Keresés

Részletes keresés

Munchausen Creative Commons License 2001.03.09 0 0 147
Eszembe jutott mégvalami...
Mi a francért idegeli a magyarországi USA követség az embereket ezzel a rémálom vízumkérő telefonos marhaságával, ez csak nálunk van így, vagy külhonban is 06-90-es biznisz előzi meg az USA vízumot?
Munchausen Creative Commons License 2001.03.09 0 0 146
Látom sok itt a szekértő, én egy kicsit az ellenkező oldalról közelítenék a témához, mert munkalehetőséget keresek az USA-ból, mivelhogy programozó vagyok. A referenciákat most hagyjuk, ez elméleti kérdés. ;-)) Az ilyen melókhoz, távmunka, kell valamilyen engedély, akármi, ki tudja?
Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.09 0 0 141
A HIX Tippben is szoktak jó, és gyakorlatias dolgok lenni a témával kapcsolatban.
trollcsi Creative Commons License 2001.03.09 0 0 140
Előzmény: Törölt nick (139)
frankgedeon Creative Commons License 2001.03.09 0 0 137
Ez az un. Work & Travel program, amivel az ember 4 honapot dolgozhat, es 1 honapot utazgathat az Usaban.
A jelentkezo J-1 es vizumot kap, ugyanolyat, mint a babysitterek, a nyelvtanfolyamon resztvevok,azonban ez csak az elore meghatarozott 5 honapra szol.
Kell hozza egy jelentkezesi lap (IAP 66), amit csak ilyen szervezessel foglalkozo irodaktol lehet megkapni.Termeszetesen van ilyen ceg Budapesten.Ezek a szallas, a munka megszervezesevel egyutt (+biztositassal) garantaljak a nyomtatvanyt.
Ezzel a jelentkezesi lappal illetve a hallgatoi jogviszonyrol szolo igazolassal kapja meg az ember a kovetsegen a vizumot egy het alatt.
frankgedeon Creative Commons License 2001.03.08 0 0 135
hi
frankgedeon Creative Commons License 2001.03.04 0 0 134
Gondolom nyaron(nyar elejen) fogsz diplomazni,
a vizumkerelmet pedig ugy kb majus kozepe fele kell beadni, tehat akkor szerintem meg kiadnak az iskolak hallgatoi jogviszonyrol igazolast.
Egyebkent a hallgatoi jogviszonyrol kell igazolast szerezni(nem tanuloi jogviszonyrol).
A ketto nem ugyanaz. Ugyanis a hallgato viszony altalaban addig marad meg, amig megkapod a diplomadat, ami pedig meg az allmvizsganal is kesobbi idopont.
De a lenyeg a kerelem idopontja legjobb tudomasom szerint.
pőcsike Creative Commons License 2001.03.03 0 0 133
Én most diplomázok, szóval akkor már buktam az egészet??????
frankgedeon Creative Commons License 2001.03.02 0 0 132
Azert csak egyetemistaknak, foiskolasoknak, mert az amerikai kormany ezt a fajta vizumot ugy adja ki, hogy bizonyitani kell hozza, hogy te suliba jarsz.
Vannak ettermi munkak, ajandekboltban eladoi munkak kulonbozo nemzeti parkokban es allatkertekben 4 amerikai varosban.
pancho Creative Commons License 2001.03.02 0 0 131
Mindig ilyen nyugodtan reagálod le a dolgokat, vagy csak a matávos tüntetés óta nem tudnak szedálni?
Előzmény: 81713 (128)
pőcsike Creative Commons License 2001.03.02 0 0 130
Milyen munkáról lenne szó?
81713 Creative Commons License 2001.03.02 0 0 128
Usa=USA

Ez így nulla kospofám, ne szivasd a népséget, mert esetleg felrúglak, mint kakas a lószart.

dP

Előzmény: frankgedeon (127)
frankgedeon Creative Commons License 2001.03.02 0 0 127
Egyetemista es foiskolasoknak tudok teljesen legalis(munkavallaloi vizummal)munkalehetoseget nyarra Amerika nehany nagyvarosaban.

En tavaly nyaron probaltam es nagyon bejott a dolog.

Informacioert hivjatok a 06-30-85-70-340 es szamot, vagy a fenti e-mail-re irjatok

sz Creative Commons License 2001.02.08 0 0 126
ugye nem az egyik szinre gond0ltal?!?
Előzmény: M-Attila (125)
M-Attila Creative Commons License 2001.02.08 0 0 125
Tavasszal indulok Miamiba, "túristaként", hogyan keressek munkát?
Da fan Creative Commons License 2000.10.20 0 0 124
csak megerositeni tudom: ha nem szerzel kvalifikalt munkat, csak kiabrandulsz az egeszbol, de nagyon!
en kiabrandultam.....
Előzmény: break2 (116)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.16 0 0 123
Csak egy érdekes, a H-1B-vel foglalkozó cikkre hívnám fel a figyelmet:
http://heather.cs.ucdavis.edu/itaa.real.html

Két idézet (bocs, angolul):

The length of time needed to get a green card has become so long that a
Georgetown University study estimated in the year 2000 that only 25% of
the H-1Bs working in the U.S. at that time would ever be able to get a
green card; the rest would have to return to their home countries.

.....

Since domestic high-tech students correctly perceive that they do not need
a PhD to work in this industry, most of them, including most of the top
students, forego graduate work and instead go straight to industrial work
after finishing their undergraduate degree. To make up for this
``deficit,'' universities admit large numbers of foreign students to their
PhD programs. The latter use their U.S. degrees as steppingstones to H-1B
visas and eventually green cards. In short, if there were no H-1B program,
the foreign students would not come to the U.S. for graduate study;
universities would find their graduate programs depopulated and they would
lose their grant monies.

break2 Creative Commons License 2000.10.15 0 0 122
Kepzettsegedtol es/vagy erdeklodesi korodtol fuggoen biztos vannak megfelelo website-ok allajsajanlatokkal. Mit tanultal, mi erdekel, mit csinalnal...? Ha konkretum van biztos tudunk valami kezdopontot ajanlani.
Előzmény: vikilány (121)
vikilány Creative Commons License 2000.10.15 0 0 121
Köszi szépen Dr Pepper. Egyébként most itt vagyok Chicagoban, majd igyekszem megkóstolni a Dr. Pepper-t.

Hogy visszatérjünk a topic eredeti témájához, tud valaki segiteni abban, hogy merre kell elindulni, ha állást akarok keresni itt. Esetleg website-ok, amire az ember felrakja az önéletrajzát vagy valami HVG-szerü újság. Fejvadászok..., de nem igazán tudom, hogy mi alapján válasszak a több száz cég közül, akiket a Yellow Pages-ben találok.
Előre is köszönöm a segitséget.

Előzmény: Dr. Pepper (119)
break2 Creative Commons License 2000.10.15 0 0 120
Előzmény: emberbarát (26)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.12 0 0 119
Ja, és persze elfelejtettem so szerencsét kívánni! (Kéz és lábtörést!).
Előzmény: vikilány (117)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.11 0 0 118
Az az igazság, hogy én akkor sem valószínü, hogy ügyvédhez fordulnék vízumügyben, ha ingyen lenne (márpedig persze nincs ingyen, baromi drága). Esetleg, ha az ügyvéd személyes ismerősöm. Láttam már ügyvéd által úgy elcse**ett H1-B vízum -> Zöldkártya átmenetet (szerencsére nem nekem), hogy az illetőnek el kellett hagynia az USÁ-t. Persze nem az ügyvéd életéről van szó, és úgy látszik némelyik így is áll hozzá (ügyfél meg most van dögivel). Tisztelet a kivételnek. A tietek legalább elismerte, hogy Ő sem tud többet tenni annál, hogy ellenőrzi, hogy a beadandó papírok jól vannak kitöltve (és remélhetóleg a határidőkre is figyelmeztet). Arról nem is beszélve, hogy bizonyos dokumentumokat amúgy is nektek kell "archiválnotok" (pl. az említett repülőjegy).

Más. Elfelejtettem, mondani, hogy a K-1-hel is kell egy csomó papír (orvosi igazolás, szül. anyakönyvi kivonat, stb.), meg van konzulátusi interview, dehát ezt már tudod. A K-1-el az USÁ-ba érkezvén 90 napon belül össze kell házasodnotok. A K-1 nem jogosít fel önmagában munkavállalásra, a munkavállalási engedélyt a INS officer kell hogy adja, az USÁ-ba történő belépéskor (pecsét az útlevélbe, vagy kártya)! Ez 90 napig jó, utána az I-485-tel egyűtt beadott EAD kérelemre kapott kártyával dolgozhatsz (ez akár 3 hónapig is eltarthat, mire megkapod, de lehet hogy azonnal -helyben- adják). Az így kapott EAD kártya egy évig érvényes (addígra valószínű megkapod a zöldkártyát). Vigyázz, ha a belépéskor kapott munkavállalási engedély és az I-485-re kapott EAD között akár csak egy nap "lyuk" is van, akkor az idő alatt nem dolgozhatsz! Magyarul érdemes minél hamarabb az USÁ-ba érkezés után összeházasodni, és beadni a munkavállalási kérelmet (az I-485-tel egyetemben).

További információk (angolul) - igen részletesnek és jónak tűnik: K1 fiance FAQ home page

Előzmény: vikilány (117)
vikilány Creative Commons License 2000.10.11 0 0 117
Szerintem is Húúúúúúúúúúú. Ez aztán kimerítő válasz volt, köszönöm szépen. Szerencsére ezekkel nekem nem kell foglalkoznom, mert van egy ügyvéd, aki intézi ezt nekünk, de most már értem, hogy miért kell azt a rengeteg pénzt kifizetni neki. Bár ő szerényen csak azt mondta, hogy csak arra tudnak figyelni, hogy ezek a beadandó papírok jól legyenek kitöltve és ne dobják vissza azzal, hogy nincs pontosan kitöltve. Mi most még csak abban a stádiumban vagyunk, hogy a vőlegényem beadta a K-1 kiadásához a kérelmet, és persze itt bizonyítani kellett, hogy az elmúlt két évben találkoztunk. Megvolt az eljegyzés, meg ilyenek. Még jó, hogy megőriztem a repülőjegyeket. Aztán az INS majd elküldi az itteni amerikai nagykövetségnek a papírokat, akik majd értesítenek engem és küldenek egy másik halom papírt, amit nekem kell majd kitöltenem ill. kitöltetnem, majd ha ezeket beadtam, akkor behívnak elbeszélgetni, és ha minden jól megy akkor ezek után kiállítják nekem a menyasszony vízumot.
Szóval nem egyszerű, de legalább, ha minden jól megy, akkor csak egyszer kell végigcsinálni ezt az egészet. És persze így legálisan tudok munkát vállalni. Szó volt itt már sokféle feketemunkáról, és én még így is félek, hogy mikor mibe fognak belekötni, de illegálisan nem merném vállalni, és csodálom azokat, akik megteszik, bár tudom, nekik nem nagyon van más választásuk.
Előzmény: Dr. Pepper (110)
break2 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 116
Ezt elszurtam es melyseges bocsanatot kerek.
Azt hittem, hogy a Mi neked America topikban vagyok
De nem, szoval nagyonis jo helyen kerdezel.

Bocsika.

break2 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 115
meg ezt, meg van meg egy csomo

keres a topikon az usa cimszora es megtlalod oket.
szoval ez topik nem az a topik.

Addig is mond el, hogy mit jelent neked a Marika....

Előzmény: break2 (114)
break2 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 114
olvasd ezt a topikot is el!

meg ezt is

Előzmény: mazs (113)
mazs Creative Commons License 2000.10.10 0 0 113
vízum megvan, következő akadály: NY JFK Airport: immigration office
csupa elképesztő történet, rémhírek....
ti tudtok róla valamit?
break2 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 112
Hu de pontos es reszletes valaszt adtal. Orulhetnek most azok akiket erint...
Előzmény: Dr. Pepper (110)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.10.10 0 0 110
Vikilány (Ez válasz break2-nek is),

Szóval "buktató" alatt azt értettem, mennyi minden hivatalos papírt kell beadni, mindenféle kiegészítővel (hivatalos fordítások, ujjlenyomatok, orvosi vizsgálat, stb.). Szóval, ha jól tudom a dolog valahogy így megy:

1. K-1-gyel kijőssz, majd megnősülsz/férjhez mész.
2. Te és a "spouse" beadodd az AOS (I-485) applikációt - rengeteg más papírral egyetemben, mint pl:
- Ha az elbírálás ideje alatt külföldre akarsz menni, akkor I-131-et (Application for Travel Document) -> AP
- Ha az elbírálás ideje alatt dolgozni akarsz akkor egy I-765-öt (Application for Employment Authorization) -> EAD
És persze egy csomó más kötelező nyomtatvány, mint pl: igazolás, hogy valaki (férjed/feleséged) el tud tartani az USÁ-ban (ha te is dolgozni akarsz az itt _NEM_ számít), meg persze a fentebb említett orvosi vizsgálat, ujjlenyomatok, hivatalos angol fordítások magyar dokumentumokról (pl. szül. anyakönyvi kivonat), stb..
3. Behívnak egy elbeszélgetésre ("interview"), tudod, mint a "Green Card" című filmben: keresztkérdések (hogy találkoztatok?), fényképek bemutatása, stb. Persze az egész szigora attól függ, mennyire veszik a házasságot gyanúsnak.
4. Elfogadják az AOS applikációt (kb. 6-12 hónap a 2. ponttól számítva.) Ekkortól CPR (Feltételes "zöldkártyás") vagy. Ekkor bemehetsz a helyi INS irodába, ahol lepecsételik az útleveled; ez egyenértékű a zöld kártyával, amíg azt meg nem kapod. (általában 3-8 hónap mire kiküldik!)
5. A 4. pont dátumátol számított 21. és 24 hónap között beadsz egy I-751 kéremlet, hogy zőldkártyád állandósitsd (Petition to Remove the Conditions on Residence). Ez nagyon fontos! (Ha elmulasztod beadni, akkor a 24. hónap után illegálissá válsz, és kitoloncolhatnak! Ehhez megint csak egy csomó papír kell, és persze az, hogy még mindíg házas legyél (ugyan azzal akivel a I-485-öt beadtátok). Ehhez is mellékelni kell egy csomó igazolást, hogy az eltelt 2 év alatt együtt voltatok (bankszámlakivonatokat, és egyéb "supporting evidence"-t tessék megőrizni!)
6. Az I-751 kérelmet kb. 3 hónap alatt elbírálják (ha valami gyanús nekik, újra behívhatnak elbeszélgetésre). Ha elfogadják, akkor mehetsz újabb pecsétet kérni az útleveledre (amíg meg nem küldik az állandó zöldkártyádat, újabb 3-8 hónap).
7. Sikeres 6. pont esetén, a 4. pont dátumátol számított 33. és 36. hónap között beadhatod az állampolgársági kérelmet (N-400), megint csak egy csomó papírral egyetemben. Feltétel: még mindíg házasnak kell lenned, ha a 6. pont után elválsz, akkor csak a 4. pont után 5 évvel (mínusz 3 hónap) adhatod be az állampolgársági kérelmet.
8. Nagyon egyszerű vizsga (angol, történelem) letétele után eskütétel (kb. 6-12 hónappal a 7. pont után). Kettős állampolgárság: Bár elvileg, az eskütétel szövege szerint le kell mondanod a régiről ("I hereby declare, on oath, that I absolutely and entirely renounce and abjure all allegiance and fidelity to any foreign prince, potentate, state, or sovereignty, of whom or which I have heretofore been a subject or citizen; ..."), nem kell semmiféle papírt leadnond róla, így (ahogy sok más nemzetiségű is teszi) megtarthatod az eredetit (mivelhogy Magyarország elismeri a kettős állampolgárságot).

Megjegyzések:
1. A megadott elbírálási időintervallumok természetesen körülbelüliek, és nagyon sokat függenek attól, hogy az USÁ-n belül hol adod be a kérelmet.
2. Az egész procedúra alatt nem hagyhatod el az USÁ-t több mint 6 hónapra, egyébként az idő számlálók "lenullázódnak" (Continuos presence required).
3. Nem vagyok ügyvéd a fentiek nem számítanak hivatalos információknak, stb, stb...

Rövidítések:
EAD: Employment Authorization Document
CPR: Conditional Permanent Resident
INS: Immigration and Naturalization Service
AOS: Adjustment of Status
AP : Advance Parole

Előzmény: vikilány (106)
break2 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 109
En lehiszem, hogy van ilyen.

de

> Kaja, szállás általában fizuban megoldva

szvsz, azert az ritka, hogy kaja szallas csak igy legyintessel el lehetne intezni. Valamibe biztos kerul valakinek es meg a legolcsobb szallas is legalabb napi 10 dollar kell, hogy legyen.

Mindegy, a lenyegen nem valtoztatt, hogy aki ezt eazt utat valasztja az haza tud vinni legalabb egy milliot egy honap utan.

Tenyleg van valakinek tapasztalata arrol, hogy az USA-ban keresett penzt (ami az en esetemben legalis es mar adoztam itt utana), hogy lehet MO-ra vinni ugy, hogy az ne adozzon MO-n? Jo-jo, feketen felelem naprol napra lassankent es akkor nincs gond-kerdes. De mondjuk ha lakast akarok Pesten venni belole, akkor azert csak megnezik, hogy honnan van penzem, nem?

Előzmény: akimoto (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!