Most kaptam meg a Soft MAchine Legacy c. lemezét. Etheridge, Hopper, Marshall, Dean. Valahogy nincs meg benne az a dinamika, ami a Softra mindig is jellemzõ volt. Olyan öreguras az egész.
Július 3. Medeski-Scofield-Martin & Wood A világ első számú groovy-jazz képviselője, az amerikai Medeski-Martin & Wood produkció most a világhírű John Scofielddel, a tapasztalt és fantasztikus gitárvirtuózzal először lép felMagyarországon! Jegyár: 9 500 Ft (elővételben 8 900 Ft).
Spontaneous Music Ensemble: Frameworks és Quintessence (Derek Baileyvel) egyben (Eminem)
Peter Brötzmann új lemeze egy Tom Raworth nevû költõvel: No hard feelings: for Steve Lacy. Egyelõre csak kis szériában, idén azonban az Atavistic is kiadja állítólag.
Bennink: Circus rajta Alessandra Patrucco, Tristan Honsinger, Misha Mengelberg és Ab Baars. Az Ogun kiadótól Viva La Black live at Ruvo, ezen Keith Tippett/Julie Tippetts/Louis Moholo-Moholo/Canto Generàl hallható. Ugyanettõl a kiadótól jelent meg újra az SOS (Alan Skidmore/Mike Osborne/John Surman)
Az Intakt kiadótól: Irene Schweizer/Fred Anderson/Hamid Drake: Willisau & Taktlos, és az Oval c. lemez a Sten Sandell Triótól.
Nyomulnak a skandinávok is: Torden Kvartetten, featuring Mats Gustafsson, Per-Âke Holmlander, Peter Ole Jørgensen, and Peter Friis Nielsen: 13 Erindringer fra Hr. Grøns liv és az Expanded Botanics második lemeze (Philipp Wachsmann/Peter Ole Jørgensen/Jakob Riis: Refugium (SLAM).
Howard Riley dupla lemze: Short stories (volume two).
Hugh Hopper: Hopper tunity box és Graham Collier: Hoarded dreams
nuscope: Guillermo Gregorio/Pandelis Karayorgis/Nate McBride: Chicago approach.
Stefano Says: August 24th, 2006 at 7:48 AM
Oops, I found out that this Moonchild European tour will be a little bit shorter:
28.11.06 BRUSSELS/Belgium, Ancienne Belgique vzw pp 30.11.06 PARIS/France 01.12.06 ATHENS/Greece 03.12.06 MILANO/Italy, Teatro Manzoni
Two dates were canceled.
SDP
Vegyesek a benyomásaim a tegnapi koncertről. Alapvetően jó volt, de az egészet átlengte valami lagymatagság, hiányoltam az erre a műfajra jellemző érzelmi töltést. Az egész kb. másfél óra hosszú volt, egy rövid ráadással, pontos kezdéssel. Kevesen voltunk (kb. 50), lehetett ülni. A helyes névsor:
Joe McPhee: tenorszaxofon, zsebtrombita Dominic Duvall: basszusgitár Jay Rosen: dob
Joe Mcphee, Zerang, Lonberg-Holm. Mindannyian játszottak már Ken Vandermarkkal, és melegen tudom ajánlani! McPhee játszott Brötzmannal és Gustafssonnal is. Majdnem száz lemezt adott ki, ebbõl kb a tizede nekem is megvan. Fred Lonberg-Holm chicagói, de New Yorkban kezdte. A God is my Copilot (Zorn hívõk figyelem!) és a Flying Luttenbachers tagja volt. Michael Zerang pedig a mester Ken Vandermark köpönyegébõl bújt ki. Szóval biztos baromi jó, sajnos én nem tudok elmenni. :(((