A mi VW Polonkra ('91) két évvel ezelőtt köthettem volna biztosítást. És akkor a Hungáriánál lehetett volna csak lopásra ill. csak törésre + üveg is. Akkor lett volna kompleten 7000/hó és kb. 3800/hó ha csak lopás ellen kötöm. Nem tdom, hogy most mi a helyzet, de érdeklődjél utána a biztosítóknál személyesen, mert ott kiszámolják (rendes helyen), hogy mennyit kéne fizetned. Számít az autó kategóriája, típusa, hengerűrtartalom, hány éves az autó, hány éves vagy te és hogy hol laksz. És azért személyesen, mert mindez kb. fél óráig tart és akkor többféle konstrukciót is kiszámoltathatsz. Szerintem ne sajnáld az időt, mert ahány biztosító, annyi szok(p)ás.:-))
Én úgy tudom, hogy a CASCO árában 80% a törés, 10% az üveg és 10% a lopás biztosítás.
Törés biztosítás van lopási nélkül, de sajnos fordítva nincs, pedig úgy érné meg igazán.
szeva asgard és többiesk...
a casco alapjában szerinte a lopástól szól és a nagyon súlyos balesetekről, ami már hatóságot igényel....
a kisebb koccanások, ütközések betétlapszerzéssel lerendezhetők mindkét fél számára oda-vissza megnyugtatóan....
a súlyosabb balesetben ha hunyú vagy és rendőr is van, akkor a saját károdat fizeted. (és örülj, hogy ha csak azt....)
a lopásnál meg egyértelmű a dolog. ott csak a casco segít, ha segít.... és fizet a bizotosító....
szerintem mérlegelni kell, hogy 1 év alatt mennyi díjat fizet ki az ember és az a díj arányban áll-e ill nagyságrendekkel kevesebb-e, mint az autó értéke. ha pl egy 1mill huf-os autóra évi 400e huf cascot fizetsz ki, akkor az rossz bolt.... de egy 4 millásre ez a 400e casco már mindenképpen megkötendő....
Én sajnos nem tudok, éppen ezért érdeklődöm itt. Bezzeg a kötelező számításra fenékkinyaló honlapok vannak, amelyek teljesen paraméterezhetők, és elvégzik a számításokat. Gondolom, mert kötelező. A CASCO-ról jó, ha annyit mondanak, hogy van.
Csak lopásra lehet kötni ? Mert továbbra is fenntartom, hogy ha évente kifizetem CASCO-ra egy karambol árát, akkor inkább megkockáztatom, hátha nem lesz kettő évente.
Tud valaki biztosito-osszehasonlito tesztekrol, neadjisten www oldalrol?
Vagy legalabb arrol hogy hol lehet ilyesmirol erdeklodni?
Most allok auto vasarlas elott, es bar ceges lesz, nem kene a ceg penzet herdalni,
a legjobb ar/ertek aranyu casco-t szeretnem megkotni. (mert persze lehet hogy a legolcsobbnal adott esetben majd nem akarnak fizetni...)
Tenyleg, ide a biztositos tapasztalatokat is le lehetne irni.
Nekem meg sose volt casco-m, meg nem volt olyan autom amire hajlandok (es erdemes) lett volna kotni :)
hi, fargo.......
ok, neked megérte, mert már a kerékkicsavarásnál megtérült a befektetett pénz.....(hogy szakadna meg, aki egy gyönyörű volvo-val ilyeneket csinál.....)
de pl 3000-es automata egy hyundai sonata-ra, amit abszolut nem lopnak és nagyon nem szerepel a balesetesek között, havi 32ezer huf-ért köt 10% v/ 20e -s casco-t a biztosító....... (2éve)....
ez egy évben kb 400e huf...... kérdés, meéri-e egy 1,5 millás kocsira (használt) havi 400e-ért casco-t kötni.
másik példa - ami az előző ellentéte:
uj skoda octavia 1.6, full-os. casco havi 12e huf. 10% / 20e önrésszel. persze, hogy megkötöm. annálisinkább, mert uj autó.......
.....
ennyi. szerintem meg kell kérdezni egypár biztosítót és ha ugy néz ki megéri, akkor kell kötni......hm?
Megéri CASCO-t kötni (ha nem muszáj pl. hitel miatt) ?
Volt a környezetemben 1-2 karambol, és egy szokásos lámpa+lökháritó+sárvédő típusú törés 150-200 eFt. Ennyibe kerül a CASCO is. Ha évente nincs 2 karambol, akkor nullszaldo. Ha nincs egy sem, akkor tiszta nyereség.