Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2001.02.13 0 0 15
Hát én immár hova írjak???? :(
Előzmény: Biga Cubensis (14)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.02.13 0 0 14

nem vagyok keresztény, mert hiszek Istenben

liliba

Ez nagyon ott van! :)))

liliba Creative Commons License 2001.02.13 0 0 13
Nem vagyok keresztény, mert többre becsülöm az önálló gondolatokat a fejbe sulykolt dogmáknál

Nem vagyok keresztény, mert nem hiszek az eredendő bűnben.

Nem vagyok keresztény, mert nem fogadom el a 2000 éves elavult normákat.

Nem vagyok keresztény, mert érezni jobb a szeretetet mint mindenáron akarni.

Nem vagyok keresztény, mert nem adom el magam sem félelemből, sem érdekből mindenféle igért előnyért.

Nem vagyok keresztény, mert fenőtt vagyok,
aki képes önálló döntésre és saját értékrend kialakitására.

Nem vagyok keresztény, mert nem hiszem hogy bármiféle gonosz erő a megrontásomra törekedne.

Nem vagyok keresztény, mert tisztelem embertársaimat és nem okoz örömet a "hitetlenek" vesztének igérete.

és még nagyon sok okból nem vagyok keresztény, de legfőként azért ..

nem vagyok keresztény, mert hiszek Istenben

liliba

gyere a papához Creative Commons License 2001.02.13 0 0 12
Te utálod az ateizmust? No, ezt eddig nem is mondtad. Akkor te sem vagy sokkal különb a Deákné vásznánál, a te viszonyod is "érzelmi". Legfeljebb a posteriori, és nem a priori.
Előzmény: tivadar (10)
Feanor Creative Commons License 2001.02.13 0 0 11
"...kérek minden keresztényt, hogy a gondolatait a másik topicba írja, ne ide..."
tivadar Creative Commons License 2001.02.13 0 0 10
Lehet. De látni kéne a fától az erdőt !
A többi is indirekt volt, mások alapján döntött egy harmadik dologról.
Talán meg kellene ismerkedni valamelyest, mielőtt véleményt mondok.
Én pl. nem azért utálom az ateizmust, meg az Un. szocializmust, mert Buga jakab monta, hogy hülyeség. Hanem mert valótlanságokat vélelmez, majd a prekoncepciót megpróbálja utólag igazolni. Csak ezért. Mindkettőt kipróbáltam, hülyeség, nonszensz.
De távolról fanyalogni...
8;D t-r
Előzmény: csapo (9)
csapo Creative Commons License 2001.02.13 0 0 9
Felületes vagy Tivadar. Nem a nagymama volt az egyetlen ok. Még legalább kettőt felsorolt.
Előzmény: tivadar (5)
gyere a papához Creative Commons License 2001.02.13 0 0 8
Most ezt nekem mondod? Pont nekem? A harcos ateistának, a bigott materialistának ;-)?
Előzmény: csapo (6)
gyere a papához Creative Commons License 2001.02.13 0 0 7
Én is arra gondoltam egyből, hogy ő jó alany lehet a számotokra.
Előzmény: tivadar (5)
csapo Creative Commons License 2001.02.13 0 1 6
Csak megjegyzem, hogy az ateizmus Isten létének tagadása. Ha valaki nem hívő még nem automatikusan ateista.
Előzmény: gyere a papához (2)
tivadar Creative Commons License 2001.02.13 0 0 5
Nem is tagadom, így történt.

S most mijjen kiváló végszavakat kaptam hozzá !
Ha valakinek elég a nagymamája rossz példája - akkor azt mondom: no comment.
De még fiatal a lelkem, bármi lehet ;-) még !

Előzmény: gyere a papához (4)
gyere a papához Creative Commons License 2001.02.13 0 0 4
Nem itt. Egy másik topicban Tivadar jellemezte hasonlóan az ateistákat.
Előzmény: Biga Cubensis (3)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.02.13 0 0 3
Ne vesszetek össze azon is, hogy miképp nem hisztek Istenben :)
Nem mutogat itt senki sem.
Előzmény: gyere a papához (2)
gyere a papához Creative Commons License 2001.02.13 0 0 2
Igen, ez jellegzetesen az az érzelmi alapú "ateizmus" (bár ezt én még nem tartom igazi ateizmusnak), amire az itteni harcos hívők olyannyira szeretnek mutogatni, mondván: "Lám, ez az ateizmus. Egy éretlen, gyerekes dac."
Előzmény: EbiHall (1)
EbiHall Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1
Én még sosem nulláztam, de még soha nem is kerültem ilyen közelségbe az eseményhez.
De azértse!

A témához:
Én ugyan meg vagyok keresztelve, de mindig elfelejtem, mi is a vallásom. Azt hiszem, evangélikus vagyok, de mindjárt felhívom anyut és megkérdezem.

Sose kaptam vallásos nevelést, mégis idegenkedtem a dologtól, ennek oka pedig a nagymamám volt. Nagyon kedves, szelid és barátságos néni volt, de mindig elcipelt a templomba, amit én rém unalmasnak találtam. Nem hittem el az isten dolgot se, mert nagyon fiatalon már sokat olvastam és nem értettem, ha az égben lakik, hogyhogy nem találkoztak még vele az űrhajósok?!?!
A legjobb barátnőm vallásos, falun lakik, aktívan részt vesznek a hugával a hitéletben, orgonáznak, műsorokat készítenek stb. Ő mégis tök normális. És ami a legfontosabb, elfogadja a hitetlenségem.
Az idegenkedésem a bigott vallásos emberek okozzák, akik szerint valaki vagy hívő, vagy nem teljes értékű ember. Márpedig ez egy tévképzet, amit a vak hit ültetett beléjük, a vallás tehát tévútra vitte őket, mintegy agymosást hajtott végre rajtuk.

Én tehát nem azért utasítom el a vallásosságot a magam számára, mert nem ismerem a tanait (valóban nem ismerem), hanem mert túl sok "tévedhetetlen" vallásossal találkoztam és ellenszenvessé tették számomra a "vallásosságot".
Brrrr!

Yag Yaguar Creative Commons License 2001.02.13 0 0 0
A keresztények között nehéz kereszténynek maradni.
Kételyeidben a hitetlenséget látják, másságodban a bűnt, szeretetedben a zaklatást.

Feanor Creative Commons License 2001.02.13 0 0 topiknyitó
Ez a "Miért vagyok keresztény?" c. topic nemkeresztény, esetleg ateista paralelje. Kérek minden nemkeresztényt, hogy a gondolatatit ide írja, ne a másik topicba, és kérek minden keresztényt, hogy a gondolatait a másik topicba írja, ne ide.

Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!