Keresés

Részletes keresés

dokuman Creative Commons License 2000.10.26 0 0 23
láttam őket 95-ben a london astoriaban. az utolso londoni koncertjuk volt az első feloszlás előtt. nagyon szuper koncert volt. ashcroft akusztikus szettet is nyomott. az viszont nem tetszett, hogy mezítláb nyomult...
startrekfan Creative Commons License 2000.10.26 0 0 22
Nekem a Sonnet a kedvencem
Előzmény: newgolddream (21)
newgolddream Creative Commons License 2000.10.26 0 0 21
A Lucky Man ISTENIEN JÓÓÓÓ!!!! (van egyáltalán ilyen kifejezés??!??!?)
Előzmény: amber smith (20)
amber smith Creative Commons License 2000.10.26 0 0 20
Szia!

A dal címe: Lucky Man

imre

Előzmény: tAnita (19)
tAnita Creative Commons License 2000.10.26 0 0 19
Nálam csak úgy száguldott fel a ranglistán Richard....a Song for the Lovers -hát elég kellemes kis szám. A Money to Burn -ó ez már elismertté tette számomra a jó kis blues-os beütésével.
És a C'mon People volt a nagy áttörés........imádom
ah,ah people I feel fine now.....don't stop now..........
Sajna még nem volt módom végighallgatni az UH-t, pedig már nagyon kíváncsi vagyok rá.........
OFF Liam-éknak is kedvenc CD-jük...
A Bitter Sweet Symphonyt meg egy másik számot tudok tőlük, annak nem tudom mi a címe, de stílusából ítélve Verve. Azt énekli benne: sutcsücsücsü melody, something in my liberty...yeah........oh,oh my mind...
Ha felismeritek írjátok már meg a címét...........a Virgin Radio még most is leadja néha, szóval biztos nagyon ismert.
Egyébként én is azt gondoltam volna, hogy egy THE VERVE fórumban tömkelegével nyomulnak az emberek.......dehát biztos még nem fedezték fel.
startrekfan Creative Commons License 2000.10.26 0 0 18
Nekem nagyon bejön az Ashcroft solo, a Money To Burn nam annyira, de a Song For The Lovers, meg főleg a C'mon People nagyon-nagyon. Orrba-szájba nyomja a Bridge, nagyon helyesen!
treff7es Creative Commons License 2000.09.24 0 0 17
csak olyan keménykedős stílusban volt írva a cikk, a buzizenét már én tettem hozzá, mert kb ilyen hozzáállása volt az írónak, Vmi olyasmi volt a vége(nem szó szerint, csak úgy hozzávetőlegesen mert nem nagyon emlékszek), hogy R.A-nak kár volt gitárt venni a kezébe.
Előzmény: Red Squad (16)
Red Squad Creative Commons License 2000.09.23 0 0 16
Buzizene?
Azért ez erős túlzás, bár tényleg kicsit túl érzelgős lett néhány szám, pl. a Slow Was My Heart elég nyálas szvsz, de azért buzisnak nem buzis. Mondom, jobb volt a Verve. Nehéz elhinni, hogy ugyanaz az Ashcroft ordibálta a Come On-ban, hogy "This is a big fuck you!!!", mint aki most dalolgat.
Előzmény: treff7es (14)
Nannics Creative Commons License 2000.09.23 0 0 15
sziasztok!

És hallottátok már az új Astra (?) reklámot? :)))

Nekem a Verve-t egy angol barátom mutatta meg, én szeretem őket, bár csak egy lemezt ismerek tőlük.

treff7es Creative Commons License 2000.09.22 0 0 14
A múlt héten végén sikerült elolvasni az új Richard Ashcroft kislemezről kritikát a MHH-ban. Hát ahogy visszaemlékszek, eléggé nagyképűen fikázták, olyan mi ez a buzizene stilusban.
Nem tudom miért jó ez a keménykedés MHH-nak.
Red Squad Creative Commons License 2000.09.22 0 0 13
Igen,igen más, de ez nem baj, nekem mondjuk a Verve jobban bejött.
Kinek mi a kedvence? A Crazy World nálam mindenképp a csúcs, igazi telitalálat.
Előzmény: twenty (12)
twenty Creative Commons License 2000.09.21 0 0 12
És Richard szólóalbumát, az Alone with everybodyt ismeri valaki ? Mennyire más, ha más mint a Verve volt.
Én az eddigi két kislemezt nagyon szeretem.,
Red Squad Creative Commons License 2000.08.25 0 0 11
Üdv!

Verve az Urban Hymns előtt? Ja igen, rémlik valami.. Sajna a Storm In Heaven nincs meg(úgyhogy nem ismerem annyira, bár a Slide Away az egyik kedvencem), mint ahogy No Come Down-om sincs. A Northern Soul viszont legalább annyira tetszik, mint az UH. Az UH-t nem is maguk a számok külön-külön teszik naggyá, hanem ez egész együtt..az egésznek olyan feelingje van, ami a legnagyobb albumok közé emeli.

Ashcroft mondta el egyszer egy riportban, hogy mitől jó. Meg is van valahol, megkeresem.
Tehát, csak a Verve-topic olvasóinak Richard Ashcroft személyesen az Urban Hymnsről:

"it’s a snap shot of five lads trying to make an amazing piece of music and also trying to make a snap shot of the decade in which we live in, – the times in which we live in and have been through– we’ve lived it, it’s not make-believe, it’s the truth do y’know what I mean?"

Look, ez igaz? Ezt nem hallottam, de voltak régebben egész szép balhéi is (már-már Oasises)
Ricsiéknek. A szólólemezen meg milyen nyugis számokat énekelget főleg, nem?

Bela Lugosi Creative Commons License 2000.08.25 0 0 10
És az mond valamit hogy "A storm in heaven"? (errol eddig nem volt szó a topicban)

Létezett már Verve az Urban Hymns elott is,jobb ha tudod.

Előzmény: Red Squad (-)
Lookretia Creative Commons License 2000.08.25 0 0 9
Én valahol azt hallottam - kicsit OFF leszek - hogy Richard Ashcroftot annyira megviselte, hogy feloszlott a Verve, hogy idegösszeroppanást kapott. Azt nyiltakozta, hogy soha olyan szarul nem érezte magát, egyik percben sírt, a másikban nevetett, totál depressziós lett. Sot csomókban elkezdett hullani a haja ettol a lelkiállapottól.
Előzmény: Red Squad (8)
Red Squad Creative Commons License 2000.08.24 0 0 8
Azt hittem, kicsit vájtfülűbb az index közönsége, de ezek szerint tévedtem.
Persze nem is éppen populáris zenéről van szó..

Csak hogy szellemes legyek:
C'Mon People We're Making It Now!

Red Squad Creative Commons License 2000.08.20 0 0 7
MP3: Napster, mást nem tudok
Midi: Hát abból nem tudom, mit lehet kihallani...főleg, mivel a Verve egyik erőssége a szöveg..

Van itt viszont egy egész használható oldal, van WAW és Real Audio, lehet hallatni egy kis Ashcroft szólót is (A Song For The Lovers) meg egy pár kevésbé ismert Verve-számot.
http://drakh.odc.net/~ssharma/verve/media/index.shtml

Előzmény: Thas (6)
Thas Creative Commons License 2000.08.18 0 0 6
Én abszolút nem ismerem őket leszámítva azt az egy számot. Ha tudtok írjatok linkeket (MP3/Midi). Köszi.

Üdv.: Thas

Red Squad Creative Commons License 2000.08.18 0 0 5
Na de tényleg, mindenkinek csak a Bitter Sweet ugrik be? Voltak ott sokkal nagyobb számok is, pl. Rolling People, Lucky Man vagy a History.
Előzmény: newgolddream (3)
Red Squad Creative Commons License 2000.08.18 0 0 4
Üdv!

Az, hogy feloszlottak egy éve, még nem jelent semmi, mivel volt már ilyen a Northern Soul után is, ha jól emlékszem Ashcroft akkor is szólózni akart, el is kezdte, aztán visszahívta szép lassan a tagokat. Amennyire tudom, csak McCabe-el nem tud igazán kijönni, úgyhogy még nem halott a zenekar teljesen.
Tényleg nem rossz ez az új Ashcroft album, talán még az UH-nél is kiforrottabb , de azért ez
mégse az igazi. A Verve nem egyenlő Ahcrofttal.
Az Oasises dolog 100% pletyka volt, nem? Nem is merülhetett fel komolyan a dolog, mivel Ashcroft nem lett volna másodhegedűs Liam vagy akár Noel mögött, amellett, hogy tényleg jóban vannak.
Meghát egész más stílus, az Oasis se lett volna Oasis úgy, aminek nem is örültünk volna.

Előzmény: Lookretia (2)
newgolddream Creative Commons License 2000.08.18 0 0 3
A bittersweet symphony az évszázad egyik legbriliánsabb szerzeménye (noha tisztában vagyok vele, hogy Rolling Stones feldolgozás)

Az urban hymns pedig az egyik legjobb album

Lookretia Creative Commons License 2000.08.18 0 0 2
Jó kis zenekar volt, kár hogy már feloszlott. Richard Ashcroft szólóalbuma viszont ugyanolyan ütos, sot, ha lehet mondani, még eredetibb a stílusa, mint a Verve-é volt.
Richard az egyetlen a "britpop" mezonyben, akit még Noel Gallagher is elismer, úgyhogy mindenképpen rulezzz! (Sot, a pletykák szerint felmerült, hogy Liam repül a zenekarból és R.A. veszi át a helyét - persze ez még Noel átmeneti távozása elott volt) Bocs, hogy az Oasis felé tereltem a szót, de ez most úgy eszembe jutott - mint referencia Richard Ashcroftnak részére:)))
Előzmény: Red Squad (-)
GroundZero Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1
De, igen, Ők.
Én nem nagyon ismerem a bandát, csak amit zenecsatornákon látni tőlük, de az teccett. Ha jól emléxem, régebben kezdték, csak volt közbe kis szünet. Ugye?
Előzmény: Thas (0)
Thas Creative Commons License 2000.08.17 0 0 0
A Bittersweet Symphony-t nem ők jegyzik véletlenül?
Red Squad Creative Commons License 2000.08.17 0 0 topiknyitó
Nos, ha már Oasis, Blur, Radiohead és még sok más hasonló topic már régóta van, kissé furcsának tűnt, hogy éppen Verve nincs.
Mindenesetre kiváncsi vagyok, hogy kinek mond egyáltalán valamit az a két szó, hogy Urban Hymns.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!