Keresés

Részletes keresés

mooe Creative Commons License 2002.04.22 0 0 24
Szerintem kérjünk topic összevonást!
mooe Creative Commons License 2002.04.22 0 0 23
Drága Barátom!

Éledjen! Küldj! Minden érdekel! A hétvégén elővettem eddigi műszereimet, és figyelmesen hasonlítgattam őket (FT2, Cubase, Reason, Buzz) Nehéz a döntés, mert mindegyikben van valami, amiért szeretem. (Hozzá kell tennem, hogy a Cubasere van néhány hardwer kütyü hozzácsatolva, mint pl. a legendás Orbit) Szeretem a trackekret, mert baromi egyszerűek (miután megtanultad kezelni őket), de megvannak a maguk korlátai (konkrétan FT2 - elmúlt felette az idő) Ekkor jött Cubase, de ez meg annyira idegen a tracker szemlélettől, hogy sokáig (néha még most is) ódzkodtam tőle (ez is megtanulható) Majd jött s Reason. Ez már annyira kényelmes darab, hogy szinte magától írja meg a zenét, egyszerűen, a maga kategóriájában verhetetlen. De ezzel is megszenved az ember, mire megtanulja. Majd a Buzz kb 1 hete. Lehúztam a netről, vele együtt egyből vagy 40 machinet és effektet, föltettem. Másnap elkészült az első önállő (kicsit bárgyú ugyan) múvem. Szerintem ennél több nem kell. Persze az egész Buzz dolog azon múlik - mint ahogy alant olvasható - hogy a lelkes userek milyen gyakran és mit fejlesztenek hozzá. És persze ingyenes! Neke eddig bejött. De nem fogom csak ezt használni, ahogy eddig sem csak FT2, vagy csak Reason. Éljen a CrossMédia! Éljen a topic!

Rigor Creative Commons License 2002.04.22 0 0 22
Éledjen fel ez a Topic! Mooe! szerintem egy ideje már ide illene irogatnunk:).
Ha érdekel küldök neked saját template-et, egyeb mintat:)

www.buzzmachines.com

Blasterhead Creative Commons License 2001.12.26 0 0 21
De megy! Nálam XP eng volt fenn, és gond nélkül szaladt! Valami más lehet a gond, nem az XP.
Előzmény: vnorbi1 (20)
vnorbi1 Creative Commons License 2001.11.10 0 0 20
Win xp-vel nem megy :(
Rigor Creative Commons License 2001.11.09 0 0 19
Hű hát nem vagyok benne biztos, de azt hiszem még a 3.0-ásat. De az is lehet hogy a gyári kettest.
A legnagyobb preset 39kbyte tömörítetlenül:) a legkisebb pedig 81 byte:)))
A template-k közül nálam a legnagyobb 227 kbyte (igaz az már wav-ot is tartalmaz), míg a legkisebb 1kbyte sincs (990byte). Persze lehet nagyobb templateket is készíteni, mivel a template is csak egy bmx file, de nem érdemes, hiszen attól lesz nagyobb ha wav-okat pakolunk bele, aminek nincs sok értelme, mivel ha egy dalba betöltjük, akkor felülírja a már betöltött vaw-okat. Ezért ha ilyet akarunk berakni, inkább a buzz tools-ban az m3buzz transform funkciójával egyesíthetünk dalokat.
Előzmény: Sancho (18)
Sancho Creative Commons License 2001.11.08 0 0 18
Mekkora lenne egy preset vagy file, amit közre adnátok?

Másik kérdésem, hogy melyik SB Live! LiveWare verziót használod EAX 2.0 effektekkel?

Előzmény: Rigor (17)
Rigor Creative Commons License 2001.11.08 0 0 17
Hát van már jó pár ilyen,igaz magyar még nincs. Az ötlet jó. Bár szerintem nem csak a template-eknet lehetne felpakolgatni, hanem a preseteket is. (az infectorban pl. egy egész jó hangzásokat lehet kikeverni, csak nagyon nehéz). Sőt zenéket is pakolhatnánk fel, elvégre némelyik nagyon pici.
No meg a hozzá tartozó gépeket is.
Előzmény: TokosÁrpád (16)
TokosÁrpád Creative Commons License 2001.11.08 0 0 16
Na, látom, halad a dolog. Arra gondoltam, hogy lehetne / kellene egyfajta internetes "templát bankot" készíteni, ahol a jobb hangzásokat megoszthatnánk egymás között. Erre bármelyik ingyenes internetszolgáltató megfelelne, elvégre csak free dolgokat tartalmazna, nem törölnék. És nem fogyasztana gigabájtokat sem. Biztos sok látogató lenne. Mit szólsz?
Előzmény: Rigor (15)
Rigor Creative Commons License 2001.11.08 0 0 15
És közben rájöttem magamtól, hogyan kell az EAX-et beröffenteni.
Elősször is az újjabb plugint használtam a
3dizert. Az View/Preferences/
Driver - itt a EAX2.0 OUTPUT DRIVER-t kiválasztom. Ezek után beszúrom a
3DizerListener gépet (ezzet nem kell kötni sehova)és a 3DizerBuffer(mindent ehhez kell kötni).
Viszont! a 3DizerBuffer-be kell kötni mindent a master helyett, és a 3DizerBuffer-t NEM szabad a masterhez kötni!!!. A dolog így is fog szólni.
Mindig ott szúrtam el, hogy a cuccot a masterhez akartam kötni. Na most ebből az lett hogy amúgy az eax-felé szaladó jelet a masterbe kötve visszavezettem saját magába, amitől a program persze hogy kiakadt. Jó tudom, hülye vagyok, de a felismerés élményét muszály volt leírnom. Amúgy a cucc jól használható, pöpec 3d-s zeneéket lehet vele készíteni.
TokosÁrpád Creative Commons License 2001.11.07 0 0 14
Köszi, Rigor, a státuszsort elfelejtettem sasolni... Tökörészek vele én is órák hosszat naponta, az igazi dögös hangzás ritka ajándék. Viszont ha van egy, azt érdemes templátként elmenteni, és később beimportálni.
Rigor Creative Commons License 2001.11.07 0 0 13
Még szép hogy más:) durva lenne ha mindhez ugyanolyan oszlopozás tartozna. (pl egy looper és egy fms infector patternjei közt jó hogy van különbség). Alul a státuszsorban kiírja, hogy az aktuális oszlop épp mire jó, úgyhogy az ember mindig tudja hova nyúljon.
Egy tipp a szerkesztéshez (ha a del billentyűt lenyomjuk, az nem csak az adott oszlopban törli a sort, hanem a teljes pattenben. Ez roppant néha bosszantó lehet, ezért jobb, ha megszokjuk hogy törlésre a "." (pont) billentyűt használjuk, mivel ez csak az adott bejegyzésre vonatkozik.)

Amúgy már lassna kezdem megszokni, néha már egész reasongyalázó hangzásokat sikrtül kitekerni belőle, csak nagyon sokat kell pöcsöpni mire kimazsolázza az ember a megfelelő effekteket, generatorokat, ráérez a beállításokra, tuti összekötésekre stb stb.. szóval lehet vele molyolni, de nagyon megéri.

Kérdésem viszont lenne a többiekhez.
Elvileg lehet benne használni az SBLIVE féle EAX2.0 effekteket hagyományos effektekként, de nálam az összekötögetések után lefagyott. (igaz a windowsom már eléggé döglődik, nomeg a buzz-om is egy eléggé szétbuggantott változat már, párszor még a discdoctor is talált benne hibát). Kérdésem hogy csak nálam van gebasz (vagyis megéri a reinstall) vagy máshol is?.

TokosÁrpád Creative Commons License 2001.11.06 0 0 12
Na, leszedtem én is, muzsikál rendesen. Azonban a tracker részben zavar, hogy nincsenek oszlopfejlécek, az oszlopok száma és sorrendje meg objektumfajtánként más és más. Némely oszlopról gőzőm sincs, mit vezérel. Azonkívül kilépéskor hibát okoz a kernelben. Amúgy aranyos játékszer :)
Rigor Creative Commons License 2001.11.05 0 0 11
Hát inkább mint a fruity. (bár lehet hogy csak én vagyok ilyen régi Dosos szemléletű és nem fekszik valahogy az explorer sem, pedig azzal mennyivel lassabban lehet dolgozni, mint egy Windowscommanderrel vagy farmanaggerrel.)
No meg egy apróság. A buzz ingyenes a Fruity meg pénzért van. Ez sem elhanyagolható.
Előzmény: Sancho (10)
Sancho Creative Commons License 2001.11.05 0 0 10
Valóban, megy. Csak nem mindenki szereti a tracker felületeket. Azonban a Buzz hangja ettől még jó lehet. :)
Előzmény: Rigor (9)
Rigor Creative Commons License 2001.11.05 0 0 9
Miért? Buzzban is teljesen. Sőt. Még a rebirthhet is elvezérli, de úgy ám, hogy csak tátottam rá a szám. Sőt, ha valaki elég perverz még reasont is vezérelhet buzz-al.

Előzmény: Sancho (8)
Sancho Creative Commons License 2001.11.03 0 0 8
Ó a farncba. Sorry. Szóval csak annyit szerettem volna írni, hogy a Buzz generátorokat és effekteket belerakták a Fruity Loops v3.3-ba! Az meg teljesen MIDI-zhető, sőt belső kontrollerei is vannak rendesen.
Sancho Creative Commons License 2001.11.03 0 0 7
A
Rigor Creative Commons License 2001.11.02 0 0 6
"MIDIVEL vezérelni, illetve MIDIként kinyerni belőle adatokat"

Ez a mondat eléggé álltalános. Mire gondolsz?
A Buzz-ban van több midi-in, out port is, tetszőlegesen vezérelhető külső midi eszközről.
De a buzzal is vezérelhetünk más progikat valamilyen virtual midi porttal.
És viszont. Kiválasztja az ember, hogy melyik controllerhez mi tartozik és kész.
Pl a rebirthhez külön plugin is van hozzá. Egész jól vezérelhető vele a Rebirth minden apró bütyke. Nem tudom hol itt a gond.

Előzmény: Valérió (5)
Valérió Creative Commons License 2001.11.01 0 0 5
Egy dolog nem viágos: MIDIVEL vezérelni, illetve MIDIként kinyerni belőle adatokat :(((
Rigor Creative Commons License 2001.10.31 0 0 4
Na! Most jött ki egy pár napja a morex wordout
plugin a buzz-hoz:

http://web.hibo.no/~mva/machines/download.php?get=Morex_WordOut11.zip&newid=567

Namármost ezzel 32 bit float 96khz-es wav-ot tudunk nyomni belső engine-ből, ami mellesleg minden műveletet 32bit float-ban számol.
(arról nem is beszélve, hogy hangszernek ugye még mindig lehet 196khz-es túlmintavételezett mintát használni ).

Azt hiszem ez elég jól hangzik.
De mindenki leamatőrözi ezt a tuti kis cuccot, mert "ingyenes". Én is ezt tettem sokáig (régen tényleg elég kuka volt a hangja) de megtértem:))))

Rigor Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3
Korábban nekem is ez volt a meggyőződésem, ám most ahogy elővettem a legfrissebb változatát azt kellett tapasztalnom, hogy kellemesebb hangja van!!. A recsegés csak némely gagyi szűrőnél, vagy generatornál jön elő, vagy ha nagyon leterheltük a procit. DE! én mindig null-ra állítom az output-t, és ezután nyomom le a dalt wav-ba. Ilyenkor van idelye kiszámolni, szépen 32 biten számolva, és az eredmény elfogadható lesz.
Ráadásul ingyen. Ha ezt nézzük akkor ár/teljesítményben magasan ráver a reasonre is.
A 2.0 pedig ha minden igaz talán teljesítményben is. Legalábbis nagyon bízom benne, mivel kényelmesebb, és többet nyújt mint egy reason.
emberarc Creative Commons License 2001.10.19 0 0 2
Naja.. Buzz. Tényleg nem mai csirke. Én nagyon sokáig használtam, de hát sajna maga az engine még hagy kívánnivalót maga után. Kraccsog, recseg, kattog, egyszóval még bőven bugos. Én mindig is a trackereknek drukkoltam, így hát hajrá, de aki komolyabb eredményekre számít ettől a progitól, annak még egy kicsit jegelnie kell az izgatottságát mondjuk egy stabil Buzz 2.0 -ig.
Előzmény: Rigor (1)
Rigor Creative Commons License 2001.10.15 0 0 1
Ja, és ha valaki le akarná tölteni akkor itt teheti meg:
http://www1.oli.tudelft.nl/avdl1064/buzzmachines/BuzzME.exe
illetve a site:
http://www.buzzmachines.com/
Előzmény: Rigor (0)
Rigor Creative Commons License 2001.10.15 0 0 0
Na ez egy jó kis 0-ázás de talán mégsem:)
Mivel hogy valami oknál fogva ismét megkukkoltam hogy is áll a buzz dolog. Eddig én mindig jól lefikáztam, hogy puki a hangja, meg hogy használhatatlan. Hát ez most már messze nem igaz. Persze van még egy-két gyengébb generátor, meg effekt, de ahhoz képest hogy több mint 300 effekt és vagy 200 generátor (szinti, sampler, tracker, midi port) van benne.
És bizony 32 bites lebegőpontos belső jelfeldolgozás. Meg max 196khz-es betölthető hangszerek. Ez így már jobban hangzik nemde? Igaz amikor null módban kinyomom wav-nak akkor max 44khz 16 bit sikeredik. Na ezt nem tudom hogy kell átállítani, mert nem hagyja. Mert simán a hangkáryán megszólalhat 96khz-en is (csak bírja a proci).
Úgyhogy ha valaki tudja a megoldást, hát szóljon nekem.

Ja igen, és most már van benne Directx, és VST 2.0 támogatás is!!!! és minden effekt, illetve hangszer MINDEN paramétere PONTOSAN beállítható, ugyanúgy mint a fasttrackerben. (érdekes pl egy NI b4-et, vagy pro52-őt patternről vezérelni:)).
Ami hagyján, de buzz-nak van rebirth2 portja, azaz
tracker stílusban vezérelhető vele egy rebirth minden apró bütyke, és a dallama.......
(na nem mintha nem lenne a buzzban jó 303, 808 vagy 909 emu).
És ezzel még nincs vége. Ugyanis egy konverter progival minden mod, xm, s3m it zenét be lehet tölteni a progiba!!!!!!. Ilyenkor vagy minden hangszert, vagy minden tracket külön generatroba helyez (jeskola tracker, vagy matilde tracker- az utóbbi jobb) és ezeket a generatorokat aztán úgy kezeljhetük mint mondjuk egy sampert a reasonben... azaz össze vissza kötögethetünk effektetket stb, sokkal bonyolultabbb rendszerben és többet mint a Reasonben.
Ja, és persze mp3-at, soundfontot is betölthetünk.

Igaz a progi grafikája nem egy studiodesign, hanem a célszerűségre törekszik. Van hozzá remek kis tuttorial, érdemes végiolvasni, mert rádöbben az ember hogy milyen egyszerű is valójában, és hasonló ergonómiát érezhet mint anno az ft2-ben.

És Buzz ráadásul INGYENES!

Előzmény: ReTek (-)
ReTek Creative Commons License 2000.09.25 0 0 topiknyitó

Végre egy kvázianalóg jól kezelhető free cucc. Ok hogy nem midizhető mert nagy a latecy de mindenre képes. Átlátható, jól kezelhető, príma kis stuff. És nem utolsó sorban mivel ingyenes állandóan fejlesztgetik a juzerek. Nézzétek meg a honlapját és ámuljatok...tele hasznos cuccokkal.

Az utóbbi idők egyik legkellemesebb csalódása, hogy egy trekker is oda tud szegezni a gép mellé, nem hagyom abba az editet fél óra múlva mert körülményes...EZ NEM AZ !

(ps:tudom hogy nem friss cucc, de hozzám most jutott el a híre...)

ps2:azért nálam marad favorit a Cake+Fruity

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!