Arra azért gondoljál, hogy egy mezei PC általában túl zajos ahhoz, hogy stúdió helyett használd. A jó hangkártya előtt egy igen jó tápegység beszerzése is ajánlott.
Igen kedves kolléga, de figyuzzad csak meg, hogy hány dB-t kell felfele tekerni akárhol a láncban, hogy halljad is! Ennyit a fülről. Így nálam a 10Hz is korrektül jön rajtuk! Ehh... szűrő meredekség stb. a téma. Nem korrekt, mert elszáll vele az ember a kiserdőbe basszussal, mint írtam. Viszont tuti nem véletlen, hogy így találták ki az orosz mérnökök. :D
Egyébként milyen hangkártyákat ajánlanátok árérzékeny szempontokat is figyelembevéve, amelyeken van szimmetrikus kimenet? Nem kell sok, elég kettő kimenet.
A "hagyományos" jelvezetésnéla testhez képest van egy "meleg" vezeték, ami a jelet továbbítja. A különféle eredetű zajok, zavarok erre transzponálódnak rá, és szépen megjelennek a vevő oldalon. A szimmetrikus kábelezésnél két "meleg" ér van, az egyiken a testhez képest pozitív, a másikon negatív fázisú a jel. Mindkét madzagra azonos fázisban tevődik rá a zaj, a vevő oldalon emiatt ez szépen kioltódik.
Hát kedves kollega, nálam 2db 2030 aktív csücsül, és a Sound Forge-dzsal generalt 25Hz-es hang is nagyon szépen gyün belőle, és minden apró rezdülést hallok rajta. Szerintem ez a monitor csak annyiban nem üti meg a high endet, hogy minimális, de közelről hallható alapzaja van az erősítőjének - vagyis a passzív változat egy jobb erölködővel zenehallgatásra is egészen kiválló az árát tekintve (persze így sincsen semmi bajom). Engemet az érdekelne, hogy ha az aszimetrikus (6,3 jack) kimenetét használom a hankártyának (hoontech dsp2000c port), akkor hallhatóan megjelenik a számológépnek valamilyen szörcsögő zaja. Mihelyst lecserélem szimetrikusra (XLR), úgy eltűnik ez a zaj. Mi lehet ennek a magyarázata? üdv
Az asztalomon csücsül két 2031. A klasszik, aktív fajta. Háááát... érdekes. Minden szinte tökegyformán (és jól!) szól rajta. Viszont amit megcsinálok vele, mind jól és egységesen szól más helyeken. Ezt eddig nehéz volt produkálni! Igaz én nem keverésre használom, csak digizek és felújítok. (zajcsökkentés, eq, dinamika)
Ami feltűnt: pl eq-nál nem hallok meg pl. +-5dB-t, ha a fadert húzgálom. Más hangszórókon eddig ez (ez?! +-0,5 is!) hallatszott. A stereoimager is végletek között jön elő rajta. Itt is csak a bypass on-off segít. Kezdem fogni, hogy mi a görcs tárgya ezekkel a dobozokkal...
Ami még érdekes, ezek 50Hz alatt sehova... a baj az, hogy én még 39Hz-en szoktam basszust állítgatni és 16Hz alatt vágom. :) Ezt a környező hifik nélkül lehetetlen lenne normálisan beállítani, szubot meg személy szerint én útálom, nem tennék melléjük.
Köszönöm válaszodat! Hasonlóan vélekedek róluk én is, de egyrészt szerintem jobban járok velük, mint hasonló összegért egy jó hifivel, továbbá addig elszüttyögni vele, amíg össze nem gyűlik a koppintás eredetijére való, addig jó lesz :)
SQS, Nem lelkesedem értük, de azért az árukat bőven megérik. Nekem van egy pár passzív, RA-100-zal hajtva sokkal közelebb áll a lelkemhez, mint az aktív változat.
Sziasztok!
A Mackie hangfalak kiválóak, én csak ezekkel dolgozom.
Van egy cég akinél itthon a legolcsóbban lehet hozzájutni, van a raktáron is de megrendelésre is hoz akár más márkát is! Érdemes a honlapját megnézni! Az árak is fel vannak tüntetve. Én csak nála vásárolok! www.gumiland.hu
Péter
Valóban engem is a legfőképp a szállíthatóság motiváll az aktiv rendszer esetében. De ha jól gondolom az ár is az aktív rendszer mellett szól.
Igen, mivel nem akarom elkapkodni a láda vásárlást, ha tudsz ajánlani passzív rendszert azt is megnézném. Kb vezetékstől, állványostól max. netto 1.2M HUF van erre a célra.
A műanyag ládák között is vannak jól szólók, és rengeteg fa láda tragikusan rosszul szól. Hiába raknak egy fa dobozba csapnivaló hangszórót, az attól nem táltosodik meg.
Alapvetően a felhasználási terület és a szállíthatóság indokolhatja, ha valaki aktív rendszert választ, ezen belül is mondjuk a műanyag kasztnisra voksol.
Ha passzív rendszer is érdekel, akkor nagyon sok variáció szóba jöhet.
Amúgy az SRM450 ára 247.000, az SA 1521 329.600, az SR 1530 pedig 356.900. Bruttó árak.
egy svájci linken megtatláltam még az árakat is a Mackie-nek. Valóban megfizethető kategóriába tartozik. Van egy barátom aki ökölszabályként emlegeti, hogy a műanyag láda nem az igazi... ( SRM450) mivel még én tudtommal nem hallottam szólni a mackiet csak a többi műanyag ládáról van véleményem ill. tapasztalatom. De ha jól olvastam az SA1521 és az SWA1501 nem is a műanyag kategóriába tartozik!
Magyar forgalmazóként a törökbálinti Ltd-re gondoltál? ( ez van feltüntetve!)
Ha tudtok magyar linket estleg HUF árlistát, kérem adjátok meg. Köszi.
Egy kedves ismerősöm viszont ragaszkodik, hogy a NEXO PS.100, LS.500 + erölködő + kontrollert (PS.100AMP) meg kell hallgatni! Mivel a paraméterek, design, méret, stb. után az ár is lényeg (nagyon is) utánajártam ( igaz megtiltotta, hogy a meghallgatás elött tudjam az árát). Háááát....ez már nem kevés, de meg fogom "nézni".
Érdemes amatőr szinten igényes cumóval haknizni?????
A lényeget MidiTom már leírta, ha szeretnél hallani esetleg egy 4 db SRM450+SWA1501 + 2 db SR1530+SWA1801 szettet működés közben, akkor látogass el a Közgázra jövő szerdán este, az emeleten szokott működni ez a cucc.
Távolsági bulikra is jó a cucc, kombi Opelbe simán befér 4 láda 2 méllyel, ez céges+stb. hakni melókra elég.
Ja, a Szigeten az RTLKlub sátorban 8 db SRM450 volt benn és 2 SR1530+SWA1801 volt a sátor előtt.