Keresés

Részletes keresés

Siphersh Creative Commons License 2016.06.18 0 1 765

Ez itt a Vallás, Filozófia fórum. Itt az "elvont szarságokról" van szó, és ez a topik is teológiai és filozófiai kérdésekról szól.

A személyes lelki problémáknak másik fórumrészen van a helyük.

Előzmény: D....... (761)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.18 0 0 764

Az elmúlt húsz évben nem emlékszek olyan napra, amikor ne gondoltam volna az öngyilkosságra. Próbálj meg valami elfoglaltságot találni ami elvon attól, hogy egész nap a bajoddal foglalkozzál.

Nálam pl számítógépes játékok. Vagy a 70-es évek progressziv rock és jazz zenéi.

Minek siettetni a halált, jön az magától nemsokára.Amiket itt felsoroltál az borzasztó, de lehet találni értékes embereket is, akikkel könnyebb majd kibírni a végéig.

Előzmény: D....... (758)
Symbolteam2 Creative Commons License 2016.06.17 0 0 763

Mi a betegséged?

D....... Creative Commons License 2016.06.17 -2 1 762

Megérdemelnéd, hogy átélj egy ilyen fenyegetést, vagy esetleg többet. Akkor már mindjárt nem lennél ilyen nagyképű.. Köszönöm a megerősítést, hogy mennyire nem tartozok az emberek közé, hogy mennyire nem vagyok kompatibilis, ezzel a felszínes, bunkó nárcisztikus világgal..

Előzmény: zsivany5 (760)
D....... Creative Commons License 2016.06.17 -2 0 761

Ezzel most mégis mit kezdjek? Szórakozz valaki mással.. Mi az érdekes abban, hogy zsaroltak? Szerinted ez érdekes, vagy viccesnek találod? És, hogy leírtam mit tettek velem. Nem akartam, hogy kételkedjen bárki is a szándékom megalapozottságában. Biztosan nagyon szomorú dolgok történhettek veled is. Például nem kerültél be a top háromba a helyesírás versenyen? Vagy esetleg nem nyerted el az év legjóindulatúbb emberének járó díjat?

Jó lehet a kis biztonságos világodból osztani az észt, olyanoknak, akiknek a cipőjében két lépést nem tudtál volna megtenni. Az elvont szarságodat meg tartsd meg magadnak te bunkó..

Előzmény: zsivany5 (760)
zsivany5 Creative Commons License 2016.06.17 0 0 760

Haliho,

Elhagyatottak tarsasaga?  Es kivancsi vagy.

OO kiabrandultsag?  Hat igen.

En ismerem a kiabrandultsag erzeset, nem is olyan rosz.

Bunnek, nem neveznem az ongyilkossagot, mint ahogy mas

hasznalja ezt a szot, hogy bun.  Inkabb tevedesnek mondanam.

Mint amikor a rosz kulcsot hasznalja az emer a zarban, vagy

eltarcsazza a telefonszamot.

Hogy ezeknek az uj vallasoknak milyen sietos!

Hat az elet maga egy halalos allapot.

Erdekes, hogy a kizsarolast ketszer is leirtad.

Meg hogy veled mit tettek.  

En magamrol ugy gondolom, hogy az emberek nem "ellenem", vagy " velem" teszik,

csak csinaljak a hulyeseguket.

Nahat ilyet, azta!  Ez is megesett.

Van egy ilyen japan konyv a szamuraj etikettrol, es az becsuletrol, es az ongyilkossagrol.

Az a cime, hogy Hagakure.  Ebben leirnak legalabb egy esetet amikor a sogun(fonok)

meghalt es halala elott megtiltotta a szamurajnak hogy ongyilkos legyen.

Na most a sogun halala utan a szamuraj ha megoli magat akkor nincs becsulete a 

a busido (szamuraj szabalyzat) szerint, mert nem kovette a sogun parancsat.

Ha nem oli meg magat akkor megint nincs becsulete a bushido szerint, mert nem kovette

az shogut a halalba.

Szerintem, csak jatszmazas es sorskonyv amit Eric Berne irt a konyveiben.

Nehez elszakadni a megirt sorskonyvotl amit en sajat magam az en fejembe rakok.

Elkepzelem, hogy en ki vagyok es mi vagyok, es ha nem ugy van, akkor nemjatszok.

Es meg masokat is okolok ezert.    

Aztan amikor a jatszmak leallnak es a sorskonyv forgatokonyvet eldobom, 

akkor jon ki, hogy ki is vagyok.

Nekem erdekesebb kitalalni azt magamrol, hogy ki vagyok.

Persze ez egy kicsit ongyilkossagnak is latszik azoknak akik a jatszmakat akarjak

jatszani a forgatokonyvek szerint.

Előzmény: D....... (759)
D....... Creative Commons License 2016.06.17 -1 1 759

Nagoyn szépen kérlek Titeket, ne támadjatok, vagy gúnyolódjatok, így is van már elég bajom. A pszichiátriában nincs bizalmam, mert 17 évesen félrekezltek egy pánikbetegség miatt. Nagyon erős gyógyszereket írtak fel, és ez derékba törte a huszas éveimet. Szóval semmiféle kezelés vagy ilyesmi nem jöhet szóba, több ok végett is.  Kizárólag olyanok társaságára lennék kiváncsi, akik szintén ebben az elhagyatott lelkiállapotban vannak. Köszi mindenkinek..

D....... Creative Commons License 2016.06.17 -1 1 758

Szerintem nem, sőt nagy bátorság.

A biológiai apám öngyilkos lett.. Én büszke vagyok rá, erős ember.

A nevelőapám ha például megtette volna, akkor nem végzi az addiktológián. Eszméletlen részegen patkolt el tüdőembóliával, egy gyötrelmes, szar élet után. És amit maga után hagyott.. Sérült gyerekek.. Szóval nem, egyáltalán nem, bűn, van akinek cselekednie kell, ha már a mindenható ennyire vicces kedvében van.. 

Vannak emberek, akiket nem kell megmenteni. Van amikor a kezünkbe kell venni a sorsunkat.

Az anyám is megtette, és nem figyelemfelkeltés volt, biztosra ment. Csak megmentették..Szinte a "csodával" határos módon. 

Majd szült négy gyereket, négy tönkrement élet, plusz az övé.. Vajon joga volt a szomszédjának beleavatkozni az elhatározásába?  A második alkalommal én mentettem meg a haláltól, és nagyon szépen kapom érte a büntetésemet..Az életem olyan mélységekbe zuhant, amiből már nincs kiút. 

A bátyám is megpróbálta,  ezzel zsarolt ki valamit tőlem.

Az én családomban, az öngyilkosság nem számít ritkaságnak. Állíthatom, hogy van tapasztalatom a témában, és azt mondom, hogy bár sikerült volna a szüleimnek előbbb..Bár hagytam volna a bátyámat is ott meghalni a bevett altatótól. Pár nap múlva, már kinnt volt a pszichiátriáról, (mesés magyar egészségügy) és ott állt a szobám ajtaja előtt, pengével a kezében, és fenyegetett.. Kizsarolt tőlem valamit ezzel. Lényegtelen, hogy mit, de engedtem neki, mert vérfürdőt csinált volna.

Szóval aki menni akar, az hadd menjen.. Annak az a jobb, mert annyira rossz az élet, vagy ő maga annyira rossz ember, hogy tudat alatt valójában a környezetét, és még maradék romlatlanságát próbálja menteni..

Engem anno úgy ismertek, mint aki mindíg mosolyog, viccelődik, életvidám. És nagyon szerettem hasonló emberek társaságában lenni, sokat tudtam nevetni, pedig eléggé nyomorult körülmények között nőttem fel..

Most ott tartok, hogy olyan szinten traumatizált ez az egész, hogy számomra sem maradt más megoldás, mint végezni magammal.. És nem érzem, hogy bűnt követnék el, mert annyira fáj az élet, hogy ez egyfajta megváltás a számomra..

Tehát az aki menni akar hadd menjen szemléletet követve, nem szeretném, ha most azzal támadna bárki is, hogy akár lebeszélne, akár az ellenkező gusztusos mentalitást követve, jelezné, hogy szurkol nekem. Csak azért írtam mindezt le, mert szívesen kapcsolatba lépnék olyasvalakivel, vagy valakikkel, akik hasonlóan kiábrándultak az életből, és nem látnak már más kiútat. Mint a halált.. Egy betegség végképp eldöntötte a sorsomat. A sok szenvedés és fájdalom után, még csak remény sincs, hogy jobb legyen.

zsivany5 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 757

Natessek, a 16. hely.  De a vitatkozasokban valoszinuleg utjuk a tetot.

Előzmény: Törölt nick (742)
zsivany5 Creative Commons License 2016.06.10 0 0 756

Ha ver kell. itt van neked, nesze!

6Boci Creative Commons License 2016.06.10 0 0 755

"Simán ignoráltad azon jelzésemet, hogy a sivatagban megszülető, majd néhány hónap nélkülözés után éhen haló gyerek nem tanul semmit."

Valószínüleg egy ilyen eset a szülőknek szóló lecke, a csecsemő lelke igen gyorsan elhagyja a testét, de lehet hogy nincs igazam. Én nem tudom és nem is akarom megmagyarázni, hogy pontosan mi miért történik valakivel. A lényeg, hogy sok élet alatt fejlődünk és tanulunk, de az okok odaát vannak.

"Mese habokkal, és ezt a szíved mélyén te is nagyon jól tudod."

A szívem mélyén pontosan tudom, hogy igazam van. Ha nem így lenne, meg sem fordulna a fejemben, hogy fórumokra járjak beszélni róla.

"Talán a Jézusos talákozások egy része merő hazugság (feltűnési viszketegség vagy vallási célzatú ámítás), esetleg halucináció."

Egyetértek, biztos van ilyen is, de a nagy része biztos, hogy nem erről szól. Sokan el sem merik mesélni az élményeiket, nehogy hülyének nézzék őket. Vannak akik elmesélik, hogy jobb lett volna hallgatni róla, mert csak nehézségeket okozott az életükben, hogy a környezetükben élőknek elmondták.

Előzmény: Törölt nick (751)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.10 0 0 751

Simán ignoráltad azon jelzésemet, hogy a sivatagban megszülető, majd néhány hónap nélkülözés után éhen haló gyerek nem tanul semmit.

Azt is ignoráltad, hogy az újra születés hipotézised teljesen alaptalan. Nem több, mint puszta bemondás. Más meg azt mondhatja, hogy a Szcientológia az egyetlen és igaz út.... Hát ennyi....

"Rengeteg bizonyíték van a létezésére, például olvasgass néhány halálközeli élményleírást."

- Mese habokkal, és ezt a szíved mélyén te is nagyon jól tudod. Csak hát neked valamiképpen sikerült megszugerálnod magad ezzel a bársonyos hazugsággal istenről meg a mittudoménmiről még.

"Csak Jézussal és Istennel találkoztak a halálból visszatért emberek."

- Nagyságrendekkel többen vannak, akik az égvilágon senkivel sem találkoztak. Talán a Jézusos talákozások egy része merő hazugság (feltűnési viszketegség vagy vallási célzatú ámítás), esetleg halucináció.

Előzmény: 6Boci (750)
6Boci Creative Commons License 2016.06.09 0 0 750

Attól, hogy tagadod még létezik és találkozni is fogsz majd vele, ahogy mindannyian. Rengeteg bizonyíték van a létezésére, például olvasgass néhány halálközeli élményleírást. Kezd témába vágóan egy öngyilkossági kísérletet elkövető beszámolóval:

http://www.nderf.org/Hungarian/suicide_hke.html

És eloszlatnám azt a tévhitet, hogy mindenki a hitének megfelelő élményt tapasztal meg. Sosem olvastam vagy hallottam olyanról, akit Buddha vagy Krishna fogadott volna a halála után. Csak Jézussal és Istennel találkoztak a halálból visszatért emberek.

Előzmény: Törölt nick (749)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 749

Tetszik, vagy nem tetszik, nincs isten. Fáj ez neked? Szegény.... Sajnálom... Őszintén... Biztos rossz neked ezt hallani. :)

Előzmény: kar alá B (748)
kar alá B Creative Commons License 2016.06.09 0 0 748

Nyilván azért van így, mert nincs isten, avagy van isten, csak egy szadista őrült.

hát igen ez megen egy natyon intelligencs altarnatíva!!!   Natyszerű!

Előzmény: kar alá B (747)
kar alá B Creative Commons License 2016.06.09 0 0 747

Nyilván azért van így, mert nincs isten, avagy van isten, csak egy szadista őrült.

Előzmény: Törölt nick (746)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 746

"Miféle álhumánus moralitás tagadhatja le, hogy ilyen halálok ma is, százszámra léteznek?"

- Léteznek bizony! Éppen erre emlékeztettem a fórumtársamat, mikor közbeszóltál.

"Ha most innen, az EU-ból, napfényes nappalidból, meg csilivili fürdőszobádból moralizálsz, akkor csökken a gyermekhalál Afrikában???"

- Az érvelésemhez is van valami hozzáfűznivalód, vagy véletlenszerű kérdésekkel óhajtasz dobálózni?

"S vajon ki a felelős ezért? Csak nem a "nemlétező" Isten?"

- Nem istenről beszéltünk. Olvasd el nyugodtan a korábbiakat, hátha ahhoz is van hozzászólni valód.

"Az nem válasz, hogy "nem szabadna így lennie!  Mert így VAN."

- Nyilván azért van így, mert nincs isten, avagy van isten, csak egy szadista őrült.

Előzmény: kar alá B (745)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 744

"Má, mér ne tanulna?   Azt tanulja, hogyan kell éhenhalni."

- Nagyon elmés hozzászólás.

Igazán kiforrott moralitásról árulkodik.

Előzmény: kar alá B (743)
kar alá B Creative Commons License 2016.06.09 0 0 743

A sivatagba születő gyerek, aki néhány hónap nélkülözés után szimplán éhen hal, nem tanul semmit. Szenved, aztán hulla lesz a gödörben.

--- Má, mér ne tanulna?   Azt tanulja, hogyan kell éhenhalni.  A szülei meg azt, hogyan kell jobban vigyázni egy gyerekre.

Ez megint csak fantazmagória. Fogalmad sem lehet, hogy kire mi vár (vagy nem vár) a halál után.

De, lehet.

Előzmény: Frenk1234 (741)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.09 0 0 742

a WHO 2015. évi statisztikája alapján lecsúsztunk a 16. helyre

Előzmény: zsivany5 (739)
Frenk1234 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 741

"Az életben tapasztalt nehézségek és tragédiák részei a tanulási folyamatunknak..."

- A sivatagba születő gyerek, aki néhány hónap nélkülözés után szimplán éhen hal, nem tanul semmit. Szenved, aztán hulla lesz a gödörben.

"...éppen ezért az öngyilkosság nem megoldás sosem."

- Ezt had döntse el minenki magának, jó? :)

"Ha valaki ilyen módon menekül el a nehézségek elől annak újra le kell születnie..."

- Ez megint csak fantazmagória. Fogalmad sem lehet, hogy kire mi vár (vagy nem vár) a halál után. Az, hogy te miben hiszel ennek kapcsán, nem igazabb, mint véletlenszerűen rábökni 5 számra a lottó szelvényen, és magabiztosan kijelenteni, hogy ezek lesznek a nyerők....

Előzmény: 6Boci (729)
zsivany5 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 740

AC/DC  Ha kell ver, megkapod.

Előzmény: Törölt nick (734)
zsivany5 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 739

Meg mindig Magyaroszag vezet a vliagon a ongyilkossagok statisztikai listajan?

zsivany5 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 738

Christine Chubbuck, halala elorekitervelt es szandekos ongyilkossag volt.

Nem csak egy baleset.  Az esemeny videora volt rogzitve amikor tortent.

Ezt a video rogzitest a helyi csendorseg lefoglalta es mint a halal bizonyitkat

tulajdonban tartott.  Addig amig a Christine Chubbock szulei, egy birosagi 

hatarozat utan, birtoklasi jogot kaptak ennek az egyetlen video felvetel

tulajdonban tartasara.  A szulok ezt a video felvetelt valoszinuleg megsemmisitettek.

Előzmény: zsivany5 (736)
zsivany5 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 737
Előzmény: zsivany5 (736)
zsivany5 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 736

Christine Chubbuck (August 24, 1944 – July 15, 1974) was an American television news reporter who worked for WTOG and WXLT-TV in Florida. She died by committing suicide during alive television broadcast.

Christine Chubbuck (1944. augusztus 24. es 1974. julius 15) amerikai televizios hir reporter,

aki a WTOG es WXLT-TV nek dolgozott Floridaban. (Sarasota, Florida, USA).

Eloben kozvetitett televizios adas soran, a kamera elott ongyilkossagot kovetett el.

(fejbelotte magat egy pisztollyal)

zsivany5 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 735

Rick Warren: Purpose Driven Life

http://purposedriven.com/books/pdlbook/

Saddleback Curch, 1 Saddleback Pkwy, Lake Forest, CA 92630, USA

http://saddleback.com

Purpose Driven Life = Szandekkal elhivatott elet

(en ugy forditanam, hogy Szandekosan hajszolt elet)

Matthew WarrenRick and Kay's youngest son, committed suicide at the age of 27 by a self-inflicted gunshot wound on April 5. 

http://www.christianpost.com/news/kay-warren-on-sons-suicide-this-is-not-how-it-should-be-but-grateful-that-matthews-broken-mind-is-now-healed-in-heaven-109441/

Matthew Warren, Rick es Kay legfiatalabb fia, ongyilkossagot kovetett el 27 eves korban,

onmaga altal elkovetett puskalovessel sebesitve magat aprilis 5 (2013).

(Es Matthew Warren meghalt.)

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.08 0 0 734

nincs ilyen törvény, nem bűncselekmény az ilyen vélemény

Előzmény: zsivany5 (733)
zsivany5 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 733

Ugy tudom, hogy magyar torvenyek szerint nem legalis nyilvanosan

helyeselni az ongyilkossagot.  Amig a velemeny kinyilvanitasa

buncselekmeny addig a szolasszabadsag nem letezik.

A masik meg, hogy mi az hogy bun?  Mivel lehet buntetni az 

ongyilkossagot elkoveto szemelyt?  Halalbuntetes nem mukodik, kulonosen

akkor nem amikor az elkoveto sikeresen elkovette a buncselekmenyt.

titkom Creative Commons License 2016.06.06 0 0 732

Egy témához illeszkedő film: Mégis, kinek az élete? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!