A Balcsira simán lemegyünk úgy, hogy majd lesz valami, úgyis minden házban van szoba kiadó... Ilyen ez Prágában is?
A neten elég drága szállásokat találtam, viszont mindenhol azt írják, hogy nem drága Prága, csak akkor nem értem... Ezért is gondoltam, hogy hátha olcsóbb, ami nincs neten és nem reklámozza agyon magát...
Nagyjából hasonlóak az árak, de lehet hogy van olyan dolog ami kicsit vagy sokkal drágább mint Magyarországon, de olyan is lehet ami kicsit vagy akár sokkal olcsóbb! :) Ez utóbbi esetben javaslom, hogy vásárolj belőle ott, és ne itthon, persze csak ha szükséged van rá! Remélem tudtam segíteni :)