Elképesztő, de megoldódott a gond.. MIután a sokadik alkalommal is bementem az OTP-be, és előadtam a problémámat, egy immáron hozzáértő dolgozó felvilágosított, hogy az elektronikus számlacsomag valójaában 3 számlát jelent. Egyrészt van a rendes folyószámla, amiről pl. a "rendes" bankkártyával veszel le pénzt. Aztán van egy megtakarítási számla, ami tulajdonkppen a lekötésekhez használható, és végül a harmadik a webkártya fedezeti számlája. Erre kell átutalni a vásárlás összegét, mert csak akkor tudja a bolt leszedni a pénzt... A hagyományos, dombornyomott kártyával pedig ennél a számlacsomagnál nem lehet internetes vásárlást végezni.
Ja, mégvalami, a három számla bizony három különböző számlaszámot is jelent, amit nekem sehol nem is mondtak el, sőt, felírva sem volt egyik szerződésen sem (mondjuk akkor rájöttem volna, hogy mi hiányzik az Amazon.com-nak), így ezt a otp-s dolgozóktól kell megkérdezni
Magam is így jártam, ráadásul 3x, 3 különböző site-on.
Nagyon akartam venni valamit, ami magyarországon csak sok macera árán szerezhető be. Csak ezért kötöttem elektronikus számlacsomag szerződést.
Az első sikertelen kisérlet után fölhívtam az otp-t. Közölték, hogy az otp-nek is van webáruháza (köszi vaze, mondtam). A másik ötletük az volt, hogy keressek másik kereskedőt. Ezt megtettem. Megint nem voltam eredményes, majd az egész procedúra mégegyszer megismétlődött. Már Q ideges vagyok rájuk, de ami a legrosszabb, nem tudom, hogy hogyan tovább.
Elektronikus számlacsomag az OTP-nél. Ehhez jár egy úgynevezett webkártya, mely tulajdonképpen egy kartonlap, melyen egy hitelkártyaszám szerepel, így állítólag biztonságosabb, mint egy legyártott műanyag kártya. Amúgy egy EC/MC kártyának kellene megfelelnie. Ez eddig szép és jó, csakhogy amint használni próbáltam arra, amire kitalálták, nevezetesen az Amazon.com-ról könyvet akartam venni, rögtön nem működött, ugyanis az amazon szerint a bank visszautasította.
Valaki használt már ilyen kártyát? Tapasztalatok?