Off.
Kedves MathiasR kolléga,
talán elkerülte figyelmedet, hogy én nem azt jelentettem ki, hogy a Wartburg a legjobb kombi, hanem elé biggyesztettem azt, hogy "véleményem szerint".
On.
Véleményemet pedig most kivételesen nem a Wartburg általános műszaki színvonalára alapoztam. Egy kombi esetében alapvető jellemző a csomagtér mérete és alakja, és e téren a Wartburgot legföljebb a személykocsiból kialakított furgonok tudják überelni.
Időnként látok itt-ott újságban autós teszteket, ahol persze illik dicsérni a kocsit, hogy a márkakereskedő legközelebb is hajlandó legyen az újságíró segge alá tolni egy próbakocsit. Ilyenkor a kombik esetében mindig elhangzik az előnyei között, hogy a hátsó ülések lehajtásával másfél köbméteres hatalmas(?) rakteret kaphatunk. Úgy látszik, mostanában ez az általános méret a kombiknál. Szédületes. Legalábbis annak, akinek nincs viszonyítási alapja. A Wartburg raktere hasonló módon 2.1 köbméter. Ráadásul a Wartburg rakterének méretei roppant szerencsések, mivel nagyon sok nem ömleszthető holmi (ládás holmi vagy bútorok) pont befér, míg pl. a kombi Ladába ugyanezek pont nem férnek be.
off
Igen Tisztelt Riffi-Raffi Collega !
Azért így sommásan nem tenném le a garasomat a Wartwnburgok mellett !
Leszögezem, több évig hajtottam egy (bár nem kombi) Wartburgot, az első, ami eszembe jut róla, hogy csak többet ne legyen nekem......
Olvastam a Suzuki-oldalon folytatott eszmecseréidet, nem értek egyet az ott ellened irányult, meglehetősen egysíkon mozgó véleményekkel, de azért a Wartburg nálam lényegesen több negatívummal rendelkezik, mint ahány pozitív vonással.
on
Ennyit erről, a topiccímre reagálva, az egykori tanárom jut persze eszembe, akinél ,a feleleted csak akkor lehetett ötös, ha azzal kezdted, hogy: Az attól függg !
Ez igaz ide is. Ha olyantól veszed, aki széttaposta, akkor mindegy, hogy kombi vagy roadster, trágyát kapsz. Azonban az ismeretségi körömben gyakori, hogy melós, meg szervízkocsinak kombit vesznek, és gyepálják rendesen. Azt is hallottam, hogy az ilyen, ránézésre szétrongyolt kocsit egy jó kozmetikában 10-12 rugóéert úgy kicsicsáznak, hogy egy százassal (!!!) többért adták el, mint amit eredetileg ígértek érte, és az összeg 250 ill. 350 ezer Froncsi volt !!!! Azt ajánlom, vigyázzunk a kocsivétellel, de ez egyben hülye tanács is, mert bárkit át lehet palizni.
Matt.