Szóval azt mondod,hogy teljesen felesleges a legjobbat megvennem,ha ezek az igényeim.Ebben teljesen igazad van.Lényegében egy 64MB-s is megteszi,ha meg bővíthető,akkor esetleg az igényeim bővülésével vehetek bele úgyis + memóriát!!!
Esetleg valami konkrét javaslatod MD-ből és MP3 lejátszóból???
És ez a rohadt memória lényegében minek is kell mire jó????
Amúgy ezen a lapon 5 féle kártyás készülék található, mi tagadás, nem nagy nevűek (XCLEF, PDHerkules, MPEye), 34 ezertől 92 ezerig - zömmel 40 és 50 rongy között.
Áuuu, azért ezen az infopatika-oldalon kicit durva ez a "Dioneer" márka... A piacos "világmárkákat" idézi szinte, az Adios melegítőket, Puna (!!!), Rebook csukákat, Sonyo walkmanokat...
BIGA,
ha ezek az igényeid (nagyjából teljesen megegyeznek az enyimmel), akkor a kártyás lejátszót két esetben éri meg sztem:
- ha nem valószínű, hogy valaha is 1-2 óránál tovább használnád egyszerre, tehát nem gond a kártyák viszonylag kis kapacitása Ugyanis egy 64 egás kártya az, ugyebár 64 mega Xezerért, míg pölö egy 210 megás MiniCD párszáz forintért ennek több, mint a 3*orosa töredékáron. Az MD árak is jóval a kátíáséi alatt vannak.
- ha nagyon fontos a kis méret. Ebben általában a legjobbak a kártyás lejátszók - vagyis azok a elgkisebbek összehasonlítva az MD, illetve a MiniCD-lejátszókkal.
Ha ez a két kritárium teljesül, akkor hajrá, vegyél kártyásat. Ha nem, akkor viszont nem biztos, hogy az a legjobb megoldás. Sztem.
Egy amatőr lama kérdés:most mi jó ebben a memórai izében????Miére tudom konkrétan használni??
Ja itt egy sony NM http://www.sony.hu/index.php?loc=2|cat=48|t=439
cirka 70 ezer FT!!!!!
Szóval nekem csak arra kellene,hogy zenét tudjak hallgatni persze MP3-t is.Nem használnám futás alatt,de használnám utazás alatt vagy suliba menet,stb...
De ha már veszek akkor egy normálisabbat gondoltam.És kb 50 max 60 ezret szánnék rá,de azt már nagyon meggondolnám!!!!
60e Ft-ért már 256 MB-os MP3-as lejátszó is kapható itthon, ami jóval többet tud, mint a Panasonic. Egyébként, ha olcsót akarsz venni és ragaszkodsz a CF kártyához, akkor vegyél Divát (25e Ft, de csak 32 MB alapban). Ha profibbakra vágysz vagy több szolgáltatást szeretnél (pl. beépített FM rádió, felvételi lehetőség MP3-ban, stb.) és rászánsz még egy kis pénzt (kb. 30e - 50 e Ft), akkor nézz körül itt: www.infopatika.hu Memóriás lejátszókból talán itt van a legjobb választék.
Panasonic mp3-player... Ezen mindig röhögnöm kell... Úgy 2 éve benéztem egy Panasonic-üzletbe (mikor még volt, aki azt hotte, hogy jogilag meg lehet fojtani az mp3-mat), és mp3 lejátszására képes cuccokról érdeklődtem. Az eladó erre faszi olyan tekintettel az arcán, mintha köbö arra kértem volna, hogy szopjon le, nem is rejtett megvetéssel lökte oda, hogy "a Panasonic NEM támogatja az mp3 formátumot!"
Majd fogja - válaszoltam vissza távozóban - asszem nem hallotta - de a mai naoig előttem az a döbbent arc :)))
60ezerért Panasonic...akkor mennyi lehet az általam nézett Philips EXP 511??????????????
Küldöldön 119Euró csak úgy lestem.Most nem tudom mi legyen.Minidiscből mit ajánlotok???Várom az ötleteket!!
60ezerért Panasonic...akkor mennyi lehet az általam nézett Philips EXP 511??????????????
Küldöldön 119Euró csak úgy lestem.Most nem tudom mi legyen.Minidiscből mit ajánlotok???
Nem akarok vitát elindítani, csak megjegyzésként mondom, hogy én nemrég döntöttem el, hogy soha semilyen sony terméket nem fogok megvenni. Eddíg fanatikus sony hívő voltam, aztán feltűnt hogy évente vehetek új walkmant. Ez így volt a legutóbbi tipussal is ami bár 40 ezer volt 1 év után megdöglött. A hab a tortán, hogy saját hülyeségemből elhagytam az aksi töltőjét. (Elemről is ment.) Na most a 40e forintos walkmannak a töltője 15ezer. Úgy, hogy megrendelem 1 hét múlva behozzák az országba mert itt ugye nem lehet kapni. Hülyére veszik az embert.
Hát.... Amikor én mp3 lejátszó után rohangáltam a Rio-t ajánlotta mindenki. Viszont én nem ajánlom, mert a mostani, országban kapható Rio-k csak úgy bővíthetőek, ha az egész hátlapját cseréled (van amelyik így se) és ez elég gáz. Drága, na meg lehet, hogy nem is kapsz hozzá. Én Panasonic SV-SD50-es mp3 lejátszót vettem. Tökéletesen meg vagyok elégedve vele, szépen szól, van rajta xtra bass, könnyen bővíthető, nagyon kicsi. Alapban 64megás sd kártya van hozzá +sd kártya író +szoftver. Egyedüli dolog ami hiányzik belőle nekem, hogy nincs rajta háttérvilágítás. A panasonictól és a fotexnettől is megvehető, én a fotexneten vettem mert ott 4 ezerrel olcsóbb volt mint a pananál. 60e pénz az ára.
Először is sztem azt kéne eldöntened, télleg mp3-lejátszót kéne-e venned. (MP3-player alatt most értsük a memokártyás kütyüt)
A topik tapasztalatai alapján a köv dolgokat érdemes tudni:
- ha az ár a lényeg (minél olcsóbb legyen), akkor egy közepes teljesítményű MiniCd-player a legjobb. Ha nagyon olcsó kell ,akkor az általam is használt Freecom Beatman, már kapható a FB II.
- ha fontos, hogy felvételt is tudj csinálni, akkor inkább egy Minidisk-player (MD) az ideális megoldás. Drágább a miniCD-nél, de nem rosszabb minőségben (van, aki szerint jobb, van. aki szerint nem)
- Ha konstansan rázkódik a cucc nálad (futás közben használod pölö), avagy a minél kisebb méretre/súlyra utazol, akkor jön leginkább a képbe a kártyás mp3-player. Hátránya, hogy a legdrágább mulatság, főképp a még mindig nagyon drága (legalábbis egy minidiskhez, vagy méginkább egy miniCD-hez képest) a hordozó - jelen esetben a kártya.
Bármelyiket váalsztod, nagyon rá nem baszhatsz, hisz itt mi már mióta nem tudjuk eldönteni, melyik a legjobb... :)
Szeretnék a közeljövőben MP3 lejátszót venni és nem tudom hogy milyet kellene!!!!
Mindenki azt mondja,hogy Philips EXP 511 vagy Sonicblue Rio SP90
Najó,de ezek kb mennyibe kerülnek,mert sehol se találok árakat:(((
Vagy esetleg van vkinek más javaslata?????
Ezen az elemdolgon nincs mit csodálkozni, hisz a Sony-hoz képes az mp3-lejátszók noname-nek tekínthetôk... De a Sony kedvéért sem fogok MD-t használni és ameddig nem jön ki valamelyik "takarékos :)" nagy cég megfizethetô MP3 lejátszóval, addig töltöm az elemeket... :)
Igen, én ki ois akadtam kicsit rajta, hogy a miniCD-playerem is elég hamar megadja magát - mármint az elem. Aztán még tök jól tm a "lemerült" elemeket használni másban egy darabig, persze.
Az enyém (Creative Nomad IIc) kb 2 napig bírja, mást még nem próbáltam, a MZ -N707 Minidisc-em meg kb 2 hétig. Átlag 1-2 órát hallgatom, amikor nincs adapterre dugva, az mp3 lejátszómat meg nem is lehet...
Most ez komoly hogy a mechanika nélküli mp3 "csodajátszók" ennyit bírnak egy feltöltéssel?
Mert akkor van még hova feljődni. Az Sony 701 MD-met 32 órára írják (LP4 üzemmódban 50 óra). Ugyan mérni még nem mértem, de jóval többet bír mint a néhány évvel ezelőtti MD lejátszó walmanam.
No, megnéztem. A Media Markt-ban köbö 12 féle különböző akksitültőt lehet kapni, olyan 3 rongytól 20-ig. Én végül egy Energizert vettem, am 4 cseruza-, minicerka-, vagy 2 nagyobb elemet tud tölteni. Ajándélba adtak hozzá 4 Energizer NiMH ceruzaakksit, és ezt az egészet adták 5500-ért - a kategóriájában abszolút elfogadható áron (csak a 4 elem köbö 6 ezerbe kerülne, szal a töltőért tulképp még ők fizetnek nekem...). Ezt a fajta akksit, amit adtak hozzá köbö 15 óra alatt tölti fel csuktára. Nem kevés, de úgy gondoltam, hogy ha már van 4 elemem, a kettőt töltök/kettőt használok módszer tuti műxeni fog, hiszen a töltés 15 órája egyfolytában megy, én pedig valszín nem fogok 15 órát egyfolytában a Beatmanemet nyüstölni, nem?
Sima sor! Kipróbáltad mindkettôt és választottál... Nincs ezzel semmi baj, hisz nem vagyunk egyformák és nem is kell annak lennünk... Én is kipróbáltam mindkettôt és én is választottam, csak máshogy... :)
És - kedvenc vesszőparipám - szted az MD miben jobb a miniCD-nél? Mind a kütyü, mind a lemez olcsóbb, rázkódásvédelem köbö olyan, mint amit leírtál, a miniCD kapacitása nagyobb...