jól nevelt gyerek vagy. anyádat -tudod- lehánynod nem szabad. pöcsöddel titokban játszol csak. kishugod keblein képzeletben matatsz. no lám, hiszen jól nevelt gyerek vagy.
Pardon a parton ragyog a csillámporos arcom. Terjeszkedik a köd.-mondta a vakond. Lejutni a mélybe a legkönnyebb, lennmaradni viszont annál nehezebb.. De ha fel akarsz jönni, akkor meg letaposnak. Ne higyj senki segítségében. Hullámvasúton hízeleg tejbegrízért Mari néni. Kokaint adsz neki, hogy békénhagyjon. Ujjongva élvezed a veszélyt, nem tudván, hogy életed egy hajszálon függ és karnyújtásnyira vagy már csak a hőn áhított állapottól.
zenbuddhista vizió vagy. kerítés. cövek. álomtalan pléhpaplan. szétszórt testhulladék. a telephely szégyene. - tessék józsika, most megkaptad. pedig a tanítónéni figyelmeztetett. megmondta, legközelebb nem lesz pardon.
Nem tartozni sehová... Kiatszítottnak lenni egy tízmillió lakosú bolygón. Ez az ember sorsa. Mindenki magányos, csak van akinek hályog van a szemén és nem veszi észre a sikertelen egyesülési próbálkozást! Hitvány testünk börtönében nem érhetjük el a kollektív tudatot. nem részesülhetünk kegyeiből és nem tudjuk felhasználni golyósdezodorunkat sem. Az ígéret szép szó. A bizonyíték nem? Mindenki csak a bizonyítékoknak hisz. És addig rendben is van, amíg ember embernek farkasa. Zörögve gurul az újkrumpli fel a dombon, ellentmondva a gravitációnak. A fiatalság lázadása.
Buddhista teológus, régész-restaurátor, zongoramuvész állítottak egy ugyanazon dologról öt különböző tézist a déli harangszó magasan sütötte csoffadt kis testüket. Aszott kezükkel hadonásztak, szemüvegeiket igazgatták és a seggüket vakarászták. A nap egyre jobban közeledett hosszú élete vége felé. Semmi új nem volt már alatta. A Földnek olyan magas lett a kalciumtartalma, hogy a vadászgörény az asztal tetején élve vetette magát a nyolcvan(!) centis mélységbe. Királyságát megszüntette egy dal, amely a semmiből szólt! Gerendák omlottak a fejükre, de nem mozdultak. Szobrokká avandzsáltak. Jutalékos rendszerben dolgoztak az államnak belbiztonsági ügyek kapcsán. A rendőrség viszont megtalálta az elrejtett cukorcefrét, amelyet a 3 öngyilkos kisfiú erjesztett, nyilvánvaló okokból.
A hollókról jut eszembe, mikor sokat összegyűjtöttünk ezen ominózus állatok teteméből és egy parkban az út fölé fejmagasságba kikötöztük őket éjjelre. Tuberkolózisos macskákat hajtottunk meg sarokköszörűgéppel kisívben a hulladékégető felé. Meg egyszer kis verébfiókákat (csupaszokat), amiket felénk tököscsurinak hívnak, sorosan kapcsoltuk hurokkal kecsesen ívelt kis nyakukat. Majd mikor a tizenegyedik darab kis karácsonyfaizzóra hasonlító teremtményt is felbiggyesztettük a bálázómadzagra egy ember állt az egyik felére, egy a másikra és egy erőteljes rántással megoldottuk, hogy többé ne fájjon a fejük. Algopyrint is adtunk volna nekik, de nem fért a csőrükbe.
tegnaptól közétek tartozom.. fröccsöntött menyétkészítőként.. nem volt nálam fotóapparát így nem tudtam megörökíteni az utókornak.. már ami megmaradt belőle azt...
voltál már az országházban? láttál már kossuth díjjasokat wc előtt sorban állni? és mit szólsz egy kör alakú, 3-4 méter átmérőjű és 10 méter magas wc-hez? jó vicc. de a pisilés azért csak ugyanúgy történik.
Kíváncsivá tettél. Hová lett a műbél? Renedeljünk postán orgyilkostőrt, hátha kiszúrja a dobozt! Hóemebr csak akkor van, ha van hozzá széndarab, ezt mondta az én tanárom. Krétával csikorgattunk a táblán és félállítottuk a szőrt a lábunkon műanyagvonalzóval. kicsempéztük a konyhaszekrény belső hátlapját. Itt már nem rúghat labdába Gagarin, akinek nagy volt a feje, de még élne, ha meg nem halt volna. Meg sokan mások is, mert ha nem haltak volna meg akkor most tülekedhetnénk a wc előtt kereken 42 percet, hogy bejussunk.
ne álmodozz B. évek óta halott, D. már jóval őelőtte kipurcant. szal, hol van már az aranykor, andalúzia, és a tavalyi hóden? modern időket élünk. folyton süt a nap. a föld alatt, a földön és levegőben (plusz a világűrben) szexéhes bitek kelnek szárnyra és száguldanak sebesen egyik helyről a másik felé. sehol semmi tűzoltókocsi a város felett. sem a kerevet mellé helyezett késsel átszúrt torok. ez ma már nem divat.
Nem tagadom, hogy részt vettem az állat sorsának megpecsételésében, mint Kun Béla a kommunista pártban, ám én maximum csak a bűnrészességet tudom magamra vállalni és a hadbíróság felmentéséért esedezem félrenevelésem ténye miatt, ami megesett velem, bár hihetetlennek tűnik. Soha nem szabad elhinni senkinek semmit, mielőtt meg nem győződtél annak valóságtartalmáról! saját káromon tanultam meg egy derűs tavaszi napon, mikor a takarítógép a szoba sarkában pihegett. Találkoztam tűzoltósisakos járókelőkkel akik bambán néztek bamba arcomba. Minden információ elszáguldott mellettem, két méterrel a föld felett vezettem a kutyámat. Az utca egyre hosszabbnak tűnt ahogy közeledtem a végéhez. Soha nem is értem haza. mert mindig csak a hátralévő távolság felét tettem meg. Különben előtte azért majdnem betontuskóról vízbevetettem magam úszi nem tudásom ellenére. Hatalmas csörtetést hallottam jobbomon, ahogy odanéztem láttam, hogy Mack az oldalán sodródva szivarosat játszik. Hangosan élvezte a felszabadult lelkiállapotát, viszont másik ketten csak punnyadva figyelték a Dunában úszó szennyek kecses násztáncát, ahogy az olajfoltok között balettoznak és tapadnak meg egy vizihulla testén, amelyet a halak már el kezdtek elfogyasztani. Ebből megfigyelhetővé vált az energia megmaradás törvénye. Lezúgtunk a légtérbe, szívószálat fogtunk és mélyen a vodkába merítettük. A zsibbadás fenomenális volt. Először.
sertésgyilkos vagy. persze amikor a kést megforgattad a szívében akkor nem arra hajdankori önmagadra gondoltál, aki megfogadta, hogy soha semmilyen körülmények között, még akkor sem, amikor a 45-ös frontátvonulás során orosz katonák erőszakolták meg nagyszüleinket lévén sem a vodka sem az ellenség kifolyó vére nem csillapíhatja azt elemi vágyat, hogy végre egyszer karosszékben hajtsuk a kedves vállára fejünket, tekintettel arra a negatív tényre, hogy a kikapcsolt tévé mágikus vonzereje hatástalan a szoba pálmafák árnyéka alatt. persze mindez így együtt sem ment föl téged a sertésgyilkosság vádja alól.
Viszem az abrakot számodra. Erről jut eszembe, hogy levágtunk szerdán egy sertést. Olyan sértést kapott. Úgy ledöfte apuka a késsel, hogy beledöglött. Aztán szétszedtünk, majd összerakását javasoltam, de nem akart senki legózni, főleg, mivel felzabáltak egy csomó alkatrészt a kutyák nyersen. Aztán bezsíroztam a kezem. Volt vagy tizenkét literes gyomra a jószágnak. Fogtam legyeket, meg egy meztelen csigát, amire borotvaszeszt öntöttem, de nem akart sikítani. Az a hír járja, ha valaki nátriumkloriddal próbálkozik, azt hangeffektekkel nyugtázzák ezek a férgek.
semmi indiszkréció, csak tudni akartam emlékszel -e még rám. ami a pattanásokat illeti, már elmúltak..., köszönhetően a tejes borogatásoknak. na mikor röföghetek megnt neked?
Kicsi volt, négykézláb állt és böfögött.. Valójában nem tudom, hogy hány éves lehetett, de a hátán a pattanások behatároltak egy bizonyos intervallumot korban. Indiszkréciód azonban meglep. Mint ama bizonyos nőknek szóló rejtvénymagazin, amiben a legnehezebb kérdés, hogy milyen színű a piros körömlakk.
Igen. Ez olyan, mint mikor a térkép felett lebegtem és egy kitépett szárnyú legyet mászkáltattam a Magyarország térképen. Vele együtt utaztam én is. A határnál mindig visszafordítottam, hiszen egy légynak nincs útlevele, főleg ha meg van másítva a kinézete, meg sem ismerik a határőrök a fénykép alapján, amelyet az Interpol adott le a közveszélyes bűnözőkről. Aztán mikor meguntam, hogy gyalog kell mászkálnia, mégha olyan sok lába is van hozzám képest, beültettem egy FordSierra típusú matchboxba és eljátszottam vele a pápát, aki alázatos hívei közé hajt, nem törődve az áldozatok számával, hiszen már úgyis olyan sokan vagyunk. Délben pedig hallottam, hogy anyuka kiabál. Ebédre szólított. Ettem. Levest is meg másodikat is. Nem mostam fogat. Aztán elaludtam. talán örökre. Nem tudhatom, senki nem tudhatja, hogy mikor van ébren és mikor álmodik és mikor kel és mikor fekszik. lehet, hogy fordítva van, mint ahogy elképzeljük.
erre is csak tizenhárom éves, kamcsatkai születésű aljoska képes. persze van valami üdítő a friss májban. talán az hogy már régen hozzászoktunk a májkrémhez. néhanapján azért eliszogathatnánk egy pohár tej mellett és feljárhatnánk újra, együtt az évikét kurogatni. de persze ez felelősségteljes munka.
Elgondolkodva ezen a cigi szájból kivevésen, arra az elhatározásra jutottam, hogy érdemes kivenni a cigit és visszatartani a lélegzetedet, hátha rothadó édeskés bűz árasztaná el légútjaidat. Óva intelek a temetési menetektől. Soha ne legyél hullamosó. Heccből kitéptük a béka lábát, majd egy pumpatömlőt vezettünk be végbélnyílásán majd addig növeltük a belső nyomást a jószágban, amíg az alkoholelbontó szerve a száján ki nem jött.. ekkor szépen visszaengedtük a vízbe, had lubickoljon kedvére. Fényesre suvickoltuk kezünket és elfogtunk egy fürgegyíkot. Kapóra jött az üvegszilánk, amit a gyík a hátán cipelt. elvettük tőle és a hasfalára illesztettük. Enyhe nyomás és húzás következtében egész mellkasa felnyílt, majd egy alkalmas botdarabkával kioperáltuk a friss májat...
Ami a dolgot illeti... Utálom, ha pont előttem hal meg valaki. Ilyenkor az az érzés fog el, hogy ki kell venni a cigit a számból. Persze ehhez lusta vagyok nomeg takarékos. Úgyhogy kerülöm az ilyen eseteket...
Valószínűsítem ezen esetek nem egyediek. Hiszen, ha számításba vesszük a földi élethez hasonlatos világok kialakulásának esélyeit, akkor ugyanezen eséllyel számolhatunk az ilyen történések szintjén is. Ezek szerint már többen tömegközlekedtek és nem rájuk szabták a járműveket, vagy ha rájuk szabták, többé nem tudták levenni. Esetleg ha nem is egy cukrászdában, de a hígfosást a ventillátorba eresztve kifestette a falakat tartózkodása színhelyén kisebb örömet okozva a ház tulajdonosának.
Megtörtént már olyan is, hogy gyerek padraállt és leesett. De nem lett semmi baja. Viszont a következmény nem mindig ilyen szerencsés. Van, hogy szerencsétlen fordulat következik be és az esély a hasonló történésre nem jön be, így a padról leesve tetének belső kálciumos váza eltörik egy néhány helyen, esetleg életét veszti, ha pont jól esik le és nem kell tovább senyvednie porhüvelyében.
Félig oldalra dőlve könnyebb közlekedni miközben kacskaringós úton mézeskalács házak között iszonyú iramban szaladunk, hogy legyőzzük a gravitációt.
Szóval, ha már a világrajövetelnél tartunk, íme két ok (sztori), hogy mért ne vegyünk kisgyereket a nyakunkba:
Szín1. Hévmegálló
A hév indulna, papa rohan, nyakában a gyerek, ugrik, koppanás, sivítozás.
Tanulság: a hév ajtót ugyan nem kispapákra szabták, de túl lehet élni
Szín2. Cukrászda
Itt valójában nincsen sztori, mindössze annyi történt, hogy a kispapa nem tudott a ventillátorról. Tanúlság: a hév ajtót még igen, a ventillátort már semmiképpen sem lehet túlélni.
Ami a kefírt illeti... a világ nem állt meg..., csak fejbe kell b.szni időnként, hogy rendesen forogjon.
Kevésbé magyarázván el a dolgot azt mondhatnám, pofádat evésre meg szopásra, de mivel nem vagyok egy bizonyos volt osztálytársam nem vetemedek ilyen tömör és lényegretörő megfogalmazásra. Inkább veszek egy jó meleg lábvizet és elkezdek gondolkodni a sorson. Jobbra fordul-e még, netán elromlott valami és már csak a villanypózna lehet a cél? Alighanem hurrikán erejű kifújást végzett el Zsófi, mikor arca olyan kis pirospozsgás lett. Mindig mosolygott. Hasonlított egy almára a feje. Kefírrel lemostuk az abalkot, két hét múlva pedig az ablakon kidobált el nem fogyasztott kaja mennyiség erjedésnek, rothadásnak indult, még szerencse, hogy nm nekem kellett összeszedni. De megdöglött a kagyló is a vizespohárban. Kidobtuk azt is az ablakon poharastul, és ekkor néztünk egy hosszú gumidarabot hatalmas kígyónak. Aztán rájöttünk, hogy egy fog könnyeben kijön, mint egy menyasszony. Kicsik voltunk és tudatlanok, de hiperszenzitívek a világra!