Az egyetlen King-regény, amit nem tudtam végigolvasni.
Amúgy érdekes, mert King saját bevallása szerint is elkapkodta A mobilt, ugyanis írás közben még csak a regény felénél járt, de már a következő regénye forgott a fejében. Ami a Lisey története volt. :-)
Attól függ, hogyan állsz hozzá. Ha úgy állsz hozzá, hogy most egy izgalmas, rémisztő sztorit fogsz olvasni, akkor csalódni fogsz, illetve unatkozni. Ha viszont szeretnél egy mélyen szántó lélektani drámát csipetnyi misztikummal fűszerezve - akkor bátran láss hozzá!
Nehéz olvasmány, az biztos. De ha elkap a hangulata, akkor nem ereszt egyhamar.
Elolvastam az Újjászületést. Nem tudok hosszan elemezni, nekem tetszett. Olyan témával foglalkozik (halál utáni élet), ami mostanában engem is sokat foglalkoztat. Remélem az igazság nem az,ami a könyvben van, remélem, az csak írói fantázia....
Revival: Féltávnál. Nagyon régen volt már ennyire jó King könyv (mondjuk a 11/22/63, de a stilusa, hangulata miatt inkább a bag of bones/duma key-ig nyulnék vissza ha hasonlítani kell). Szenvtelen és helyenként gyilkosan cinikus. Mindenesetre az első pár fejezetben voltak olyan pillanatok, amilyeneket már nagyon régen nem lehetett olvasni Kingtől. Ha a végét nem rontja el, akkor nagy baj már nem lehet (de tudom, hogy úgy is el fogja :) ).
És mivel most kivételesen a magyar fordítást olvasom előbb (bár pont egy napon érkezett az angol kiadással) nagyon nagy pozitívum Dranka Anita munkája. Élvezetes, gördülékeny, kifejezetten olvasmányos és nincsenek benne Biharira jellemző magyartalan félrefordítások (igen, a bömbidobozért továbbra is jár a péklapát). Amíg nem néztem meg, hogy ki fordította simán Szántó Juditot tippeltem volna. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy az Europa kiadó felvett egy lektort is, mert idáig ilyen téren hibátlannak tűnik a könyv.
Elolvastam újra A mobilt. (most olyanom van,hogy Kinget olvasok - újra) Eddig csak egyszer olvastam, a megjelenésekor és akkor nagyon nem tetszett, el is felejtettem nagyjából az egészet. És mindig megemlítettem A mobilt,amikor a nem bejövős Kingekről volt szó. Most furcsamód sokkal jobban élveztem. Talán furcsa társítás,de mivel láttam két évadnyi The walking dead-t, a telefonbolondok emlékeztetnek a zombikra.
én sokkal inkább egyfajta tisztelgésnek látom hill kinges utalásait (pl true knot említése és még jópár hasonló), mint szolgai másolatot/"nyúlást". mindenesetre befejezést már most jobban ír, mint az apja ;)
A Hulu.com nagyágyút igazolt a két éve bejelentett, 11/22/63 című King-adaptációjához, ami egy időutazásra képes férfiról szól. A Franco alakította irodalomtanár tök véletlenül bukkan rá egy időkapura, amin át az ötvenes, majd hatvanas évekbe utazik el, és eltökélt[...] Bővebben!Tovább »
nod4a2 meglepoen jo (meg hatra van ~15-20%, tehat elronthatja a befejezest, ahogy az apja szokta). kicsit barkeres, de szorakoztatobb, mint a mostanaban megjelent king konyvek jelentos resze. es igenyli a konyv a megfilmesitest (nem ugy, mint a horn, hanem mondjuk showtime/fx szintjen. esetleg egy 4-6 reszes mini sorozatban, de megallna akar egy filmben is, csak valami bevallalosabb rendezovel kell eros latvanyvilaggal)
A boszorkány sorozatot már olvastam:) nagyon jó volt:)
Egyenlőre folytatom a vámpírossal. A tartalmak szerint jó részek jönnek, főleg, hogy összehozza Rice a 2 sorozatot. Ha befejeztem, addigra lehet már megjelenik a Revival. Ha nem, akkor addig olvasok mást. pl Az álomdoktort még nem olvastam. Meg ott van még NOS4A2, és amúgy is sok író könyveit gyűjtöm.:)
A "Minden sötét, csillag sehol" c. könyv történeteiből megfilmesítették "A jó házasság"címűt. Most nagyon örültem, hogy megcsinálták filmen "A dagadt sofőr"-t is. Remélhetőleg mindenki számára hamarosan elérhető lesz. A film 'Big driver' néven fut .
nekem a vége már nem tetszett, a harmadik kötet még oké, a többi önismétlő. ha befejezted, olvasd el a boszorkány krónikákat, az zseniális, épp most olvasom újra!
Állítólag 2015 első fele. Tippem szerint vagy nyár elején vagy közepén:)
Részemről nem is nagy baj hogy picit várni kell rá. Legalább lesz időm elolvasni Anne Rice Vámpírsorozatát. Még csak a 3. résznél járok. Meg ugye lesz idő kicsit spórolni is... mert ha én rendelek, 10 ezer alatt nem állok meg. Úgy ingyen van a szállítás:)