Asszem én említettem...
Az én elképzelésem szerint az egyik ellenfél a bizánciak lennének, akik ugyancsak parasztok térítésével foglalatoskodnának...
A cél 10 templom megépítése lenne a megjelölt helyekre, azaz 10 egyházmegye...
Lehetne néhány besenyő betörés is...
Asszem én említettem...
Az én elképzelésem szerint az egyik ellenfél a bizánciak lennének, akik ugyancsak parasztok térítésével foglalatoskodnának...
A cél 10 templom megépítése lenne a megjelölt helyekre, azaz 10 egyházmegye...
Lehetne néhány besenyő betörés is...
A német seregnek csak le kell gyalulnia a béna játékost...:-)
Tegnap pár üres órámban összedobtam egy magyar történelmi scenario-t: A keresztyénség felvétele nevet adtam neki.
Valaki itt korábban említette, hogy lehetne ilyen feladatot adni: építs x templomot x idő alatt, különben jön a német és legyalul a térképről.
Ezt próbáltam megoldani. Há-á-át... nehezítésként mindjárt azzal kezdtem, hogy parasztot képezni nem tudsz. Csak akkor jutsz munkás kézhez, ha valamely ellenséges falu mellett felépítesz egy templomot. Innentől kezdve az a falu a te színeidben játszik tovább (6 paraszt).
Ha letelik az időd, feltűnik egy német sereg és minden embered elhuny (vagy átáll - ezt még nem tisztáztam le).
Elég vázlatos a pálya, de 4 paraszttal nulláról felszívni magad a Castle Age-be elég húzós.
Na, most dolgoznom kell. Kreatívitásom kiélését este folytatom.
Szereny szemelyem is beszallna a jatek irasba. Az editort meg nem lattam de amint les zegy kis idom nekivetem magam....
kepeseggeim tortenelmi teren mutakoznak, tobb orszagos versenyen reszt vettem...igaz regen volt...:) Szerintem alapbol jo lenne Buda ostroma Karoly Robertel...:)
Kár hogy nekem nincs meg a kiegészítő. Én most elkezdtem csinálni egy hadjáratot az AOKhoz. Bár annak semmi történelmi háttere sincsen :o)
Jövőhéten beszerzem a kiegészítőt :o)
Igen...
Ott van a Muhi-csata...nem cél a csata megnyerése (azaz lehetetlenné kell tenni), csak a király megmentése...és így tovább...egy kicsit terelgetni kell a sztori érdekében a menetet...
Néhány vázlatos elképzelés pl:
1000-egyházszervezet kiépítése, azaz 10 monostor megépítése adott területeken, időkorláttal...ha ez nem sikerül, akkor egy elsöprő erejű német támadás...
1236-Julianus útja...bevezetésnek nem rossz, sokkal inkább RPG jelleggel, sok párbeszéd...
1541- Buda török elfoglalása...itt sem érdemes megfordítani a történelem kerekét...
1566-Szigetvár...
Szóval kell a vereség, hogy érezhető legyen a súlyossága a feladatnak...
Fejsd ki milyen ötleteid vannak...
Én elsősorban az események hiteles történelmi felépítését tartom fontosnak...most a tatárjárás és Szt. István korának a forgatókönyvét csinálom...
Nem volt időm végigjátszani, csak egy havernak mutattam meg...
Editor után azért érdeklődöm, mert én olyan elemeket a beépítettben nem találtam, mint a hegy, a szétdobált szőnyegek, stb...vagy csak én voltam figyelmetlen?
MP3-ban is lehet benyomni párbeszédet. Külön editor nincs hozzá, én a beépített editort használom, semmi külön program nem kell hozzá. Egy megjegyzés: moderate-ben érdemes kipróbálni a r.cs-t, állati jól támad az ellenség :-))
Belenéztem a rozgonyi csatába...nem rossz, az nagyon tetszik ahogy Csák Máté jó diplomáciai érzékről tanúskodva, árnyaltan céloz arra hogy K.R. talán nem is király...:-)
Más: Van valamilyen külön editor ezzel kapcsolatban?
Anno letöltöttem egy Cortez campaign-t a netről...dobtam is egy hátast, mert kegyetlen jó volt, a készítő vette a fáradtságot és wav-ban tette be a párbeszédeket...
Véleményem szerint megmutathatnánk milyen a magyar virtus, és egy igazán igényes darabot készíthetnénk...:-)
Most találtam rá a topicra és örömmel konstatáltam, hogy másokat is foglalkoztat egy magyar témájú hadjárat megszerkesztése.
Én régebben már belekezdtem a dologba, de nem jutottam sokáig, csak egy küldetés van meg, továbbá egy-két térkép alapja. A hadjárat teljesen magyar nyelvű (magyar bevezetőképpel, instrukcíókkal feliratokkal), csak a magyar történelem eseményeit dolgozná fel, Mátyásig - az lenne a címe, hogy "Dicső Magyarik" (az 'i' nem elírás !). Félig valós történelmi eseményeken alapulnának, félig pedig legendákon a küldetések. Eddig a honfoglalás van meg belőle (ez a legkönnyebb, bevezető küldetés). Hét küldetést terveztem, melyek persze egyre keményebbek lennének: Honfoglalás, Koppány lázadása, Szent László valamelyik csatája, Tatárjárás, Csák Máté legyőzése, Nándorfehérvár ostroma, Mátyás király Bécs alatt (ezek természetesen nem címek). Ha valakinek van kedve esetleg közösen összehozni egy hasonló jellegű dolgot (nemetha, DaveD, ZR) azt szívesen venném.
Üdv,
Petur
nemetha:
Most mindjárt megnézem a Rozgonyi küldetést.