Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3073
"Es a return receipt mit mond egy angolul nem tudo barkinek ?"
Pont annyit, mint a "junk", vagy a "trash" egy informatikához nem konyító mozambikinak, vagy szegedinek.
Előzmény: crockl (3071)
Kövezett Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3072
Bocs, rég csináltam már ilyet, akkor még nem tudta :-)
Előzmény: crockl (3070)
crockl Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3071
Es a return receipt mit mond egy angolul nem tudo barkinek ? :D))
Előzmény: mr_ricsi (3066)
crockl Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3070
nem kell oda irni, minden kitomorito ki tudja anelkul is :)
Előzmény: Kövezett (3069)
Kövezett Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3069
Írj a végéhez zip kiterjesztést, aztán csomagold ki.
Előzmény: mr_ricsi (3068)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3068
"A magyar fordítás hogy tárolódik?"

c:/Program Files/Mozilla Thunderbird/chrome/hu.jar

Mivel lehet a .jar fájlokat szerkeszteni?
Előzmény: mr_ricsi (3066)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3067
Azt hiszem ez közelebb visz a megoldáshoz:
Subject: Tértivevény (megjelenítve) - =?ISO-8859-2?Q?Pr=F3ba_=FCzenet?=

(A visszaigazolás forrásában van. TB->TB)
Megnéztem a levelezésem, és az OWAsokkal ISO-8859-2-ben mennek az levelek, és nincs is gond a megjelenítéssel.
A visszaigazolásban az a szöveg, amit az előző hsz-ban idéztem, UTF-8 kódolású, és az OWA-soknál ez a szövegrész meg sem jelenik.
Előzmény: crockl (3065)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.08 0 0 3066
A káosz fokozódik!

A vonal túlvégén Exchange/Outlook Web Access-t használnak, és nincs semmi karakterkódolási választási lehetősege, ezért a hibát csak nálam lehetne/kellene megoldani.

A probléma másokat is érint, akik OWA-val leveleznek, és tőlem kapnak tértivevényt.

Ha másik levelezőszerverről, másik postafiókomból küldök levelet TB-del, akkor is fennáll a probléma.

Küldtem magamnak egyik postafiókomból a másikba TB-del visszaigazolást, az rendesen olvasható TB-del, de ha a postaládámat átrakom Exchangere, és OWA-val jelenítem meg, akkor megintcsak "TÊrtivevÊny (megjelenĂ­tve) - Próba üzenet" jelenik meg.

Nálam a beállításoknál próbáltam ISO8859-2 és UTF-8-at is beállítani, és bepipáztam, hogy a kimenő leveleknél mindig ezt használja, de az OWA-nál semmi változás: ugyanúgy hibásan jeleníti meg.

További érdekesség, hogy ha TB-vel olvasom a TB nyugtáját, akkor az alábbi szöveg van benne "Ez a következő címzettnek küldött levél tértivevénye: x(pont)x(kukac)z(pont)hu
Megjegyzés: E tértivevény csak azt igazolja, hogy az üzenetet megjelenítették a címzett számítógépén. Nem garantálja azt, hogy a címzett elolvasta az üzenetet vagy megértette azt. "

Ez az üzenet teljesen hiányzik, ha az OWA-sok nézik.

???

A magyar fordítás hogy tárolódik? Mert ha átírnám "Nyugta (elolvasva)" szövegre, akkor meg lehetne kerülni a problémát.

És még egy dolog: miért ne levelezhetne bárki a magyar TB-vel külföldre. Egy angol vagy egy szenegáli emberke számára mit mond a "Tértivevény (elolvasva)" szöveg? Nincs ennek valami nemzetközileg elfogadott neve? (return receipt?)
Előzmény: crockl (3065)
crockl Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3065
view source a levelen amit elkuldte es meglatod mi van benne.
Előzmény: mr_ricsi (3064)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3064
Egyébként miért küld(ene) UTF-ben visszaigazolást a TB-m, ha ISO-8859-2 van beállítva a küldött levelekhez alapértelmezettként?
Előzmény: crockl (3061)
Kövezett Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3063
Már láttam a kérdésedet a Firefox-topicban is. Az ott javasoltakon túl a Safe Mode indítást tudom ajánlani, hátha valamelyik add-on a ludas.
Előzmény: lntruder (3062)
lntruder Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3062
Sziasztok!

Van 3 apróság, ami zavar a Firefox 2.0.0.11-esem működésében és szeretném a segítségeteket kérni!
1. Miért nem írja ki a felső mezőben az aktuális oldal linkjét?
2. Miért vannak szürke (kikapcsolt) állapotban a fenti gombok? (előre, hátra, frissítés, stop)
3. Miért írja ki láthatóan a karaktereket (és nem csillagot), mikor belépési kódot írok be?

Az összefoglaló kérdésem tehát, hogy hogyan tudom ezeket visszaállítani, bekapcsolni, aktíválni, stb stb... Remélem ismerősek ezek a dolgok másnak is és nem néztek maximálisan lököttnek :)

Előre is köszönöm!
crockl Creative Commons License 2008.02.07 0 0 3061
javul meg-et irtam, tehat annal akinel a hiba fennall? :)
Előzmény: mr_ricsi (3060)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3060
"unicode (utf-8) kapcsolasaval nem javul meg?"
Nála vagy nálam? (Mert ő valami M$ tüneménnyel levelezik.)
Előzmény: crockl (3059)
crockl Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3059
view - character encoding - unicode (utf-8) kapcsolasaval nem javul meg?
Előzmény: mr_ricsi (3058)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3058
Újabb hiba:
Valaki küldött egy tértivevényes üzenetet, aminek a tárgya "Próba". A tértivevény így érkezett meg hozzá: "TÊrtivevÊny (megjelenĂ­tve) - Próba"

Az az érdekes, hogy ha én írok neki, vagy mások üzeneteit továbbítom, azokat mind jó karakterkódolással kapja meg.

Mitől van ez, és hogyan lehetne kijavítani?
Gerenda Creative Commons License 2008.02.04 0 0 3057
Erre passzolok, sosem próbálkoztam, noha néha én is vágyódom jópofa custom folderek után.
G
Előzmény: mr_ricsi (3056)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.03 0 0 3056
Amíg várunk, visszatérhetnénk a "feladó"-"címzett" problémámra.
Előzmény: Gerenda (3055)
Gerenda Creative Commons License 2008.02.03 0 0 3055
Hm. Hát akkor most kivárjuk az első szerverdőlést:-))
G
Előzmény: mr_ricsi (3054)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.03 0 0 3054
"Van bármiféle garanciád arra, hogy a szerveren levő cucc nem fog megsemmisülni?"
Van. (Csak ha egy fekete lyuk, vagy egy atombomba Budapestre...)
Előzmény: Gerenda (3053)
Gerenda Creative Commons License 2008.02.03 0 0 3053
Szerintem inkább a szerver megbízhatóságának garantálásán. Van bármiféle garanciád arra, hogy a szerveren levő cucc nem fog megsemmisülni?
Az, hogy egy szerveren van a cuccod, nem spórolja meg a saját mentéssel járó melót, és akkor már mindegy.
G
Előzmény: mr_ricsi (3052)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.02 0 0 3052
Ezeket a kérdéseket én is feltettem magamnak, de még nem tudok válaszolni.

Ha a levelezőszerverre mentek, annak az az előnye, hogy bárhonnan hozzáférek a levelezésemhez, és mindent látok, hogy ki mit írt, és én mit válaszoltam.
Ha helyben tárolom a dolgaimat, az meg azért jó, mert hálózati/szerver/net-hiba esetén is hozzáférek a leveleim egy részéhez, de csak azon a gépen, amelyen írtam.

Mindegyiknek van előnye és hátránya, és igazából a hálózati rész megbízhatóságán múlik, hogy melyiket érdemes használni.

Ez majd idővel kiderül, én egyelőre a lehetőségeket próbálgatom, aztán végül amellett maradok, ami a legkellemesebb számomra a használat során.
Előzmény: Gerenda (3051)
Gerenda Creative Commons License 2008.02.02 0 0 3051
A kérdéseidre hirtelen nem tudok válaszolni, de ide tolnék egy kérdést:
Az arhívot miért nem local folderként hoztad létre? Akárhol van az a szerver, előbb-utóbb beleütközöl a limitekbe, és gyakran jól jön az, ha helyben vannak a levelek. Cserébe magadnak kell mentened, na bumm.
G
Előzmény: mr_ricsi (3050)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3050
Még egy kérdés:
A TB-ben létrehoztam 2 új mappát a postafiók alá. Az egyik a "kimenő archív", a másik a "bejövő archive".
Az a problémám, hogy mindkettőnél alapban a "tárgy" után a "feladó" oszlopot jeleníti meg, amely a "kimenő archív" mappánál nem sok érdemi infót hordoz.
Ha a fejléc jobb szélén átállítom a "Címzett"-re, akkor minden mappánál így jelenik meg, pl. a "Beérkezett üzenetek"(INBOX), a kuka(TRASH) és a levélszemét(JUNK) mappánál is.

Lehet valahogy egyedi nézetet kreálni az egyes mappáknak? Vagy lehet valahogy a "kimenő archív"-omat olyan tulajdonságúvá tenni, mint amilyen az "Elküldött elemek"(SENT)?
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3049
"A Tools/import azt sugallja, hogy tud mailt importálni Outlikból"
Ez is jó ötletnek tűnik, 3 lépésben minden átjöhet.
Előzmény: Gerenda (3047)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3048
"Jóvanna, leteheted a baltát, csak vicceltem."

Én viszont komolyan veszem, és jó ötlet, csak egy IMAP szerver kellene. Outlookból feltöltöm, TB-del leszedem. (Támogatja egyáltalán az Outlook az IMAP-et?)
Előzmény: Gerenda (3046)
Gerenda Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3047
A Tools/import azt sugallja, hogy tud mailt importálni Outlikból, úgyhogy lehet, hogy teljesen sima ügy, és semmilyen tornamutatvány nem kell hozzá.

G
Előzmény: mr_ricsi (3045)
Gerenda Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3046
Ha az elmentett maileket akarod átvinni, akkor a legegyszerűbb talán elforwardolni az összeset egy másik címre, és onnan leszedni tb-vel.

:-)) Jóvanna, leteheted a baltát, csak vicceltem.

Nem valószínű, hogy az outlikkal működne, de az mboximport nevű addon kicsit ugyan bénácska, de elég jó a "szabvány" formátumú mailboxok importjában. Én anno Netscape mailből mentettem át a leveleimet.

Tipp: másrészt a micorsoft mailapi-ja elvileg akár működhet is az ms saját eszközével - de sacc/kb elég heavy programozást kellene előadni, hogy azzal átrakd a cuccot thunderbirdbe.

G

Előzmény: mr_ricsi (3043)
mr_ricsi Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3045
"agy amit lehet kozvetlen tb-bol importalsz, es ott kivalasztod az outlook-ot mint forrast."
Nem csak a címjegyzéket tudja importálni? (Új telepítés után automatikusan fel szokta ajánlani, de még sosem próbáltam, hogy mit csinál.)
Előzmény: crockl (3044)
crockl Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3044
hat, exportalod outlook-bol es importalod tb-be :D) Vagy amit lehet kozvetlen tb-bol importalsz, es ott kivalasztod az outlook-ot mint forrast.
Előzmény: mr_ricsi (3043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!