ugyan nem szoktam gyakran ideírni de nem látom be mér kéne "kitiltani" innen bárkit is.speciel szerintem tök jó dolgokat ír és mivel mostanában én is nagyon beleástam magam a fekete zenébe(bluestól a hip-hopig)kiváncsi is vagyok a véleményére-ha nem itt máshol.namind1.Szerintem az év lemeze az Outkast-Idlewild-ja ha úgy vesszük h az eredeti filmzene nem az album.
Nos, főleg olyan néniket, mint Ella és Aretha voltak, illetve mai megfelelőiket Erykaht és Jillt, illetve rengeteg régi funkyt. Hiphopból mondjuk Mos Def (bár egy rendes albumot ő sem tud összehozni), ATCQ, Pete rock, Spankrock, Outkast (néha), Saian Supa Crew, K-OS, Danger Mouse...Nekik esélyük van kihúzni az rnbt és hiphopot abból az önismétlő lidércfényes posványból, amiben most ül a műfaj: Beyoncéstól Will.i.am-en át.
A korábbi rendszeres topiklátogatók nevében is megkérlek, hogy többet ne írj ide!
Vége.
(Na jó, még egyet lehet, amiben dühösen elküldesz a Gábor miatt, de ígérem, hogy többet nem foglak így hívni, mert te nem fogsz többet ide írni, én pedig nem kereslek meg másik témában.)
Sem a lemezeladás, sem a díjak (nevetséges a legtöbb) nem érdekelnek, pláne nem a saját listám összeállításában
Ez engem sem foleg a sajat izlesemben, de en nem tudhatom mi alapjan rendszereztek. Senki nem kozolte ezt velem, es ha interneten nezel sorrendet, ok bizony figyelik ezeket! Ezert mertem emliteni!
Attól még, hogy feketékkel, vagy körülvéve nem jelenti, hogy jó ízléssel válogatsz a fekete zenék között
Nehez kikerulni, ugyanis minden harmadik ember fekete vagy valami kevert veru vagy latin vagy kinai. Es igen szines emberek vesznek korul sokfele kulturabol. :))
Mondtam en ebben nottem fel es ma mar eljutottam arra a szintre, hogy kepes vagyok kulonbseget tenni shit and cool kozott. Ez egy olyan folyamat, amihez ido kell es tapasztalat.
De nem vagyok szakerto es mas, foleg gitarzeneket is nagyon szeretek, ezert ez csak erdeklodes kerdese!
Nem rajongok a rap zeneert. Van nehany nagyon jo de inkabb nem. Amikor vezetek akkor szoktam hallgatni, mert felporgeto elmeny tud neha lenni.
50 Cent :))))
Hallod ne ez alapjan itelj mar! Ez egy szanalmas zene es akik hallgatjak 14-16 eves kemeny sracok, akik azt hiszik, gangster lenni es rapper lenni mind csodas!
De majd kinovik :))
En fekete zenekrol beszeltem es nem paraderol hatalmas diamond ekszerekben es bundaban!
Attól még, hogy feketékkel, vagy körülvéve nem jelenti, hogy jó ízléssel válogatsz a fekete zenék között (persze, lehet, hogy igen: ez nem támadás). Puff Daddy (Dodo, vagy lassan Dada), is meggazdagodott valahogy és 50 centet is vki odaát:) Persze ebbe már besegítenek a fehér testvérek, de akkor is.
A wolfmother azért első mert ezt hallgattam a legtöbbet és eszeveszett élményt okoz a white unicorn közepének meghallgatása 100szorra is..ráadásul mindegyik szám tetszik, Gnarls barkleyn albumám minden újítása, üdítő újszerűsége mellett voltak felejthető dolgok... Sem a lemezeladás, sem a díjak (nevetséges a legtöbb) nem érdekelnek, pláne nem a saját listám összeállításában...Kb mintha nobel díj alapján olvasnál könyvet... Sok fekete zenét hallgatok én is, de sajna az albumaik, mint albumok, tisztelet a kivételnek nem elég jók. (pl volt egy leányzó, Goapele a neve, egy száma nagyonnagyon tetszett, de az album katasztrófális volt).
New Yorkban nottem fel! Tesom el hal a jazz es mas fekete zenekert, es legtobb haverom is ezt nyomja! Baratnom is afro-american. Ne alacsonyits le! Amihez latod nem ertek, az a metal zene, electronic zene vagy a jo kis magyarok! Ebben nem vagyok jaratos, de a fekete zenekben igen!
De szivesen veszem, ha mondtok nekem ujat, mert minden bizonnyal en sem ismerhetek mindent! En nyitott vagyok!
01. Wolfmother: Wolfmother (király számok, hangzás...és azok a dobok) 02. Gnarls Barkley: St. Elsewhere (hommage á Danger Mouse, a Krézi pedig minden agyonjátszottság ellenére a legjobb szám idén) 03. Love is all: Nine times...(Zajos, érthetetlenül ragadós powerpop) 04. Lady Sovereign: Public Warning (Ha kicsit hamarabb jelenik, lehet, hogy helyett cserél vmelyik dobogóssal) 05. Hot Chip: The Warning (csakazértis...mi lehetett volna az airből...) 06. Teitur: Stay under the stars (feröer-szigeteki trubadúr nagyon kellemes albuma) 07. Ray Lamontagne: Till the sun turns black (nagy hang...kicsit csönd ekörül az album körül, pedig...) 08. Joanna Newsom: Ys (Na ez a csaj megcsinált mindent amit Björk popérzéke nem engedett, Kate Bushnak pedig a borzalmas 80évekbeli hangzás) 09. The Avett Brothers: Four Thieves Gone - The Robbinsville Sessions (Őszinte Drunk country) 10. Saian Supa Crew: Hold up (Rouge Sang...)
Nos ez van...bele fogtok kötni műfajkavalkádba tudom, bocs...Nem maradt hely a Yeahyeahyeahsnek, Jack Johnsonnak és pár kortársjazznek:)))
Sajat listam sajat magyarazataim miatt eleg szemelyes jellegu, ezert nem szivesen kozolnem.
Viszont az alul emliett link egy jo osszesites.
De tudok javasolni mas linket is, ahol van album osszesites, amik kimaradnak, mert jazz es mas kevesbe popular zenek. Ezek biztos nem kerulnek be az itt letrehozni kivant kinek lett a legjobb albuma listaba.
Biztos ugy tunik mennyi idom van nekem erre :))
Nem igy van, evek ota rendszerezek, es mar rutinosan megy!
Adhatok nektek sorrendet, de abban nem lesz egy magyar zene sem es eszembe nem jutna Paris Hilton nyoszorgeset beletenni. Egyebkent en azt hiszem ebben az evben is meghallgattam az osszes jelentos albumot, izlesemtol tavol levoket is, ezert tajekozottnak erzem magam, es nem gyengeelmejunek!
Köszi, Fincsi, én már épp egy új topik nyitásán gondolkodtam :-(
Tényleg játsszuk azt, hogy mostantól már egy gyengeelméjű sem ír ide. Egyelőre Fincsi bizonytalan sorrendjén kívül nincs semmi, pedig tavaly ilyenkor már több remek listánk volt :-(
So ha neked ilyenek vannak akkor biztosan szereted jazz zenet. Legalabbis jogosan gondolom ezt. Es van kedvenced jazz zeneben? Vagy ismered jazz vilagat?
érdekes de én a Jazz+az-t tudtommal nem becsméreltem egy szóval sem.csak azt kifogásoltam h jazzként van feltüntetve.egyébként lén úgy tudom h már rég nem él a zenekar
szerintem tudja miről beszél, még a nevükben is benne van, hogy jazzt játszanak. és tényleg nagyon jól megkomponált, igényes muzsikáról van szó, kár, hogy nem jelent meg idén albumuk. a geszti művészúr dalszövegírói kvalitásairól pedig már rengeteget beszéltünk!