Mármint hihetetlennek? Vagy hiteltelennek? Szerintem az utóbbi.
Szinte biztos, hogy a honvédeknek is be kell tartaniuk biztonsági elöírásokat a lövészettel kapcsolatban. El tudom képzelni, hogy hosszabb ideig eltart, míg biztonsággal lezárják a lövészetet. Valszín a tüzoltók sem akartak egy skulót a fejükbe oltás közben.
Én az újságot (vagy ez az Index volt?) tartom hibásnak, hogy lehoz egy ilyen cikket, ugyanis indulatokat gerjeszt feleslegesen. Ugyanis az olvasó baromira nem fogja tudni, hogy mi volt a legbisztonságosabb megoldása a helyzetnek (valszín nem azért nem engedték be a katonák a tüzoltókat, mert eszt jó viccnek tartották). Sajnos az újságíró mégannyirase tudja.
De az olvasottság a lényeg, ezért soxor a színvonalat is feláldozzák. :-(
"Ég az erdő Csórnál ... Bűnügy
2001. május 31. 13:28
[MTI] Mintegy öt kilométer hosszan ég az erdő a Fejér megyei Csór térségben, a tűzoltók közel fél óráig nem kezdhették meg a tűz oltását, mert lövészet miatt nem engedték be őket a honvédség lőterére. A Fejér Megyei Tűzoltóság tájékoztatása szerint a kigyulladt erdőrész a lőtér egy részét is érintette. Ennyi idő alatt a tűzoltók már körül tudták volna határolni a tüzet, és megkezdhették volna az oltást."