1. Kérdésre nem várja meg a teljes választ, hanem elfordul a magyarázat előtt és már egészen másra figyel
2. Soha egy Kérem vagy Köszönöm el nem hagyja a szájat
3. Telefont köszönet, befejezés stb. nélkül leteszi
4. Egyébként meg mindent jobban tud, és mindenki más munkája századannyit ér mint az övé, (ebből mindig rengeteg van és gyakorta segítségkérés címen mással csináltatja meg)
Lehet hogy kicsit későn találtam rá a topikra:)
mert most éppen nincs sztorim, de tuti hogy lesz majd, mert az elmúlt kb 1-1,5 évben rengeteget dühöngtem néhány kollegán.
De nem esek kétségbe, mert tuti hogy lesz még, s legalább lesz hol kiönteni a lelkem
Ma megint alkotott a HŐSNŐ. Istenbizony nem normális. Bejött bekötözött kézzel, rámnéz ártatlan arccal, és aszongya: Gondolom észrevetted, hogy betegállományban vagyok. Mondtam neki, hogy ha még öt percig itt áll, akkor valószínűleg holnapra már a lába is gipszben lesz. Azóta 'sajnos' nem szól hozzám. Eh, de szomorú vagyok.
Ja, hogy állami cég? Akkor csak úgy megy, ha megy a főnök is, az meg csak akkor megy, ha a csőd már megjött! Ne is törődj vele, remélhetőleg új képesítésed birtokában találsz ennél jobb helyet is!
Csót:
b
Kedves Leha, kösz az ötletet, ha végre szabin lesz, alighanem foganatosítom. Persze, valamit azért finomítok majd rajta: nem vágom el a madzagokat középen ollóval, mert az nagyon látszik, hanem inkább majd a madzagok végét "koptatom el", ott, ahol a műanyagborításból kibújik a réz és odaforrad vagy odacsavarozódik valamihez. Anyaghibának ill. anyag elöregedésének elmegy szerinted? Remélem, igen...
Csót:
b
Van egy könyv, már nekem is ajánlották, az a cime, hogy Szabadulj meg a majmoktól! A majmok nem mások, mint a feladataid, amik a válladon ugrálnak. Ha elég közel állsz valaki máshoz, néhány majom átugrál. Lehet, hogy ő olvasta ezt?
ja, akkor már tudom miért fáj úgy a vállam már hetek óta.:O)))
most találtalak meg benneteket, és örülök neki, hogy van egy ilyen topic, aminek - ha Köcsögkollégán múlna - hamarosan törzstagja is lehetnék...
azt hiszem Lord lffy, egy kicsit idevág az én egyik legutóbbi sztorim is Köcsögkollégával:
útban volt egy szekrényünk, árverést dobtunk rá cégen belül. az érdeklődőkkel előre közöltem, hogy mivel a cél az, hogy eltűnjön innen a szekrény, az licitáljon rá, aki 1-2 napon belül el tudja tüntetni. licit hétfőn volt, Köcsögkolléga megnyerte. eltelik kb. 2 óra, mikor odajön, és azt mondja:
-öööö, azt ugye tudod, hogy fizikai képtelenség (szerintem a világon senki nem használ ilyen buzi szóösszetételeket, csak ő), hogy ezt elvigyem innen a héten....
ja. tudtam. legalábbis gondolhattam volna, és persze azt is elhittem rögtön, hogy bp-en nincs olyan fuvarozó, aki ne lenne teljesen betáblázva a hétre.... szóval baromi mérges voltam. délután Kkolléga lerakja az asztalomra a maszek fénymásolni valóját, csináljam már meg. eltelt egy nap, eltelt kettő. harmadik nap rákérdezett, mondtam, nem volt rá időm (persze ez épp akkor volt, amikor napi 8 óra szabadidőm volt a mhelyemen...). köv. nap nem mert szólni, E-MAIL-t írt az álllat!!!!! majd rákérdezett újra következő hétfőn, amikor is kénytelen voltam vele közölni a szomorú valóságot:
-Sajnos, Kkolléga, FIZIKAI KÉPTELENSÉG, hogy én ezt a következő 3 hétben megcsináljam.
és mit ne mondjak, sokkal jobban esett, mint egy kiadós üvöltözés.... :)
Van egy könyv, már nekem is ajánlották, az a cime, hogy Szabadulj meg a majmoktól! A majmok nem mások, mint a feladataid, amik a válladon ugrálnak. Ha elég közel állsz valaki máshoz, néhány majom átugrál. Lehet, hogy ő olvasta ezt?
Missparker kezdetben, piti kis titkárnőként mindent bevállalt amire megkérték. Missparker most beszerző, az egyetlen a cégnél, ugyanazon kollégák közt. Ha valamire kérik, és belefér az idejébe, megcsinálja. Ha nem, nemet mond, mire jön az általad emlitett orditozás. Hibáztam az elején :(
nyugtassatok már meg mert én mingyá felrobbbbbbbanok!!!!! :-OOOOOOO
hogy micsoda egy tuskó primitiv emberek vannak ezen a k..va földgömbön, de nem elég hogy vannak.... ráadásul mind itt az én közelemben.:O(((
bejön itt, és elkezd nekem sipitozni hogy ez nem az őőőő feladatköre. nekem meg főleg nem, de azért velem orditozik hgoy rohadna meg, utánna meg még ő van megsértődve kivonulva a szobából hogy vissza mertem pofázni neki. hát kérem szépen, ne nézzen már mindenki madárnak!
A "kedvenc" önkéntesrendőrésfülesbagoly szobatársam elutazott három hétre, jó messzire. Buli van! El sem tudjátok képzelni, hogy milyen jó érzés a helyemen ülni, és békében csendben dolgozni - ha már egyszer muszáj - anélkül, hogy a fent említett egyfolytában beleszólna mindenbe.
Az az igazság, hogy jelen helyzetben nem kell attól félnie, hogy ha kettőnk közül választana a főnök, akkor én lennék az, aki marad. Lévén, hogy ő a főnökkel jött.
Persze az igaz, hogy kettőnk közül én vagyok a fiatalabb (klasszisokkal), és hogy én vagyok a fogékonyabb az újra.
... dehát ez egy állami cég, itt sosem lesz ennél lejjebbépítés ...
Az én megoldásom: kis pillanatragasztó valami mozgó izére, ha magnózik a drága. Rádió ellen tényleg drótot kell vágni.
Ja igen: integrált hangkártya ellen, balhézni kell a tulajjal. Jóval kevesebb Kozsó szól, és néha még Flatley is megszólal. Tanulság: missparker hisztije izlésjavitó hatású. :)))
borzi:
1 húzd ki a hálózatból
2 csavarozd le a hátlapját
3 vedd le a hátlapját
4 nézz bele
5 ha látsz egy (vagy több) drótot, aminek mindkét vége rögzítve van, akkor oszd el a drótok hosszát kettővel (mondjuk 1 olló segítségével)
3
2
1
Kedves Napsüti, szvsz ennek egyszerűen az lehet az oka, hogy ha átadja Neked a melót, akkor túlságosan (hamar) bele találsz jönni. A főnöködben meg az első leépítésnél vagy legkésőbb a Te diplomaosztód után felmerülhet, hogy ugyan minek tartson két embert, ha a melót egy is el tudja végezni, és mennyivel költséghatékonyabb is lenne, ha a képzettebbet egy 50-60%-os bérfejlesztéssel megtartaná, a másik hölgyeménytől meg búcsút venne. Szerinted ki a képzettebb és munkabíróbb kettőtök közül?
Csót:
b, akinek szintén egyre több problémája van a rádiómániás kolleginával, de még nem robban. Tudjátok, puliszka...
ne aggódj, nállunk mégrosszabb a helyzet. ha én elmegyek, engem senki nem helyettesit ergo pl a multhéten három napig oktatáson voltam, hát ami utánna várt...:-O
viszont én helyettesitem a kolleganőt ha szabin van, plusz még ketten helyettesitünk egy másikat aki állitólag otthon dolgozik (máramit nem ránk osztottak ki a munkájából...)
mindezért nemhogy némi jutalmat adnának, de még azt sem mondják hogy kösz. és ez a legundoritóbb dolog az egészben! :O((
DETTO ugyanez a helyzet itt is. Ha nem vagyok itt a kutya nem csinálja meg helyettem a munkát (nem is várom el), de ha kollegina-drága lelép nekem helyettesítenem kell. És ez az irigység-dolog szintén zenél ... mióta megtudták, hogy felvettek a fősuliba ezt hallgatom, hogy milyen jó nekem hogy tanulhatok (zárójelben megjegyzem saját pénzikémből finanszírozom a tanulásomat, ergó neki(k) ugyanannyi lehetőségük lenne, mint nekem). És van még egy irigylésreméltó(?) dolog is. Januárban házasodtam, azóta a boldogságomat is irigylik. Hihetetlen népség. Kiváncsi leszek, hogy ha lesz babó vajon érte is irigyek lesznek-e, vagy dühöngenek, hogy mégiscsak valakinek át kell vennie a munkámat ... :o))
napsüti, szintén zenész? Én is suliba járok, és az a tapasztalatom, hogy a munkahelyen ezt egy olyan luxusnak tekintik, ami miatt nyugodtan ki lehet b*szni a delikvenssel... Hatványozottan irígyebbek a kollégák, amióta suliba járok. (Megjegyzem, ha én nem vagyok bent a munkahelyen, engem nem kell/nem tudnak helyettesíteni, mert elég egyedi munkáim vannak. Nekem viszont helyettesítenem kell a kollégáimat, ha ők nincsenek bent. Ehhez képest ők vannak kiakadva a suli miatt.)
Hát ennek nálunk is volt ilyesféle előzménye. Én ugyanis suliba járok és pont péntek-szombat lenne sulinap, meg a jövőhéten szombat. Szóval neki kellett volna egyedül bentlennie. Amikor megkaptam az órarendet direkt előre közöltem, hogy nehogy gond legyen.
Kábé egy hónapja közölte, hogy ő októberben el fog menni betegállományba. Gondoltam: hogy tudja előre hogy mikor lesz beteg ... Kibulizta.
De nem az a gond, hogy beteg, vagy hogy otthonmarad. Nem érdekel, őszintén szólva nem hiányzik. De hogy meri megtenni, hogy nem beszéli meg velem, hogy nem adja át a folyamatban lévő dolgokat??? Pedig tegnap már tudta ...
Én meg már hetek óta készülök egyetlen nap szabadságra, hogy egy kicsit rendezzem az alapvető teendőimet (iratok, befizetendő számlák előkeresése, elmaradt alvásmennyiség bepótlásának megkísérlése, fodrász meglátogatása stb. szóval semmi extra). Hétfőn majdnem sikerült, aztán mégse. Sebaj, mondom, akkor majd szerdán vagy csütörtökön. Meg is említettem a kolléganőimnek, hogy akkor majd az alkalmasabbik napon elhúznék (eccerre csak 1ikünk mehet). Erre az egyik tündérke tegnap bejelenti, hogy ő szerdán és csütörtökön szabira megy, mert oooolyan fáradt! Anyád. De persze csak nyeltem egyet, és mondtam, hogy "mennyé'". Aztán persze célozgattam, hogy de rossz nekem emiatt, de egyáltalán nem érdekelte...
Hogy én hogy utálom a kolleganőmet ... :o((
Elvonult a hónap végéig betegállományba úgy, hogy egy szót sem szólt. Állítólag a főnökünknek bejelentette. Szerintem azért nekem is tudnom kellene róla, ha helyettesítenem kell.
Amúgy nem volna bosszantó, ha benne lennék a dolgok napi menetében, de nem ez a helyzet. Valójában én csak díszletnek vagyok itt, semmit nem továbbít, nem ad át ... most meg kutakodhatok napszámra. Elég ciki mindenkinek azt mondani, hogy bocs erről nem tudtam, arról nem értesültem ...
Köszönöm részvéted. Én csak megfenyegettem, hogy mint nagy pozsgásgyűjtő, betelepitek az irodába néhány dögvirágot, mert az milyen szép. Ez elgondolkodtatta...
Az én kedvencem ma felhívta a Westel ügyfélszolgálatot és elkezdte magyarázni, hogy milyen telefonja van, mégpedig úgy hogy egyidejűleg a levegőben mutogatta (!) az alakját, valamint sokszor ismételgette a kütyü és bizgentyű szavakat....
Az irodánkban ülő egyik hölgyemény kitalálta, hogy budiillatositót (Briese) tesz az asztalára, mert nem jó a levegő az irodában. Mire én azt javasoltam, hogy esetleg ablakot kellene nyitni, ha friss levegőre vágyik. Válasz: Nem lehet mindig minden úgy ahogy te akarod.