A nyomdász is erről beszélt, hogy azt látja hogy a sítulshoz úgy van hozzárendelve, hogy a felülnyomás ki van kapcsolva, de máshol is ki kell. Akkor ez lesz az, mondjuk az enyém németül beszél, de majd megkeresem.
Csak a körvonal vastagságáig nem ér el a 20C 20M 20Y, ezért kisebb passzerhiba esetén nem fog látszani a képaláíráson az eltérés. Tehát a szöveg körül 0,5 pt fekete, azon kívül meg a 20C-20M-20Y-100K.
Gondolj bele jobban! Ami alatta van, az 20 20 20 100. A körvonal 0 0 0 100. Akár van overprint, akár nincs, a háttérben lévő 100 az pontosan annyi, mint a körvonalban lévő 100.
Egyszerűen nem látszódhat!
Ha pedig nyomáskor elcsúszik, akkor a fehér betűben mindenképpen látszódni fog az, ami elcsúszott.
Mondd azt a nyomdásznak, hogy ott van, úgysem tudja ellenőrizni a fekete plate-en! :)
A fekete háttér egész oldalas, tehát mélyfekete 20 20 20 100, a nyomdász attól tart, hogy a négy szín ha kicsit tányol, akkor a fehér szövegben ez meg fog látszani. Nem igazán látok rá esélyt, mivel a képaláírás 9 pontos és a kutya nem fogja nagyítóval nézni....
Fekete háttéren a képaláírás negatív, egy fél pontos fekete körvonallal, ez viszont pdf-ben eltűnik. Az overprintet ki kell kapcsolni, ezt mondogatja a nyomdász, de ki van kapcsolva, és a fehér szöveg fekete körvonala mégsem jelenik meg. Van erre valakinek ötlete? Indi cc15 köszi.
Igen, sokat szívtunk vele anno, ahogy DJG írta: minden sebből vérzett. Megcsinálom indiből, a ctp otthon is, itt is ugyanaz kell legyen. A proof ugyan pontatlan, de ha nagyon elmászik az meg fog látszani rajta.
Amúgy lehet, hogy pont azért kérik így, mert eltűnik egy csomó dolog a PS-ből -- és így a distillált PDF-ből is. (transparency, color profilok, meg még pár dolog)
Composit pdf-et kérnek, de itt német honban már évek óta indiből pdf, megfelelő export beállításokkal, eddig minden működött. Nem tudom hogy a pdf miért nem jó ha jó, miért kell annak desztilláltnak lenne. Persze azt se tudom, kivel állok párbeszédben... viszont mivel a fotós már összerakta a könyvet phshopban, ha ez működne nem kék indiben újra megcsinálni, akkor meg lehet hogy jó.Bár szívem szerint inkább megcsinálnám újra, a képek kész vannak, beimportálni őket nem nagy ügy, szöveg szinte nincs is.
Indesign CS6-tal docx importnál sokszor előfordul, hogy kurziválja a normál szöveget, de néhol fettel is. Nem tudom van-e jelentősége, a gépemen Word 2003 van, de letöltöttem hozzá a docx konverziós javítást. Néha arra gondolok, hogy az Indesign a worddel valahogy együttműködik importálás során. Létezhet ez? És persze a fő kérdésem az lenne, valakinek van megoldása a hibára?
Egy érdekes dologgal találtam szembe magam, talán tudtok mondani rá valamit.
Egy pdf-et generáltam InDesign-ból, amit megnyitottam Acrobat-ban, majd ott beállítottam, hogy ne lehessen nyomtatni, csak jelszó használatával. Amikor megnyitom a módosított pdf-et Acrobat-ban, nem is engedi nyomtatni, hacsak nem tudom a jelszót.
Na de itt jön az érdekes rész.
Fogtam a pdf-et és átküldtem magamnak gmail fiókra. Ott a gmail-en belül megnyitottam a pdf-et (ráklikkeltem a mellékletre, amit ott megnyitott), majd nyomtam egy cmd + P-t a nyomtatáshoz, és lám, a pdf-et megnyitotta egy új böngésző ablakban, ahonnét mindenféle jelszókérés nélkül tudtam nyomtatni.
Valóban ennyit ér az Adobe-féle jelszavas nyomtatás-letiltás, vagy csak nálam van valami érdekes dolog? :)
Nehéz ezt beadni a főnökömnek, amikor megvettük egyszer a CS6-ot nem is tudom talán 200 ezerért és azt 2 gépen használhatjuk akármeddig, így meg évente fizetni kellene most 192 ezret minden évben. Te ha főnök lennél, mit szólnál? Meg lehet oldani ezeket a problémákat máshogy? Igen. Akkor marad a CS6.
Az árnyékot nem tudom CS6-nál, az a későbbiekben is csak úgy megy, hogy mindent, vagy semmit: azaz az egész szövegkeretnek lehet árnyéka, egy szónak, paragrafusnak nem.
Indesign CS6-nál van rá mód, hogy a bekezdésnek árnyékot, vagyis tulajdonképpen hátteret adjunk? A CC változatban van rá mód. Ugyanúgy kérdésem: a CC-ben megoldották a két hasáb széles lábjegyzetet. Van megoldás erre a CS6-ban?
Egy céges gépen szerkesztettem valamit, amit e-mail -en elküldtem a saját gépemre (mindkét gépen ugyanaz a Corel verzió volt telepítve). Otthon, amikor megnyitottam a fájlt további szerkesztésre, jött egy felugró üzenet, hogy az adott betűtípust nem tudja megnyitni, de felajánlott helyette másik betűkészletet.
A probléma úgy oldódott meg, hogy telepítettem egy Open Office-t, aminek a szövegszerkesztőjében benne volt a hiányzó betűkészlet, onnantól kezdve működött.
Nézd meg esetleg, hogy az ingyenes használatú irodai szoftverekbe (Open Office, Libre Office, stb.) megvan-e a hiányzó karakterkészlet és töltsd le.
A betűtípusok lenyílólistájában simán megjelennek a betűtípusok.
Aztán ha beírok egy olyan szöveget, amibe pl. hosszú ő vagy ű betű van, kijelölöm, és úgy megyek rá a betűk lenyíló listájába, akkor azok a készletek, amibe nincs hosszú ő, ű, halványan szürke színben jelennek meg, amibe van, az sötétebb színű. Ha a szürke színű fontkészletet választom ki, a szöveg megjelenik, de az ő, ű helyére egy-egy téglalapot tesz be.
Egyszer kellet egy dohányboltos szöveget szerkesztenem (abba a fontkészletbe pl. nincs meg mindegyik hosszú ékezetes betű), ott az ékezet nélküli betűt alakítottam görbévé, és úgy tettem rá utólag az ékezetet).
Ami hibát tapasztaltam még a Corelbe, az az objektumok post script kitöltésének a megnevezése. Szerintem amikor magyarították, ott ronthattak el valamit a megnevezésekben.
Valami csúszás van a minta és a megnevezés között egy pár mintánál.
Ezt jeleztem is a kereskedőnek (elvileg hivatalos Corel viszonteladó), de tudtommal ezt a mai napig nem javították ki.