Szergej Lukanyenko: Éjszakai őrség, Nappali őrség, Alkonyi őrség és az utolsó most jelenik meg: Hajnali őrség.
Először filmen láttam az Éjszakai őrséget, ami az első 2 könyvből van összeállítva, és most vettem meg az első 3 kötetet. Igen jól megírt könyvek, tetszenek.
Kissé unom ár, hogy csak az angol nyelvű irodalomról van itt szó, elhiszem sokan hozzáférnek, de az átlagmagyar nem tud nyelveket... Lehet, hogy az eredeti orosz Lukjanyenkót előbb elolvasom... :-)) (8 évig tanítottak nekünk oroszt..., nem mintha megtanultam volna...)
Tervezem meg megvenni a House of Suns-t(Reynolds) es a The Accidental Time Machine-t(Haldeman) vmint Dozois kovetkezo Year's Best kiadvanyat(aminek a tartalma itt olvashato: http://www.sffworld.com/forums/showthread.php?t=18835 )
Vagy ajanljatok mar vami jobbat ha ezek nem eleg jok.
Koszi h ezt leirtad, nem vesezm meg a Kenyont. Veszek helyette Chasm City-t, Redemption Ark-ot, Galactic North-ot es Patrick Rothfuss-t. Valamint John Scalzi Old Man's War tri(tetra)logiáját. Ja és megvan a Dreaming Void de meg nem olvastam.
Tudom, hogy itt alapvetően új könyvekről beszélgettek, de segítségre lenne szükségem, mivel elvesztettem egy régi kedvencemet és szeretném visszakapni.
Sajnos rajongott könyvem írójára, címére egyáltalán nem emlékszem :(
Viszont 93-95 táján jelenhetett meg, keményfedeles, terjedelemben olyan 400 oldal. Címlapja rózsaszín, valami lovagos, váras képpel, gerince fekete. Címe szintén valami lovagos. Nem sorozat volt (tudtommal), hanem egykötetes regény. A történet egy lovag vándorlását mesélte el, aki természetesen valami sárkánnyal is találkozott.
Viszont volt benne pár csodaszép mese, például a hársfáé. Ez a hárs leveleiről szólt, hogy azok azért csapott szívalakúak, mert a hárs szerelmes lett egy másik fába, és így levelei átváltoztak, azonban az a fa másba volt szerelmes, így a hárs levelei csak félig maradtak "szerelmesek".
Kérlek, ha valami emlékszik rá, vagy van ötlete, hogyan lelhetnék rá, segítsen - nagyon hiányzik.
Gardner Dozois "Year's Best" sorozatat ismeritek? Mia véleményetek rola?
Nagyjából évent megveszem, jól képben tart arról, mi történik a mai scifi irodalomban. (két különböző címen jelenik meg ua. könyv ("Year's Best..." ill. "The Mammoth Book of year's best...", szvsz egyik az US a másik a GB piacra - a könyvesboltban jelentős árkülönbség lehet a kettő között)
Az említett Hartwell is jó, de elég nagy árfedés szokott lenni a Dozois és a Hartwell válogatás között, ritkán veszem meg mind a kettőt egy évben. (és hogy teljes legyen a zürzavar, a Hartwell köny címe is "Year's best ...")
ez kurva jó hír, az a könyv kibaszott jó. és hét fontért nem drága sztem, az most 2200 ft körül van.http://www.amazon.co.uk/Fallen-Dragon-Peter-F-Hamilton/dp/0330480065/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1209670421&sr=8-1
a tuan kiado iden megjelenteti peter f. hamiltontol a fallen dragont. ugy latom, kulonallo regeny, ugyhogy ismerkedesre pont jo lesz (ha pozitiv vissszhangja lesz a forditasnak, es nem lesz olyan kurva draga, mint a brit kiadasok).
ismeritek Kay Kenyon "The Entire and the Rose" sorozatát? Eddig 2 jelent meg(a 4-ből), a Bright of the Sky és az A World Too Near es nagyon dicsérik mindenutt.
azokat elvből nem olvasom, a Dűne az Herbert, a SW meg véget ért a Szentháromságnál. A saját cuvvai viszont jók, olvass bele a Saga of the Seven Suns-ba.
Ő számomra a tipikus hakni író: botrányosan tönkrevágta a Dűne sorozatot, belerondított több franchise-ba, pl. Star Wars. Egyetlen értékelhető könyvével nem találkoztam eddig.
Jéé, ti literben, meg méterben mértek? Én meg: Jó, mégjobb... :-)
elővetten a 10éves Star Wars könyveimet olvasni, háát.... elég gagyi mind. rajongóknak jó, mert folytatja a sorozatot. (Kristálycsillag, A jövő látomása, Zsiványkommandó sorozat, stb.) Esetleg érdekel valakit? Eladom mindet, ésszerű áron, de csak egyben. Majd csinálok kistát. Üdv!
na most sikerült abszolválnim Konfuziusz javaslatára Peter F. Hamilton The Night's dawn trilógiáját. Nem kispálya a mű, több, mint 4700 oldal, de megérte.