Keresés

Részletes keresés

Triste Creative Commons License 2000.07.25 0 0 99
Kedves ducklin, kérném a könyv (Ernesto Mila: Nácimus és ezoterizmus) kiadóját és kiadási évét, mert be akarom szerezni. LEON-tól pedig azt kérem, hogy nevezzen meg forrást a német-tibeti (régészeti) kapcsolatokról.
Előzmény: ducklin (95)
LEON Creative Commons License 2000.07.25 0 0 98
Nem csak ilyen irányban kell keresgélni. A német régészeknek több nagyon jó, és később be is igazolódó, sejtése volt az európai népek (indoeurópai vagy a régebbi terminológiában árja) ázsiai eregetével kapcsolatban. A nyomok akkor Tibetbe és a Góbi sivatagba vezettek, mint egykori kulturális központokba. Az SS főleg geopolitikai megfontolásból foglalkozott a témával, hogy igazolást keressenek egy későbbi német terjeszkedésre, ázsiai irányban.
A legérdekesebb az egészben az, hogy azóta kiderült hogy a Góbi sivatagban valóban lett volna mit keresni (a tokhárnak nevezett nép régészeti leletei). Még Tibetről is érdekes dolgok derülhetnek ki.
Előzmény: Triste (97)
Triste Creative Commons License 2000.07.24 0 0 97
"A tibeti vonatkozás azonban úgylátszik megáll, legalábbis minimum egy nem sikertelenül végződött tibeti expedicióról beszélhetünk; de sajnos túl sok konkrétummal e téren sem rendelkezünk. Aki igen, az irjon :-)"

Tényleg jó lenne, ha valaki írna a német-tibeti kapcsolatokról, az expedíciókról, sajnos én sem rendelkezem kellő információval. Azt tudjuk, hogy a hegymászó Heinrich Harrer, miután 1944-ben megszökött az angol fogságból, Tibetbe menekült, erről szól a Hét év Tibetben című könyve. De ez nem nevezhető expedíciónak.

Előzmény: ducklin (95)
LEON Creative Commons License 2000.07.24 0 0 96
Kedves Triste,

Kijelentéseimet a következőképpen pontosítanám:
A témának nem vagyok szakértője, szóval teljes mértékben egzakt bizonyítokokkal nem szolgálhatok, inkább mint fenntartásokkal rendelkező érdeklődő jelentem meg ebben a topicban. Hiszen én is inkább kérdeztem, mint állítottam. Vitatott egyetlen állításom régebbi könytári és leváltári olvasmányaimra alapoztam, ahol Haushofer professzor (és Himmler) keleti kutatásairól és tibeti kapcsolatairól szóló írásokban egyértelmű utalásokat találtam az SS egy olyan részlegéről, ahol keleti vallások kutatásával foglalkoztak több meghívott tibeti (vagy indiai esetleg mongol) szakértő segítségével, akik a részleg munkatársaiként az SS speciális tagjai voltak. Tehát nem katonaként szolgálatot teljesítő tibeti SS tagokról van szó. Az hogy kollektív öngyilkosságot követtek el, azt többek között az általad felhozott forrásokban olvastam. Két forrás kombinálásáról van tehát szó, és az "az mindensetre bizonyított" terminust, inkább a "feltételezhető"-vel váltanám fel.

ducklin Creative Commons License 2000.07.23 0 0 95
Üdvözlet.

Én maximális fenntartásokkal fogadnám a Pauwels-Bergier és a Ravenscroft könyveket(Soucek jórészt előbbiből merit), ajánlom kritika ügyében Ernesto Mila Nácizmus és ezoterizmus c. könyvét.
A tibeti vonatkozás azonban úgylátszik megáll, legalábbis minimum egy nem sikertelenül végződött tibeti expedicióról beszélhetünk; de sajnos túl sok konkrétummal e téren sem rendelkezünk.
Aki igen, az irjon :-)

Triste Creative Commons License 2000.07.23 0 0 94
"Az mindensetre bizonyított, hogy az SS-nek tibetiek is tagjai voltak, akik 45-ben kollektív öngyilkosságot követtek el Berlin elfoglalása után."

Kedves LEON, érdekelnének a bizonyítékaid az SS-be (!) sorozott tibetiekről. Addig is három idézet erről a témakörről, kezdve a valószínű ősforrással, ami azután szépen elkezdett önálló életet élni.

"1916-ban /ez valószínűleg elírás, az 1926-os évszám valószínűbb/ telepszik meg Berlinben és Münchenben egy kis hindu és tibeti kolónia. Amikor az oroszok bevonulnak Berlinbe, a tetemek közt körülbelül ezer német egyenruhás halálönkéntest találnak, e nyilvánvalóan himalájai származású embereknek sem irataik, sem dögcédulájuk nincsen."
(Louis Pauwels-Jacques Bergier: Mágusok hajnala, Móra könyvkiadó, 1989)

(A tibeti férfi) "talán egyike volt a halál önkénteseinek, akik alakulat- és rangjelzés nélküli náci egyenruhát viseltek, s akiknek arcvonásai világosan elárulták a tibeti eredetet. Mind egy szálig elestek a szovjet seregektől körülzárt Berlin utolsó védelmi harcaiban..."
(Ludvik Soucek: A betlehemi csillag nyomában, Madách kiadó, 1982)

"Amikor az oroszok elérték lakóhelyüket /mármint a tibetiek lakóhelyét/, csupasz testük rendezett sorait fedezték fel, és mindegyikük gyomrából a szertartáshoz használatos kés állt ki. Inkább az öngyilkosság keleti formáját választották (...)"
(Trevor Ravenscroft: A végzet lándzsája, Édesvíz Kft., 1992)

Előzmény: LEON (92)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.22 0 0 93
kedves LEON

Sajnos a forrásom nem olvasható formában van.
Nem hinném hogy megjelent valahol ez irásban.

Adept

Előzmény: LEON (92)
LEON Creative Commons License 2000.07.22 0 0 92
Kedves Adept,

Én nem szkeptikusként kérdeztem. A téma nagyon is érdekel, és tényleg kiváncsi vagyok milyen forrásokat ismersz a témában. Ha másért nem, hát szeretném elolvasni. Ősi indiai és tibeti forrásokról én is sokat hallottam, de azt olvastam hogy a publikus információk többsége sokáig nem írásos formában terjedt, hanem szájról szájra, versekként. A nem publikus írásokról pedig egészen regényes hírek terjengenek, rejtett könyvtárak Tibetben és a nácik állítólagos tibeti kapcsolatai. Az mindensetre bizonyított, hogy az SS-nek tibetiek is tagjai voltak, akik 45-ben kollektív öngyilkosságot követtek el Berlin elfoglalása után.

Előzmény: Törölt nick (78)
Skorzeny Creative Commons License 2000.07.22 0 0 91
Ok.
Kösz az info-kat.

Skorzeny

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.22 0 0 90
ja azokkal kezdhetsz, de ne várj valami kis könnyed ponyvát...:))
Csak pihenten kezdj neki.

Na asszem elmenyek aludni...

Adept

Előzmény: Skorzeny (89)
Skorzeny Creative Commons License 2000.07.22 0 0 89
Kinéztem az Életutam c. könyvét, hogy jobban megismerjem...
Majd megveszem.

De pont az nincs ami kéne. A Nietzsche kora...

Ez a Magasabb világok... (osloi előadások) ez nehéz?
az első előadást elolvastam.

skorzeny

Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.21 0 0 88
Skorzeny

Sikerült a legeslegnehezebbel elkezdened... Bármit választottál volna az könnyebb lett volna.

Kezdd a Szellemi világok megismerésével.
Az egyszerűbb.

Adept

Előzmény: Skorzeny (87)
Skorzeny Creative Commons License 2000.07.21 0 0 87
ez most nekem szólt, igaz?
nem fogok rajongani a mágiáért.
De a rajongást Steiner esetében nem úgy értettem.
Szerinte az Antropozófia magasabb szint mint a mágia. (ha jól fogtam fel amit leírt.)

Egyébként érdekes Steiner. Könnyed nyáresti olvasásra nem nagyon ajánlandó. Kell egy kis alap, hogy megértsem miről is van szó tk.

Mit ajánlanál?
Eddig egyébként a Szabadság filozófiáját olvastam, meg a Kereszténység mint misztikus tény vagy valami hasaonló címűt.

Skorzeny

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.21 0 0 86
big

Persze, ha ugy nézed, akkor minden mágia...:)

Irtam neked az angyalos topicba!!!!

Adept

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.21 0 0 85
Szerintem mást ért a mágia alatt Steiner és mást egy alatta egy nem igazi és egy igazi mágus is, hisz Steinter is egy mágus volt... ;-)

Üdv
Big

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.21 0 0 84
ááá, melyik könyv nem drága manapság??:((
A mágiáért jobb ha senki sem rajong!! Idejétmúlt, atavisztkus rendszer. Iszonyatos kötödéseket hoz létre...

Adept

Előzmény: Skorzeny (83)
Skorzeny Creative Commons License 2000.07.21 0 0 83
ez nem jelent meg magyarul. Igaz?

Miért olyan k. drágák steiner könyvei?
Ha jól vettem ki Steiner sem rajong a mágiáért..

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.21 0 0 82
ez a cím:
Az Akasha krónikából, 1904 ben írta.

Adept

Előzmény: Skorzeny (81)
Skorzeny Creative Commons License 2000.07.21 0 0 81
Adept!

Cím? nem tudod?

off(akkor jó ha szóban állunk)on

Skorzeny

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.21 0 0 80
Kedves Skorzeny

Nem hülyülj már, mért ne állnék veled szóba??
Az Akasháról sok helyen ír elszórva.
Az Akasha-kronikából 1904 (GA11) az egyik ilyen könyv. Asszem megjelent magyarul is.
Persze mármelyik mágiáról szoló könyvben is megtalálható.

Adept

Előzmény: Skorzeny (79)
Skorzeny Creative Commons License 2000.07.21 0 0 79
Adept!

A minap járkáltam a könyvesboltokban és jó pár Rudolf steiner könyv akadt a kezembe. Felfigyeltem, hogy Nietzschéről is írt egy könyvet: Nietzsche küzdelme a kora ellen (ha jól tudom a címét).
A kérdésem pedig az, hogy mit tudsz Steiner Nietzschéről alkotott véleményéről ill. kapcsolatáról. (meglátogatta 1894-ben a beteg N.-ét.)
Ha lehetséges írd meg a Nietsche látomása topic-ba. (persze, ha még szóba állsz velem)
És az Akasha krónikáról - feljegyzésről melyik könyvében olvashatok?

Skorzeny

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.21 0 0 78
Kedves LEON

Hitler ujra közöttünk van, bár még kicsi baba. A nevét még nem lehet tudni, de nem is érdekes. Amikor eljön az ideje, mindenki meg fogja ismerni. Bár akkor már lehet hogy mindegy...
A forrásokat teljesen felesleges firtatni, hiszen nem ez dönti el, hogy valaki elhiszi-e vagy nem, ugye?? Mindenkinek más forrás számít authentikusnak. Én egyszerűen leírom amit tudok, ennyi.
Az, hogy amit és ahogy írok, esetleg hasonlóságot mutat valamelyik filozófiával az nem számít. Felesleges is keresni hogy melyikkel. Nem szeretek elbujni filozófiák és idézetek mögé, mert ezzel csak magamat korlátozom.
Az, hogy ki hisz nekem és ki nem, az sem számít. Nem vágyom ilyen babérokra. Ugyis csak az idő bizonyithatja az "én" igazamat...

Adept

Előzmény: LEON (77)
LEON Creative Commons License 2000.07.21 0 0 77
Kedves Adept,

Azt írod Hitler reinkarnációs láncáról:

4. A testetöltött Ahrimán 6 apostola közül ő az egyik.

Ezek szerint tehát köztünk van? Esetleg egy jól ismert személy?

Az általad felhozott nézetek érdekesek, kiváncsi vagyok a forrásaidra. Én eddig csak a "Végzet Lándzsája" című könyvet olvastam ebben a témakörben. Elég érdekes volt, de sok dolog meglehetősen hihetetlen számomra. Valóban kiváncsi vagyok, hogy honnan származik ez a nézetrendszer, kik fektették le, és ha titkos tanokról van szó, akkor miért jelenik meg egy publikus könyv (könyvek) formájában?
Nyomokban megtalálhatók ezeknek a nézeteknek bizonyos magyarázatai Várkonyi Nándor könyvében is (Sziriat oszlopai), nekem az hihetőbbnek tűnt. Olvastam Rudolf Steinertől is, de az ő teozófiai nézetei inkább filozófiai értekezésnek tűntek.
Rudolf Steiner kereszténység értelmezése mindenesetre elég érdekes.

Előzmény: Törölt nick (41)
Skorzeny Creative Commons License 2000.07.20 0 0 76
off

Ezennel szeretnék elnézést kérni minden topictárstól akik akarva - akaratlanul részesei voltak nem topicba illő hozzászólásaimnak.

Megnyugtatásul közölném, hogy nem vagyok annyira bunkó, primitív, idióta, mint aminek kedves fenris itt elmondott.

Megígérem, hogy ezentúl viselkedni fogok...:)))

Köszönöm, hogy végigolvastatok.

Üdvözlettel: Skorzeny

on

Skorzeny Creative Commons License 2000.07.20 0 0 75
Heil!

Megígérem nem mondok... :((( Sajnos kitör néha az emberből a hülyeség... Most ez velem is megesett.

Dolfi bá föltámasztása?
Milyen szempontból lenne jó?(Attól félek sokan bedőlnének neki... Nos én nem szertnék köztük lenni.)

Üdv.: skorzy

Előzmény: Ravenblack (72)
fenris Creative Commons License 2000.07.20 0 0 74
Big4:

Előre sejtettem, hogy Skorzenyről véleményt alkotni jár olyan veszélyekkel, hogy az ember magát blamálja. Az, hogy rólam kiderült egy s más, az pedig nem érdekel, még akkor se, ha ez számodra, vagy akár mindenki számára negatívum. Pl. mások fizikai bántalmazásában semmi rosszat nem látok, ha igazán rászolgál az illető - és persze fenntartom magamnak a jogot, hogy a velem szemben fellépőkről én döntsem el, ez mikor áll fenn -, gondolom, ez az egyik negatívum a szemedben. Hozzáteszem, meglehetősen türelmes embernek ismer mindenki %) Nyilván eltérő nézeteket vallunk. Az meg, hogy viszonozni tudom a gúnyolódást, egy dolog, hogy meg is tettem, az meg persze elítélendő, de úgy gondoltam, jobb, ha nem tartom magamban, amit gondolok. Túl sok ilyen okostojást hallgattam már végig nyugodtan, mint ő. Miért nem lehet valaki szkeptikus egy dologgal szemben, amíg be nem bizonyosodik számára vagy az egyik, vagy a másik oldal?
Nyugodtan megvethetsz, lenézhetsz ezért, a te dolgod, és én nem is akarok beleszólni. Megsértődni?! Nem tudom, te ezzel úgy vagy, hogy bárki képes megsérteni? A sértődést - mármint ezt a fajtáját - én ahhoz kötöm, hogy valakivel kölcsönösen ismerjük egymást és még a véleményét is becsülöm, na és ilyen ember mond valamit, ami nekem nagyon rosszul esik.
Mi nem ismerjük egymást, így a véleményedre se adhatok túlzottan, szóval sértődésről szó sem lehet. Csupán elraktároztam magamban, hogy te más felfogású vagy, mint én. Valószínűleg én sem találnálak téged túl szimpatikusnak, de ez nyilván pozitívan tüntet fel téged a hozzád hasonlók között. Ezt persze nem gúnyosan mondtam.

Szerinted akkor maga az emberi kommunikáció egyfajta mágia... Jó, definiálhatjuk a morzsára is mondhatjuk, hogy tulajdonképpen kenyér, na de azért én különbséget tennék.

--------------------

Ravenblack:
A rituálék azért működnek, mert a gyengébb erejű koncentrációt képesek némileg erősíteni, de kinyújtani az idejét mindenképp. Akinek már elég gyakorlott az akarata, nyilván nincs kötve a különféle rituálékhoz.

Előzmény: Törölt nick (71)
Ravenblack Creative Commons License 2000.07.20 0 0 73
Jól mondod.
Előzmény: Törölt nick (71)
Ravenblack Creative Commons License 2000.07.20 0 0 72
Heil Skorz!

No, azért ilyeneket ne mondj, mert még azt hiszik, én is teljesen lammer vagyok a témában:))(bocs)

Azért annak örülnék, ha feltámasztanák az öreg Dolfi bá'-t, vagy legalábbis valaki hasonlót:))))

Persze, vannak ilyen emberek, de nem kell őket kiröhögni. Ha valakinek ez kell, hogy jobban higgyjen a sikerében, akkor csinálja. Viszont aki képes erősen akarni, hinni, annak nincs szüksége szertartásokra ahhoz hogy a "vízen járjon".

Fenris legutóbbi hozzászólása tetszett.

Ravenblack

Ui: Heil Hitler

Előzmény: Skorzeny (67)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.20 0 0 71
Kedves Fenris !

off
Bocs hogy belekotyogok, de amit Skorzenynek írtál, abból számomra nem Skorzeny marudt alul, hanem te. Rólad derült ki egy s más, és nem mondanám, hogy túl szimpatikus dolgok. Ne haragudj, de semmivel sem tűnsz fejlettebnek Skorzeny-nél, ha ennyire nem vagy képes magadat türtőztetni.

Te valószínűleg egy óvodást leszídnál azért, mert nem tud még olvasni...
Meg azért ne sértődj, ez csak az én szerény véleményem, nem több. :)
on

>>Azt hiszem azonban, a saját országát mágia nélkül bolondította meg. Egy akkoriban kisfiú német mondta, hogy pl. nagyon nagy hatása volt rájuk annak, hogy feldícsérték őket, <<

Szerintem ez is mágia, a tömeg-manipuláció is ugyanolyan "light" mágia, mint amit a reklámoknál alkalmaznak.

Üdv
Big

fenris Creative Commons License 2000.07.20 0 0 70
Egy ember!

Hát szerintem a tömegeket minden mági nélkül be lehet hülyíteni. Vannak ismert tömegmanipuláló eszközök, pl amit a reklámfilmekben betiltottak: A reklámban egy egy kockát kicserélnek valami másra, amitől pl. megszomjazol. Persze nem tudni, hogy ez a kocka egy jéghideg üveg kólát ábrázol, vagy valami más, pszichológiailag alátámasztottan hatásos képet, a lényeg az, hogy a szomj mint saját gondolat, érzet lép elő. Hitler használhatott ilyet, ki tudja. Ez azonban csak egy példa a sok lehetőség közül, az erőt sugárzóra tervezett egyenruháról ne is beszéljünk. A zenét azért még elmondanám, kifejezetten gátláscsökkentő hatása van, és ha ezt összekapcsolják egy olyan pozitív közösségi érzetet, csapatszellemet ébresztő monumentális parádéval, amilyet elég sokat csináltak a nácik, akkor érthető, hogy ebben a lelki- és elmeállapotban a tömeg sokkal jobban magáévá tudta tenni egy nagy szónok tanításait, és Hitler tagadhatatlanul nagy szónok volt. Persze mondhatjuk azt, hogy a szónak is van mágikus értéke %) Mindenesetre én megelégszem a szimpla tömeghülyítéssel, szerintem Hitler nem erre akarta használni a mágiát. Inkább csak hitt a mágiában és próbálkozott vele. Azt hiszem azonban, a saját országát mágia nélkül bolondította meg. Egy akkoriban kisfiú német mondta, hogy pl. nagyon nagy hatása volt rájuk annak, hogy feldícsérték őket, azaz azt mondták nekik, hogy ők felsőbbrendűek. Ezt még sose mondta senki a szegény árja kisgyerekeknek, ha ebbe belegondolok, máris érthető, hogy a hátországban miért tartott olyan sokáig, hogy leessen a húszfillér. Elmesélte, hogy milyen profin voltak koreografálva a parádék. Hát én csak ámultam-bámultam, milyen nem is ósdi trükköket vetettek be. Sok minden rosszat lehet mondani a nácikról, de buták, na azok egész biztos nem voltak.

Előzmény: Egyember (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!