Keresés

Részletes keresés

johevi Creative Commons License 2013.06.16 0 0 5971

Miért kizárás mindenképpen? Pont ezt írod:

-ütemkülönbségnél (a kapus már mezőnyjátékosnak számít) ha átkarolja, vagy megtartja a kapus a

támadót: időleges kiállítás + gólhelyzetben 7m-es (8:2 c);

Előzmény: SzuAt (5970)
SzuAt Creative Commons License 2013.06.16 0 0 5970

Ezt találtam, ezek szerinte kizárás mindenképpen.

MKSZ JAB állásfoglalás:

Ha a kapus elhagyja a kapuelőteret az ellenfélnek szánt labda megszerzésének szándékával, az ő

felelőssége azt biztosítani, hogy ne származzon az ellenfél egészségére veszélyes akció /8:5/.

-ha ütköznek: kizárás (8:5 a, b);

-ha az ellenfél elérte volna a labdát: +7 m-es;

-különösen gondatlan, veszélyes akció a kapus részér

ől: + írásos jelentés (8:6);

-ütemkülönbségnél (a kapus már mez

őnyjátékosnak számít) ha átkarolja, vagy megtartja a kapus a

támadót: id

őleges kiállítás + gólhelyzetben 7m-es (8:2 c);

-ha a támadó „eljátssza”, vagy provokálja az ütközést: a támadó progresszív büntetése (8:7 d).

SzuAt Creative Commons License 2013.06.16 0 0 5969

Nem nem segítette az ütközés, simán a keresztbefutó elkapta a nem túl jó indítást.

Szerintem biztosan nem szándékos volt az ütközés.

A jv-k továbbot intettek.

Hallottam egy olyan magyarázatot, hogy "labda" is kell a kiállításhoz, bár őszintén én ezt nem értettem.

Előzmény: kagye (5968)
kagye Creative Commons License 2013.06.16 0 0 5968

Nem láttam, de szerintem különbséget kell tenni, hogy az elhalászást elősegítette-e a kapussal való ütközés. Ha igen, akkor én ugyanúgy értékelném, mintha a kapus kapta volna el a labdát a szabálytalansága után - azaz, a legszigorúbban. Ha a halászástól független volt az ütközés, akkor is van két megkülönböztetendő eset: szándékosan, vagy véletlenül ütközött-e a kapus. Előbbinél a labda marad a kapus csapatánál, ám kiállítják őt, ha pedig akaratlanul ütköztek, akkor folytatódik a játék. 

Előzmény: SzuAt (5967)
SzuAt Creative Commons License 2013.06.16 0 0 5967

Sziasztok, a tegnapi magyar-szlovákon történt.

Indítunk, az ellenfél visszafutó játékosa elhalássza a labdát, de a szlovákok kapusa ütközik a hatoson kivül az induló játékosunkal.

Mi a helyes itélet?

johevi Creative Commons License 2013.06.11 0 0 5966

Ha a kapus kifutás közben ütközik vagy érintkezik az induló játékossal, az piros. Ha a szélső elkapta a labdát és utána pl egy csel közben faultolja a kapus ( aki innentől kezdve nem kapus, hanem mezőnyjátékos ) akkor az nem piros. Vagy a lenti eset, amikor egy szabadlabdára ketten vetődnek.

Előzmény: rich.mond (5962)
hooleegán Creative Commons License 2013.06.10 0 0 5965

Bocs de én kívülálló vagyok, így pláne nem szoktam sem játékvezetővel, sem ellenféllel ordibálni, de a haverom se, akinek a kislánya játszik. Miután eddig itt senki nem parasztozott, kérlek te se tedd - legalábbis ezen téma kapcsán nem rémlik. (Sőt gyengénlátást, gyengeelméjűséget sem említett az ügy kapcsán senki...) A ragadós kézről fogalmam sincs, meg arról sem, hogy lehet-e minden korosztályban waxot használni. De ha nem, akkor ezt nem a játékvezetőnek kell ellenőriznie? Vagy ez is olyan bonyolult feladat, mind a pályára belépő, beavatkozó edzőt észrevenni? 

Előzmény: rich.mond (5963)
zsanna Creative Commons License 2013.06.10 0 0 5964

Meg hogy tíz éves gyerekeknek mitől ragad oda a kezük a játékvezetőhöz kézfogásnál.

Ne is mondd.   Az utóbbi pár évben megfigyeltük, minél fiatalabb a csapat, akik ellen játszunk, annál vastagabb a vax-réteg a labdájukon :-((( 

Előzmény: rich.mond (5963)
rich.mond Creative Commons License 2013.06.10 0 0 5963

Hm-hm...

Mondjuk a lent már felvetett térdvédőnél is homokba dughatjuk a fejünket. Meg hogy tíz éves gyerekeknek mitől ragad oda a kezük a játékvezetőhöz kézfogásnál.

"volt már ilyen a kézilabda pályán"- anno játékvezetőként mindig ezt próbáltuk megértetni a csemetéjüket féltő ősparasztoknak, amikor két játékos egyszerű ütközésnél a földre huppant. Mindig volt pár féleszű, aki ilyenkor elkezdett üvölteni, hogy ezt hogyan engedhetjük, ki fogja megvédeni a gyerekeket a maradandó sérülésektől és gerinctöréstől, meg különben is.

A szülők filozófiája szerint az a megengedhető, amivel a gyerekük és csapata jól jár. Őszintén szólva már egy pillanatig sem vagyok hajlandó figyelembe venni a véleményüket, vagy észrevételeiket. 

Előzmény: hooleegán (5943)
rich.mond Creative Commons License 2013.06.10 0 0 5962

Nem piros lap. ez egyértelműen ki vagyon mondva. Két mezőnyjátékos csatája a labdáért.

Előzmény: Fradista Utazó (5911)
Peppo vagyok Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5961

Igen, de ez akkora klasszikus, hogy mindenféle idézőjel nélkül tudnod kellett volna. :) Egyébként ha kell magyarázat: azt a hsz-t telóról írtam és így még egyszerűbb volt. :)

Előzmény: FaberK (5960)
FaberK Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5960

hát nem jöttem rá

idézőjelről hallottál-e?

Előzmény: Peppo vagyok (5959)
Peppo vagyok Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5959

Basszus, Te vagy Trebics és nem emlékszel Fülig Jimmyre? :)

Előzmény: FaberK (5958)
FaberK Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5958

fogán??? :)

Előzmény: Peppo vagyok (5956)
Fradista Utazó Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5957

Rájöttem, hogy csalással nyert BL-t tegnap a Hamburg. Amikor lejárt a játékidő, az edző meg az összes cserejátékos berohant a pályára, pedig még nem volt vége a mérkőzésnek, még hátra volt egy időntúli szabaddobás. Mivel játékidőn belül pályára lépett, ezért Schwalbnak piros lap + jelentés, az összes cserejátékosnak 2 perc. Ez azt jelenti, hogy tízes emberhátrányba kerültek volna, azaz még ahhoz is fel kell mennie három embernek pluszban, hogy ne legyen tőlük a pályán senki. Rutenka meg az időntúliból kilenc méterről az üres kaput már csak eltalálta volna ;-))

Peppo vagyok Creative Commons License 2013.06.03 0 0 5956

Nem kellett volna elolvasnom ezt a cikket. :(

Nem tudom, hogy a játékvezetés vagy az "edzői" nyilatkozat a rosszabb, inkább utóbbi.

Kora hajnalban a vár fogán fel kellene pofozni az összeset.

Előzmény: SzuAt (5953)
SzuAt Creative Commons License 2013.05.31 0 0 5955
Leeset, nagyott koppant.Ha én is benéztem, akkor egy teljesen laikus szülő is azt, hiszi, hogy a naptári év végéig szól. (Még mérgelödtem is magamban, hogy ez egy kicsit durva itélet.)
Előzmény: Fradista Utazó (5954)
Fradista Utazó Creative Commons License 2013.05.31 0 0 5954

Mondjuk május végén nem nagy dolog olyat mondani, hogy "a szezonban nem adunk nekik több feladatot" :-))

Előzmény: SzuAt (5953)
SzuAt Creative Commons License 2013.05.31 0 0 5953
Az U8-as történet folytatása.http://www.delmagyar.hu/sport/fogl_zengo_konnycseppjei/2335535/"A játékvezetők tevékenységével majd a rendező Magyar Kézilabda Szövetség foglalkozik, mi mindenesetre a szezonban nem adunk nekik több feladatot – mondta Fekete József a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség elnöke ."
Fradista Utazó Creative Commons License 2013.05.28 0 0 5952

>én pl. óvtam volna a helyükben

Felesleges, 100%, hogy elutasították volna. Legalábbis, ha a videófelvételen látható események valamelyike lett volna az óvási alap.

Előzmény: hooleegán (5950)
FaberK Creative Commons License 2013.05.28 0 0 5951

Én SzuAt írására reagáltam, nem a tiedre.

Előzmény: hooleegán (5950)
hooleegán Creative Commons License 2013.05.28 0 0 5950

Szerintem valamit félre értelmezel. A meccs lement, a szülők elfogadták a pályán született ítéletet, tudtommal óvás sem történt (én pl. óvtam volna a helyükben...), a torna véget ért, a pályán elért eredményt mindenki elfogadta. Legjobb tudomásom szerint az a cél, hogy aki ilyen hibákat vét sípos emberként az ne fújjon többet és hát az edzőnő esetében is felmerül sportszerűség, fair-play, etikai kódex kérdése...

Előzmény: FaberK (5947)
hooleegán Creative Commons License 2013.05.28 0 0 5949

Egy nagyon jó barátom kislánya játszik a csapatban, nem tudok a kérdésedre válaszolni. 

Előzmény: zsanna (5944)
SzuAt Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5948
Itt a pont.Reméltem, hogy valaki lecsapja.Mert nem azért fogadtak szót, mert az egyik csaptból mindenki "haver", a másikból meg senki nem ismert.Nem is azért, mert borostás vagyok, hanem, mert mindkét csapat edzője, már ebben a korban megtanította, hogy ez a szabály: a bíró tévedhet, a pályán csak én (edző) reklamálhatok!Mindenkinek megvan a szerepe.A szülő szerepe, hogy biztasson sportszerüen!Ezt sok szülő nem tanulta meg sajnos.
Előzmény: FaberK (5947)
FaberK Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5947

"Bármit itéltem a gyerköcök szó nélkül elfogadták"

Ez a lényeg. És ebben tudják a szülők a legnagyobb pusztítást végrehajtani. Legyen játékvezető vagy tanár, akinek a szavát kétségbe vonják a gyerek előtt.

Előzmény: SzuAt (5945)
kagye Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5946

Gratulálok. A leírtak alapján már jobban - pláne, önkritikusabban - vezethetted le a meccset, mint az élvonalban ...   (No, inkább nem írok példát :)))

Előzmény: SzuAt (5945)
SzuAt Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5945
Fiam játszott egy felkészülési meccsen (U8) , s mivel mindkét edző a gyerekekkel akart foglakozni, így engem kértek fel, hogy vezzesem le a meccset (apa a saját gyermeke meccsét). Bár régen játszottam, a szabályokat ismerem, de semmi rutinom nem volt benne, szűz voltam. Megfigyeléseim:1, a pálya széléről minden jobban látható :))2, kellett egy kis idő, míg rájöttem, hogy a sípnak folyamatosan a szám közelébe kell lennie, mert különben lekések mindenről (rutintalanság)3, A legfontosabb, hogy legjobban a csapattárs apja reklamált, hogy az nem volt hetes, az viszont az volt és ordít a pálya széléről és reklamál hogy  fujjam már meg a hazai pályát (a meccs vége kb 80:30 lehetett).4, Voltak rossz itéleteim, föleg a goloknál, mert falra festett kapuk voltak. Azt látni, hogy bent van-e vagy nincs főleg takarásból necces. Néztem a gyerekek arcát, hogy az most bent volt-e. Bármit itéltem a gyerköcök szó nélkül elfogadták, ha valamelyik edző látta, hogy mi volt és intett, hogy rosszul láttam, akkor megváltoztattam a döntést.
Előzmény: kagye (5940)
zsanna Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5944

Továbbra is fenntartom, hogy ilyen korú gyerekeknél még nagyon nem lenne szabad, hogy nagy feneket kerítünk annak: melyik csapat nyer? Itt még a játék öröméért kéne hogy játsszanak, nem a számszerű eredményért.  

De akkor ha már kiderült, hogy érintett vagy, mint szülő, válaszolj már arra a felvetésemre: miért játszanak ezek a pici gyerekek már most térdvédőben? Mert az olyan "nagyos"??

Előzmény: hooleegán (5942)
hooleegán Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5943

Mindkettő. Persze az is sokat árt, ha bizonyos helyzetekben a fejünket a homokban dugjuk és azt mondkuk: jól van ez így, ez a sportág része, meg volt már ilyen a kézilabda pályán... 

Előzmény: RoniSU (5939)
hooleegán Creative Commons License 2013.05.27 0 0 5942

Tévedsz. Belátom, hogy túlreagáltam a dolgot, így jó? Ezzel együtt úgy vélem, ilyen játékvezetőnek köze nem szabadna, hogy legyen semmilyen meccshez. Mondjuk ahhoz képest, hogy itt is onnan indult(unk), hogy gyerekmeccsen belefér (?), már akad néhány olyan vélemény: két rossz döntés született. Hozzáteszem: mindkettő véghajrában, döntő szituációban, döntetlen meccsállásnál.

Előzmény: zsanna (5941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!