nekem nincsenek olyan nagysikerű receptjeim mint egyes hozzászólóknak előttem, de nyár van és strandolás miatt keresnem kellett valamit ami segít újra formába jönnöm.
megcsináltam egy ötnapos kúrát és nekem bevált, 2-3kg 5 nap alatt, de a lényeg, hogy a megfelelő helyekről
Gondoltam leírom hogy fogytam le 25 kilót, 6 hónap alatt. Hátha ezzel segíthetek valakinek, de legalábbis motivációt tudok adni hogy aki még nem kezdte el, az tudja hogy -meg lehet csinálni-.
22 éves koromig nagyon kövér voltam, tavaly egész pontosan 100 kg-ról indultam.
A módszer amit választottam az volt amit általános suliban biológia órán tanultam az ember tápanyagbeviteléről. Átlagos felnőtt ember kalóriabevitele 2000-3000 kalória egy nap. Ha ennél kevesebbet eszünk fogyunk, ha többet, hízunk. A kórházban 1000 és 1500 kalóriát "írnak fel" annak akit le akarnak fogyasztani.
Én is ennyit ettem 6 hónapig és egy héten 2-3x tornáztam itthon (norbis kazettákra).
Reggelim:
Minden nap abonett kenyér 2szelet megkenve bármivel (én krémsajtokkal szoktam) és sonka, vagy szalámi, zöldségek.
Ebéd:
Nem számoltam a kalóriát. Ettem bármit.
Vacsi:
volt cornflakes tejjel, virsli savanyúsággal, meg bármi amiben 200-300 kalóriánál nem volt több.
Végül is majdnem norbi update mert abban is ami 1-es kódú az kevés kalóriát tartalmaz.
Szóval röviden ennyi, egy éve 74-75 kg-on áll a mérleg. Az étrendem nem változott sokat, most tartom a súlyomat, de még szeretnék legalább 5 kilót fogyni később.
A bőröm csíkos lett, de szerencsére nem vagyok sok helyen lógós bőrű, a combomon van valamennyi. A páromnak tetszem így is, ruhában pedig nem látszik,de még mindig jobb így mint 25kilóval nehezebben.Nem hittem volna hogy valaha is képes leszek rá, csak álmodoztam róla.
Akkor inkább a nem-evéssel, nem? Aligha kétli bárki is, hogy az fogyaszt.
A kettlebell (girja) hagyományos orosz/török súlyzó-fajta, amit egész máshogy használnak, mint a nyugatiak (nem szándékosan lassan mozgatják, gyorsan lengetik). Ez állítólag közelebb áll a természetes mozgásformákhoz, és kisebb átmérőjű, funkcionálisan mégis erősebb izmokat lehet elérni a használatával. Az oroszoknál annyira jól bejött -- tényleg pimaszul erősek lettek a sportolóik a használatával -- hogy most nagy divatja van világszerte.
orulok, hogy az uszas belefer az idombe, ehhez jon meg heti 1 masszazs, na meg heti 1x 2 ora gyogyviz es szauna. alakformalas topikon ajanlottak a kelltebellt, most azon filozom, hogy az mikor es hogyan ferne bele a hetirendbe, legalabb egy alkalommal.
A masik meg az, hogy mivel reggelente jarok uszni meg szaunazni, elegge kidogleszt a heti 3x5:15kor keles:) de majd meg edzodom es kitalalalom, hogy mikent legyen. egyelore maradok a fokozattossag elvenel...:)
bevallom, ezt ygx, ebben a formában nehezen hiszem.
mindenféle ökölszám-táblázat szerint el lehet vele égetni a jó öreg átlag 600 kcal /órát. ráadásul mindenhol ezerrel ajánlgattyák, mert hogy ugye nem terhel le nagyon semmilyen izületet, hanem egyenletesen átmozgattya a tespedt testünket...
nem mondtad, anyósod mennyit fogyaszt, lehet, h már 200 lenne ha nem úszna :-)
nem is fokeppen azert csinalom, hanem a vacak csipom es a szarra ment, letapadt lapocak kornyeki izueltek miatt. egyebkent kosz a "biztatast" toled HG, nem is vartam mast..;>
Egyébként az itteni pangás másik oka, hogy Kobzoska sikeresen lefogyott végül, mégpedig aerobic + szerény étkezés kombinációval, amit Robzon nem tart jónak. (Én se, mert az aerobic igazán izületgyilkos mozgásforma -- asszonykámnak is attól ment tönkre a térde, és egy károsodott izület soha többé nem gyógyul meg!) Jó, neki csak 15 vagy 20 kilótól kellett megszabadulnia, de azt azért jelzi, hogy egynél több út vezet a fogyáshoz (csak nem egyformán egészségesek).
Ez ott az aktuális divat, de nem az egyetlen véleménye -- ha visszaolvasod az Alakformálás elejét, sok nagyon jól használható általános elvet találsz. (De biztos, hogy a kettlebell tényleg nagyon hatékony.)
Utánaolvastam, megnéztem... Amig nem kapható gyógyszertárban, legálisan, akkor olya nincs is. Márpedig nincs. Azt meg, hogy valaki bevesz x bogyót és attól lefogy 10x kilót, olyan sincs.
Bocs, h zavartalak! Csak h félreértés ne essék, nem idegrendszerre hat, és nem bélától vettem!! Azt hittem, el vagy keseredve, és örülni fogsz a biztos, kényelmes megoldásnak! Nyugi, már bánom, h szóltam!
De, igen, megkaptam, utána is olvastam, de köszönöm szépen, nem kérek idegrendszerre ható gyógyszerből, főleg nem olyanból, amit a szomszéd városból a Béla árul. Mindannyian tudjuk, hogy akármi is lehet benne. Szeretnék megmaradni a mozgás-diéta mellett, valahogy jobban hangzik, mint bármivel mérgezni magam.
Jelentem 131 kilorol indultam eddig 2 het alatt 2 kilo lement, probalok napi 1500 Kcal korul maradni, valamint befigyelt heti 2x45perc uszas, illetve heti 3 alakalommal szauna is.
Kenyer helyett puffasztott rizs, vagy buza, sok gyumolcs, sok zoldseg. 2-3 naponta azert egy kiflit megengedek magamnak. irom, hogy mikor eszem es mit, valamint a kaloria mennyiseget is melle. Erre legjobbnak a google docs-ot talaltam, van benne egy excel szeru tablazatkezelo es barhonnan elerheto:)