Keresés

Részletes keresés

gas75 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 35
Sajnos, nem úgy t?nik, hogy összeállnak. A Bestof album apropója lehetett volna ennek, vagy a 2000-es évek eleje, de semmi sem történt. Én legalább is nem tudok róla... Megmarad nekünk és a zenetörténetnek az a két csúcs korong és a megannyi maxi, bootleg, stb.
Előzmény: Coccotti (34)
Coccotti Creative Commons License 2004.08.11 0 0 34

Sziasztok!

Amikor 83-ban először hallottam a Yazoo-t, akkor napokig nem tudtam mást hallgatni.

Összeállhatnának egy koncertre ők is!

gas75 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 33
Úgy megnéztem, hogy már akkor válaszoltam is! :)))
Azt Te nem nézted meg! :)

Basszus, én abszolút nem vagyok egyébként egy topicman, csak most van idôm, nézelôdni...
Ezért láttam meg ezt a csenevész kis topikot. Amúgy, ha ez Yazoo topic, akkor Vince miatt lehet Erasure is, nem?A Yazoo már befejezett egész, nehéz róla folyamatosan írni... Vagy nem, vagy bocs, vagy felejtsétek el ezt a levelet... vagy ne rúgjatok ki emiatt... vagy eldugulok..... :)
Előzmény: Giorgio Volli (32)
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.08.06 0 0 32
Írtam privátban. Még nem nézted meg?
Előzmény: gas75 (30)
gas75 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 31
Azt nagyon jól teszed! :)
Előzmény: BCS (28)
gas75 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 30
Hát akkor hadd szóljon! A Yazoo nagyon kiváló együttes (volt), éppen olyan kiváló, mint az Erasure. Ha már az Erasure-nél tartunk... :)))
Előzmény: Giorgio Volli (29)
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.08.05 0 0 29
Na, ennek örömére én is nézek / hallgatok ma egy kis Erasure-t, igaz, itt alapjáraton a Yazoo-ról kéne szólnia a dolgoknak. :-)
Előzmény: gas75 (26)
BCS Creative Commons License 2004.08.05 0 0 28
Gas75,
hát lendüljön ... lehet, hogy leviszem a kocsiba a Upstairs lemezt. Kedvet kaptam megint, jól :)
--
bcs
Előzmény: gas75 (26)
gas75 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 27
Ugye nem ez lesz az új erasure logó? Remélem csak a Greg (EIS) szórakozott. Ez szörnyü lenne.http://imgfrm.index.hu/imgfrm/4/4/8/5/THM_0000054485.jpg
gas75 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 26
Minden esetre remélem, fellendül ez a pangó topik! Milyen dolog, hogy 2001. óta összesen csak pár levél jött...
Előzmény: gas75 (25)
gas75 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 25
Az nagyon állat! A buenos aires-i koncert nekem csak CDn van meg, Argentinából rendeltem meg és a várakozással ellentétben CD-R volt, printelt borítóval.(azt írták, hogy radio promo...hát kösz.)
A címem: gas2000@t-email.hu Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon kíváncsi vagyok! :)
Előzmény: Giorgio Volli (24)
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.08.05 0 0 24

Az utóbbi...

Egyébként, pont tegnap futott be egy csomag, egy rakat Erasure VCD / DVD-vel. Például, a '90-es Buenos Aires-i koncert - a felvételt látva -, az valami pazar lehetett, a hangulat szempontjából!

Ha megadod a címedet, akkor privátban majd még értekezhetünk ilyen dolgokról.

Előzmény: gas75 (23)
gas75 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 23
Szia!
Nagyon meglepôdtem, hogy van ilyen "Yazoo" topik, és hogy Erasure-rôl is lehet olvasni.
1990 óta vagyok Erasure rajongó és gy?jtô, azóta folyamatos a SURE-szeretet.
Az új albumról - "Nightbird" - természetesen én is tudok (EIS), de nem tudom, hogy amit írtál - hogy jó lesz az album - egy általános és rajongóhoz méltó várakozás, vagy hallottál már dalokat is?
Előzmény: Giorgio Volli (22)
Giorgio Volli Creative Commons License 2004.08.03 0 0 22

Nemrégiben kaptam három videokazettát Angliából, telis-tele Vince Clarke projektjeinek a képanyagaival. Főként persze, Erasure videokról van szó... Amúgy, nagyon király lesz az új album - most persze az Erasure-ről beszélek...

Előzmény: Mikey-Soft (21)
Mikey-Soft Creative Commons License 2004.08.03 0 0 21

Hali!

De nagy a pangás, három éve senki nem hallgatott Yazoo-t? :))

Akkor kicsit felhozom a topikot, mivel nemrég megvettem a Best Of-lemezüket.

Már kiskorom óta szeretem őket, a Don't Go, a Nobody's Diary, a Bad Connection, a Sweet Thing, a Walk Away From Love, és a Bring Your Love Down (Didn't I) nagy kedvenceim voltak mindig is.

Viszont úgy másfél éve hallottam először az Upstaris At Eric's albumot teljes egészében, és akkor egyáltalán nem tetszett (talán mást vártam, mindig a Don't Go-ra gondoltam, mikor hallgattam), de nemrég nagyon megkedveltem az albumot.

A You & Me Both-ról azért nem minden tetszik, pl.: a Happy People kifejezetten idegesít. :((

Érezhető a válság a második lemezen.

A Best Of viszont nagyon ott van, erről kedveltem meg az Only You-t többek között.

Sajnálom, hogy viszonylag rövid ideig működtek, de ez az idő termékeny volt szerintem nagyon.

Ennyit most, majd még benézek!

Mikey-Soft

Kucced Creative Commons License 2001.07.17 0 0 20
A topicgazda távollétében, valamint az uborkaszezonra való tekintettel:

K.

clairvoyance Creative Commons License 2001.06.04 0 0 19
Üdv itt is GZ!
Sajna most vizsgaidőszakom van, alig vagyok net előtt.

Kucced: hogy mely Erasure számokat tartok zseniálisnak? Lássuk csak:

Wild!: számomra a No1 Erasure:

You surround me
Brother and sister
Piano song (gyönyörű, formailag Somebodys, persze teljesen más érzelmű)
La Gloria
How many times (ismét egy gyönyörű ballada)

Heart of stone
és az Innocents-ről egy-két dal, aminek momentán nem jut eszembe a cime.

Mind a Wild!, mind az Innocents nagyszerű album, jobbnál jobb dalokkal, előbbi pedig több jó kis samplinggel és változatos analóg hangzásokkal, utóbbi kicsit egysikúbb..

A Chorus-ról is a lassú dalokat emelném ki, az Am I right-ot biztosan többen ismeritek, szép még a Siren song és a Home (semmi DM-kapcsolat) is.

GroundZero Creative Commons License 2001.05.29 0 0 18
Szasztok,
gondolom, Clair, nem lepődsz meg, hogy beköszönök :)

Természetesen én is halgattam/hallgatok Yazoot. Biztos emlékeztek, hogy a DM Singles 81-85 belső borítóján minden dalhoz mellékeltek pár kritikáét is. nos, talán a Dreaming Of Me-nél írta a kritikus, hogy "Candyfloss melody". Nos, ha valami ráillik a Yazoo zenéjére, akkor ez az. Candíyfloss melody az elejétől a végéig - ettől oylan könnyed és élvezhető. Nekem is az első album az igazi - igazűából azt ismerem jobban - a borítója meg pláne. Arról érdekes módon két kedvencem van, a Bad Connection, és a Tuesday - ez örök toplistás nálam.
Sok okosat nemtok mondani, mert ebbe a csapatba sem ástam bele magam, elég volt nekem a zenéjük, az viszont nagyon jó volt.

S, ha már háttérszövegekről beszélünk... Az I before E except after C "szövege" megvan valakinek? Csak érdekelne. Merthogy a cím eléggé nyeélvészeti irányultságúnak tűnik nekem, a szöveg _ már, ami érthető belőle számomra - jóval kevésbé... Valami "Dragons (???), the... knew are supposed to be flying and occasionally get themselves slaughted..." érdekes szöveg lehet, az szent :)
Ja, és jobban eltalált zárószámot, mint a "Duna" Bring Your love Down nehéz elképzelni, nem?

Gr0

Youwine Creative Commons License 2001.05.29 0 0 17
Yazoo... hű de fiatal voltam. Persze megvan a két bakelit, meg tavalyelőtt kiadtak 3-4 CD-singlet, azok is megjöttek, no meg a State farm és a Situation 12" maxi bakeliten.

A Yazoo amerikail valami megye lehet, ha kereső beírod a szót, egymillió Yazoo county baromság jön föl rá.

Én úgy tudom, alig egy évig dolgoztak együtt, az eredmény két csodálatos lemez. Már akkor is úgy hívták őket, a valószínűtlen páros, Vince egy fejjel alacsonyabb és kábá 30 kilóval könnyebb Alisonnál.

Amúgy Alison blues-os, jazzes dolgokkal próbálkozó énekesnő volt, van néhány kitűnő szólólemeze is, a válogatás CD-jét csak ajánlhatom mindnekinek, persze Yazoo hangzást ne keressetek rajta. Pár éve külföldön láttam egy koncertjét,nagyon hangulatos volt.

Vince szerintem is zseni, de az Erasure-t mégsem tudtam megszeretni, Bell hangjától sikítófrászt kapok, egyszerűen allergiás vagyok rá, na jó, a hiba biztos bennem van.

És egy tűrhető link angolul beszélő rajongóknak: www.yazoo.org.uk

Kucced Creative Commons License 2001.05.29 0 0 16
Hol vagy,
Fineas,
Hol vagy?...

K.

Kucced Creative Commons License 2001.05.28 0 0 15
Jó reggelt!

Hát, férfiasan meg kell vallanom, majdnem úgy jártam, mint Tom Sawyer, aki a vadonatúj kését próbálgatta a ruhásszekrényén. Neki nem tört bele, nekem igen. Nem nagyon boldogultam a szövegekkel, de nem fogom feladni. Azért elkeserítő volt, hogy pont a kedvenc dalom, a Winter kills szövege előtt ültem bamba képpel, és semmire sem jutottam vele. Fordítsa le nekem valaki kezdetnek ezt az öt sort!

„Green in your love
On bright days
You grew sun blind
You thought me unkind
To remind you
How winter kills”

Részemről teljes blackout, a többi sort már nem is akartam beírni.
Ugyanígy megjártam a Too pieces-zel is... Nem sok értelme lett a végén, de a szövege olyan, mintha egy film peregne a szemed előtt. Nekem egyből a Casablanca jutott eszembe, kérdés, hogy van-e egyáltalán valami köze a filmekhez...

Azért a Midnight úgy-ahogy megadta magát. Mivel linket nem tudok megadni, a szerverünkkel „nem látok kifelé”, beteszem ide a szöveget, aztán akit érdekel, csámcsogjon rajta, szedje ízekre, kritizálja stb, stb.

M I D N I G H T

Midnight
It’s raining outside
He must be soaking wet
Everyone is sleeping tight
God knows I tried my best

But darling you know
It looks bad
Just lost the best thing
That I ever had
Well, still I don’t know
Why I did him wrong
It’s too late now
He’s gone to say

Baby
Oh no
Can’t leave me now
Said think about it please
’Cos I love you
And I need you
And I should have thought of that
Before I did you wrong

Heartache, heartache yeah
When I saw his face
I could see how bad I’d let him down
Cheating when he was working hard
I just had to mess around
I knew from the start
He ain’t got much money
I should have stayed content
With all that good sweet honey
He’s a good strong man
And I love him so
So how on earth can I let him go

Baby
Oh no
Can’t leave me now
’Cos I love you
And I need you
Before I did you wrong

And now it’s midnight
It’s raining outside
And I’m soaking wet
Still looking for that man of mine
And I ain’t found him yet
Well, all of this rain can wash away my tears
But nothing can replace all of those wasted years
In all of this I tell you
I have learnt playing with fire
Gets you burnt
And I’m still burning

Baby
Oh no
Can’t leave me now
’Cos I love you
And I need you
Before I did you wrong

You say you’ll lose your pride
Well don’t you know dear,
Don’t you know
I’ll lose so much more
If you go now
Oh, no…

-----------------

Éjfél
Odakint esik
Bizonyára bőrig ázott már
Mindenki mélyen alszik
Isten a tanúm, hogy én mindent megpróbáltam

De kedvesem, te jól tudod,
Hogy mindennek vége
Nem az enyém már a legnagyszerűbb dolog,
Ami csak volt ebben az életben
Nos, még mindig nem tudom,
Miért bántam így el veled,
Most már túl késő,
Ő elment, miért mondanám, hogy:

Kedvesem,
Ó, ne,
Most nem hagyhatsz itt,
Kérlek, gondold meg,
Mert szeretlek téged,
Érzem a szükséged (Rád van szükségem)
Erre kellett volna gondolnom,
Mielőtt így megbántottalak…

Fáj, fáj a szívem
Amikor megláttam az arcát,
Tudtam, milyen csúnyán becsaptam
Megcsaltam, míg ő keményen dolgozott
S mindent elrontottam,
Már a kezdet kezdetén tudtam,
Hogy nincs sok pénze,
Be kellett volna érnem
Az én édes egyetlenemmel végre
Ő egy rendes és erős férfi,
Nagyon jó szeretni,
De hogy a fenébe hagyhattam őt elmenni?

Kedvesem,
Ó, ne,
Most nem hagyhatsz itt,
Kérlek, gondold meg,
Mert szeretlek téged,

S most eljött az éjfél
Odakint esik
Már bőrig áztam
Még mindig keresem az emberem
De eddig még nem találtam
Bár ez az eső majd elmossa könnyeim,
De semmi sem pótolhatja elpocsékolt éveim
Most már elárulom neked,
Megtanultam játszani a tűzzel
Megégetlek
S én is veled égek

Kedvesem,
Ó, ne,
Most nem hagyhatsz itt,
Kérlek, gondold meg,
Mert szeretlek téged,

Azt mondod, semmivé lesz a büszkeséged
Hát nem látod, kedvesem,
Nem látod,
Hogy én sokkal többet veszítek,
Ha most elmész?
Ó, ne…

Fineas, várom a szöveget!

K.

Kucced Creative Commons License 2001.05.25 0 0 14
Szia Fineas! Én mindkettőnek örülnék, ha nem okoz porblémát!...
A Don’t go egyébként amolyan Drakula-történet sok füsttel, fekete köpenyekkel, kastéllyal és a többi elengedhetetlen kellékkel. Vince játssza a vár urát, szép hosszú, éles fogakkal, s a klip végére Alisonnak is kínő két vámpírfoga. Közben Vince kotyvaszt a vegykonyhában, püföli a pókhálos, megsárgult billentyűjű pinanínót stb. Szerintem vicces.
Előre is köszi!

K.

Előzmény: Fineas (13)
Fineas Creative Commons License 2001.05.25 0 0 13
Zeuszka: Volt egy Yazz nevű énekesnő szerintem emiatt emlékszel a két z-re.
Nekem videón megvan még az Other Side of Love, a Don't Go-t nem ismerem a Nobody's Diary pedig nagyon jó klipp. Tudtommal Vince azért hagyta ott a DM-et és a Yazoo-t is, mert megijedt a sikertől. Legalábbis valahol ezt olvastam.
Kucced: Hétfőre elhozom neked angolul, csak mond meg melyik fordítást szeretnéd. Az első angol a Wyclif félét vagy a mai modernet? Inkább az utóbbi, mert a XIV. századi angolt, még egy angol se érti. Cink nem?
Kucced Creative Commons License 2001.05.25 0 0 12
Spanci, dobj meg egy kliplistával, légy szíves!
A magam kérdésére válaszolva - még mielőtt Fineas a sárga zöldig lealázna - az In my roomban a „Miatyánk” hallható. Senki nem tudja, hogy szól ez angolul?

K.

Előzmény: Spanci (9)
Kucced Creative Commons License 2001.05.25 0 0 11
Szia Shalina!

Mindenképpen érdemes beszerezni az első albumot, szerintem ég és föld a két lemez a minőség szempontjából, és szvsz nem a You and me both javára.... Lehet, hogy ez is csak belemagyarázás, de a Nobody’s diaryban nekem úgy tűnik, hogy már nagyon széthúznak, nics már összhang közöttük...

K.

Előzmény: Shalina (7)
Kucced Creative Commons License 2001.05.25 0 0 10
Szia clair!

Akkor megint lesz munkám a szövegekkel. Amint elkészültem, közzéteszem őket! (remélem, lesz, akit majd érdekel). Igazság szerint én egyetlen, az első lemezen szereplő dalhoz sem nyúlnék hozzá, főleg nem a Winter kills-hez. Nekem ez Vince egyik legnagyszerűbben hangszerelt dala az Any second now voices mellett. Tegnap este jutott eszembe, hogy annak idején hogy meg voltam őrülve az A little respect-ért. Még jó, hogy akkoriban kötötték be a Sky-t és a Super Channelt, éjjel nappal nyomták. Yazoo-videót annál kevesebbet láttam. Csak kettő jut eszembe: Don’t go, Nobody’s diary. Volt ezen kívül még valami? ...ja, a Situation, de ez olyan kamu videó, ezt az újrakevert változathoz csinálták, csak színes kaleidoszkópok vannak benne, se Alison, se Vince.
Kíváncsivá tettél a két Erasure-lemezzel! Szerinted melyik dalokra irigykedhetne a DM?

K.

Előzmény: clairvoyance (6)
Spanci Creative Commons License 2001.05.25 0 0 9
Cijasztok!
Nekem megvan mintkét lemez bákelitben. Imádom. Van egy pár klippem is, amit jó régen vettem még fel az MTV-ről.
Kicsit nevetséges, hogy a klippek úgy voltak rendezve, hogy ne lehessen látni Moyet duciságát. Fekve énekelt, széttett lábbal, stb.
Csúcszene. Bármikor szívesen meghallgatom.
Örülök, hogy még nem merült feledésbe, és vannak akiknek jelent valamit.
clairvoyance Creative Commons License 2001.05.25 0 0 8
Szia, Shalina!
Jó látni, hogy vannak még Yazoo-t szerető emberek. :-))
Shalina Creative Commons License 2001.05.24 0 0 7
Nekem csak a You and Me Both van meg (a Nobody's Diary nagy kedvenc), a másikat sajnos nem ismerem, de most már utána fogok járni.
Mondjuk nem túl lényeges szempont, de a borítója is elég jópofa. :)

Shalina

clairvoyance Creative Commons License 2001.05.24 0 0 6
Kucced: üdv. Nem tudom, vannak-e fenn forditások, de légy erős, szerintem nincsenek. Komolyan, én még azt sem tudtam, hogy 2 lemeze volt a zenekarnak (azt hittem, több). A Winter kills tényleg zseniális és azt hiszem, hogy mai szintikkel és technikával feljavítva nagyszerűen meg lehetne csinálni a zene "hangszini oldalát" is. Érdekes, sokan azt hiszik az énekesnőről, hogy férfi, elég erőteljes hangja miatt.
Szerintem az Erasure-nél a Yazoo sok szempontból jobb volt, és azt hiszem, az Erasure kicsit (nagyon) már el is fáradt. De ott is voltak remeklések (Wild!, Innocents) két olyan kitűnő album, főleg az első (a sok samplinggel és frankón eltalált analóg hanggal), hogy még a DM is megirigyelhetne néhány dalt róla!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!