Rákerestem erre a Rhein Blue Angelre, valószínűleg ez lesz az, ami nekem is van, vagy legalábbis nagyon nagyon hasonlít. Húú, köszi! A kertészeti árudában, ahol vettem, csak egy zygopetalum táblácska volt beleszúrva.
A Zygo × Propetalum hibridek már elkezdtek szép kövérkés gyökereket nevelni, kicsit lassabban nőnek, mint számítottam rá. Egyelőre még nem szedem ki a lombikból őket, talán januárban már megpróbálok egy adagot,de inkább február.
A kiállításon nem voltam most sajnos, mindenféle dolog közbejött.
Pusiti, bocs csak most látom, hogy Caty. Tavasszal ultesd át, akkor, amikor új hatást es friss gyökereket hoz. A közeg legyen nagyon levegős, nagy méretű kéreg. nagyon óvatosan locsold tavaszig. 15/25 fok Celsius es sok fény az eltetoje. A nappali es éjszakai homerseklet között 5-10 fok különbség segíti a viragzast. Telen ne mutragyazd, csak átültetés után, ha jól fejlodesnek indul.
Tudni kene az altalanos tartási /elhelyezés, ültető közeg, páratartalom légmozgás es öntözés / felteteleidet.
tulontozesre, esetleg nem eléggé levegős ültető közegre gyanakszom.
ha Phalenopsis, akkor atultetest javaslok: vörös fenyő kéreg, nagyon kevés moha es szén. Kb egy hétig ne öntözD, ne legyen napon, majd egy hét után öntözni lehet es ha új levelet indít, akkor 1/4 adag műtárgyat kaphat, minden második öntözéskor. Meghalalna egy keleti, vagy nyugati ablakparkanyt, de csak fokozatosan.
a szakikat kérdezném:5 éves a cattleyám eddig mindig szépen virágzott 6-7 sőt 9 virággal is kedveskedett.idén már a bimbózáskor feltűnt hogy csak 2!!! bimbót hoz később ezek elsárgultak és leestek. mindent úgy kapott ahogy éveken át. mit tegyek hogy ismét jóba legyünk.átültetve szétválasztva 2 éve volt. köszi a segítséget.
A harmadik képen lévő Zygo hibridnek esetleg tudod a nevét? Azt hiszem van nekem is egy ugyanilyen. Ugye nincs illata és 2-3-asával hozza a virágszárakat?