Kedves Golden!
Örülök, hogy a J.M.tetszett, vagy legalábbis találkozott a világoddal...
Néha menthetetlenül elkap a szomorúság, s ezt ki kell írnom magamból. Ha épp boldog vagyok, azt nem mindig tudom lereagálni versben. Most pl. nagyon jó kedvem van, repülök, s ezért meg sem tudok szólalni....:)
gyöngyvirág: tényleg ilyen szomorúnak érzed a világot?
didé: az előbb elfelejtettem! Azért nekem is vannak depressziós korszakaim. a gyógyír reá, ha írok valami bolondságot.
azért kezd elindulni a lap. ez a gitár fiú is odatévedt valahogy! azért gondolom hogy fiú, mert szerintem leányka ilyen nevet nem választ. ez olyan fiús!
Mennék, de nem tudok! Csak nem most szerkesztitek?
Addig is írogatok ide. Ma lecseréltük kinőtt csigaházunkat egy kicsit nagyobbra. Trabi helyett van egy őskori Mazdánk, ez az amire vártam. Hamarosan megyünk felétek. kb. három hét!
(Hm.)Egyáltalán nem jutott eszembe, inkább az járt-kélt bennem, hogy magaddal kapcsolatosan nincs rendben valami - személyiségzavar ha stílusosan szeretnék fogalmazni.
(Más.) Ritkábban olvasok verseket mint prózát. Ebből következik, ha szimoblikával illetve képzavarral találkozom az agyam prózai módon oldaná meg a dolgot s ekkor félre kell raknom, mert verset nem lehet így megítélni. Goldennel más a helyzet. Ő nem lebeg. Van. Depressziót nem vettem észre - valahol sürgősen be kellene szereznie egyet, nehommán Radnótin kívűl ő legyen az egyetlen akinek nincs semmi lelki problémája (hehe)
(golden.) A párt és a papír formájában kiadandó Zuhany nevében is köszönöm!
- - -
Nöm? Ha ezt pepe látná a fejemhez vágná megint a főnökösdit (hehe).
Golden és Didé!
Köszönöm, ha tetszik, na jó, nem provokálom akkor a bírálatot...
J.M. Ha érdekel, elküldhetem, a marketorg/versrovatban jelent meg...
Didé!
"jégvirág-gazban,
a szívedig fagyban."
azért remélem, nem gondolod, hogy olyan fagyos a szívem...
gyv
gyöngyvirág: nem tudom, mivel annyi versedet olvastam már. Azt hiszem, nem. Ha olyan mint a többi, akkor biztos nagyon szép.
esetleg e-mail elküldhetnéd. Had olvassam el. Egyébként az én kedvenc versem JM-től az Óda L.A. városához, miközben a halott Bryan Jones-ra gondolok
didével beszélgettünk egy kicsit, és arra a megállapításra jutottunk, hogy nem vagyunk kritikusok, ezért szakmai kritikát nem tudunk adni a verseidre. Viszont nagyon tetszik mind a kettőnknek.
Ha megvan nektek begépelve ami megjelent a kötetben, legyetek kedvesek elküldeni. Azért mégis más, ha ott is megvan. Mondjuk ilyen cím alatt (pepe figyejjé bunkóóó!): Szerzőink kötetbe sorolt versei... vagy valami hasonló (mégse figyujjá pepe!)
-
Csupán hozzájárulni tudok a gratulációkhoz. Nem nagyon csépeljük a szót elnézve a topicot. Sebaj.
-
DÉRIDŐ
Hókönnyű tél van.
rejtőzöl magadban,
bujkálsz a fagyban,
feloldozhatatlan.
Fagyos a lélek,
hajol a szélnek
hófúvás-halmok
egekig érnek.
Hókönnyű tél van,
rejtőzködsz magadban,
jégvirág-gazban,
a szívedig fagyban.
* * *
Ez a Devecseri vers gyöngyvirágról jutott eszembe.