A Dance of December Souls és a Brave Murder Day volt a két legjobb albumuk. Utána már csak nyivákolnak, ami nekem nem jön be. A Brave Murder Dayen az Opethes Mikael Akerfeldt hörgött az ő sajátságos módján, a régebbi Dance of December Soulson meg Jonas Renkse még tudott hörrenteni, nem is rosszul. Viszont azóta se tudtam meg, hogy mifene az a Drynwhyl, csak annyit, hogy bársony tövisei vannak.
A Katatonia is a korai időben volt nagy, pont úgy, mint a Celestial Season (azóta se überelte senki a Solar Lovers albumot). Utána már... Hüpp.
Jah, jah! Hal'Istennek itthon viszont annyira nem ismerik, hogy szerintem egy originalis, jo minosegu polo az kiralysag. Legalabbis koncertekre abban jarkalnek. Nem trivialis, igenyes, jol nez ki, egyszeru. Kar, hogy a multkorirol lekestunk.
Amugy a Katatoniarol valahogy nekem mindig a jo izles jut eszembe.
Ahh, micsoda szerencse, hogy nem a pop iranyba mentek el! Megorulnek, ha csak Passing Birdok lennenek az uj albumon (amugy szeretem azt a szamot, de az osszes kislany kedvence, es kurvara nem a legjobb nota a lemezrol)...
Nah, ennyi.
Remelem lesz majd igenyes polo, akkor vallalok egyet.
Na, ez egy korrekt hozzaszolas volt, en is igy gondolom. A Slipknotot, Breachet azert hoztam fel, hogy lassatok, hogy nyitottak (ami a stilusukban (ah, most mar sajat stilusuk van, de mindegy) igazi ritkasag).
Ha mar katatonia: Szerintem keves olyan zenekar van a palettan akik a banatbol kepesek napfenyt varazsolni,anelkul hogy ragacsos-szines nyalokat eroszakolnanak bele a szadba.
A hangsuly az esztetikan van. Mivel ez a muzsika nagyon finom es torekeny azonnal hiteltelenne valna ha kifestett exhibicionista bohocok jatszanak. Ha a katatonia tagjai ilyenek lennenek akkor a zenejuk sem ilyen lenne. Az meg hogy meghallgatjak a slipknotot az o dolguk.Az is egy jo produkcio, csak mashogy.Ebbol is gyanitom hogy nyitott, es nem betokozodott emberekrol van szo.
Akkor most is ugyanolyan lenne a zenejuk mint a brave idejen volt.(az is zsenialis!!!)
Most tenyleg ilyen egyszeru embereknek tununk, vagy te vagy ennyire egyszeru.
Elesen szetvalasztanam a kinezeti igenyesseget, a zeneivel. Erted, mondjuk egy szakacs levagna a kezedet, ha az articsokat mondjuk curryvel eszed, mert milyen igenytelen, de lehet, hogy kozben hires festomuvesz vagy, aki napokig pepecsel egy kis reszlettel. Ha ertheto volt a hasonlat. Azert ennyire nem egyertelmu, de ez egy "megertest konnyito hasonlat". :)
Ha buzi a frontember, de nagyon korrektul vallalja (tehat nem azert buzi, hogy tobb kiscsaj :) hallgassa a zenejet), akkor nem nagyon moroghatok. De a buzisag mostanaban a szinpadias poz egy formaja.
supertzar, azért a 'rocker vagyok, vállalom' szöveg nem a Katatoniához tartozik, viszont a vállalás ezen formáját ti is támogatjátok az MHH-val. Vagy nem?
"Let's stay here for a while
Is something gonna happen today?"
Day (Brave Murder Day):))
Csak eszembe jutott a refrenje, magamat meg nem fogom kimoderaltatni :)
Lenyegeben igen, ezert hallgatom a regi Dimmut is peldaul (mindig ezzel jovok :)), meg a regi Metallica cuccaiban sem szivesen jarnek (szakadt farmer), de a zene az kurva jo volt.
Tehat: a vallalhatosag egy bonusz orom. Es foleg a Katatonia stilusaban az.
Erted, en sem az image alapjan hallgatom a zenekarokat, de egy kulturalt image alapbol egy pozitiv erzest kelt bennem, mar van egy jo hozzaallasom, mikor berakom a CD-t.
Tzar, korrekt voltam?
Figyelj, aki azt írja egy zenéről, hogy vállalható, az szerintem nem a zenét hallgatja, hanem kifelé mutat egy arcot másoknak, az érdekli, hogy mások mit gondolnak az ő zenei ízléséről?
Nem vállalni kell a zenét, hanem mondjuk hallgatni azt, ami tényleg tetszik. Vagy nem?
Azt ertem vallalhato muzsika alatt, hogy neznek ki bohockent, nem buzi a frontember, atertelmeztek, hogy mitol sotet egy zene es mertek ujitani, mikor megnott a dallamossag iranti igenyuk. Ezert mondom azt.
Ja es az, hogy normalisan neznek egy plusz sulyt ad a dolog: ezek emberek, akik egy kicsit depresszivek, es nem corpsepaintes bohocok, akik nem merik vallalni a sajat arcukat, meg hulye neveket talalnak ki.
Erre irtam azt, hogy vallalhato, meg a szovegeikre (az ujabbakra). Nem kell szegyenkezzek, hogy szeretem a Katatonia senki elott, mig a regi Dimmu imagedzsel voltak ilyen problemaim.
Zeuszka meg szimplan kotozkodik, de igen, az igenyesseghez hozzatartozik a vallalhatosaghoz. Igenytelen zenet en nem nagyon tudok folvallalni, csak ilyenek mondanek max., hogy azert egesz jo temakat hoznak. De ez most nem a Katatoniara vonatkozott.
Gyaknak: az ujak lehet, hogy nem izgalmasak szamodra, nekem bejonnek (eddig izlesrol szol), az otletek tarhazai az ujabb lemezek.
Slipknot dologban nem foglalok allast, de azert irtam, hogy lassatok, nem guboztak bele a sajat stilusukba. CD, szerintem meg nem lattad oket eloben (en sem), de aki latta, az mind azt mondja, hogy eszmeletlen sulyos. Ez a zene a koncertrol is szol.