Keresés

Részletes keresés

Kataca Creative Commons License 2000.10.12 0 0 240
off
Watson, te mar jartal a honlapomon, lebuktal :)
on
Előzmény: Watson (238)
Fraz Creative Commons License 2000.10.12 0 0 239
Köszönjük.
Előzmény: Watson (238)
Watson Creative Commons License 2000.10.12 0 0 238
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy ennyi feddhetetlen erkölcsû, példás magaviseletû, hibátlan jellemvonású emberke él közöttünk - hiszen mindenki tudja mit és hogyan kéne és kellett volna tennie és mondania Kõbán Ritának.
Mi az hogy tudja? Jobban tudja!
A megszólalók egy része ráadásul nemcsak morális szempontból tartja magát többnek és jobbnak olimpiai- és világbajnokunknál - szakmailag is jóval felette állónak képzeli magát. Így aztán hevenyészett kiselõadásokat olvashatunk a csapásszámok rejtelmeirõl, valamint a kajak-négyes mûfaj sajátosságairól. Megtudhatjuk, hogy egy "igazi sportolónak" hogyan és miként kell viselnie magát a versenyek alatt és után, a dobogón, az öltözõben és mindenütt máshol. Mert - természetesen - itt emberileg is mindenki különb Ritánál, különös tekintettel startrekfan-ra, aki ráadásul mindent elsöprõ szellemi nagyságát is világossá tette számunkra topikindító "beszédében". Olimpiai bajnokunkat (több topikban is) "hisztispicsának" titulálni ugyanis - egyértelmûen - rendkívüli intelligenciáról és jóérzésrõl tanúskodó megnyilvánulás, mely méltó arra, hogy az Index hasonló színvonalú ("Bazdmegezés" & egyebek) topikjainak sorába illeszkedjék.
Csak így tovább!

Fraz: Elképesztõen rosszindulatú feltételezésnek tartom, hogy "a másik kettõ nem hajtotta ki magát", Kõbántól is és tõletek is.
Elképesztõen rosszindulatú feltételezésnek tartod?
És ezt a topikot minek tartod?

"mennyire bassza az ember csõrét, ha látja, hogy valaki lazsált, és amiatt nem nyert õ, aki kiköpte ott a belét."
Szar érzés ha így van és rongy embernek tartom Kõbánt, hogy ilyen képtelen dolgokat feltételez.

Nanana! Azé' ne rongyemberezzél már itt, ha megkérhetlek!
Vegyél vissza egy kicsit, légy szíves!
Egyébként pedig Rita nem "feltételezések" alapján beszélt, hanem több évtizedes sportolói múltjának tapasztalatai alapján. A "feltételezések" inkább ennek a topiknak képezik a lételemét.

Celtic woman: "Mindehhez vedd még hozzá, hogy Kõbán Ritának azóta számtalan lehetõsége lett volna (naná, hogy minden médium teret engedett volna neki!) elhúzni Mea Culpába, de nem tette meg."
Na akkor most te is "elhúzhatsz Mea Culpába", mert az általad óhajtott esemény bekövetkezett.
(Neked vajon van annyi tartásod, hogy megtedd ezt?)

tunderilona: Jó példa vagy a nick által sugallt jellem, és a mögötte rejtezõ személy erõs kontrasztjára. (Távolról sem vagy "tündéri".) Kõbán Rita nõiességére tett olcsó és aljas megjegyzéseid bennem (is) azt a gyanút keltik, hogy te magad nem vagy egy "férfiálom". Ez a tény pedig látnivalóan rendkívül frusztrál téged.
Sajnállak érte. (Hidd el, ettõl az ocsmány fröcsögéstõl azonban, amit itt elõadsz, egy fikarcnyit sem leszel szebb, sõt...)

„Az is szép, hogy második helyezést tudtak elérni egy 38 éves kapitánnyal.”
Az idézeted hibás: Kõbán Rita 35 éves.
Ha esetleg ráérsz két mocskolódás között, javaslom tekintsd meg a Kõbán Rita
pályáját ismertetõ oldalakat
. Már ha netán az eredményeire is kíváncsi lennél. Amennyiben azonban továbbra is csak a mellbõsége izgat, úgy itt egy kép külön csak neked.

Solt: "A olimpiai ezüstrémet szerzõkrõl szóló fikciók szerzõi legyenek kedvesek nem segget csinálni a szájukból... És akinek értelmes gondolatok helyett ilyenek jönnek ki a száján, arra azt mondjuk, segget csinál belõle."
Látom, nagyon kedveled ezt a segg-száj asszociációt, sajnos azonban rendre helytelenül használod. Az általad unos-untalan emlegetett kifejezést ugyanis akkor használják, ha valaki "nem állja a szavát", azaz nem tartja meg az ígéretét.
A te értelmezésed teljesen hibás.

Kõbán Rita ominózus nyilatkozatáról csupán annyit: a felindultság és az elkeseredettség szólt belõle - emiatt nem szabad õt elítélni. Amit mondott, annak pedig kétségtelenül szakmai alapjai voltak. Ezt itt - úgy érzem - senkinek nincs joga megkérdõjelezni.

u.i.: Startrekfan nickjét a moderátorok helyében én már régen letiltottam volna ámokfutásért (flood). (ti. volt már olyan, akit hasonló bûntett miatt kizártak az Indexrõl.)
Több topikot nyitni alantas anyázás céljára ugyanis - enyhén szólva - meglehetõsen etikátlan dolog. Különösen akkor, ha ezt egy többszörös olimpiai- és világbajnok sportolónk mocskolására teszi az illetõ.

Pfuj Startrekfan!

Kilroy Creative Commons License 2000.10.12 0 0 237
Az biztos, hogy csak mert nem mondott ki neveket, attól még nem kevésbé volt személyeskedő...
Előzmény: tunderilona (236)
tunderilona Creative Commons License 2000.10.12 0 0 236
Én nem tudom tőlem miért kér bocsánatot KR? _Nem engem_ bántott meg. Akiket viszont igen, azokat továbbra sem követte meg. A nővérem látta a tegnapi NapKeltében a nőt, aki negyedórán keresztül kente, hogy és az ő lelke?… Na most álljunk meg: a négyes többi tagja nem az ellen emelt kifogást, hogy KR miatt elbukták az aranyat. „Csupán” az volt a problémájuk, hogy hogy merészelt róluk nyilatkozni. Az „ügyet” tehát KR csinálta, most pedig próbálja úgy beállítani, mintha ő csak a körülmények áldozata lenne. Nekem mosakodásnak tűnt. Szánalmasnak és pitiánernek tartom ezt egy olyan klasszis sportolótól, mint ő.
Aztán a NapKeltében állítólag elhangzott, hogy vasárnap bővebben. Kíváncsi leszek.

Az alábbi cikkre visszatérve: ahol azt mondja, hogy személy szerint nem vádolt meg senkit, tehát etikusan cselekedett. Hát ez szerintem pofátlanság.

nso csi Creative Commons License 2000.10.12 0 0 235
Hát ettől a nyilatkozattól nem lett szimpatikusabb. Sőt. Akárhány aranyat is szerzett a stílusával komoly bajok vannak. "Még szerencse, hogy Ő hibátlan."
Előzmény: Ne bizz senkiben (230)
BigA Creative Commons License 2000.10.12 0 0 234
A neten is rajta van: www.asprt.hu, a tegnapi számban az olimpiánál.
BigA Creative Commons License 2000.10.12 0 0 233
Van egy riport vele a tegnapi színes sportban is (A sport - vagy mi).
Mr. AOR Creative Commons License 2000.10.11 0 0 232
tunderilona:

ilyesmire számítottam. egyébként mit csináltál ott? :-)

Föl akartam szedni a Kovács Katit. :)))
De nem sikerült. :(((

Előzmény: tunderilona (227)
bullseye Creative Commons License 2000.10.11 0 0 231
meesa thinking ez leni korrekt.
Előzmény: Ne bizz senkiben (230)
Ne bizz senkiben Creative Commons License 2000.10.11 0 0 230
Úgy látszik nem olvas mindenki NS-t. Itt a cikk. Talán így több hozzászóló lesz, mert a téma változatlanul érdekes, aktuális.
NBS

Kajak-kenu: Kőbán Rita elnézést kér,de változatlanul ragaszkodik véleményéhez

„Nem értem, miért vágják beléma bicskát?!"

„Egyszer?en tehetetlenség volt, hogy elfecséreltük az előnyünket. Ekkorát nem lehet hibázni, ez igenis egy megnyert olimpia volt... Persze aki fél hajó előnyt elherdál, az megérdemli, hogy csak második legyen. Úgy érzem, én még tudtam volna növelni a csapásszámot, de elöl »nem ment« a hajó a második kétszázötven méteren" - négy mondat a női kajak négyesről. Azóta majd' tízmillió ember nyilvánított véleményt az elhangzottakról, ám tíz nap kellett ahhoz, hogy a nyilatkozattevő, Kőbán Rita is újra megszólaljon. Minden idők legeredményesebb magyar kajakosa döbbenetes élethelyzetbe került: a kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes Kőbánt egy ország szerette, három ezüsttel azonban a többség már pokolbéli üstbe kívánná.

- Hajlandó megfogalmazni az érzéseit?

- Természetesen, tudniillik korábban is csupán ezt tettem.

- Azt hittem, nehezebben áll kötélnek.

- A végére kell járnunk, ha már egy ország várja, mi sül ki ebből a „világraszóló" ügyből. Egyébként csodálom, hogy ilyen jól megy a sorunk: amíg a szomszédban kis híján polgárháború tört ki az elmúlt hetekben, addig nálunk az a legnagyobb probléma, hogy volt egy sokféleképp tálalható nyilatkozata egy viszonylag ismert sportolónak.

- Térjünk a lényegre. Ha jól sejtem, most két magyarázat közül választhat...

- Ismertetné?

- Egyrészt mondhatja, hogy felfokozott idegállapotban szólt, ezért fogalmazott oly élesen.

- Igen, így is gondolom.

- Ez esetben a másik változattal nem is kell számolnunk, miszerint szigorúan ragaszkodna korábbi álláspontjához.

- Miért ne kellene?! Most is pontosan úgy gondolkodom, mint másfél hete a Penrith-tó partján, amikor kiszálltam a hajóból, és odamentem az újságírókhoz, többek között önhöz.

- Akkor nem csak a kimerültségtől elcsukló hangon beszélt. Gondolom, nem titok, a sírás kerülgette. Miként összegezne most, a körülményekhez és a kialakult helyzethez képest nyugodtabban?

- Akkor teljes mértékben kétségbe voltam esve, de őszintén beszéltem. Igyekeztem nem érzelmi alapon fogalmazni, hanem szakmai véleményt adni. Egy olimpiai döntő során szinte önkívületi állapotba kerül az ember, de úgy hiszem, és ez azóta számomra be is bizonyosodott, sikerült jól értékelnem a történteket. Nem dorongoltam le senkit név szerint, és egy pillanatra sem állítottam azt, hogy a csapattársaim közül valaki szántszándékkal ne húzott volna tisztességesen. Úgyhogy nem értem, miért vágták, vágják belém a bicskát?!

- Gondolom azért, mert pestiesen szólva, aligha volt nehéz úgy értelmezni, Kőbán a másik hárommal viteti el a balhét.

- Pontosan emlékszem a szituációra, és állítom, nem a gonoszság és a düh, hanem az elkeseredettség beszélt belőlem. A „nem értem, hogy miként történhetett meg?" típusú, kétségbeesett kérdésre igyekeztem választ találni. Szerintem ráleltem, noha a korábbiakkal ellentétben ezúttal nagy vihart kavart, hogy őszinte voltam.

- Ön szerint pontosan mi történt a futam során?

- A számítógépes mérés eredményeit tükröző jegyzőkönyv is alátámasztotta, hogy gyengébb második kétszázötven métert produkáltunk, e résztávon csupán az ötödik időt értük el. Bennem ez már a verseny közben is tudatosult, és sajnos később a megérzés a jegyzőkönyv alapján beigazolódott. A többiek is tudják, edzéseken képesek voltunk két egyformán jó kétszázötvenet teljesíteni. Ez aztán tényleg nem magyarázkodás, tényeket említettem.

- A problémára tehát rálelt, ám az okokról még kevés szó esett. Nos, szavait idézve, miért „nem ment" elöl a hajó, avagy miért nem sikerült a második kétszázötven?

- A tv-felvétel ezt is megmutatja. Az operatőr nagyon közelről mutatott minket, és jól látszik, ki miként „feszül szét" evezés közben. Minden egyes arcra oda volt írva, az illető mit csinált, mennyire halt meg a sikerért.

- A kapitány, Angyal Zoltán azt mondta, a négy ember teljesítménye, minthogy egész évben közösen készültek, kizárólag együtt értékelhető.

- Véleményszabadság van, de az én szavaimnak is lehet némi hitele. Mentségemre csak azt tudom felhozni, hogy tizennégy éve minden négyesnek tagja vagyok. Álltam már a dobogó tetején, tudom, ideális esetben hogyan „m?ködik" egy csapathajó. A lányok megbántva érzik magukat, és ahogy tapasztaltam, sajnos egy ország is. Pedig senkit sem szándékoztam megsérteni - ezért elnézést is kérek.

- A saját felelősségét meghatározná?

- Tiszta a lekiismeretem, a négyesért mindent feláldoztam. Nem vagyok önámító, tudtam, hogy hiába vagyok egyesben címvédő, ezúttal négyesben lehet esélyünk az aranyszerzésre. Mindent beleadtam hát, maximális teljesítményre törekedtem. Mindenki a másik három lány lelkivilágáról beszél, ám képzelje el, én mit éreztem háromszáz méternél, amikor éreztem, lassulunk. Tudtam, nekem pár száz méter maradt az olimpiai szereplésből, hiszen nyilvánvaló, négy év múlva már nem leszek ott Athénban. Huszonévesen én is örülnék az ezüstnek, ezüstöknek, de én ezúttal nem elégedhettem meg ennyivel, nyerni akartam.

- Ha már említette a korkülönbséget, sokan hivatkoztak arra, generációs problémák okozták a diszharmóniát.

- A harmincnyolc éves Fischer vezérelte német négyesben senki sem beszélt generációk ellentétéről, vagyis nálunk sem illenék ezzel előhozakodni.

- A társai utaltak arra, hogy már a dunavarsányi edzőtáborban sem ment minden rendjén. Megerősíti?

- Meg, de ennél több nem tartozik a Nemzeti Sportra, miután egy múlt heti jegyzetben publicistájuk igen negatívan nyilvánított rólam véleményt.

- Lelke rajta. A lappal kapcsolatos érzület helyett, kérem, beszéljen az ön és a Kovács, Szabó, Viski trió között kialakult viszonyról.

- Finoman szólva nem alakult ki csapategység közöttünk. Ez azonban, azt hiszem, elsősorban nem a mi hibánk. A férfi négyes tagjainak szerencséje volt Sári Nándorral, esetünkben viszont nem akadt olyan ember, aki összefogja a négy nőt. Ha sikerült volna egységet teremteni, fölényes magyar győzelemmel zárulhatott volna ez a szám - most is úgy gondolom.

- Amúgy beszél még a másik három hölggyel?

- Előtte se nagyon diskuráltunk, most is ugyanúgy vagyunk egymással...

- Megkeseredve felhagy a kajakozással, vagy az olimpia előtti nyilatkozatához tartja magát, és a kétszáz méteres számokban még nekidurálja magát a világversenyeken?

- Nem fogom abbahagyni. Igenis tovább csinálom, de más koncepcióval. Nem eshet meg ugyanis, hogy a pályafutásomat egy ilyen rossz emlék? futammal zárjam. Nagyon remélem, hogy mindettől függetlenül az emberek inkább a korábbi sikereinkre emlékeznek.

Ganczer Gábor

Előzmény: Vimes (228)
knight bandit Creative Commons License 2000.10.11 0 0 229
Ma reggel a napkeltében KR nyilatkozott
a kb 10 perces riport lényege végül is az volt, hogy akkor a csalódottsága meg az elkeseredés jött ki belőle, utólag tekintve, jobb lett volna ha nem nyilatkozik abban a pillanatban, másrészt pedig személyesen senkit nem emelt ki és nem akart megbántani. Miután a beszélgetés monológra sikeredett, egy hosszabb riportot vasárnap leadnak az ATV-n

kb

Vimes Creative Commons License 2000.10.11 0 0 228
Mai sport
http://nsport.westel900.net/s32.html

Szoval aki ugy gondolta, hogy nem ker elnezest majd orszag vilag elott, azert egy kicsit magukba szallhatnak meg behuzhatjak a farkukat aztan elkulloghatnak. Es nem kell uj dumakkal meg ervekkel elojonni.
Lehet, hogy nem volt etikus a verseny utani nyilatkozata, ezzel nem vitatkozom/tam, de ezert most elnezest kert. A szakmahoz nem ertek, szerintem itt nem sokan. Ettol fuggetlenul nagy versenyzo. Az meg hogy milyen a maganeletben, nem nagyon tartozik senkire itt. A kozszerepleseiben nyilvan nem viselkedhet akarhogy, mint ismert ember. Az mediakban pedig nem kell 100%-ig megbizni, mondjuk egy nem osszevagott tv-interju a legmegbizhatobb forras.
Asszem ezzel a cikkel le lehet zarni Rita fikazasat, remelem, akik nem biztak a bocsanatkereseben, kellemesen csalodtak benne.

tunderilona Creative Commons License 2000.10.10 0 0 227
Elnézést, nagyon hosszú leszek, de egész hétvégén írtam. :-O

Kataca
természetesen nincs harag :), ha egy felháborodottnak tűntem, az csak azért volt, mert már többször észrevettem, hogy a törzsvendégek hajlamosan lerohanni az új vendégeket, ha azok nyíltan véleményt mernek formálni. Egyébként nem álnevet használok, csak – mint azt már első hozzászólásomban is leírtam – ez az első téma, amihez hozzá kívántam szólni.

kedves borzimorzi
„tünderilona, te még annál is sokkal ostobább vagy, mit amit eddig gondoltam rólad. „
szóval te már eleve ostobának tartottál engem? csak tudnám akkor mi a fenéért reagáltál a hozzászólásomra. ha én így gondolkodom valakiről, nem szoktam figyelembe venni a véleményét – mert az ugye számomra irreleváns - , azt hiszem a hozzászólására sem reagálnék.
de hogy jönnék én ahhoz, hogy néhány mondat alapján megítéljek valakit? csak azért, mert eltér a véleményünk?
valóban, a fórumok arra lettek kitalálva, hogy MINDENKI szabadon elmondhassa a véleményét bizonyos, sokunkat foglalkoztató témákról.
szeretném azonban felhívni a figyelmedet, hogy ezt azonban lehet kultúrált módon, „felsőbbrendű” megnyilvánulásoktól mentesen is tenni.

egyébként az ellentmondás még mindig ellentmondás. a topicnyitó mindössze egy keményebb szót használt a nőre, mégpedig a picsát.
te sem gondolod komolyan, hogy ez az a „HATÁRTALAN VERBÁLIS AGRESSZIÓ” volt amiről te beszélsz és „KORLÁTLANUL ÖMLÖTT A MOCSOK” szegény startrekfan szájából.

nem fogjuk meggyőzni egymást a saját igazunkról, de érdekes módon engem ez egyáltalán nem zavar. nem tartalak ettől „ostobának”, „szerény intellektusnak”, viszont hozzászólásod színvonala ellenére is elvárom tőled, hogy tiszteld a vitapartnereidet.

„Amúgy pedig volt már "szerencsém" pár pasiriasztó piszkafához, akiktől a te véleményedhez kísértetiesen hasonlókat lehetett hallani, akárhányszor egy jó mellű nőről volt szó. Nagyon meglepődnék, ha nem tartoznál a klubjukba... „
nézd, ha neked tetszik az a nő, hát tessen. egyszerűen csak nem hallottam még férfit, aki így nyilatkozott volna és meglepett a vélemény. abban azonban légy egész biztos, hogy nem tartozom abba a bizonyos klubba. (Hogy kell harsányan röhögő smile-t rajzolni?)

pancho
szerinted nem lenne jó kiindulási alap mondjuk az, hogy a hazatérés óta eltelt idestova több, mint egy hét. ez alatt az idő alatt „kaptak a pofájukra” a vívók, az atléták, a cselgáncsozók és általában minden kijutott sportoló, aki nem teljesítette az elvárásokat. A három lány megjelent a NapKelte műsorában a Sport+-ban (azért ezt írom, mert ezt láttam), mely műsor híres arról, hogy Gyárfás főszerkesztő nem kíméli a meghívottakat. Itt elő szokott kerülni minden cikk és nyilatkozat, ami a meghívottakra és a velük kapcsolatos aktualitásra vonatkozik.
nem húzom tovább, arra akarok kilyukadni, hogy egy szóval sem említették, hogy valamelyiküket az a vád érte volna – KR vádjain kívül – hogy nem adtak bele apait-anyait. és egyáltalán sehol senki – gondolok itt edzőkre, szakosztályvezetőkre, sporttársakra stb. – nem kérdőjelezte meg a lányok hozzáállását.
úgyhogy szerintem sincs sok értelme ezen tovább vitatkozni.
a Powerrade szerintem nagyon szar – kivéve talán a citromost – , lehet hogy tényleg hasznos, viszont annyira azért nem drága (368.- Ft-ért szoktam venni). :-) (Ezt csak kötekedésiből írtam, ne reagálj rá plíz.)
A meki reklám díjazása durva, de valljuk be „gratulálhatunk” az ilyen olcsójános sportolóknak is. Vagy te belemennél egy ilyen szerződésbe?: „figyelj, Atlantában rajtad lesz a mi logónk, oszt itthon meg ehetel annyi csízbörgertet, ami beléd fér. na jó, hozhatod anyádat is.”
még nem is hallottam ilyenről. biztos, hogy így volt?

bullseye
„Szóval arra miért nincs felháborodás, hogy hátulról nem jött erő??? Ez tulképp arról szól, hogy ők hárman, fiatalok, erősek, és rezzenetlenül néznek a napba, valamint hajtottak mint állat, ellenben a vén csont nem bírta tolni a hajót (pedig Obelix bármikor megtenné az ilyest). És ha jól veszem, ki ezt nem a vízből kilábalva nyilatkozták, hanem utólag, ellencsapásként.”
egyetértek

"Ha azonnal kell döntened, mondj nemet!" :-) milyen igaz. a riportert viszont nem tudom hibáztatni azért, mert azonnal kérdezett. mindig is ezt csinálták és fogják is, hiszen a nézőnek ez kell. (közhely, de így van.) Azzal viszont én is egyetértek, hogy gusztustalanul tudják feltenni a kérdéseiket. gondolok itt a már említett „miért csak második” típusú kérdésekre.
De biztos, hogy van joga a riporternek, hogy ne adja tovább a nyilatkozatot? Lehet, hogy felajánlhatta volna, hogy vegyék újra, bár nem hiszem, hogy KR foglalkozott volna vele (mármint a riporterrel).
Egyébként én is úgy tudtam, hogy élőben ment először. :-O

Mr. AOR
ilyesmire számítottam. egyébként mit csináltál ott? :-)

panga
szerinted lehet abban valami – most jutott eszembe – hogy ha a három lány arra ment volna, hogy ne nyerjenek, ismerve a végeredményt (hogy tudniillik tényleg csak centikkel maradtak le, tehát nem volt jelentős a hátrány), még több energiára (szellemi, fizikai) lett volna szükség tőlük?
Hiszen akkor hármuknak összehangoltan KR ellenében kellett volna „fékezniük” a hajót úgy, hogy azért majdnem meglegyen az az arany. Én nem értek a kajakozáshoz, de EZ EGY HATALMAS ÉS KÉPTELEN BAROMSÁGNAK hangzik, nem?

cicavirag
engem bizony érdekel a nyilatkozat és örülök is, hogy szakmai berkekben is megvédik a lányokat. nem tudom mikor fogja a „kedves ellenzék” :-) belátni, hogy KR-t ebből az ügyből kimosni képtelenek. arra csak a „művésznő” lenne képes, ő viszont kicsikét mindenki fölé helyezi magát.

Mézga
„A kapitányról csak annyit, hogy mit is mondhatna, hiszen a 3 lánnyal kell együtt dolgoznia a továbbiakban.”
Szóval már ő is? Ez kezd egyre durvább lenni. Van valaki, aki meg tudna győzni arról, hogy KR volt a hunyó? (nem a csapásszám növelésben, hanem a nyilatkozatban)

Sokan leírtátok, hogy ettől a nyilatkozattól még mindenki szemében ugyanolyan nagy sportoló marad KR, mint volt. Ez nem így van. Az én szememben már nem akkora és nem vagyok egyedül.
Nagyon kérek minden másként gondolkodót, hogy ne jöjjön most azzal, hogy én és a hozzám hasonlók senkik vagyunk, mert erre semmi szükség. Tiszteljük meg egymást azzal, hogy értékelhetően szólunk hozzá.

Jake Maroc
„Nem szívesen beszélek egyéni teljesítményekről, mert így is számkivetett vagyok, az edzőm négy napja nem szól hozzám..."
Dióhéjban tudnád vázolni, hogy mire utalt KR? Előre is kösz.

bullseye Creative Commons License 2000.10.06 0 0 226
SZVSZ, ha ez igaz, akkor 1 nem csoda a nyilatkozat, 2 nem csoda az egyéni futam (az csoda hogy egyáltalán indult, és beért) 3 ki kéne nyírni az edzőt.

Amúgy ha panga indítja a topicot, ilyen tényszerű, kulturált hozzászólással, seholsem lennénk hozzászólásszámban.

Előzmény: Jake Maroc (222)
X polgártárs Creative Commons License 2000.10.06 0 0 225
látom gyűrik egymást a sporttársak :)
pedig mennyire 1xű:
véleménye volt: hiba? nem.
kimondta: hiba? igen (kisbetűvel).
utána tett valamit annak érdekében, h tisztzódjon a helyzet? nem. na ez a HIBA.
seggarcú a riporter? IGEN.

melékesen: kenuban (tom, nem kajak :)) 1x ültem részeges tiszatúrán, de ott is jön hátulról a beszólás: "húzd meg!" - csak le kell előtte csavarni a kupakot (namind1)

Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.06 0 0 224
A Sztár Sport című képes sporthetilap eheti számában
Előzmény: cicavirag (223)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.06 0 0 223
Hol olvastad?
Előzmény: Jake Maroc (222)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.06 0 0 222
Olvastam egy nyilatkozatot KR-től, amit a négyes után, de az egyes előtt tett. Ebből egy részlet: "Nem szívesen beszélek egyéni teljesítményekről, mert így is számkivetett vagyok, az edzőm négy napja nem szól hozzám..."
Nos ennek alapján már a verseny előtt is állt a bál a négyesen belül, azaz nem volt az a nyilatkozat előzmény nélkül.
cicavirag Creative Commons License 2000.10.06 0 0 221
Pontosan hátulról kell benyögni a jobban húzásra szóló vezényszót. És Rita nem azt mondta, hogy ő "beszólt" volna, de a többiek erre nem reagáltak. persze, hogy nem csak hátul kell jobban húzni, mert akkor borulás van. De hátulról kell indítani a jobban húzást, nem?
A másik 3. lány az Olimpia alatt hasonló címen futó topic-ban szólt hozzá B. Csucsu ( Bártfai Krisztián) neve alatt, ahol Kati néni (a négyes edzője is). A szöv. kap pedig mint írtam, a Népszabiban. Azt csak nem veted a szemére, hogy ő nem internetezik?

De asszem, ez már kezd elmenni arctalan emberek okoskodásába (ez rám is vonatkozik). Ez nem jó. Azok is akik elítélik Ritát nyilatkozata miatt, mert megkérdőjelezik a valóságalapját, valamint azok is, akik védik (kimerült fáradt csalódott stb) elismerik, hogy kár ezért a nyilatkozatért, nem volt egy túl szép és igaz dolog. Ugyani ha nincs igaza, abszolút bocsánatot kellene kérnie, ha viszont igaza van, amit sokan megkérdőjeleznek, akkor fel kellene vállalnia, és nem elbújni a kérdések elől.

Persze, hogy Egér fiatalabb. Ez a két sport különbözőségéből is adódott. Te hány 38 éves úszó olimpiai bajnokot láttál? És 14-15 éves kajakozó olimpiai bajnokot?

Előzmény: pancho (220)
pancho Creative Commons License 2000.10.06 0 0 220
Igen, ellentétben a te okos hozzászólásaiddal. Bocs, de sportoltál valaha az életben versenyszerűen fizikai (azaz nem szellemi, bár azt meg feltételezni se tudnám rólad) sportot (lakótelepi sakkbajnokság és hasonló erősségű rendezvények nem számítanak)?

Biza, cicavirág, Mézga helyettem is megírta: nem _csak_ hátul kell jobban húzni, hanem a hátsó vezényszavára mind a négy embernek egyszerre. Igaz, én még csak páros kajakban ültem, mint legtöbb emberes hajó (egyesben kicsit többet), de a fizikai alapjaival eléggé tisztában vagyok.
Ja, hol szólt itt hozzá a másik 3 lány meg a szöv.kap.? Milyen nickkel?

Ja, Egerszegi - 1988 szeptembere óta övé minden tiszteletem, akkor is jó éjszakába nyúlóan kellett nézni az olimpiát - még most is fiatalabb, mint Kőbán.

Előzmény: Fraz (219)
Fraz Creative Commons License 2000.10.06 0 0 219
Úgy láccik, Pancho és Mézga butaságai tovább éltetik a topikot.
Mézga Creative Commons License 2000.10.06 0 0 218
Hali cicavirág!

A szakmai véleményemet már jó régen leírtam és azóta sem változott meg, hogy ujra megnéztem a döntőt.

A robbantásról annyit, hogy mind a 4 embernek nagyobbat kell húzni, valami beszólásra. Ez általában hátulról jön. A 3 lány evezésében, összevetve pl. a másnapi kettessel nem igazán volt felfedezhető a megszakadáni vágyás. Ez persze lehetett, mint írtam, tudat alatti késztetés is, de ettől még igaz lehet. Az egyetlen bajom azzal van, hogy a tudatos lazsálást nem kellett volna emlegetni, mrt hát bizonyítékok nélkül nem illik.

A kapitányról csak annyit, hogy mit is mondhatna, hiszen a 3 lánnyal kell együtt dolgoznia a továbbiakban. Szóval ez igazán perdöntő, minthogy nem is lehet eldönteni.

Azt, hogy mi történ korábban, ami mitt KR ezt gondolta, vagy megtudjuk, vagy nem, de bizonyára valami "volt a levegőben".

Mézga

cicavirag Creative Commons License 2000.10.06 0 0 217
És akkor mi van, amikor 1 napon két számban indul egy versenyző? Ez pl. Ritával is előfordult már.

Egerszegit zárjuk le. Azt hiszem, nem sikerült pontosan kifejeznem, amit gondolok. Egér is elsírhatta volna fűnek fának, hogy nem nyert, mert nem is nyerhetett mert a szemét kínaiak doppingoltak, és ha ez nem lett volna, akkor tutti nyer. Szomorú volt, és legközelebb megmutatta. Rita, ha úgy gondolta, a lányok miatt nem nyert, akkor visszafoghatta volna magát és megmutathatta volna később.
Ok erőltetett a hasonlat. Bár Egér ekkor fiatalabb volt Ritánál, de nem a karrierje elején volt már ő sem.

Látom, az senkit nem érdekel, hogy mit gondol Angyal Zoltán...

Előzmény: pancho (214)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.06 0 0 216
Kedves Mézga,

képzeld, jó párszor már kipróbáltam. Ez az én véleményem, így gondolom+tapasztaltam, de asszem hozzáírtam, hogy persze nem biztos, hogy 100%-ig igazam van, mert nem versenyeztem soha, mármint kajakban.

Érdeklődéssel várom a Te szakmai hozzászólásodat. Mert az eddigi szakmai hozzászólásokból volt kajakosok, szövetségi kapitány+a másik három lány) úgy tűnik), hogy a csapásszámmal nem volt gond, az erőnek kell volna jönnie hátulról az induláshoz. Sőt, Dónusz Évi is ezt nyilatkozta, hogy úgy kell megindítani a hajót, hogy 3-4 erős húzással robbantunk, sima csapásszámemeléssel nem indul azonnal úgy meg. Persze lehet, hogy az előbb rosszul fogalmaztam.

Előzmény: Mézga (215)
Mézga Creative Commons License 2000.10.06 0 0 215
Kedves cicavirág!

Mély érdeklődéssel olvastam fizikai alapú fejtegetéseidet és csodálom a bátorságodat. Mert ahhoz, hogy ennyi hülyeséget leírjon valaki már bátorság is kell.

Javallom, tavasszal próbáld ki a dolgot valamelyik hétvégén, és majd utána véleményeskedj szakmailag.

Mézga

Előzmény: cicavirag (213)
pancho Creative Commons License 2000.10.06 0 0 214
Édes kis cicavirág,

Mondd már meg, Egerszegi saját magán kívül ki a faszt hibáztathatott volna, ha már egyszer egyéniben indult?

panga meg nem tudom, melyik futamot nézte, ha úgy látta, hogy Kőbán a végén csak a vízfelszínt kaparászta, de talán nézze meg még egyszer valahol. Ennyit a reális értékeléséről.
Rita valóban megmutathatta volna egyesben. De szerintem kihajtotta magát a négyesben, másnapra valóban nem maradt ereje a végére. Ahogy Vereckei Ákosnak se, pedig tuti esélyesnek számított.
Milyen érdekes, hogy a másik két csajszinak meg maradt.

Előzmény: cicavirag (212)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.06 0 0 213
Teljesen egyetértek veled, bár én csak nyári-hétvégi kajakos vagyok.

És külön teccik, hogy sok érvvel támasztottad alá az írásodat és korrekt, higgadt hangnemben írtál jó kritikát Ritáról.

És azért kellett volna szerintem hátulról jött erővel megindítani a hajót (robbantás?), és utána emelni a csapásszámot, mert itt rövid távról van szó. Ha nem jön nagyobb erő hátulrtól, csak nő a csapásszám, attól picit ugyan megindul a hajó, de 100 méteren belül már nem igazán lehet lehajrázni egy méter előnyt. Ehhez még + 200 méternek kellett volna lenni. Asszem ez kicsit fizika is. Persze lehet, hogy nincs igazam.

Előzmény: panga (209)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.06 0 0 212
Először is ide is becopyzom a mai Népszabiban olvasott Angyal Zoltán nyilatkozatot. Talán helyre tesz bizonyos dolgokat...

- Visszatérve a szakmai beszélgetésre, engem elsősorban az érdekel, hogy miként értékeli Kőbán Rita nagy visszhangot kiváltó nyilatkozatát, amelynek körülbelül az a rezüméje: azért lett csak második a női kajak négyes, mert a többiek a végén nem húztak úgy, ahogyan kellett volna.

– Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy Rita ilyesmit mondott. Ez a kvartett évek óta együtt van, világbajnokságot is nyert, vagyis nem ez volt a megfelelő értékelés. Az én véleményem: mindenki megtett mindent, és az döntött a nagy rivális németek javára, hogy abban a pillanatban, azon az ötszáz méteren nekik jött ki a lépés picivel jobban. Ha Rita a „csak ezüst” hatása alatt mondja azt, ami egyébként borzasztóan fájt Viski Erzsinek, Kovács Katinak és Szabó Szilvinek, bizonyos tekintetben megértettem volna őt. Ám Rita azóta sem jelezte, hogy hirtelen felindulásból értékelt volna... Amúgy iszonyatos volt látni a Nap Tv-ben, hogy három lány ül a székben, a negyedik hely pedig üres.

Egerszegit azért hoztam fel példaként, hogy ha egy fantasztikus képességű sportoló veszít, nem kell feltétlenül külső körülményket, másokat hibáztatni, még abban az esetben, ha jogos lenne. Irhatnám azt, hogy Rita megmutathatta volna egyesben.

és nem élő egyenesben ment a nyilatkozat.

és figyelmedbe ajánlom panga hozzászólását, aki talán többet ért hozzá, mint TE!

Előzmény: pancho (204)
knight bandit Creative Commons License 2000.10.06 0 0 211
Ha egy csapatnak nem sikerül valami, azt a csapat tagjai egyéniségük és vérmérsékletük szerint reagálják le. Itt természetesen a vereség utáni rövid időre gondolok. Van aki magába roskad, van aki magát hibáztatja, egyesek a bírót, körülményeket stb okolják, sőt olyan is van aki a csapattársakat szidja első felindulásában. Ez utóbbi persze csak akkor működik ha az illető ténylegesen vezére a csapatnak és a többiek ezt elfogadják, a csapat tagjai pedig kezelni tudják az egymás közötti különbségeket és feszültségeket.

Arról van szó hogy a csapat tényleg CSAPAT-e!!

A vizilabda csapat nagyon is CSAPAT volt, ahogy az a megszólalók nyilatkozataiból a vereségeket követően is mindig kiderült. Lehet, hogy a női kajak 4-es nem igazán volt az. Nem tudom.

off
Arról beszél-e valaki, hogy a magyar kalapácsvetőkre (bár nyilván egyénileg szerepeltek) a CSAPAT szót még kisbetűvel sem lehet mondani, és a három összezárt ember közötti feszültség milyen hatással volt a teljesítményükre.
on

KR a magyar sport kiemelkedő alakja a nyilatkozatával együtt és úgy is marad meg az emlékezetemben (a nyilatkozatával együtt)

A kajakhoz nem értek, horgászcsónakon kívül más vizijárművet nem vezetek. Csapásszámot meg legfeljebb a KOKO-nál tudom értelmezni. Azt viszont láttam, hogy méterekkel vertük az egész világot. Kivéve a németeket, akik minket vertek centikkel. Lehet, hogy nem a csapásszám hiányzott, hanem az csapatszellem, ami ahhoz a 30+1 cm-hez kellett volna.
Én az ezüstnek is nagyon örültem.

kb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!