Kedves Egyesület! (remélem olvassa valaki) Lehet esetleg még valamilyen fortélyos módon Zappa pólóhoz jutni, vagy a tegnapi koncerten végleg elfogyott? Előre is köszönöm a segedelmet!
Adrian Belew, aki többek között Frank Zappa Sheik Yerbouti lemezén énekel és gitározik (később David Bowie, King Crimson, Talking Heads, Laurie Anderson, Paul Simon-Graceland, Joe cocker, Nine Inch Nails Jean-Michell Jarre stb.) saját zenekarával lép fel a Trafóban október 15-én! http://trafo.hu/programs/1444
Japánban megint elkezdik kiadni a Zappa-katalógust CD-n, LP-replica formában. Művészi színvonalú karton-borítók, eredeti artwork és első osztályú japán master - nem tévesztendő össze az időnként nálunk is felbukkanó hamisítványokkal ill. japán papírtokban forgalmazott közönséges európai CDkkel (ld. Universal)...
Az első 8 cím május 21-én jelenik meg, de érdemes már most előrendelni, mert az ilyesmiknek egy része általában már elővételben elfogy.
a dvd: szerintem sehol nem kapsz... illetve elég rossz a Zappa család terjesztési szisztémája; elvileg a honlapon mindent meg lehet rendelni, de télen-ősszel pont nem volt ez a DVD. De nem nagyon van más választás: náluk kell érdeklődni. Vagy: megkörnyékezni valamelyik lemezboltot, hátha van kedvük beszerezni. A CD-bár a Krúdi Gy utcában, hátha (náluk volt a 2 audio DVD a múltkor, a Halloween meg a Quadro.
100% ZAPPA! Megvolt, amiről évekkel ezelőtt álmodtunk, és amiről nem hittük volna hogy VALÓBAN megvalósul.... ÉS MÉGIS!!!
A szombati fesztivál frenetikus volt - mindhárom koncert: az impró, a szimfonikus és a feketekovácskornélos; aki nem volt ott, az várhat, míg megint lesz (jövőre?... ki tudja.) Pár sajtóvisszhang már van, de gyűjtjük a többit is, ugyanott.
Szeptember 1., szombat 21 óra Budapest, A38 állóhajó
The Big Royal Kunamaka Orchestra (F) Fish!
Egy francia zenekar Mike Patton és Frank Zappa nyomában: sanzonok metálos csillogásban, nagy zúzások és finom hangulatok, teljes őrület, jazzmetálpopminden. Mr Bungle fanok előnyben! A vendéglátó pedig ki más lehetne, mint a budapesti Fish!, akik a Faith No More/Red Hot Chili Peppers tengelyről indulva egyre inkább letisztulva szórakoztatnak, de azt mindig.
A BELÉPŐ 500 FT, AMI TELJES EGÉSZÉBEN BESZÁMÍT A FOGYASZTÁSBA!
Nem kell kotta: nagyon egyszerű az akkord menete! Mégpedig:
C - Am - Dm - G a versszakokban, a refrénben meg hosszan kitartott F az első sorban (ógádájemdiömerikendrím), majd C és Am (ájdunotszinkájm -váltás- túeksztrím), majd ismét egy hosszú F a végén G lezárással (a sonofabiiiccs végére érkezik meg), és utolsó sorban végig G (ami ugye le is áll, és a vándör vándörre is G-k jönnek).
Egy óriási kéréssel fordulnék hozzátok végső elkeseredésemben. Bobby Brown kottáját keresem veszettül, hogy az Uram péntek esti szülinapi zsúrján el tudjuk játszani meglepiként.Sajnos egyetlen egy "zenész" sem tudott eddig segiteni rajtam.
Nagyon remélem közületek valakinek megvan, és ha igen akkor azt nekem emilben, vagy faxon, vagy akár fénypostával vagy bármilyen megoldással de a rendelkezésemre tudja bocsájtani.
Frank Zappa Emlékzenekar (azaz Cosmik Debris Band) a 15. Gastroblues Fesztivál záróakkordjaként július 8-án 23 órakor Pakson, az ESZI sportcsarnokban. de Ő sajnos nem lesz ott...
Én egyet vettem, jelentem, écsapám névnapjára. Pólus center, libri :) Volt jópár darab, és szívmelengető volt, ahogy a könyvtárosnéni rögtön tudta, kit, mit keresek.
Szuper kis darab, gratula, és köszi mindenkinek, akinek ehhez köze volt!!
És ha már Zappa könyv: kb. két és fél éve volt itt szó arról, mi lett dr. Dézsi Csabával Andrással? Néhány hete került a kezembe az Iron What? fanzine 31. száma, melynek köszönetnyilvánító felsorolásában ott figyelt a neve. :)