Nem akarok a topicban fejtegetni, arról, hogy ki lehet a valódi nyomozó!
Jobb híjján – egyelöre – hiszek a ny35-nek (kicsit vacilalok ugyan), de
A vikkend elött azt gondolom a ny35-röl:
Inkább legyek egy jól játszó ravasz gyilkos áldozata, mint egy eddig ismeretlen nyomozonak a letezeset feltetelezzem.
Tovabbi informacio:
Tegnap este Martival talalkoztunk a gyaloglon, ott volt macskamati is.
Szegeny fogfajos Martinak ugy kellett a ”gyalogaldozat” szerep, mint smirgli a sebre…
Viszont azt mondta (na jó akkor es ott), hogy ha maskepp nem lehet, ám legyen úgy.
Tehát Ny35 ”váltig allította”, hogy Marti ex-Fist párja.
Ha – ismétlem HA
elhisszuk neki es Martit lincseljuk
és nincs vege ezzel a jateknak, akkor ny35 elvesztette hitelét -> a ny35 legendat alkoto párocska meg ezzel lebukott végleg.
Ha elfogadjuk, hogy Fist gyilok (volt), akkor miért pont most passzolt a társa? Amikor még csak tippünk sincs a kilétére, tehát roppant valószínűtlen, hogy őt figyelnék meg? Vagy te azt mondod, Márti az?
Gently kedves, szerintem eléggé egyértelmű, hogy miért csak felszólításra írta be a nyomi, hogy Mátit figyelte meg: nincs ugyanis semmi információtartalma, mert nem történt gyilkosság, tehát semmit nem tudtunk meg Mártiról, csak a nyomiról derült ki egy újabb információ. A nyomink pedig - szerintem betegesen - szeret háttérben maradni...
Most már tényleg nem tudom, hogy kit lincseljek...
Nem bánnám, ha kissé kevésbé érezhetném kitaszítottnak magam, és végre közösen gondolkoznánk azon, vajon ki lehet Fist társa!
Azért nem kérdeztem, hogy miért engem, mert elég rendesen voltunk itt KÁGÉ-val körbegyanúsítgatva, úgyhogy teljesen számítottam rá, hogy legalább egy szavazatot kapok. Ez mindig így van, ha sokat gyanúsítgatnak, mert ha valaki nem tud dönteni saját kútfőből, akkor valamelyik sokat használt nicket fogja lincselni. Vagy pedig azért lincsel ilyenre, mert gyilkos és tart tőle.
Fontos kérdésem lenne (már feltettem korábban is valahol):
Hol állítottam én olyan, hogy van közvetlen kapcsolatom ny35-el?
Tudtommal sehol. Mert nincs is.
Tehát ezt kiverhetnéd a kicsi fejecskédből. Meg a többiekéből is.
OFF:
Laci, pls, ha te arra kérsz minket, hadd ne kelljen ennyi rengeteg hozzászólást végigolvasnod, akkor én hadd kérjelek arra téged, hogy _ennyire Off_ hozzászólásokat hadd ne kelljen nekünk. Kösz
trebb, a Nézzétek a postaládátokat, ugye nem mindenkinek szól? Csak mert nekem még egyszer sem jött tőled semmi. (úgy látszik, ártatlanok nem kapnak leveleket:))
ON
Üdv mindenkinek! Lehet, hogy rossz hírrel kell szolgálnom: platina talán nem is létezik? Ugyanis a környékbeli bennszülöttek közül seniki sem tud semmiféle kiemelten őrzött vagy akár csak titkosnak mondható létesítményről 2 napi járóföldön belül (és mivel az ország egész területe nincs ekkora…). Ha ez így van - márpedig elhihetitek, nekem nem hazudtak /illetve csak egy darabig/ - akkor a dolog roppant egyszerű: a KGB egy hamis csalit belógatva próbálta meg összegyűjteni a világ top10, azaz top8 ügynökeit, hogy egy félreeső helyen végezhessen velük. Azt ők sem kalkulálták bele, hogy lesz néhány egyed, aki tévedésből keveredik ide, de hát a híres szovjet-orosz bürokrácia már csak ilyen. Innentől kezdve a dolgunk roppant egyszerű: lincseljük a megbízót! :) trebb…?
No, akkor elmesélném, miért pont Chino-Sanra adtam le a voksomat (bár, úgy tűnik, őt egyáltalán nem érdekli, legalábbis rá sem kérdezet…): mint említettem, a dolgok akkori állása szerint KÁGÉ akár egy megtévesztett ártatlan is lehetett. Chino viszont, azzal, hogy miután ny35 kezdte magát hiteles fprrásként bejátszni a köztudatba, közölte, hogy neki is jól kiépített kapcsolatrendszere van az állítólagossal… Hm? + neki így jól is jönne, hogy KÁGÉ kollégával gyanusítjuk együtt, hiszen van, aki megvédje.
Azaz szvsz néhány alternatíva:
KÁGÉ + Chino-San - ez esetben mindegy, hogy melyiküket lincseljük
XY + Chino-San - ez esetben, ugye…
Chino-San - lásd fent
Úgyhogy, akár ha elfogadjuk a DevMess által kínált verziót a gyalogáldozat(ok)ra, akkor is vegyük Chinot elsőként!
DevMess fejtsd már ki, kérlek, bővebben a Márti-elméletet! Lehet, hogy én csak egy csökkent elméjű medvebocs vagyok, aki meg is van hűlve ráadásul, de nekem még nem tiszta…
Ja, persze a gyalogáldozatnak van egy lényeges kockázata: mi van akkor, ha mindenki téved, és se KÁGÉ, se Chino-San? Bukta…
Ny35 nekem is gyanús kissé, hiszen miért csak a felszólítás után írta be legutóbbi megfigyelését? Biztos nem csak egy tippje van, tehát következő éjjel mást szándékozott megfigyelni. Meg ha Márti gy és passzolt, esetleg még nem talált társára (mellesleg roppant valószínűtlennek tartom, hogy ha két gy van, még mindig nem ismerik egymást), akkor következő éjjel -ha figyelik, ha nem- cselekedni fog. Azaz ny35 szólhatott volna kicsit korábban is, ezzel talán hitelesebb lett volna egész szereplése.
Gently, aki egy úr, aki kiváncsian várja, a KGB jelenlévő ügynökei milyen módszerrel dolgoznak (ez ugye neki, a tapasztaltnak sokat elmondana kilétükről) /csak aztán nehogy saját kárán ismerje meg módszereiket/
Macskamati! Megtaláltam a leveledet... Még vacilálok, hogy megtegyük-e, amit írtál. Minden esetre, légy óvatos, ha tényleg ártatlan vagy, hogy kivel osztod meg, amit tudsz. Ismered a mondást: amit ketten tudnak, az titok, amit hárman tudnak, az pletyka...
macskamti! Hova küldted a válszt? Még mindig nem találom... Elküldenéd még egyszer?
Valamit nem értek: miért kell Mártit lincselni? Márti a barátom még az úttörőtáborból, és nem hagyom ok nélkül bántani!
DevMes: Szerintem logikus és humoros lenne, ha téged lincselnénk meg. Nagyon hirtelen változtatgatod a véleményedet a lincselendőt illetően, és egy ártatlant már lincseltünk azért, mert veled összekapott! A humoros oldala meg az lenne, hogy miután ilyen profin behálóztál szinte mindenkit a teóriáddal, hogy én Chino vagyunk a gyilkosok, mégis téged lincselünk meg, és nyerünk. Azt hiszem rekord lenne, hogy egy ártatlan veszteséggel nyerjük meg a játékot...
A tegnap felvetett kérdéshez:
Tudtommal ny35 csak annyit állított, hogy Mártit figyelte meg, nem pedig azt, hogy Márti gyilkos. Persze attól, hogy dorbézolt még lehet gyilok, mert nekik is kell néha a kikapcsolódás (gondolom).
(Chino-San letelepszik a mólóra és elkezd kavicsokat dobálni a tengerben kilógó szikla csúcsához. Mivel más módszert nem talált egyelőre arra, hogy kitalálja ki lehet a még élő gyilok, ezért kődobálással próbálja eldönteni a dilemát. Márti, DevMess, Macskamati, Mulan, Gently, Márti, Devmess .... Dobálja a kavicsokat, de sajnos egyikkel se sikerül a csúcsot eltrafálni. Kénytelen lesz valami más kitalálni.)
(MM egy sziklán ücsörög a tengerparton, és elvarázsolva bámulja, ahogy a nap a látóhatár szélén a vízbe bukik. A közelből odahallatszik a helyi kocsma zaja, ahol a lányok vígan ropják a tamtamdobok ütemes hangjára a táncot. Az ég bíborban játszik, a vörösen csillogó tenger fölött sirályok siklanak a légörvényeken, egyre sebesebben, fáradhatatlanul.)
A teoriám arra épült, hogy az ártatlanság nyerhet. Ebbe még azt is beleszámoltam, hogy én is elhullok, de gyöz a csapat!
Vagy ”sakkul” parasztáldozattal megvédeni a királyt :-))))
Azt sejtettem, hogy Martinak nem lesz ínyére ez a megoldás, nekem sem, de úgy tünik a kialakult helyzetben annyira béna a nyomozó, hogy muszaj valami radikális lépést tenni, mert tétovázás esetén a platina MOCKBA birtokába kerül.
Akinek nem tetszik a megoldás mondjon jobbat! Hihetöt, logikusat, humorosat!
(legalább kettöt a három közül:-))))
Nekem egyébként már a nagymamám is azt mondogatta (aki maga is lángvörös hajkoronát viselt), hogy vörös nőben sose bízzál! :-)))) Nem véletlen, hogy olykor még a saját állításaimban is kételkedem! :-))))))))))
Mióta hiszel abban, hogy van nyomi35?
Jó, valami miatt már hiszed, hogy Ő az igazi. Illetve azt, hogy egyáltalán van nyomi.
DE! Azt azért túlzás lenne állítani, hogy egy ímél, vagy a cheten egy csevegés ilyen rövid idő alatt ekkora fordulatot csinált Nálad.
Rendben van. Lehetek a fekete bárány! Csak egyet nem értek, miért pont én???
Még a sánta kutyát is utól lehet érni! :-)))
Hát még aki úgy tesz, mitha nem tudná azt, amit biztosan tud.
Nem mindig onnan jön a válasz, ahonnan gondoljuk:-)))
Kezdek kételkedni benned...
Ilyet a nyomi nem mondott. Az egy dolog, hogy az éjjel engem figyelt...előfordulhat ilyen.
DevMes Te most ellenem agitálsz. Méghozzá teljes gőzzel. A nyomi honnan veszi, hogy gyilkos vagyok???
Azért, mert kételkedem KÁGÉ-ban?
Vagy csak úgy a hasára ütött és azt mondta, na, akkor kenjük be sárral Martit???