MIÉRT NEM SZERETED A HH-T?
A SZEREPLŐK MIATT?
POLITIKAI IRÁNYULTSÁGA MIATT?
HA MÁS LENNE AZ IRÁNYVONAL,MÁSOK A SZEREPLŐK,NÉZNÉD -E?
HA NEM AZ IRÁNYULTSÁGA AZ ELLENSZENV OKA, AKKOR MI?
Szeretném ha minnél többen válaszolnátok rá. Előre is köszi.
Minden kínkeservesen összetákolt érvedet többször cáfoltam már.* Lehet, nem hazudsz, de, hogy az események, jelenségek szerintem kínosan ellened szólnak, az a Napnál világosabb.
A HH hitelességéről, a hírek valódiságáról épp most megy a polémia a "Heti Hetes" rovatban: ezen kritikákat nem én írom. Ez nem manipuláció? Másfél éve írok erről, de már olyan alacsony szintre sűllyedt a műsor, hogy elemi módszerekkel is nyakoncsíphető ez, neked még mindig nem megy? (Ez nem baj (csak neked, majd rá fogsz jönni), de ne engem hibáztass ezért :-))
Sem manipulációra, sem ízléstelen poénokra nem volt szándékom példákat hozni, hiszen a műsor magáért beszél, de a vita lendületében valóban írtam egy-két esetet. Egyébként hány disznó vicc után ítélnéd el a műsort? :-) (Vagyis: hány hajszálig ehető a húsleves, szerinted?)
Nem írok hosszan, nem akarom elrabolni az idődet, az ÁFA-ügy kutakodása sok figyelmet igényel...
--------------------------
*ha gondolod kezdhetjük előlről: hoz egy érvet, mi a HH-t dicsőiti... s ízekre szedem neked mégegyszer.
egyáltalán nem sajátos értelmezése a vitánknak, csupán egy kis összefoglaló.
Dehát nem vagy hajlandó szembenézni vele, nem is próbálod cáfolni. Talán hazudtam, mikor ezeket a sorokat írtam? Mi az ami nem igaz belőle? Talán írtál példát a manipulációra? Talán írtál példát a valótlan hírekre? Talán hoztál 2-nél több példát ízléstelen poénra? ...stb. Nem.
(még most is megteheted, mentsd meg ami menthető)
Vedd hozzá, hogy Martonyi diplomata, aki nem jelenthet ki akármit, mert egyből ugrik rá a külföld...
Szó sincs arról, hogy azt b*sztatják, aki hülyeséget csinál. Azzal szemétkednek, aki NEKIK nem tetszik...
Végigolvasva a topicot eléggé érdekes a dolog. Én speciel szeretem, de ha kimarad valamelyik adás az életemből, nem kapok sírógörcsöt. Az, hogy éppen kiket csesztetnek, attól függ, hogy ki csinált hülyeséget. Martonyi például egyszer sem szerepelt emlékeim szerint.
Szombaton udvariasan felhívtam a HetiHetes topic látogatóinak figyelmét: feküdjenek le időben, mert másnap hajnali hatkor kezdődik a Vasárnapi Újság. A szimpatikus reagálónak megígértem, aznap este végignézem a hetihetest. Ez meg is történt!
Támadt egy sejtésem amit a jövőbeni bizonyítás után ( magamra vállalom, de csak egyszer!) tételként is kimondok: A hetihetes nézője csak akkor képes együtt röhögni a szereplőkkel, ha előtte mocskos módon leitta magát. Elképzelhető, hogy a részegség pótolható műveletlenséggel, politikai szemellenzővel is, de itt bizonytalan vagyok, nem lévén a hetihetes fanok elmegyógyásza!
Egy kérdés még nyitott, megtalálni az ideális alkoholfajtát és mennyiséget, amelytől a kijózanodásig rajongóvá válok. Pálinka az kell ( fütyülős barack?), mert síma bor vagy sör erre kevés! Félig berúgva is érzékelem ugyanis a politikai egyoldalúságot és nem vagyok vevő az olyan jellegű poénokra, mint a kocsmai " ..erre én azt mondtam neki - AZ ANYJA PICSÁJÁT!"
Kedves Gézuci! {bloki, ha olvasod, neked (is) szól!}
Ne várj blokitól konkrétumokat! :( Én egy éve várom hiába! :(
Ha beleolvastál a hozzászólásiaba bizonyára találkoztál a nevemmel, ezért is bátorkodtam beleszólni.
Régóta vitázom már vele, eredménytelenül (ez nem rajtam múlt! Amikor a konkrét dolgokhoz érünk már bajba van)
Annakidején sokat vitatkoztunk as hírekről és azok valóságtartalmáról. Mikor viszont odaértünk, hogy meg kellett volna nevezni az olyan híreket, amelek nem valósak már megállt a tudomány és többszöri felszólítás után sem írt egyet sem.
Aztán itt van a manipuláció-dolog. Erről is sok szó esett. Többek között az írta, hogy a HH is manipulál (mint ahogy neked is.) Mikor rákérdeztem, hogy akkor említsen egy konkrét példát megint csak ködösített, általánosságokat írt, konkrétumokat nem.
Aztán itt van az ízléstelenség, alpáriság kérdése. Nem tagadom, néhány megnyilvánulást én is kifogásolok a HH-ben, de 1-2 egyedi eset miatt nem húzom rá az egészet az egész műsorra. Ő viszont igen. Annak idején egyszer striguláztam a poénokat, mert szerttem volna látni, hogy mennyi az ízléstelen poénok aránya és mennyit foglalkoznak politikával. Ő értelmetlennek tartotta, pontosan azért, mert nem őt igazolta.Egy műsoron belül 2 poént tudott megnevezni, ugyanakkor a műsor több mint 200 poénból áll. Ilyen kevésből meredek dolog általánosítani, nem? Az is kiderült az elemzésből, hogy csak kb. 30%-ban foglalkoznak politikával.
Mostanság pedig az ÁFA-ügyön vitatkozunk, Te nem hallottál róla valamit? Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ő sem(!) tud róla sokmindent, mégis tényként kezeli a dolgot. Amit viszont tud róla, azt könnyedén cáfoltam már, ami persze nem zavarja és csak állandóan ismételgeti. Azért szurkolok, hátha neked ír konkrétumokat, bár ahogy olvastam a vitátokat a Te konkrét kérdéseidre sem válaszolt...
Arany drága barátom, akkor ez a műsor de cseppet sem ellenzéki, hanem éppen kormánypárti, sőt kisgazda: mert mivel a hallgatás a legkeményebb kritika és Torgyán kapott a legtöbbet, így nekik a legjobb, az MSZP-SZDSZ-MDF-MIÉP meg sírhat, hogy így szopatják őket adásról adásra a némaságukkal.
ugyanígy építő szándékkal megjegyezném a kabaré nem kell hogy ellenzéki legyen, a POLITIKAI KABARÉnek kell ez a töltet.
Tényleg ők a szellemi homelessek (erről a szóról amúgy Váncsa tudna jókat filózni, de mind értjük, hogy te beszéled az angolt...), ha meg nem ők, és esetleg innen kell választanom, akkor is csak én lehetek az. Jobbulást!
idézet tőled:
"Ha ne adj Isten a maszop kerül hatalomra 2002-ben, tutira ugyanígy a jobboldalt fogják cikizni ezek a szellemi homeless-ek. (Ezt csak arra mondtam, hogy sokan hivatkoznak rá: egy kabaré mindig ellenzéki)"
Szerintem ha ezt megpróbálják jól ráfizetnek! Mert a közönség nem lesz vevő a műsorra és szépen eltűnnek a szponzorok!( Vagy úgy gondolod, hogy a háttérból a mai ellnezék fizeti az egész műsort? mert akkor elég gázos a dolog! Ilyent ugyanis törvényesen nem lehet!) A mai magar átlagpolgárnak szerintem az kell, egy ilyen típusú műsorban, hogy a szerepők odamondogassanak az éppen hatalmon levő kormánynak, pártnak, pártoknak. Ezért nézik és nem azért, hogy az ellenzéket csepüljék! Ebőől pedig azt a következtetést tudom levvoni, hogy ha kormányzat váltás lesz és a műsor marad akkor is ellenzékinek kell maradnia!
Bullseye:
Én most nem kezdek el neked keresgélni, mert semmi értelme. Verebes ironikus, gunyoros, és kerekperec szerintem soha nem szidta a kereszténységet, a magyarságot. Abból nagy botrány lett volna. Ahogy ő mondta egyszer: a legkeményebb kritika az, amit nem mondanak ki, ha a mondat második felét elhallgatják. (Szószerint nem tudom idézni, de a lényege kb ez volt). Nos, ez Verebesre is igaz: sokmindent nem mond ki, és természetesen mindenki tudja, mi az amit nem mond ki.
Én személy szerint rühellem az egész műsort. Egy politikai agitálás az egész. Az ellenzéki korrupciókról, aljasságokról alig beszélnek, csak a kormányoldalt szidják, azon belül is főleg a kisgazdákat, bár ők valóban sok ostobaságot csináltak. A híreket egyoldalúan, manipulált sorrendben, hangsúllyal olvassa föl jáksó, szinte föladja a labdát, amit csak le kell csapnia az ügyeletes bohócnak. Ha ne adj Isten a maszop kerül hatalomra 2002-ben, tutira ugyanígy a jobboldalt fogják cikizni ezek a szellemi homeless-ek. (Ezt csak arra mondtam, hogy sokan hivatkoznak rá: egy kabaré mindig ellenzéki).
Uff
Jól van, sok kicsi Cartmen, segítek. Felhozom ezt a szottyost.
Valaki, bármelyik oldalról, hozzon már nekem 4-5 olyan poént amiben Verebes basztassa a kereszténységet, mert ugye a topicnyitónak ez a fő vádja.
Magyarságot basztatásról is lehet hozni nyugodtan, de az nem ér, amikor azzal, hogy nézik a műsort, meg szaratik a Jáksót, meg hasonlókat lök be.
Indul a stopper ápr. 2-ig van időtök. Ha van akkor hordjátok ide mind, ne álljatok meg 5-nél. Ha nincs hordjátok el magatokat a Mea Culpába néhányan!
Nugodj meg , ha pl. Bayernek kellene viccesen fikázni balliberális politikai közszereplőket, biztos, hogy tudná azt a színvonalat hozni, amit pl. a Verebes, vagy a Fajkasházy.
Ehhez nem is kéne túl nagy fantázia, mivel a baloldal legtöbb közszereplője így is elég nevetséges.
Nemrég láttam az Anti-7i7 weboldalát, és nagyon tetszett.
Pont azon keseregtünk az új tévé kapcsán, hogy a műsor viszont maradt ugyanaz a szar. Ki pedig akkor kapcsoltuk a csodakészüléket - tényleg csak a gyerekek mesefilmgyűjteménye miatt vettük - amikor feltűnt a hh "előzetes". Úgyhogy ez a szombat este is a családé maradt - najó, meg egy kis net apucinak hajnalban...
- a kevés szakirodalom olvasása
- a befolyálhatóság.
Pozitívumai ugyanezek, és ezek miatt:
- nem a berögződött szokás- és szabályrendszer alapján gondolkodok.
Konkrétan: Engem nem fertőzött meg a Kádár rendszer légköre, teljesen új fajta gondolkodást képviselek. Nem véletlenül beszélek jelen időben a jövő helyett, mert fő vezérutat már ismerem: Shumpeter, Crosier, Merton, Széchenyi, Korten, Somogyi Ferenc, Varga Júlia. Fő vonásuk, hogy mindegyikük a teljes embert helyezi az előtérbe, a nyugati profitorientált jelenlegi közgazdaság helyett, ami mellesleg hosszú nem igen tesz jót a társadalomnak.
Összefoglalva: Ne ítélj elsőre.
A Kodolányi főiskola jelenleg pedig jobb akármelyik egyetemnél, mivel nincs tele politikailag elkötelezett tanárokkal. Alapítványi iskola lévén nem függ a mindenkori hatalomtól sem, mivel egy petákot sem kap tőle. A tanárok szakmailag felkészültek, ráadásul a gazdálkodási szak egy-két éven belül egyetemi szintűvé lesz akkreditálva.
Olvastad Bayer: Falig érő liberalizmus című könyvét?
Volt jónéhány olyan rész, amin szétröhögtem az agyam. Nugodj meg , ha pl. Bayernek kellene viccesen fikázni balliberális politikai közszereplőket, biztos, hogy tudná azt a színvonalat hozni, amit pl. a Verebes, vagy a Fajkasházy.
Nézd kedves Spyderco, tény és való, hogy a magyar
nyelvben oly gyakori nick-edet, melynek ismerete
és hibátlan leírása hozzátartozik az általános
műveltséghez, legalább annyira, mint az "egyelőre"
és "egyenlőre" szavak közötti különbségtétel
képessége, elhibáztam. Ezen nincs mit szépíteni,
mélyen meghajolok lehengerlő kritikád előtt és lesúnyt fejjel elnézést kérek.
Nilpeter